Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Prpa.ba

#34976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

U svakom slucaju ima priliku da postane bh varijanta Milana Bandica. Dovoljno ideoloski i tamo i vamo, dokazao sposobnost da pokupi glasove sa lijevog i desnog centra, odrastao u mocnoj stranackoj infrastrukturi..samo jos nedostaje "delamo 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici za vasu dobrobit" uz dosta kozmetike i poneko sustinsko poboljsanje i to je to.

Da ima tezi zadatak od Bandica s obzirom da KS ima znatno sire nadleznosti i proporcionalno nadmocan budzet, to stoji.. :D
kmirsad

#34977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Vi već upakovali Kiflu u koaliciji... debela dama jš nije zapjevala... možda NS sprovede stranački referndum vezano za kiflu... Pa dino bude morao sebe da promovira i lobira na stranačkim sastancima NS-a širom FBiH da glasaju za njega na referendumu... :D
Last edited by kmirsad on 23/10/2018 09:35, edited 2 times in total.
putokaz1

#34978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

kmirsad wrote:Vi već upakovali Kiflu u koaliciji... debela dama jš nije zapjevala... mošda NS sprovede stranački referndum vezano za kiflu... :D
Nekad su Kifle bile 0,10 KM
Sada za jednu Kiflu moraš dat 5 ministarskih fotelja :D :D :D :D :D :D :D :D
kmirsad

#34979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
kmirsad wrote:Vi već upakovali Kiflu u koaliciji... debela dama jš nije zapjevala... mošda NS sprovede stranački referndum vezano za kiflu... :D
Nekad su Kifle bile 0,10 KM
Sada za jednu Kiflu moraš dat 5 ministarskih fotelja :D :D :D :D :D :D :D :D
ili Kifla bude morao dati 5 ministarskih za jednu premijersku... :D
putokaz1

#34980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Sjećam se 2016 rečenice
''Imamo 14 vijećnika gradskog vijeća Sarajeva''
Oni Računali i Miladina i Stojnića ja budala
julisiz es grant

#34981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

O kakvim kantonalnim NIVOIMA na kojima bi NS mogla formirati vlast pričate? Osim KS, u svim drugim kantonima u kojima postoje imaju po 1 ili 2 zastupnika u skupštini. Tako da se nikakva koalicija ne može formirati OKO njih. Taj jedan ili dvojica mogu biti samo prevaga u koalicijama koje prave drugi (od kojih je jedan uvijek SDA).
drug_profi

#34982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

SDP+DF je jednaka okosnica
shake69

#34983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shake69 »

julisiz es grant wrote:O kakvim kantonalnim NIVOIMA na kojima bi NS mogla formirati vlast pričate? Osim KS, u svim drugim kantonima u kojima postoje imaju po 1 ili 2 zastupnika u skupštini. Tako da se nikakva koalicija ne može formirati OKO njih. Taj jedan ili dvojica mogu biti samo prevaga u koalicijama koje prave drugi (od kojih je jedan uvijek SDA).
Pa to mi svi znamo. U pitanju je okosnica te moguce koalicije koja jedino u KS ima novo ime u liku Kifle i NiP. Ostali su vec izvjesni u drugim kantonima iako su pitanju slabiji rezultati pa tako i broj zastupnika.
SDA je opasna. Uglavnom cute i garant vrbuju moguce preletace pa da ispod stola zavrse posao.
madner

#34984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

JThomas wrote:ne treba imati iluzija da je kifla napustio sda iz plemenitih pobuda. jedini razlog je što je vasa hteo mnogo više. međutim vjerovatno je tačno da će on sa pragmatičnog aspekta morati raditi...pa bar prividno malo bolje od njih ako hoće da opstane.

doduše mi imamo dio glasača koji stvarno vjeruje da je on "sredio vodu". ali ni te ublehe nije isto gurati sa sda mašinerijom i vertikalom i bez nje. ako hoće da ostane na sceni, moraće i nešto korisno uraditi.a on želi da ostane. moraće bar probati. da li će uspjeti, da li će to biti dovoljno ili uopšte stvarno bolje - teža su pitanja.
Da se razumijemo, Kifla ima aferima. Ali mislim da mu je bio razuman zahtjev da ako je premijer i odgovara ima i mogucnost da imenuje ljude. Tikva je pukla oko ZOI i ViK, gdje je u oba slucaja pljen pripao drugom krilu SDA koji je mudro sutio i nabacivao tender svojim ljudima.

Tako da on zaista jeste sredio vodu, ali samo zato sto je uspostavio vertikalu, pa je direktor ViK kratko imao prioritet da ima vode a ne da se kupuju velike cijevi. :D

Shodno tome, to je veliki plus za gradjane.
julisiz es grant

#34985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

shake69 wrote:
julisiz es grant wrote:O kakvim kantonalnim NIVOIMA na kojima bi NS mogla formirati vlast pričate? Osim KS, u svim drugim kantonima u kojima postoje imaju po 1 ili 2 zastupnika u skupštini. Tako da se nikakva koalicija ne može formirati OKO njih. Taj jedan ili dvojica mogu biti samo prevaga u koalicijama koje prave drugi (od kojih je jedan uvijek SDA).
Pa to mi svi znamo. U pitanju je okosnica te moguce koalicije koja jedino u KS ima novo ime u liku Kifle i NiP. Ostali su vec izvjesni u drugim kantonima iako su pitanju slabiji rezultati pa tako i broj zastupnika.
SDA je opasna. Uglavnom cute i garant vrbuju moguce preletace pa da ispod stola zavrse posao.
Hoću da kažem da NS ima toliko malo zastupnika u drugim kantonima, da i ako uđu većinsku koaliciju ne mogu oni biti ti koji će imati presudni uticaj u vlasti (osima ako nisu likovi tipa Radeljaša).
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#34986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:Vi već upakovali Kiflu u koaliciji... debela dama jš nije zapjevala... možda NS sprovede stranački referndum vezano za kiflu... Pa dino bude morao sebe da promovira i lobira na stranačkim sastancima NS-a širom FBiH da glasaju za njega na referendumu... :D
ništa od te bajke moj mirso. pedja i kifla su već dogovorili koaliciju u kantonu sarajevo i kifla ima podrsku nase stranke za premijera.

koliko sam cuo, nasa stranka se debelo zadala da ubjedjuje ove ljevicare da podrze kiflu za premijera. to najvise koci df, jer oni to ne žele i cuo sam da se sdp i df otvoreno zalažu da premijer bude iz nase stranke i da te stranke vode procese, a da kifla bude malo beznačajniji.

to nije daleko od istine, poznavajuci raniji sukob na relaciji kifla - df i cinjenicu da je kiflin prvi savjetnik mešetar, mirsad pindzo koji je bivsi clan dfa.

pretpostavljam da kolegica sabina1 sve ovo zna i zato se i ne treba čuditi njenim postovima.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#34987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

madner wrote:Zasto ljudi ne mogu shvatiti da ako i NS ostane u opoziciji, nece 2022 imati 50% u KS. Nece ni 2026.
Vaše proročanstvo primljeno k znanju :D .

Ne mogu shvatiti nešto što nije moguće predvidjeti, ne konstruiši odmah.Osim ako se ne radi o zlobnoj dokonosti, što prihvatam :D .

Šta ima u salonu stari forumszki druže?

Glede &unatoč Kifle: Potrebno je vrijeme. Ko zglajza, sam je kriv, razapnite ga. Do tada, treba malo manje demagogije i ostrašćenosti.
Ko želi, neka dođe u NS i slobodno saspe sve što ima. Bujrum. :evil:
madner

#34988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

dr.gog wrote:
madner wrote:Zasto ljudi ne mogu shvatiti da ako i NS ostane u opoziciji, nece 2022 imati 50% u KS. Nece ni 2026.
Vaše proročanstvo primljeno k znanju :D .

Ne mogu shvatiti nešto što nije moguće predvidjeti, ne konstruiši odmah.Osim ako se ne radi o zlobnoj dokonosti, što prihvatam :D .

Šta ima u salonu stari forumszki druže?
Nije nikakvo prorocanstvo. Kao ni reci da sunce sutra izlazi.

Oko nekih polaznih osnovica se ne moze diskutovati, one se moraju prihvatiti, kao sto je podjela glasova i kako se preljevaju isti.

Sve po starom. :D
Nero Histrion

#34989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nero Histrion »

shake69 wrote:
Samo gledaj i slusaj :D kad se procuje uskoro kako je taj i taj od sutra samostalni u KS, bit ce tu svakakvih iznenadjenja, SDA ima ogromne resurse da iskesira preletace. :D
Pojam "preletac" ne odnosi se na NS, gotovo pa sam siguran u ovo.
drug_profi

#34990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

zato i SBB treba drzati blizu.
putokaz1

#34991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Ima preletača i u NS
Mario V.Selim B,Onda Ona dobra Plavuša,sve je to odnekud preletilo
kmirsad

#34992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote:Vi već upakovali Kiflu u koaliciji... debela dama jš nije zapjevala... možda NS sprovede stranački referndum vezano za kiflu... Pa dino bude morao sebe da promovira i lobira na stranačkim sastancima NS-a širom FBiH da glasaju za njega na referendumu... :D
ništa od te bajke moj mirso. pedja i kifla su već dogovorili koaliciju u kantonu sarajevo i kifla ima podrsku nase stranke za premijera.

koliko sam cuo, nasa stranka se debelo zadala da ubjedjuje ove ljevicare da podrze kiflu za premijera. to najvise koci df, jer oni to ne žele i cuo sam da se sdp i df otvoreno zalažu da premijer bude iz nase stranke i da te stranke vode procese, a da kifla bude malo beznačajniji.

to nije daleko od istine, poznavajuci raniji sukob na relaciji kifla - df i cinjenicu da je kiflin prvi savjetnik mešetar, mirsad pindzo koji je bivsi clan dfa.

pretpostavljam da kolegica sabina1 sve ovo zna i zato se i ne treba čuditi njenim postovima.
Da sam na tvom mjestu ne bih se u to kladio na neki veči iznos... ja nemam takve informacije... sabina1 možda ima...
Što bi iko Kifli nudio najmanje odgovorno mjesto u Vladi koju čekaju veliki problemi...
Dino ima kapaciteta, ali i ogroman motiv, doživotni gubitak vlasti... ja bih ga uprego ko magarca... neka vuče, a ima snage i znanja... ako hoče da mu trio da izlaznicu sa staze koja ga plaza direktno u sunovrat.
NS nema šta da izgubi, nije bila u vlasti, pa je ne može ni izgubiti, u vlast ne mora po svaku cijenu, može ostati konstruktivna opozicija i čekati svoje vrijeme...budučnost koja joj neminovno prilazi... zašto bi vukla rizične poteze sa uvjerljivim ali nepouzdanim Dinom
Dino ako ne bude prihvačen u toj koaliciji, nema budučnost...
Da sam ja u NS... bilo bi mu... uzmi što ti nudimo ili ostavi...
Vrijeme radi za NS.
putokaz1

#34993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Ako NS uđe u vlast gubi slj izbore
drug_profi

#34994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Gubi ih svakako. Potvrdiće opšte mišljenje da nemju muda i da postoje samo da bi nekoliko poslanika, koristeci slatkorjecivost, uzivalo na budzetu.
putokaz1

#34995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

drug_profi wrote:Gubi ih svakako. Potvrdiće opšte mišljenje da nemju muda i da postoje samo da bi nekoliko poslanika, koristeci slatkorjecivost, uzivalo na budzetu.
Pa i nemogu ništa uraditi
Vratiti otišle u EU-Nema Šanse
Spasiti propala preduzeća-Nemoguće
Dati otkaz nekome koga je SDA zaposlila na neodređeno,da neradi ništa-Nema teorije
Stvoriti pravnu državu s Kiflom i SBB i SDP -Ne ide
Promjena imane škole ili dvorane nije ništa posebno
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#34996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:
Da sam na tvom mjestu ne bih se u to kladio na neki veči iznos... ja nemam takve informacije... sabina1 možda ima...
Što bi iko Kifli nudio najmanje odgovorno mjesto u Vladi koju čekaju veliki problemi...
Dino ima kapaciteta, ali i ogroman motiv, doživotni gubitak vlasti... ja bih ga uprego ko magarca... neka vuče, a ima snage i znanja... ako hoče da mu trio da izlaznicu sa staze koja ga plaza direktno u sunovrat.
NS nema šta da izgubi, nije bila u vlasti, pa je ne može ni izgubiti, u vlast ne mora po svaku cijenu, može ostati konstruktivna opozicija i čekati svoje vrijeme...budučnost koja joj neminovno prilazi... zašto bi vukla rizične poteze sa uvjerljivim ali nepouzdanim Dinom
Vrijeme radi za NS.
pogrešno razmišljanje kolega. zapitaj se zašto kifla želi da bude premijer. dini je jedina opcija da bude premijer i on alternativu nema, zapravo niti je želi. možda ga muka natjera da ostane kantonalni zastupnik, ali daleko je to od njegovih ambicija.

naša stranka treba da bude zvijezda vodilja u budućnoj vlasti i da ona bude ta koja postavlja pravila igre i strandarde. već su se nekako isprofilirali kao vodeća stranka građanske opcije u kantonu sarajevo i stranka koja je vodeća u bloku koji ima 12 ruku (sada za sada, ako se ko ne proda) u skupštini kantona sarajevo. u toj konstalaciji snaga, naša stranka ne smije sebi dopustiti da se dino poigra sa njom, jer baš tada ima šta da izgubi.

dino kao premijer će pričati ono što je i do sada pričao, tj sve što se dobro uradi pripisivati će lično sebi, a loše drugima. u tome je, moramo priznati, maher. stara čaršijska škola.

niko od naše stranke ne može očekivati da će za četiri godine riješiti problem grasa i vratiti sve dugove, niti da će povećati budžet kantona sarajevo za sto miliona, niti da će zaposliti 50 hiljada ljudi i svaki pošteni rad u budućoj vlasti će im se dobro naplatiti kod glasača, koji bi mogli samo pristizati, jer trenutni i potencijalni glasači naše stranke jako dobro znaju šta se može, a šta ne može uraditi. dovoljno je da oni samo počnu raditi ono što godinama unazad čeka i to je već veliki plus.

dugo je naša stranka gradila bazu da bi došla do ovog izbornog rezultata, a jednim potezom se sve može srušiti. sa druge strane, ovaj izborni rezultat ima snagu i oni su se do sada dobro ponijeli sa njim i rade pravu stvar. mudro i pametno pripremaju teren za siguran ulazak u vlast, samo da se na vrijeme distanciraju od kifline politike i da mu na vrijeme daju do znanja da premijer dolazi iz bloka koji broji 12 ruku.
drug_profi

#34997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pa ništa onda. Da ostavimo SDA.
putokaz1

#34998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

drug_profi wrote:Pa ništa onda. Da ostavimo SDA.
Tako smo i glasali
Važnije je bilo izabrat Hrvatskog Predsjednika nego sklonit SDA
madner

#34999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

malakh wrote:
kmirsad wrote:
Vrijeme radi za NS.
pogrešno razmišljanje kolega. zapitaj se zašto kifla želi da bude premijer. dini je jedina opcija da bude premijer i on alternativu nema, zapravo niti je želi. možda ga muka natjera da ostane kantonalni zastupnik, ali daleko je to od njegovih ambicija.

naša stranka treba da bude zvijezda vodilja u budućnoj vlasti i da ona bude ta koja postavlja pravila igre i strandarde. već su se nekako isprofilirali kao vodeća stranka građanske opcije u kantonu sarajevo i stranka koja je vodeća u bloku koji ima 12 ruku (sada za sada, ako se ko ne proda) u skupštini kantona sarajevo. u toj konstalaciji snaga, naša stranka ne smije sebi dopustiti da se dino poigra sa njom, jer baš tada ima šta da izgubi.

dino kao premijer će pričati ono što je i do sada pričao, tj sve što se dobro uradi pripisivati će lično sebi, a loše drugima. u tome je, moramo priznati, maher. stara čaršijska škola.

niko od naše stranke ne može očekivati da će za četiri godine riješiti problem grasa i vratiti sve dugove, niti da će povećati budžet kantona sarajevo za sto miliona, niti da će zaposliti 50 hiljada ljudi i svaki pošteni rad u budućoj vlasti će im se dobro naplatiti kod glasača, koji bi mogli samo pristizati, jer trenutni i potencijalni glasači naše stranke jako dobro znaju šta se može, a šta ne može uraditi. dovoljno je da oni samo počnu raditi ono što godinama unazad čeka i to je već veliki plus.

dugo je naša stranka gradila bazu da bi došla do ovog izbornog rezultata, a jednim potezom se sve može srušiti. sa druge strane, ovaj izborni rezultat ima snagu i oni su se do sada dobro ponijeli sa njim i rade pravu stvar. mudro i pametno pripremaju teren za siguran ulazak u vlast, samo da se na vrijeme distanciraju od kifline politike i da mu na vrijeme daju do znanja da premijer dolazi iz bloka koji broji 12 ruku.
Povecanje budzeta i rjesavanje GRASa su itekako realna ocekivanja.
Zaposljavanje nije, ne zaposljava politika satro.
Novak20

#35000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

drug_profi wrote:Pa ništa onda. Da ostavimo SDA.
:lol:

Tako je.

Jedino vrijedi pratiti ko će od pametnjakovića da preleti u korist SDA pod bilo kakvim izgovorom. Tipujem na DF. :D
Locked