ono kad vodje pirata te mole da kupis igru, spavas li mirno ubisoft...
Moderator: Benq

Na 2k?ferratilis wrote: ↑10/12/2020 01:59 Uzivajte! Ja sam poceo kao Nomad, dobro radi zasad, mogu igrati na preko 60fps na rx 5700 xt.
![]()
Kad vidim tvoje screenove rastuzim se, igra je super, bar ono sto sam jutros probao ali se vidi da su postavke low zbog ps4 verzije tako da se bas radujem next gen upgrade. Nadam se da ce implementirati haptic feedback i adaptiv triggere.ferratilis wrote: ↑10/12/2020 08:15 Tesko je postaviti screenove koji nisu spoiler jer jos uvijek igram uvodni dio, a cuo sam da je prilicno dug. Nakon ovog dijela u pustinji gdje pocinje prva misija, stvari se desavaju veoma dinamicno, stalno idu nove aktivnosti, akcija je odlicna.
@febo_acm igram na 1080p. Mislim da bi na 2k s ovom karticom morao neke detalje spustiti na medium/high. Ovako je sve na ultra i radi solidno. Ali vidim da ima u opcijama AMD Fidelity FX CAS, sto je njihov ekvivalent nvidia DLSS, pa cu mozda i to probati da dobijem jos koji fps.
I samo jos da dodam da je pucanje odlicno izvedeno. Sva oruzja daju osjecaj tezine i otpora prilikom koristenja. Mogu mislit kako ce biti na PS5 controlleru sa onim triggerima ako je i na PC-u ovako dobro.
Negdje oko 5 sati uvod trajeferratilis wrote: ↑10/12/2020 08:15 Tesko je postaviti screenove koji nisu spoiler jer jos uvijek igram uvodni dio, a cuo sam da je prilicno dug. Nakon ovog dijela u pustinji gdje pocinje prva misija, stvari se desavaju veoma dinamicno, stalno idu nove aktivnosti, akcija je odlicna.
koliko fera, koje postavke, tačna me cifra zanimaferratilis wrote: ↑10/12/2020 01:59 Uzivajte! Ja sam poceo kao Nomad, dobro radi zasad, mogu igrati na preko 60fps na rx 5700 xt.
Jesi li pokusao sa ovim novim driverima za nvidiu? Ja imam jos nekih igri da odigram, pa nekad za pola godine cu poceti cyberpunk.
Nvidia jos nije izbacila drivere, AMD je prije dva dana izbacio.aditon wrote: ↑10/12/2020 09:20 loša optimizacija koliko vidim..za CP2077 treba najmanje rtx 3080
sve ispod 60 fps laguje nepodnošljivo...koliko vidim nema štekanja ali taj lag...to sam jučer primjetio čak i na onom streamu gdje je alanah igrala na 3080 kartici pa ipak cijelo vrijeme se vidi taj lag... doimalo se da igra na 30 fps-a
na gtx 1080 tek na medium postavkama se dobije malo više od 60 fps-a...baš razočaravajuće...a prošle godine su gameplay radili na 1080 i 1080ti i igira je radila super...sve je ovo u dogovoru s nVidiom da bi se rtx 3xxx kartice bolje prodavale![]()
nisam pokušao, samo gledam youtube videe kako se igra ponaša na GTX 1080 i kao što rekoh, užasno izgleda...imam i ja još dosta igara u redu ali CP2077 bi igrao preko reda da je igriva..ali ovo što vidim je daleko od toga...inače na low postavkama igra izgleda užasno pa ipak i na takvim postavkama igra jednostavno ne može preko 70 fps maksimalno...
kako nije, nVidia je izbacila prije par dana drivere, ovo je nVidia sponzorirani naslov..nema to veze s driverima jednostavno igra je pravljena za RTX 3xxx seriju i to je to...CikCikCikPogodi wrote: ↑10/12/2020 09:48 Nvidia jos nije izbacila drivere, AMD je prije dva dana izbacio.

Koliko vidim Ray traceing vani i nije nesto specijalan, vecinom za unutrasnje prostore bolje radi. Mozda je to i dobro.ferratilis wrote: ↑10/12/2020 10:05 Eto napisao samMa polako ljudi, tek je prvi dan. Bice dosta patcheva, popravice performanse sigurno. Ali mogu reci da je u poredjenju s mojim prvim danom sa RDR2 na PC-u, koji je bio tortura, Cyberpunk radi odlicno. Cak je CDPR napravio i build za Linux. Engine je dobar, samo treba peglanje.
Inace ne volim kad ubacuju streamere i influencere u igre, ali CohhCarnage je dobro odglumio. A i nije bitan lik, tako da se moze podnijet
SpoilerShow