Demokratska fronta Željko Komšić
-
balks
#34951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Do sad sam imao mišljenje da je SDA gurala Komšića u predsjedništvo čisto jer im se može i da se pokaže Hrvatima tko je gazda.
Nakon događaja koji se igraju zadnja tri četiri dana, skontao sam da sam totalno griješio.
SDA je dala Komšiću posao iduće 4 godine, a on im se sad odužuje.
Ispade Komšo najveći grobar BH bloka, Bosanaca, pa i Bošnjaka.
Hrvate grupirao, HDZ nikada jači (namirit će i naplatiti praznu stolicu u predsjedništvu ko kajganu svetog Petra), Hrvatima, a i RH super dođe da po EU i svijetu u njega upiru prstom i govore o ugroženosti.
Stvarno su bili dalekovidni oni koji su govorili bolje Komšo nego ustaša, jugosloven, Čović.
Nakon događaja koji se igraju zadnja tri četiri dana, skontao sam da sam totalno griješio.
Hrvate grupirao, HDZ nikada jači (namirit će i naplatiti praznu stolicu u predsjedništvu ko kajganu svetog Petra), Hrvatima, a i RH super dođe da po EU i svijetu u njega upiru prstom i govore o ugroženosti.
Stvarno su bili dalekovidni oni koji su govorili bolje Komšo nego ustaša, jugosloven, Čović.
- Banksy
#34952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Očajni ste, razumijem, ali saberite se malo i prestanite od sebe praviti budale, odrasli ste ljudi.lerdi wrote:
Puca Banksy spinove ko Rafa u najboljim danima. Mislim tvoje kompletno pisanje je klasični spin na koji se nažalost poneko i upeca. Al haj mora i to neko raditi.
Ako ste s đavolom sadili tikve, morali ste znati da će vam se jednoga dana razbiti o glavu, nije bilo načina da vas to fuli.
Ako vam je šef pristao da bude Bakirov pajac, njegova lična, kućna "opozicija" - iskreirana na isti način kako mu je babo iskreirao Lagumdžijinu - valjda je mogao pretpostaviti da će jednoga dana - onog dana kad se za onih par stotina hiljada naštimanih glasova bude morao baciti glavom na kopačku ne bi li spasio šefovu glavu - da će ga tog dana javnost, pa i ona najgluplja, na kraju raskrinkati i prozrijeti i da će ta njegova bijedna izdaja i prodaja morati doći na naplatu.
E pa došao je taj dan. Žao mi je...
-
statixx
#34953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Voditi procese, pored zivog HDZ-a i SDA. Ono predloze inicijativu u parlementu - ovi usvoje.lerdi wrote:Oni su bili više za opciju ulaska BH bloka u vlast na federalnom i državnom novou gdje je blok trebao voditi procese,
Dali bi im mjesto premijera, opstruirali njegov rad, i onda kroz godinu-dvije nabili ih nogom u guzicu, a uveli na toplo, vec izlgladnjeli, SBB. Na opcinski izborima bili bi vec u rasulu i ostvarili katastrofalne rezultate.
- JThomas
#34954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
valjda je nakon frtalj vijeka više jasno da su rejoni podijeljeni i zapišani zajedno sa ljudima, i da temeljne stranke sve guraju samo radi svog rejona i svog stada. za ostalo nisu nadležni...balks wrote:Do sad sam imao mišljenje da je SDA gurala Komšića u predsjedništvo čisto jer im se može i da se pokaže Hrvatima tko je gazda.
- madner
#34955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da vam je analiza previse slozena.
Komso samo ne moze podnjeti da Kifla bude uspjesan, sve ostalo je sporedno.
-
sumirprimus
#34956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
madner wrote:Mislim da vam je analiza previse slozena.
- lerdi
#34957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ono malakh-ovo o tebi kao Fahrinom botu fakat će na kraju ispasti istina. Ovo tvoje mantranje o nekakvim paktovima Komšića i Bakira može samo biti skontano u tornju jer Fahro kao i svaka ljubomorna djevojka spremna je na sve kako bi sve ostale odbila od svog dragog i ljubljenog el Baketa. Kao što napisah kolegi iznad da su te relacije između Komšića i Bakira zaista takve kakvim ih predstavljate Komšić bi 2015. ostao u vlasti, pozapošljavao članstvo i na taj način gradio infrastrukturu kao što SBB radi evo skoro 4 godine. Teorija vam je super samo vas realnost debelo demantuje. Isto kao što si nagovještavala Komšićevu propast prije izbora pa čovjek uze 230 hiljada glasova. Ah da zaboravio sam SDA mu dopisivala glasove. Da te citiram:Banksy wrote:Očajni ste, razumijem, ali saberite se malo i prestanite od sebe praviti budale, odrasli ste ljudi.lerdi wrote:
Puca Banksy spinove ko Rafa u najboljim danima. Mislim tvoje kompletno pisanje je klasični spin na koji se nažalost poneko i upeca. Al haj mora i to neko raditi.
Ako ste s đavolom sadili tikve, morali ste znati da će vam se jednoga dana razbiti o glavu, nije bilo načina da vas to fuli.
Ako vam je šef pristao da bude Bakirov pajac, njegova lična, kućna "opozicija" - iskreirana na isti način kako mu je babo iskreirao Lagumdžijinu - valjda je mogao pretpostaviti da će jednoga dana - onog dana kad se za onih par stotina hiljada naštimanih glasova bude morao baciti glavom na kopačku ne bi li spasio šefovu glavu - da će ga tog dana javnost, pa i ona najgluplja, na kraju raskrinkati i prozrijeti i da će ta njegova bijedna izdaja i prodaja morati doći na naplatu.
E pa došao je taj dan. Žao mi je...
Očajni ste, razumijem, ali saberite se malo i prestanite od sebe praviti budale, odrasli ste ljudi.
-
balks
#34958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne sporim to što si napisao.
Podijeljen ko između mafije, pa kad se uđe u tuđi teren bude malo ¨pucanja¨ padne koja glava, i ponovno se sjedne za stol, vidi jel koji mladi lav zanjenio starog i napravi dogovor o ne miješanju i zajedničkoj suradnji gdje je to potrebno.
Jebiga živimo u Kumu 1.
Podijeljen ko između mafije, pa kad se uđe u tuđi teren bude malo ¨pucanja¨ padne koja glava, i ponovno se sjedne za stol, vidi jel koji mladi lav zanjenio starog i napravi dogovor o ne miješanju i zajedničkoj suradnji gdje je to potrebno.
Jebiga živimo u Kumu 1.
-
madridista15
#34959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da HDZ neće ništa posebno namiriti, jer već do sada su imali i više nego dovoljno. Imaju 6 ministarstava u Vladi FBiH (5 iz hrvatske i 1 iz srpske kvote), te 3 u Vijeću ministara. Mislim da će opet dobiti isto. U prošlom sazivu Doma naroda FBiH su imali 13 delegata, a SDA im je i sada pomogla te će opet imati 13 delegata u gornjem domu Parlamenta FBiH. U državnom Domu naroda su imali 4 delegata u prošlom sazivu (dovoljno da sve mogu zaustaviti), baš kao što će i sada imati. U principu, HDZ već ima sve živo osim člana Predsjedništva. Tako da ne vidim šta to još mogu dobiti.balks wrote:Do sad sam imao mišljenje da je SDA gurala Komšića u predsjedništvo čisto jer im se može i da se pokaže Hrvatima tko je gazda.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#34960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kako se neko moze pozvat u kucu bez aminovanja domacina te kuce u ovom slucaju direktora... sidran, glumci su sporedni i nista se ne pitaju, zna se ko je diktat... direktor i cijoj stranki pripada... a pedja cetnik
- lerdi
#34961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam mislio na procese koji se tiču rada u vladi, već uspostavljanja vlasti. Mogle su se neke stvari usloviti, kao npr. glasanje za izbor delegata u Domu naroda, ili traženje ministara iz hrvatske kvote, na državnom nivou prije uspostave i potvrđivanja mandata tražiti uvođenje elektronskog pračenja glasanja i mehanizma vanrednih izbora, izbor u CIK itd. Bilo je milion stvari koje su se mogle uraditi i na kojim se moglo insistirati. U startu su i krenuli u tom smijeru sa onim principima za uspostavu vlasti na državnom nivou al ne znam što su odustali od istih. Ovako kako su se postavili stanje ostaje isto i gube se četiri narodne godine i sigurno nekih dodatnih 100-150 hiljada mladih ljudi koji će otići u tom periodu. Samo je pitanje ko će ostati i ko će biti živ za 4 godine.statixx wrote:Voditi procese, pored zivog HDZ-a i SDA. Ono predloze inicijativu u parlementu - ovi usvoje.lerdi wrote:Oni su bili više za opciju ulaska BH bloka u vlast na federalnom i državnom novou gdje je blok trebao voditi procese,
Dali bi im mjesto premijera, opstruirali njegov rad, i onda kroz godinu-dvije nabili ih nogom u guzicu, a uveli na toplo, vec izlgladnjeli, SBB. Na opcinski izborima bili bi vec u rasulu i ostvarili katastrofalne rezultate.
- lerdi
#34962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako misliš pametnije? Misliš da bi blok imao više od ovog što je imao nakon izbora da je išao zajedno?pemanapemani wrote:Da se malo pametnije odigralo, već ove izbore se mogla sastaviti vlast u FBiH bez SDA i HDZ. Ako se bude pametno radilo to će sljedeći izborni ciklus biti još lakše.lerdi wrote:Opet spinuješ. Valjda ti ušlo u krv šta li. DF je prenio saopštenje Zlatnih ljiljana Podrinja i nema ništa loše u tome. Ono što su ljudi tamo napisali je ono kako doživljavaju kompletnu ovu priču, posebno NS, koja se da se ne lažemo ponaša jako ograničeno po pitanju države. Uzeli su vlast u KS i fokusirani su isključivo na to. Ljudima koji su pisali saopštenje ne mogu zamjeriti na takvom pogledu na stvari jer iz njihove perspektive to tako izgleda. Sarajevo je drugi svijet za ostatak BiH i jako je teško nekome iz Sarajeva relano sagledati stvari. Ipak tu postoji nekakav život dok je u ostatku države mrtvilo i nemaju ljudi vremena da čekaju tu neku historijsku pobjedu BH bloka. Dok ovi naši pobjede ostat će im samo penzioneri da upravljaju sa njima. Realno i sam si u nekim postovima na drugim temama vazio o tome da te boli neka stvar za ostatak države i to je legitimno razmišljanje ali ne znači da se svi trebaju slagati sa tobom.Prpa.ba wrote:Isti medij koji prenosi oficijelnu DF vijest kako Zlatni ljiljani Podrinja porucuju Komsicu i SDP-u da ne popustaju pod pritiscima dezertera kaze i da DF zeli napustiti Vladu KS. Ko smo mi da sumnjamo u to. A jos ispadne da spinujemo.
Opet ponavljam da je bilo iole pameti i državničke politike BH blok kao največi blok u državi bi vodio procese nakon izbora, a ne se ponašao kao dijete koje neće da se igra u parku sa drugom djecom. Teren na kojem su izašli da se politički bore je puno kompleksiniji od dječijeg igrališta sa kojeg ako ti se ne sviđa možeš ga napustiti u svakom trenutku. BH blok je zbirno imao najviše mandata nakon rata, podsječanja radi SDP je 2010. kad je bio najjači imao 29 madnata u FBiH a oni sada imaju 32, i realnost je da će u skorijoj budućnosti moći možda doći do nekih 35-36 mandata. Šta onda? Opet će sa druge strane biti neki HDZ, SNSD, SDA, SDS... Sa kojim nacionalistima ni tada neće htjeti? Bakir iako urjetko šta pametno kaže, sinoć je rekao realnu i istinitu stvar. 3/4 mandata u državi imaju nacionalističke stranke i isključivost tog tipa je najgluplja stvar koju možeš propagirati.
Tada na državnom nivou imaš predstavnike iz manjeg entiteta. U tom slučaju im je oslabljena pozicija, jer nemaju za partnere bratski HDZ i komšije široke ruke iz SDA.
Tako da ta priča, ne može se bez nacionalnih stranaka, pada u vodu i postaje običan spin, opravdanje zbog materijalne koristi ili opravdanje zbog lijenosti.
-
statixx
#34963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I sta bi dobili tim delegatom, izbacili bi tada vec koalicionog partnera iz vlasti.
Nista konkretno BH blok ne bi mogao uraditi u tom mandatu, jer to ne odgovara HDZu i SDA. Evo dali su Fahri Autoceste, pa vidimo kako se covjek proslavio.
Nista konkretno BH blok ne bi mogao uraditi u tom mandatu, jer to ne odgovara HDZu i SDA. Evo dali su Fahri Autoceste, pa vidimo kako se covjek proslavio.
- lerdi
#34964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobili bi to da se niko u toj koaliciji ne bi mogao više ponašati komotno jer bi se bez bilo koga od njih moglo, osim bez BH bloka koji bi imao kontrolu u klubu Srba. I opet ti ponavljam ne govorim o samom procesu vlasti već uspostave vlasti. Psotaviš 5-6 ključnih stvari i to javno obznaniš. Npr. da su dogovorili da BH blok dobije 6 delegata u Domu naroda i onda te SDA prevari za jednog, onda bi ih mogli javno razapeti da su napustili patriotsku koaliciju i predali vlast u ruke draganu Čoviću i HDZ-u. Ovako će oni to pravdati odustajanjem BH bloka i koalicionim dogovorom sa HDZ-om.statixx wrote:I sta bi dobili tim delegatom, izbacili bi tada vec koalicionog partnera iz vlasti.![]()
-
statixx
#34965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA im nije mogla pomoci u tom smislu, osim u Zenici, ali i to je nedovoljno, i pitanje je da li bi uopste glasali protiv HDZ. Drua stvar, naivno je vjerovati da bi SDA izgurala HDZ, ako znamo da je prvo dogovorila koalciju sa njima po vertikali, a onda pocela traziti zrtvenog jarca.
-
zippoo87
#34966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hajde da zanemarimo sto je link sa TBTa a znamo ko pise tu ali po meni su postavljena pitanja i vise nego legitimna
https://thebosniatimes.ba/26067/zadnji- ... TM2XFsnm8g
da vidimo sta kazu branioci ZK na ova pitanja ?
mnogima je ovdje sve jasno ,ko kosi a ko vodu nosi
-
palermo
#34967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fahro ???zippoo87 wrote:hajde da zanemarimo sto je link sa TBTa a znamo ko pise tu ali po meni su postavljena pitanja i vise nego legitimna
-
zippoo87
#34968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
iz moje perspektive nije Fahro a nije ni iz perspektive ovih sa linka...ali ne znam,postavio sam pitanje,da vidimo sta i drugi mislepalermo wrote:Fahro ???zippoo87 wrote:hajde da zanemarimo sto je link sa TBTa a znamo ko pise tu ali po meni su postavljena pitanja i vise nego legitimna
- Banksy
#34969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Probudio se Latić...zippoo87 wrote:hajde da zanemarimo sto je link sa TBTa a znamo ko pise tu ali po meni su postavljena pitanja i vise nego legitimna
Ono kad "novinar", kao ekskluzivu, otkriva općepozmatu stvar.
U sretnijim, poslijeratnim danima Bh novinatstva, ovaj pajac bi bio raskrinkan istog onog dana kad je 2015. ušao u vlast s SDA.
- lerdi
#34970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet bi imali 5 zastupnika, što znači da bi imali legitimitet da ako ništa traže određeni broj hrvatskih ministarskih pozicija, imali bi kontrolu kluba Srba itd. Imalo se sa čim raditi nije da nije. Ja mislim da je BH blok sebe jednostavno politički razoružao na ovaj način a imao je jako dobru poziciju. Ako ništa za pregovore. Da su izašli sa nekim otvorenim zahtjevima i da se nisu mogli usaglasiti sa ostalim puno bi bolje bilo. Inače samo ovdje ima dosta glasača koji smatraju ovo NE nekom historijskim trenutkom. Ovih dana sam razgovarao sa nekoliko glasača BH bloka, dakle i jednih i drugih i trečih, i nije baš bilo toliko euforije. Štaviše par starijih im redaju sve redom i zovu ih uhljebima kojima je lakše ništa ne raditi.statixx wrote:SDA im nije mogla pomoci u tom smislu, osim u Zenici, ali i to je nedovoljno, i pitanje je da li bi uopste glasali protiv HDZ. Drua stvar, naivno je vjerovati da bi SDA izgurala HDZ, ako znamo da je prvo dogovorila koalciju sa njima po vertikali, a onda pocela traziti zrtvenog jarca.
- ultima_palabra
#34971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni je NBL solidniji nego DF. Fahro možda odigra za SDA, ali moguće da će onda biti prebjega na drugu stranu... Kifla je jako temeljit i zna situaciju "na terenu"lerdi wrote:Od ljudi koji znaju korsistiti računar čovjek bi očekivao da znaju stvari čitati sa razumjevanjem.
Kako su pojedici iz ove izjave pročitali da se DF povlači iz večine u KS živo me interesuje. Razumijem da pojedini spineri tipa Banksy, Prpa.ba ili kiki kojima se Komšić i u snovima pojavljuje to tako predstave al šta je sa ostalim. Čovjek je najavio ono što će se 99% desiti u narednih pola godine a to je da će SDA uspjeti privoliti SBB i NBL na svoju stranu iz večine. Sve što im tada ostaje je da nađu dva papka iz drugih stranaka koji će se iznenada obogatiti pokretninama i nepokretninama u inostranstvu i eto ga budžet od milijardice je opet u njihovim rukama."DF će, podržavajući jučerašnju odluku Bh. bloka, ostati uz stranke istog. Nažalost, kako ja vidim razvoj situacije, sve stranke Bh. bloka će se uskoro naći u opoziciji i u Kantonu Sarajevo i to bez svoje volje. Tako će Bh. blok, principijelno, ostati opozicija na svim nivoima vlasti i u svim kantonima", kategoričan je Komšić.
Inače čovjek kad vas čita sa strane rekao bi da se nalazi na nekom navijačkom forumu. Toliko neke strasti za strankama da čovjek ne povjeruje. Kao super je ovo NS će profitirati iz ovoga, SDP će profitirati iz ovoga, SDA, DF peti deseti a vamo mu ustvari prolaze godine u tom nekom isčekivanju nečega.
- lerdi
#34972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel ti ovo Banksy poslala link ili nedo Bog stvarno pratiš TBT?zippoo87 wrote:hajde da zanemarimo sto je link sa TBTa a znamo ko pise tu ali po meni su postavljena pitanja i vise nego legitimna
Tekst više žalostan nego smiješan al eto ti nađe neka legitimna pitanja pa da probam odgovoriti jer ovo je fakat vrijeđanje inteligencije.
Hajd redom:
Prvo pitanje: zašto je Komšić sa DF-om 2015. izašao iz vlasti i izigrao 300.000 birača?
Greška u samom pitanju. 300 hiljada nije osvojila ni SDA u "historijskoj" pobjedi 2014. godine a kamoli DF. Klasično spinovanje kako bi prosječnom čitaocu što više odzvanjala ta cifra po glavi. DF i Komšić su 100x do sada objasnili potez iz 2015. a to što su oni naveli kao razlog je potvrdio i sud nešto kasnije. To što nekome, u ovom slučaju pričam o SDA-u i HDZ-u pa i SBB-u nešto kasnije, nije važno da li se krše ili ne zakoni u radu ne znači da je to ispravno. To što neko s kim si došao u trgovinu počne da krade ne treba da znači da i ti trebaš da počneš. Valjda je prirodno da napustiš to društvo i da prijvaiš nadležnim šta se dešava. Pa to je jedini put u istoriji BH političke scene da je neko napustio vlast. Ovo oko vreča para u tekstu je degutantno i komentarisati. Tačno se toranj strategija koju jutros pomenuh Banksy.
Drugo pitanje – zašto je Komšić opstruirao i uslovljavao ujedinjenje ljevice uoči izbora?
Ah to ujedinjenje ljevice. Pa u tom procesu nema niko ko je isrpavan do kraja realno. SDP je i tada, kao što i danas zna ponekad, nastupio sa stavom da proces ujedinjenja znači da se svi utope u SDP. Nešto kao što je usisan SDU, Lazović i ta ekipa. U DF-u su imali drugačije stavove i to je to. S druge strane i SDP i NS su radili sve da se Komšić ne kandiduje. Kad je ovaj to skontao, odjebao ih i pobjedio sam. Pa po meni BH blok za ovaj broj mandata treba prije svega da zahvali Komšiću jer nema šanse da bi ujedinjeni uzeli ovoliko. Imaju sada više mandata nego što je SDP imao 2010. kada su bili najjači. Spinovanje o tome kako je Komšić kriv što nije prošao Bečirević je smiješno jer ja mislim da bi Bečirović prošao da se npr. nisu kandidovali Falatar, Hadžikadić i Radončić a nek me neko uvjeri u drugačije. Ta teza se može postaviti na hiljadu načina tako da je o istoj po meni bespredmetno razgovarati.
Treće pitanje – da li su imami zaista tražili od džematlija da glasaju „…dva za Šefika, jedan za Željka“
Treba li uopšte ovu HDZ i SBB tezu komentarisati? Pa Reis Kavazović je dan-dva prije izbora indirektno pozivao Bošnjake/muslimane da ne glasaju drugima za predstavnike. Ono što ja ne razumijem što je ljudima teško shvatiti da postoji jako puno ljudi koji vole i cijene Komšića i kojima je puno draže da u predsjedništvu gledaju njega nego Dragana Čovića. Ovakvim tezama se samo podcjenjuje građaneove države jer eto da nije imama oni, s obzirom da nemaju dovoljno pameti jel, ne bi znali za koga da glasaju. Od ovih HDZ kriminalaca to nije za čuditi al od ovih naših je za svaki mogući prezir.
Četvrto pitanje – da li je Komšićevu kampanju finansirala Turska?
Kampanja DF-a iznosila je nešto preko 200.000 KM pa ti skontaj jel bilo potrebe da im neko plača taj iznos s obzirom na priliv sredstava strankama iz budžeta. Npr. NS je potrošio preko 300.000 KM. Možda su njima Rusi finansirali?
Peto pitanje – šta je uzrok odlaska članstva i intelektualaca iz DF-a?
Glavni uzrok odlazaka iz DF-a je loša infrastruktura stranke. Jednostavno od samog starta nije napravljena kvalitatna infrastruktura koja bi uspjela amortizovati određene udare koji su normalni u radu svake stranke. Tako se vrlo lako dešavalo da se pojave neki Stojnići, Olovčići, Karačićke itd. Jednostavno stranka nije bila spremna za rezultat iz 2014. i tu su nastali svi problemi.
Šesto pitanje – zašto Komšić remeti jedinstvo BH bloka?
Još jedna glupost koja nigdje nema uporište. DF je na sastanku imao određeni stav, NS drugi, SDP treči ali su našli neki zajednički konsenzus u upravo zbog jedinstva bloka izašli sa zajedničkim stavom. Ja ne znam po kojem principu bi u tom bloku svi trebali razmišljati na isti način. Izneseš argumente i o istim raspravljaš sa ostalim partnerima. Na kraju načeš neki zajednički stav i pičiš dalje. Meni je to jedinstvo. Prije če jednoumlje pući nego to.
Eto ukratko od mene. Za sve drugo tu su Banksy i TBT-istraživački tim da pojasne sve nejasnoće pa i ovu oklen Komši 300 tisuća glasova 2014. godine,
Last edited by lerdi on 08/02/2019 15:17, edited 1 time in total.
- lerdi
#34973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma mogu oni biti temeljiti i solidni koliko hoće svi su proistakli iz SDA i bili tamo puno, puno godina. Ako ne prokližu svi proklizat će neko, a taj neko je sasvim dovoljan. Sklapo je i Kifla na slične načine večine. Zna on kako se to radi. Ono u što sam dosta siguran, iako realno čovjek ne može biti više niušta 100% siguran, je to da će DF ukoliko bude izlazio izaći kao dio BH bloka a ne sam.ultima_palabra wrote:Meni je NBL solidniji nego DF. Fahro možda odigra za SDA, ali moguće da će onda biti prebjega na drugu stranu... Kifla je jako temeljit i zna situaciju "na terenu"lerdi wrote:Od ljudi koji znaju korsistiti računar čovjek bi očekivao da znaju stvari čitati sa razumjevanjem.
Kako su pojedici iz ove izjave pročitali da se DF povlači iz večine u KS živo me interesuje. Razumijem da pojedini spineri tipa Banksy, Prpa.ba ili kiki kojima se Komšić i u snovima pojavljuje to tako predstave al šta je sa ostalim. Čovjek je najavio ono što će se 99% desiti u narednih pola godine a to je da će SDA uspjeti privoliti SBB i NBL na svoju stranu iz večine. Sve što im tada ostaje je da nađu dva papka iz drugih stranaka koji će se iznenada obogatiti pokretninama i nepokretninama u inostranstvu i eto ga budžet od milijardice je opet u njihovim rukama."DF će, podržavajući jučerašnju odluku Bh. bloka, ostati uz stranke istog. Nažalost, kako ja vidim razvoj situacije, sve stranke Bh. bloka će se uskoro naći u opoziciji i u Kantonu Sarajevo i to bez svoje volje. Tako će Bh. blok, principijelno, ostati opozicija na svim nivoima vlasti i u svim kantonima", kategoričan je Komšić.
Inače čovjek kad vas čita sa strane rekao bi da se nalazi na nekom navijačkom forumu. Toliko neke strasti za strankama da čovjek ne povjeruje. Kao super je ovo NS će profitirati iz ovoga, SDP će profitirati iz ovoga, SDA, DF peti deseti a vamo mu ustvari prolaze godine u tom nekom isčekivanju nečega.
-
zippoo87
#34974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne citam TBT i Latica...link je neko sherovao na FB pa sam pogledao
pitanja su donekle OK ,mada ima gluposti u odgovorima,tipa ovo o koferima novca,sto je svakako nedokazio i ne vidim svrhu da se to uopste spominje
ali...ako cemo realno,Komsic je uvijek navlacio za SDA a i sada se ponasa kao uljez u BH bloku...mada bi iskreno volio da se blok ne razvali a posebno da se ne razvali iznutra...jer bi to znacilo da su oni slabi a ako se i razvali izvana,to onda znaci da je neprijatelj bio jaci
pitanja su donekle OK ,mada ima gluposti u odgovorima,tipa ovo o koferima novca,sto je svakako nedokazio i ne vidim svrhu da se to uopste spominje
ali...ako cemo realno,Komsic je uvijek navlacio za SDA a i sada se ponasa kao uljez u BH bloku...mada bi iskreno volio da se blok ne razvali a posebno da se ne razvali iznutra...jer bi to znacilo da su oni slabi a ako se i razvali izvana,to onda znaci da je neprijatelj bio jaci
- lerdi
#34975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel može obrazloženje ove prve rečenice u drugom pasosu? Stvarno ne vidim čime to Komšić navlači ili je navlačio prema SDA i po ćemu se to ponaša kao uljez u BH bloku.zippoo87 wrote:ne citam TBT i Latica...link je neko sherovao na FB pa sam pogledao