Sto bi se mucili ,sastavljali ,pisali....kad su drugi vec sigurno negdje napisali te onda koji dugmic I vala objasnjenje!Prakticno!Mozda prikladnije za neki drugi oblik komunikacije ali to sam te vec upozorila :)pa, cekam jos uvijek da napises sta svojim rijecima.....
Govor o tekfiru na rafidije
- nasa
#351 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Live 89
Sto bi se mucili ,sastavljali ,pisali....kad su drugi vec sigurno negdje napisali te onda koji dugmic I vala objasnjenje!Prakticno!Mozda prikladnije za neki drugi oblik komunikacije ali to sam te vec upozorila :)pa, cekam jos uvijek da napises sta svojim rijecima.....
- zagortenej
#352 Re: Govor o tekfiru na rafidije
ako počneš koristiti svoj razum, možeš, ne daj Bože, nešto pogrešno skontati i eto ti belajanasa wrote:Live 89![]()
-
live82
#353 Re: Govor o tekfiru na rafidije
nasa wrote:Live 89![]()
Mozes li ti meni reci kako ja da se odjavim i da ne mogu vise nikada da komentarisem? Bio bih ti puno zahvalan.
DA samo preporucim stranicu islamsku www.govoruleme.com
Allah da nas uputi amin
- fatamorgana
#354 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Nemo' samo da se razneseš eksplozivom, saburalive82 wrote:nasa wrote:Live 89![]()
Mozes li ti meni reci kako ja da se odjavim i da ne mogu vise nikada da komentarisem? Bio bih ti puno zahvalan.
-
live82
#355 Re: Govor o tekfiru na rafidije
fatamorgana wrote:Nemo' samo da se razneseš eksplozivom, saburalive82 wrote:nasa wrote:Live 89![]()
Samoubilački napad čovjeka udaljava od Allâha
Govornik: Muhammed bin Sâlih bin ´Usejmîn
Izvor: el-Likâ’ eš-Šahrî (70)
Što se tiče djela (kojima se pokazuje srdžba prema Allâhu), u to spada cijepanje odjeće, udaranje po obrazima, čupanje kose i tome slično. Neki tako rade. Međutim, najozbiljnije, najodvratnije i najgore od njih je samoubistvo. Ima ljudi koji učine samoubistvo kad ih pogode nesreće s kojima ne mogu živjeti. Vjerovjesnik, sallâllâhu ´alejhi ve sellem, nam je ispričao o čovjeku koji je bio ranjen i koji nije mogao trpjeti. On je učinio nešto što se ne smije uraditi i Allâh mu je dosudio Džehennem.
Onaj ko sebi oduzme život kako bi izbjegao ovu nesreću – da li će je stvarno izbjeći? Odgovori! Ne. On je neće izbjeći. On misli da čovjek predahne kada sebi oduzme život. To međutim nije tako. Ako umre biće kažnjen u Džehennemu onako kako se ubio. Tamo će zauvijek ostati.
Prema tome, mi osuđujemo našu braću koji odlaze u opkoljenu Palestinu kako bi sami sebe odnijeli u zrak. Oni misle da ih to djelo približava Allâhu. Činjenica je da ih ono samo udaljava od Njega. Oni ubijaju sami sebe! Samoubistvo je ozbiljan grijeh! Čovjek biva kažnjen Džehennemom onako kako se ubio. Međutim, mi ne kažemo da oni spadaju u ovu kategoriju ljudi jer oni to rade iz idžtihada. Oni misle da je djelo dobro. Osoba koja uradi nešto zbog pogrešnog razumijevanja, njoj će, nadati se, biti oprošteno.
Djelo je međutim po šerijatu zabranjeno i ono ne spada u džihâd radi Allâha.
Isto tako, djelo je nelogično. Koliko židova on ubije ako odnese sam sebe u zrak? Najviše će ubiti 50-100 osoba. Kakva će onda biti reakcija židova? Oni će ubiti stotine i postati još ekstremniji od onoga što sada vidiš od njihovog opkoljenja države.
Ali većina ne gleda na posljedice. Oni ne razmišljaju unaprijed.
To je zabranjeno u islamu, a oni koji podrazavaju te skupine istu su kao i oni.
- zagortenej
#356 Re: Govor o tekfiru na rafidije
mozda si mislio na http://www.govorvehabijskeuleme.comlive82 wrote:nasa wrote:Live 89![]()
DA samo preporucim stranicu islamsku http://www.govoruleme.com
Allah da nas uputi amin
- zagortenej
#357 Re: Govor o tekfiru na rafidije
nemoj mu davati ideje Allaha tifatamorgana wrote:Nemo' samo da se razneseš eksplozivom, saburalive82 wrote:nasa wrote:Live 89![]()
- fatamorgana
#358 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Čekaj ba da kliknem na gornji link, možda se ja poslije toga raznesemzagortenej wrote:nemoj mu davati ideje Allaha tifatamorgana wrote:
Nemo' samo da se razneseš eksplozivom, sabura
- nasa
#359 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Amin!live82 wrote:nasa wrote:Live 89![]()
Allah da nas uputi amin
Nisi nista ni komentarisao ,to je problem ,samo kacis textove.... moze ce pe ali ipak je ovo forum te s toga obicaj je da forumasi komentarisu I svojim rijecima....
A za to sto pitas ,samo se obrati moderaciji
- zagortenej
#360 Re: Govor o tekfiru na rafidije
ako ti treba brainwashing, tu ćeš naći uputefatamorgana wrote:Čekaj ba da kliknem na gornji link, možda se ja poslije toga raznesemzagortenej wrote:nemoj mu davati ideje Allaha tifatamorgana wrote:
Nemo' samo da se razneseš eksplozivom, sabura
-
live82
#361 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Hvala! Allah da nas uputi i da ti da svako dobro aminnasa wrote:Amin!live82 wrote:nasa wrote:Live 89![]()
Allah da nas uputi amin
Nisi nista ni komentarisao ,to je problem ,samo kacis textove.... moze ce pe ali ipak je ovo forum te s toga obicaj je da forumasi komentarisu I svojim rijecima....
A za to sto pitas ,samo se obrati moderaciji,ponekad ispunjavamo zelje, dakako u skladu s pravilima foruma
Tolerises li ti ovu dvojicu sto vrijedjaju i sto se ismijavaju?
-
J3r1ch0
#362 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Draga Naso,nasa wrote:Amin!live82 wrote:nasa wrote:Live 89![]()
Allah da nas uputi amin
A za to sto pitas ,samo se obrati moderaciji,ponekad ispunjavamo zelje, dakako u skladu s pravilima foruma
Donekle se slažem oko prirode foruma ali budući da na ovom forumu po religijskim temama obitavaju pojedini forumaši čije mišljenje po pitanju vjere ne vrijedi ni "pišljiva boba" radije ću čitati "tuđe" mišljenje nego nečije lično!
Nakon svega znaš kako kažu: Mišljenje je poput šupka, svako ga ima!
- nasa
#363 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Samo kopirani textovi bez I malo sopstvenog osvrta su neprikladni za forum bez obzira na sadrzaj koji necu ni ocjenjivati sve dok ne krsi pravila....Nadam se da smo sve razjasnili,a live 89 je konacno nesto I otipkao
Zagortenej lovi u mutnom,mudrica....
- zagortenej
#364 Re: Govor o tekfiru na rafidije
draga i poštovana naso, osjećam se prozvanimnasa wrote:Znam ali samo kopirani textovi bez I malo sopstvenog osvrta su neprikladni za forum bez obzira na sadrzaj koji necu ni ocjenjivati sve dok ne krsi pravila....Nadam se da smo sve razjasnili,a live 89 je konacno nesto I otipkao![]()
nekima je draže da slijede svoju ideologiju bez razmišljanja, tipa servirano na pladnju, samo proslijedi dalje (ili daweti) od Istine. šta će ostati od vjere ako se tako nastavi, imaćemo muslimane klonove.
opet ponavljam, perfidno se ubacuju neistine sa istinom kroz raznu literaturu, i onda imamo haos.
i dosta stvari vezano za vehabije ne možemo posmatrati odvojeno od politike, jer su toliko angažovani danas, gdje god gori tu su oni.
da ne idem u širinu, ipak su tema rafidije
btw, još me nisu proglasili šijom
- zagortenej
#365 Re: Govor o tekfiru na rafidije
@J3r1ch0
. izreka ti je boli glava, imaš li još takvih bisera, da podijeliš s nama?
a ti nemoj biti nepristojan
Nakon svega znaš kako kažu: Mišljenje je poput šupka, svako ga ima!
-
J3r1ch0
#366 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Zagore pojedi snickers, kada si gladan pretvaraš se u filmskuzagortenej wrote:@J3r1ch0a ti nemoj biti nepristojan
Nakon svega znaš kako kažu: Mišljenje je poput šupka, svako ga ima!. izreka ti je boli glava, imaš li još takvih bisera, da podijeliš s nama?
- zagortenej
#367 Re: Govor o tekfiru na rafidije
J3r1ch0 wrote:Zagore pojedi snickers, kada si gladan pretvaraš se u filmskuzagortenej wrote:@J3r1ch0a ti nemoj biti nepristojan
Nakon svega znaš kako kažu: Mišljenje je poput šupka, svako ga ima!. izreka ti je boli glava, imaš li još takvih bisera, da podijeliš s nama?
.
- Diwan
#368 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Današnja hutba Rijaseta, pročitana na području cijele BiH
Makar i ovoliko da se kaže, ako ne direktno da se ukaže na vehabijeRijaset: Nasilje i teror nisu nadahnuti Islamom
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je izdao proglas o nastavku krvoprolića u Siriji, u kojem odlučno osuđuje nasilje i ubistva nevinih ljudi u Siriji, i svaki oblik sektaških neprijateljstava i podjela.
"Rijaset Islamske zajednice najoštrije osuđuje zloupotrebu uzvišenih principa islama za ostvarenje političkih ili bilo kojih drugih interesa i ciljeva. Nasilje i teror nisu niti mogu biti nadahnuti islamom, a svi oni koji pokušavaju takvim djelima dati islamsku odrednicu grubo zloupotrebljavaju Božiju objavu i temeljni karakter islamskog učenja".
Muslimane se podsjeća na dužnost da se "udružuju i pomažu u dobročinstvu i čestitosti, da grade ambijent mira i sigurnosti i na taj način upotpunjuju svoju vjeru te osobni moralni lik, što će im, kao pojedincima i zajednici, osigurati prosperitet i stjecanje Allahovog zadovoljstva. Sudjelovanje u grijehu i neprijateljstvu za muslimane nije prihvatljivo jer je suprotno Allahovom naumu i Poslanikovom primjeru".
Muslimane, ulemu u domovini i dijaspori, posebno islamske autoritete u muslimanskom svijetu, poziva se na odgovornost, razboritost i oprez u kvalifikaciji sukoba i nasilja u Siriji i na odgovorno tumačenje vjere te da "ne nasjedaju na tuđe projekte i ne postaju izvođači ili sredstvo za ostvarenje nečijih interesa i ciljeva". Pristrasnost, ostrašćenost i neodmjerenost nisu ni u čemu dobri pomagači, a postojeće stanje, posebno u kontekstu medijskih izvještaja, šalje ružnu i neistinitu sliku o islamu i ima negativne implikacije po život muslimana.
S obzirom na iskustvo genocida i brutalnog razaranja kojem je svjedočila krajem XX stoljeća, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini apelira na sve faktore u svijetu da pomognu kako bi se u Siriji okončalo nasilje i krvoproliće.
"Bez oklijevanja mora prestati ubijanje nevinog naroda i okončati se strani utjecaji koji nisu usmjereni na uspostavljanje mira, sigurnosti i dobrobiti za sirijski narod. Islamska zajednica očekuje da se arapske i muslimanske zemlje okupe oko temeljnog ljudskog interesa koji se sastoji u otklanjanju patnje naroda i zaštiti integriteta ljudskog života, u čemu ulema treba dati puni doprinos i pokazati najviši nivo svjesnosti i principijelnosti."
Rijaset Islamske zajednice poziva muslimane Bošnjake i članove Islamske zajednice da u svojim porodicama, mjestima življenja i rada svjedoče islam "iskrenom pobožnošću, moralnom čistotom, predanim radom za prosperitetno društvo u kome će se dostojanstvo i pravo svakog čovjeka poštovati. Naša domovina, mjesta življenja i porodice su područja u kojima trebamo živjeti ljepotu i dobrotu islama i odlučno graditi društvo pravde, sigurnosti i međusobnog uvažavanja sa svojim susjedima i ljudima dobre volje."
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini sa svojom ulemom, navodi se, je osposobljena i pozvana da, uzimajući u obzir vrijeme i mjesto, cjelinu islamskog učenja, sveukupnost zajednice muslimana i interese Bošnjaka, vjerodostojno tumači islam i ukazuje na moguće zloupotrebe.
"Islamska zajednica će nastaviti razvijati svoje obrazovne i interpretativne kapacitete, čuvati islamsku tradiciju Bošnjaka i na taj način biti brana devijantnim tendencijama i pozivima pojedinaca i grupa bez institucionalnog i stručnog legitimiteta i kompetencije".
Proglas o nastavku krvoprolića u Siriji će biti pročitan na hutbama u džematima Islamske zajednice u domovini u dijaspori, prenosi Mina.
Vakat.ba
- zagortenej
#369 Re: Govor o tekfiru na rafidije
svaka čast IZ-u, vrlo dobro rečeno, nisu se stavili ni na jednu stranu, u stvari stavili su se na stranu istine i pravde, a ne na stranu ideologije ili politike. aferim, još ću početi plaćati članarinu 
-
Dr_dre
#370 Re: Govor o tekfiru na rafidije
A ja im vise nedam ni marke i isclanjujem se,ako bude moguc povrat novca bit ce dobrodosao.
- asurbanipal
#371 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Kakvo je ovo vrijeme došlo ? Protekle sedmice su me dva puta protekfirili na vehabijskim sajtovima, nazvavši me "pokvarenim kjafirom", "prljavom šiitskom svinjom" i "zabludjelim sufijom".
- Towelie
#372 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Tekfira je bilo, i uvek ce biti. Ljudi jednostavno vole da zabijaju nos u tudje stvari. Ako ti nisi nista od gore navedenog, ovaj njihov tekfir ce ti koristiti na Sudnjem danu, tako da to ne bi trebalo da te brine preterano.asurbanipal wrote:Kakvo je ovo vrijeme došlo ? Protekle sedmice su me dva puta protekfirili na vehabijskim sajtovima, nazvavši me "pokvarenim kjafirom", "prljavom šiitskom svinjom" i "zabludjelim sufijom".
- asurbanipal
#373 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Što je najgore, tekfire osobe od 15-20 godina, i još se hvale kako su batalili školu. Jednom dlaka upala u bukvar.Towelie wrote:Tekfira je bilo, i uvek ce biti. Ljudi jednostavno vole da zabijaju nos u tudje stvari. Ako ti nisi nista od gore navedenog, ovaj njihov tekfir ce ti koristiti na Sudnjem danu, tako da to ne bi trebalo da te brine preterano.asurbanipal wrote:Kakvo je ovo vrijeme došlo ? Protekle sedmice su me dva puta protekfirili na vehabijskim sajtovima, nazvavši me "pokvarenim kjafirom", "prljavom šiitskom svinjom" i "zabludjelim sufijom".
-
Dr_dre
#374 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Koliko se sjecam da si se sam predstavljao sufijom.Kakvo je ovo vrijeme došlo ? Protekle sedmice su me dva puta protekfirili na vehabijskim sajtovima, nazvavši me "pokvarenim kjafirom", "prljavom šiitskom svinjom" i "zabludjelim sufijom".
- basar
#375 Re: Govor o tekfiru na rafidije
Dr_dre wrote:Koliko se sjecam da si se sam predstavljao sufijom.Kakvo je ovo vrijeme došlo ? Protekle sedmice su me dva puta protekfirili na vehabijskim sajtovima, nazvavši me "pokvarenim kjafirom", "prljavom šiitskom svinjom" i "zabludjelim sufijom".
Mislim da je poenta bila ovo:
Kakvo je ovo vrijeme došlo ? Protekle sedmice su me dva puta protekfirili na vehabijskim sajtovima, nazvavši me "pokvarenim kjafirom", "prljavom šiitskom svinjom" i "zabludjelim sufijom".
A ti si svojim postom samo pokazao kako ove navedene muslimanske grupacije smatraš pokvarenim, prljavim, svinjama, zabludjelim.