Lokalni izbori 2012

Post Reply
poznanik

#351 Re: Lokalni izbori 2012

Post by poznanik »

cetmi wrote:Ja sam Tornjak napisao velikim slovom, jer je to lično ime.
Ti spominješ jednog od najčestitijih Bosanaca i Hercegovaca čije se ime piše malim slovom tornjak, tako da bih te molio da čestitog i nečistog ne poistovjećuješ, jer ni ja to nisam radio.
:D Uz poštovanje tornjaku, priznajem grešku 8-) ...
V FOR VENDETA

#352 Re: Lokalni izbori 2012

Post by V FOR VENDETA »

poznanik wrote:
cetmi wrote:Rijetki su koji nemaju iskustvo sa novom strankom, odnsono DJL Tornjak...
Ne znam u kakvom raspoloženju i u kojem kontekstu si poredio novu stranku sa tornjakom, ali iz prethodnih pisanja zaključujem - u vrlo lošem i negativnom.

Napominjem ti da je tornjak autohtona BiH pasmina, svakim danom sve vrijednija i zapaženija, tako da trebaš posvetiti više pažnje i obzira prema njemu :oops:

U nas, neki psi više vrijede od političara 8-)
Fahro nije tornjak on je Crnogorska dzukela :D
seln

#353 Re: Lokalni izbori 2012

Post by seln »

V FOR VENDETA wrote:Sve i da nisam ocima rat vidio a jesam! BiH se otrgla od pozicije provincije unutar velike Srbije, stekla je nezavisnost naord i drzava su odbranjeni, poslije rata neko je sve ovo obnovio, znamo svi da je Sarajevo do pepaela bilo sruseno, a sad je bolje nego prije rata neko je to uradio a to je bila sigurno SDA! Uvijek pricamo o negativnim stvarima ja sam evo zauzeo poziciju da branim i isticem sve pozitivne strane koje je SDA uradila. A sta je SDP uradila? Izrucila alzirsku grupu, i pokusala ukinuti vjeronauku!
Odakle samo izlaze ovi tipovi??
:-) :-) :-) :-)
seln

#354 Re: Lokalni izbori 2012

Post by seln »

V FOR VENDETA wrote:
V FOR VENDETA wrote:
valterbranisarajevo wrote:Kada se samo sjetim scena pred tunelom..kada promrzli borci koji se vraćaju sa smjene sa Igmana čekaju satima dok Alemko i ekipa provuku jaja, konzerve i kafu...koju su onda nesmetano prodavali po pijacama (cijena se valjda sjećate)...U drugim državama bi takvi završili pred streljačkim strojem...umjesto toga slali su vojnu policiju na borce koji su mijenjali kutiju cigara za nešto hrane da im djeca prežive...Da gledao sam to bezbroj puta svojim očima i to mi se urezalo u pamćenje i tamo će ostati dok sam živ...
A i moja se tetka valtere sjeca kako su joj 50tih godina komunjare skinuli mahramu i obrijali j ena celavo jer je dosla u skolu sa hidzabom ;)
I sad isti takvi dodju pa hoce da ukinu vjeronauku? Tako mi Boga sa takvima ne mozemo naprijed!
Dajte covjeku sahan pilava za agitaciju, zasluzio je.
seln

#355 Re: Lokalni izbori 2012

Post by seln »

V FOR VENDETA wrote: Vidi ovo ne treba licno da postane!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
seln

#356 Re: Lokalni izbori 2012

Post by seln »

tvsabina wrote:
Da smo pametni kao što nismo i da ljudi vide kao što ne vide 0,3 % bi za SDP trebao biti rezultat jednak njihovom "radu" i "principijelnosti" .
Da smo pametni kao sto nismo, SDP bi kao konkurenciju imao liberale, centriste i slicno.
Ovako ce onih ostalih 97% glasova podijeliti nacionalisti, nacisti, kleronacisti i kleptonacisti.
Ok, slazem se da SDP zasluzuje samo 3%. Hajd nam samo objasni ko ce dobiti ostale glasove.
I ako kazes "bolje bilo ko drugi, samo ne SDP", slazem se...odavde iz udobnosti EU.
Opetja033

#357 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Opetja033 »

seln wrote:Da smo pametni kao sto nismo, SDP bi kao konkurenciju imao liberale, centriste i slicno.
Ovako ce onih ostalih 97% glasova podijeliti nacionalisti, nacisti, kleronacisti i kleptonacisti.
Ok, slazem se da SDP zasluzuje samo 3%. Hajd nam samo objasni ko ce dobiti ostale glasove.
I ako kazes "bolje bilo ko drugi, samo ne SDP", slazem se...odavde iz udobnosti EU.
Ovo SDP-ovcima opet narod ne valja? Ko si uopce ti da odredjujes sta je pametno a sta nije? Pa u svim zemljama tvoje domovine imas stranke desnice. I ti sada kazes da su svi glupi a samo ti pametan. Pa ne znam bas.... On bi odredjivao ko ce za kakve stranke glasati.

I kad se vec igras velikim rijecima, gospodine iz EU, molim te da mi navedes konkretne stranke u BiH koje su nacisticke, kleronacisticke i kleptonacisticke? Kazes da bi dobile 97% glasova pa ti sigurno nece biti problem da navedes barem 4-5 velikih stranaka sa tom ideologijom? Konkretno dakle - o kojim se strankama radi?
seln

#358 Re: Lokalni izbori 2012

Post by seln »

Opetja033 wrote:
seln wrote:Da smo pametni kao sto nismo, SDP bi kao konkurenciju imao liberale, centriste i slicno.
Ovo SDP-ovcima opet narod ne valja? Ko si uopce ti da odredjujes sta je pametno a sta nije? Pa u svim zemljama tvoje domovine imas stranke desnice. I ti sada kazes da su svi glupi a samo ti pametan. Pa ne znam bas.... On bi odredjivao ko ce za kakve stranke glasati.

I kad se vec igras velikim rijecima, gospodine iz EU, molim te da mi navedes konkretne stranke u BiH koje su nacisticke, kleronacisticke i kleptonacisticke? Kazes da bi dobile 97% glasova pa ti sigurno nece biti problem da navedes barem 4-5 velikih stranaka sa tom ideologijom? Konkretno dakle - o kojim se strankama radi?
Da, u zemlji u kojoj zivim postoji stranka desnice, kao i u ostalim zemljama EU. Neke od tih stranaka desnice su mi ideoloski blize od Zlajinog SDP-a.
Samo, desnica ovdje znaci vodjenje politike koja pogoduje privrednicima, sa intencijom da ce razvojem privrede biti zadovoljena i socijalna komponenta.
Desnica u BiH je nacionalna, klerikalna ili direktno nacisticka.
I navedi mi gdje sam tvrdio da sam ja pametan, a ostali glupi?
Je li to partijska akademija SDA, izvrtanje tudjih rijeci?
p.s. evo, da ne zaboravimo i stranke: SDA - klerikalci, SBiH - kleptokrate, SBB - kleptokrate, HDZ - kleronacisti, SDS - cisti nacisti, SNSD - kleptonacionalisti.
Da ne bude zabune, to su samo desnicarske stranke. Sta mislim o bosanskoj zalosnoj "ljevici", o tome drugi put.
Opetja033

#359 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Opetja033 »

seln wrote:Desnica u BiH je nacionalna, klerikalna ili direktno nacisticka.
Nacionalna - da. Klerikalna i nacisticka - lazes.
A prije toga kazes:
Da smo pametni kao sto nismo, SDP bi kao konkurenciju imao liberale, centriste i slicno.
Je li ovo Zlajina politicka mladez uci od svog vodje i novog koalicionog partnera pa opovrgava ono sto su maloprije govorili/pisali. Obzirom da SDP nema konkurenciju u liberalima, centru itd - narod ispada glup.
SDA - klerikalci, SBiH - kleptokrate, SBB - kleptokrate, HDZ - kleronacisti, SDS - cisti nacisti, SNSD - kleptonacionalisti.
SDA - laz. Ovim samo dokazujes da pojma nemas o tome ko su klerikalci.
SBB - vasi koalicioni partneri
HDZ - jbt, znas li ti uopce sta je nacizam? Definiciju nacizma? Ne izgledas mi kao neko ko je retardiran i glup, dakle radi se samo o bezobrazluku i svjesnom laganju. Libo me neka stvar za HDZ-om, ali nazvati ih nacistima je...... ma da ne budem previse glup - presmijesno.
SDS - Nacionalisti da, ultranacionalisti i sovinisti - da. Nacisti - ne.
SNSD - ljevicarska stranka a ne desnicarska. Slazem se sa definicijom.
Akibh

#360 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Akibh »

seln wrote:
Opetja033 wrote:

Da, u zemlji u kojoj zivim postoji stranka desnice, kao i u ostalim zemljama EU. Neke od tih stranaka desnice su mi ideoloski blize od Zlajinog SDP-a.
Samo, desnica ovdje znaci vodjenje politike koja pogoduje privrednicima, sa intencijom da ce razvojem privrede biti zadovoljena i socijalna komponenta.
Desnica u BiH je nacionalna, klerikalna ili direktno nacisticka.
p.s. evo, da ne zaboravimo i stranke: SDA - klerikalci, SBiH - kleptokrate, SBB - kleptokrate, HDZ - kleronacisti, SDS - cisti nacisti, SNSD - kleptonacionalisti.
Da ne bude zabune, to su samo desnicarske stranke. Sta mislim o bosanskoj zalosnoj "ljevici", o tome drugi put.
Hahaha, pa bolid nije u BiH uopste, a ja se pitam otkud toliko odsustvo realnosti...
Ignore listo, imam jos jednog :-D
seln

#361 Re: Lokalni izbori 2012

Post by seln »

Opetja033 wrote:
seln wrote:Desnica u BiH je nacionalna, klerikalna ili direktno nacisticka.
Nacionalna - da. Klerikalna i nacisticka - lazes.
A prije toga kazes:
Je li ovo Zlajina politicka mladez uci od svog vodje i novog koalicionog partnera pa opovrgava ono sto su maloprije govorili/pisali. Obzirom da SDP nema konkurenciju u liberalima, centru itd - narod ispada glup.
SDA - klerikalci, SBiH - kleptokrate, SBB - kleptokrate, HDZ - kleronacisti, SDS - cisti nacisti, SNSD - kleptonacionalisti.
SDA - laz. Ovim samo dokazujes da pojma nemas o tome ko su klerikalci.
SBB - vasi koalicioni partneri
HDZ - jbt, znas li ti uopce sta je nacizam? Definiciju nacizma? Ne izgledas mi kao neko ko je retardiran i glup, dakle radi se samo o bezobrazluku i svjesnom laganju. Libo me neka stvar za HDZ-om, ali nazvati ih nacistima je...... ma da ne budem previse glup - presmijesno.
SDS - Nacionalisti da, ultranacionalisti i sovinisti - da. Nacisti - ne.
SNSD - ljevicarska stranka a ne desnicarska. Slazem se sa definicijom.
Po meni, lazes ti i lazljiva SDA.
Kad sam rekao "da smo pametni", mislio sam na politicku pamet. Ti si ocigledno urodjeno inteligentan, ali si politicki daleko iza toga. Ili imas materijalnih interesa u clanstvu SDA.
Za partije (vidim da te je najvise pogodilo moje misljenje o ljubljenoj ti stranci hraniteljici): ti imas tvoje misljenje, ja imam moje. Da se slazemo, ne bi diskutirali.
Lekum partija, we lije partija. OK?
dragonz

#362 Re: Lokalni izbori 2012

Post by dragonz »

hrvatski sabor zasjeda već 5 dana, a vi vidite za koga da glasate na izborima u oktobru
wickerman

#363 Re: Lokalni izbori 2012

Post by wickerman »

valterbranisarajevo wrote:Kada se samo sjetim scena pred tunelom..kada promrzli borci koji se vraćaju sa smjene sa Igmana čekaju satima dok Alemko i ekipa provuku jaja, konzerve i kafu...koju su onda nesmetano prodavali po pijacama (cijena se valjda sjećate)...U drugim državama bi takvi završili pred streljačkim strojem...umjesto toga slali su vojnu policiju na borce koji su mijenjali kutiju cigara za nešto hrane da im djeca prežive...Da gledao sam to bezbroj puta svojim očima i to mi se urezalo u pamćenje i tamo će ostati dok sam živ...
Kad se sjetim prosle godine u junu,sjedim u restoranu Alem i jedem ribu jer je fakat odlicna.
Sto u cosku sjedi Adil Osmanovic,Alemko i jos par kockastih likova koji kad progovroe vidi se da nisu intelektualno dalje od Saje,ali vjerovatno punih dzepova ko Saja.
Alemko ti predstavlja ko nekog kordinatora povratka u I.Bosnu i zajedno smisljaju(Izuzetno na glas da ja cujem) o donacijama koje trebaju dobiti za povratak.
Onda se covjek zapita kako osnivac i organizator sverca u Sarajevu moze kordinirati povratak u I.Bosnu?
A jos vise se covjek zapita kako se niko nije vratio u I.Bosnu kad ovako visoko moralni likovi su glavni za povratak?
seln

#364 Re: Lokalni izbori 2012

Post by seln »

dragonz wrote:hrvatski sabor zasjeda već 5 dana, a vi vidite za koga da glasate na izborima u oktobru
Ja cu za Milanovica.
Bosnjak333

#365 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Bosnjak333 »

Opetja033 wrote:

Hajde pusti ga kraju.Njegovi krajni dometi su centrala i avlija,svjetska i domaca politika su za njega strane rijeci...
seln

#366 Re: Lokalni izbori 2012

Post by seln »

Bosnjak333 wrote:
Opetja033 wrote:

Hajde pusti ga kraju.Njegovi krajni dometi su centrala i avlija,svjetska i domaca politika su za njega strane rijeci...
Priznajem...nedostajala mi je prava uciteljica da me uputi u moderne svjetske tokove. :-)

Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#367 Re: Lokalni izbori 2012

Post by sabina1 »

seln wrote:
tvsabina wrote:
Da smo pametni kao što nismo i da ljudi vide kao što ne vide 0,3 % bi za SDP trebao biti rezultat jednak njihovom "radu" i "principijelnosti" .
Već sam tri-četiri puta napisala za koga ću glasati na lokalnim izborima i evo ponoviću peti put. To je Naša Stranka. Inače ne volim da pišem za koga ću glasati jer je to moja privatna stvar a nisam član NS-a niti sam im šta dužna da ih promovišem, no ovdje eto opet moram jer mi se kaže da SDP-u alternative nema. Ima. Iako NS nije stranka ljevice ona ima dosta ljevičarskih elemenata a suštinski je liberalna stranka.
No ono što mi se kod njih svidjelo je principijelnost , jako obrazovani mladi kadrovi i mutlinacionalnost partije te neopterećenost religijom ili nacijom. Dakle jedan "gradski" način bitisanja. To je "pismena" stranka.
A iako pogriješim, neće me mnogo razočarati pet ili deset poslanika u mom lokalnom parlamentu. Ali nimalo ne sumnjam da će moja opština sa tolikim brojem NS-ovaca konačno krenuti na bolje.

Daleko više su me razočarali svi oni koji su SDP ovih godina gurnuli u najveću izdaju lijeve opcije - koalicijom sa SDA koja nikome nije obrazložena , podastrta argumentima ili sličnim te ovom novom ,"utemeljiteljskom koalcijom". Ova dva čina su zbilja bezobrazluk. Ekstremni. Šamarčina svim osobama lijeve opcije.
Izbor kadrova na mnoge funkcije je i više nego sramotan (subjektivno mišljenje svakako) (Predsjedništvo ,federalna vlada , kantonalni ministri pojedini,GRADONAČELNIK :? ) lično znam fantastične SDP-ovce , sjajne ljude kojih nažalost nema nigdje.
No to je već interni problem SDP-a i njihovo interno pitanje. Ne može me niko natjerati da glasam za njih kao što me niko nije mogao natjerati da ne glasam za njih dok sam bila njihova glasačica.

To da SDP nema alternativu ne znači da treba glasati za SDP dok se alternativa ne pojavi. Slažem se u potpunosti s tobom da je naša desnica klerikanska i potpuno nacionalna i da dobrano šuruje sa šovinizmom. Desnica ovu zemlju već dvadeset godina sistematski uništava i odista je besmisleno njima davati povjerenje. No ona ga ima. Dijelom zbog dobre infrastrukture dijelom zbog manipulacije nad medijima dijelom zbog potpune neobrazovanosti a dijelom i zbog nas samih. Jednostavno - takvi smo. To jesmo. Sva ta korupcija , veze , štele..to smo MI.

Zbog toga me silno boli to "razočarenje" u SDP jer sam mislila (naivno) da će sposobnost i obrazovanje a ponajviše istinska multietničnost SDP-a doprinjeti boljem razvoju grada i zemlje.
Čim se desila koalicija sa SDA- ljosnula sam na zemlju od tuge i potpuno prestala pratiti informacije.
Prevarila sam se. Jedino čime sam zadovoljna politički njima je poptuni nestanak stranke Silajdžić dr. Harisa sa političke scene , tj. silno mi je drago što je SDP dijelom učestvovao u njihovom "nestanku" tj. u pretvaranje iste u marginalnu partiju.

A reći da SDP "nema alternativu" i da bez obzira na silne manjkavosti svi oni koji misle svojom glavom sve to ponovo trebaju nagraditi jer "nema alternative"je čist bezobrazluk (ništa lično naravno ,mislim na takvu vrstu "stava").
Zbog ovakvih "poziva" ljudi će iz čistog revolta ostati kod kuće i voila - suverena pobjeda desnice , košmar traje i dalje.
SDP ima alternativu. Alternativa je 150 stranka na listama. Na lokalnim izborima se glasa za komšiju , prijatelja , prodavačicu...to što će SBB trijumfalno slaviti nije posljedica ničega - izuzev SDP-ove ŽELJE ZA VLAŠĆU PO SVAKU CIJENU. Iskali ste - eto vam ga.
Alterative ima. Treba samo malo čitati.
A onih famoznih 0,3 %....kamo puste sreće....
Doktor29

#368 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Doktor29 »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje sugovornika”
» Doktor29
1 mjesec
Last edited by Anonymous on 07/07/2012 01:03, edited 1 time in total.
Reason: banned
webby-x

#369 Re: Lokalni izbori 2012

Post by webby-x »

tvsabina wrote:Već sam tri-četiri puta napisala za koga ću glasati na lokalnim izborima i evo ponoviću peti put. To je Naša Stranka. Inače ne volim da pišem za koga ću glasati jer je to moja privatna stvar a nisam član NS-a niti sam im šta dužna da ih promovišem, no ovdje eto opet moram jer mi se kaže da SDP-u alternative nema. Ima. Iako NS nije stranka ljevice ona ima dosta ljevičarskih elemenata a suštinski je liberalna stranka.
Kao i SDP (liberalna), a svi oni imaju i zatucanih elemenata.
Nego, koja je razlika između NS i SDP-a?
Što očekuješ?
Bosnjak333

#370 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Bosnjak333 »

webby-x wrote:
tvsabina wrote:Već sam tri-četiri puta napisala za koga ću glasati na lokalnim izborima i evo ponoviću peti put. To je Naša Stranka. Inače ne volim da pišem za koga ću glasati jer je to moja privatna stvar a nisam član NS-a niti sam im šta dužna da ih promovišem, no ovdje eto opet moram jer mi se kaže da SDP-u alternative nema. Ima. Iako NS nije stranka ljevice ona ima dosta ljevičarskih elemenata a suštinski je liberalna stranka.
Što očekuješ?
Nema razlike izmedju NS-a i SDP-a kao sto nema ni izmedju SDA i A-SDA.
Skijaš

#371 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Skijaš »

Bosnjak333 wrote:
webby-x wrote:
Što očekuješ?
Nema razlike izmedju NS-a i SDP-a kao sto nema ni izmedju SDA i A-SDA.
Razlika postoji jer Naša Stranka djeluje u okviru određenih principa. Kritikovaće SDP jer SDP ulazi u koaliciju sa SDA, ali će podržati SDP u odbijanju ultimatuma HDZ-a. Dakle, u jednoj rečenici i podrška SDP-u i kritika na račun SDP-a ali i jedno i drugo zbog jednog te istog principa. I onda se potrude da te svoje stavove objasne. SDP s druge strane, i pogotovo Lagumdžija, imaju stav da se moj glas za SDP podrazumjeva i da ništa ne moraju objašnjavati, a kad to i rade, to bude preko kurca i arogantno. Ali nema veze, zajebali su me još sad, neće više.
It_is_a_Leclerc

#372 Re: Lokalni izbori 2012

Post by It_is_a_Leclerc »

Ko kaže da nema razlike između SDA i A-SDA, ja ga pozivam u Cazin (jedinu općinu u državi u kojoj je ta A-SDA na vlasti), pa da vidi kako se i u kojoj mjeri sukobljavaju i lome te dvije stranke. One nikad dosad nisu obnašale vlast zajedno, niti su ikad obje glasale za istu odluku.

O ideološkim stajalištima da i ne govorim.
rendam

#373 Re: Lokalni izbori 2012

Post by rendam »

It_is_a_Leclerc wrote:Ko kaže da nema razlike između SDA i A-SDA, ja ga pozivam u Cazin (jedinu općinu u državi u kojoj je ta A-SDA na vlasti), pa da vidi kako se i u kojoj mjeri sukobljavaju i lome te dvije stranke. One nikad dosad nisu obnašale vlast zajedno, niti su ikad obje glasale za istu odluku.

Prihvatam poziv.
Bosnjak333

#374 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Bosnjak333 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ko kaže da nema razlike između SDA i A-SDA, ja ga pozivam u Cazin (jedinu općinu u državi u kojoj je ta A-SDA na vlasti), pa da vidi kako se i u kojoj mjeri sukobljavaju i lome te dvije stranke. One nikad dosad nisu obnašale vlast zajedno, niti su ikad obje glasale za istu odluku.

Sukobljavaju se kao i svugdje oko vlasti i fotelja,a ideoloska stajalista su im ista. ;)
nosara

#375 Re: Lokalni izbori 2012

Post by nosara »

Skijaš wrote: Razlika postoji jer Naša Stranka djeluje u okviru određenih principa. Kritikovaće SDP jer SDP ulazi u koaliciju sa SDA, ali će podržati SDP u odbijanju ultimatuma HDZ-a. Dakle, u jednoj rečenici i podrška SDP-u i kritika na račun SDP-a ali i jedno i drugo zbog jednog te istog principa. I onda se potrude da te svoje stavove objasne. SDP s druge strane, i pogotovo Lagumdžija, imaju stav da se moj glas za SDP podrazumjeva i da ništa ne moraju objašnjavati, a kad to i rade, to bude preko kurca i arogantno. Ali nema veze, zajebali su me još sad, neće više.
Ala lupetas, svaka ti cast...! :lol:

Ako i ima razlike, sigurno nije zasnovana na principima i njihovom postovanju... Sve sto su esdepederi zakotrljali u posljednjih pola godine-godinu, ovi manekeni iz mikrostranacke organizacije su orgazmicno podrzali... A koga boli kara sto, post festum, Kojovic na blogu "izdvoji misljenje"...? :-)
Autor: Pedja Kojovic

- Imam vrlo pozitivan odnos prema premijeru Niksicu i, ne racunajuci "ono s bratom" mislim da je posten, vrijedan i pametan.
:lol:
Post Reply