Sex bez obaveze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Great Cornholio

#351 Re: Sex bez obaveze

Post by Great Cornholio »

Da citiram reisa :" Kazna ? Pa naravno, kamenovanje" :evil: :D
tf2_spy

#352 Re: Sex bez obaveze

Post by tf2_spy »

Great Cornholio wrote: Ako od neke osobe želiš samo seks a ne želiš neki dublji odnos, ti tu osobu posmatraš kao stvar, kao "igračku", ne posmatraš je kao osobu. Možda postoji neko drugi ko tu osobu želi "u kompletu", pa na taj način unesrećuješ i tu osobu a indirektno i sebe, jer ipak, ruku na srce sex je nešto do čega se može doći puno lakše nego do osobe koja te neće posmatrati isključivo kao seksualni objekat.
znači, ako sam ispravno shvatio; osoba A (muško) i osoba B (žensko) su saglasni oko toga da imaju sex bez obaveze. osoba C (recimo muško) je zaljubljena u osobu B, i zbog toga što je ona svojom voljom imala sex za jednu noć sa osobom A, osoba C je povrijeđena, iako osobu B ionako boli neka stvar za C?
jarane, jel ti ovako razmišljaš o svemu? možda ćeš nekog unesrećit ako se parkiraš na mjesto u hladu, al samo na 15 minuta, a neko treći je baš tu htio da se parkira čitav dan, pa će sad morat na sunce, i kad se vrati, moraće uć u vrelo auto.... mislim, o čemu ba pričamo?
posebna priča je to posmatranje kao "igračku"..
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#353 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

MaliMoke wrote:Meni babo kaže da je zabluda vezu posmatrati iz perspektive "sex bez obaveze", a pogotovo brak. Statistički je puno frekventniji slučaj "Obaveza bez sexa". Ha ja!
:lol: :lol: :lol: :sax:
Dr.Mr.Fr.

#354 Re: Sex bez obaveze

Post by Dr.Mr.Fr. »

tf2_spy wrote:
duplanula wrote:
Misli se da unesrecujes ako lazes i varas, nemoj biti kao dijete od 2 godine da ti se sve mora pojasniti...
osnovna premise sexa bez obaveze je da su dvije osobe saglasne oko toga. jel pričamo o tome, il o varanju žene/muža? kad smo kod varanja, već sam rekao, svako za sebe definiše pojam prevare; nekome je to ako muž/žena ode na kafu sa drugim/drugom, a nekome je ok i ako muž/žena povremeno napravi sexualni izlet. šta sad mi ovdje trebamo etiketirat nekoga i govorit šta jest, šta nije i kako treba i kako ne treba?

U "pravom" sexu bez obaveze ne stigneš ni da skontaš da li je ta strana u braku ili nije :mrgreen: jer nema ni obaveze da znaš ;-)
Great Cornholio

#355 Re: Sex bez obaveze

tf2_spy wrote: znači, ako sam ispravno shvatio; osoba A (muško) i osoba B (žensko) su saglasni oko toga da imaju sex bez obaveze. osoba C (recimo muško) je zaljubljena u osobu B, i zbog toga što je ona svojom voljom imala sex za jednu noć sa osobom A, osoba C je povrijeđena, iako osobu B ionako boli neka stvar za C?
jarane, jel ti ovako razmišljaš o svemu? možda ćeš nekog unesrećit ako se parkiraš na mjesto u hladu, al samo na 15 minuta, a neko treći je baš tu htio da se parkira čitav dan, pa će sad morat na sunce, i kad se vrati, moraće uć u vrelo auto.... mislim, o čemu ba pričamo?
posebna priča je to posmatranje kao "igračku"..
Pa šta ima loše u tome da za promjenu budemo malo i altruistični, malo razmišljanja o sreći i dobrobiti drugih i nije baš nešto pretjerano loše, jer posmatrajući današnju situaciju možemo vidjeti da nam pretjerani egoizam nije baš neki preveliki rahatluk donio.
mikogoago

#356 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

Dr.Mr.Fr. wrote:
U "pravom" sexu bez obaveze ne stigneš ni da skontaš da li je ta strana u braku ili nije :mrgreen: jer nema ni obaveze da znaš ;-)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by mikogoago on 02/08/2012 13:02, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#357 Re: Sex bez obaveze

Dr.Mr.Fr. wrote:
To ko oni kerovi po parku.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#358 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

Dr.Mr.Fr. wrote:
tf2_spy wrote:
duplanula wrote:
Misli se da unesrecujes ako lazes i varas, nemoj biti kao dijete od 2 godine da ti se sve mora pojasniti...
osnovna premise sexa bez obaveze je da su dvije osobe saglasne oko toga. jel pričamo o tome, il o varanju žene/muža? kad smo kod varanja, već sam rekao, svako za sebe definiše pojam prevare; nekome je to ako muž/žena ode na kafu sa drugim/drugom, a nekome je ok i ako muž/žena povremeno napravi sexualni izlet. šta sad mi ovdje trebamo etiketirat nekoga i govorit šta jest, šta nije i kako treba i kako ne treba?

pa skonta li ta osoba sto je u braku da je u braku? :lol:
Dr.Mr.Fr.

#359 Re: Sex bez obaveze

Post by Dr.Mr.Fr. »

plain vanilla wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:
Tek kada je kamenuju ;-) ne ranije :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#360 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

Dr.Mr.Fr. wrote:
plain vanilla wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:
Tek kada je kamenuju ;-) ne ranije :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

kamen je iz raja izasao :mrgreen:
Dr.Mr.Fr.

#361 Re: Sex bez obaveze

Post by Dr.Mr.Fr. »

Da mi je znati koji li je ćafir uopšte pokrenuo ovakvu temu i to baš na ramazan,

to mora da je neka provokacija :mrgreen:
Great Cornholio

#362 Re: Sex bez obaveze

Ovaj zakon koji se odnosi na kamenovanje se povlači, od sada će se preljubnici kažnjavati posipanjem katranom i perjem :D
madner

#363 Re: Sex bez obaveze

Post by madner »

Cuj da su obje strane saglasne, ja sto ne mogu ovih zapadnih gluposti.
tf2_spy

#364 Re: Sex bez obaveze

Post by tf2_spy »

madner wrote:Cuj da su obje strane saglasne, ja sto ne mogu ovih zapadnih gluposti.
pa obično se zove silovanje kad nisu obje strane saglasne (i na zapadu i ovdje) :lol:
Dr.Mr.Fr.

#365 Re: Sex bez obaveze

Post by Dr.Mr.Fr. »

Ja prelažem da se napravi lista po principu Pro-Life vs. Pro-Choice

fino ko je za sex bez obaveze a ko je protiv...pa da pocnu da pršte pp-ovi... :mrgreen:

inace ova tema nema smisla :lol:
Dr.Mr.Fr.

#366 Re: Sex bez obaveze

Post by Dr.Mr.Fr. »

madner wrote:Cuj da su obje strane saglasne, ja sto ne mogu ovih zapadnih gluposti.

gdje ti je ba avatar, fino reci, drugi put te pitam :lol:
MedenoSrce

#367 Re: Sex bez obaveze

Post by MedenoSrce »

Ne jedem ni hranu koju ne volim.
Da samo znate kako se odvratno osjeca osoba koja je prevarena nikada vam ne bi palo na pamet da to opravdavate.
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#368 Re: Sex bez obaveze

Post by anoush »

tf2_spy wrote:
pa obično se zove silovanje kad nisu obje strane saglasne (i na zapadu i ovdje) :lol:

right said Fred :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#369 Re: Sex bez obaveze

Post by anoush »

MedenoSrce wrote:Ne jedem ni hranu koju ne volim.
Da samo znate kako se odvratno osjeca osoba koja je prevarena nikada vam ne bi palo na pamet da to opravdavate.

znam ja, ZNAM JA!
madner

#370 Re: Sex bez obaveze

Post by madner »

Dr.Mr.Fr. wrote:

gdje ti je ba avatar, fino reci, drugi put te pitam :lol:
Klikno pogresno dugme i nesto. :D
madner

#371 Re: Sex bez obaveze

Post by madner »

tf2_spy wrote:
U Bosni se to zove begenisati curu. Samo je mali zajeb sto onda bas i nije bez obaveza.
Not My Idea

#372 Re: Sex bez obaveze

Post by Not My Idea »

madner wrote:
Klikno pogresno dugme i nesto. :D
Samo da pozdravim onog cije se ime ne spominje pa kidam.

:run: :D
tf2_spy

#373 Re: Sex bez obaveze

Post by tf2_spy »

madner wrote: U Bosni se to zove begenisati curu. Samo je mali zajeb sto onda bas i nije bez obaveza.
begenisati curu je kad imaš s njom sex bez njenog pristanka? hm, mi ne živimo u istoj bosni, a ti ako tako nastaviš, nećeš dugo poživit (il ćeš, u boljoj opciji, karijeru završit u zatvoru) :D
madner

#374 Re: Sex bez obaveze

Post by madner »

tf2_spy wrote:
madner wrote: U Bosni se to zove begenisati curu. Samo je mali zajeb sto onda bas i nije bez obaveza.
begenisati curu je kad imaš s njom sex bez njenog pristanka? hm, mi ne živimo u istoj bosni, a ti ako tako nastaviš, nećeš dugo poživit (il ćeš, u boljoj opciji, karijeru završit u zatvoru) :D
Tako je, dakle kada cujes da je neko begensio neku curu ranije znaci da ju je opalio. Onda se ponekad i uda, a nekad ne, zavisi da li je bio fukara ili gospon.

Moram ti otkriti tajnu: Svako je nevin dok se drugacije ne dokaze.
MedenoSrce

#375 Re: Sex bez obaveze

Post by MedenoSrce »

Mozes li zovnuti onog pametnijeg danas ako ti nije sta.
Post Reply