Šprdnju s njima treba napraviti 7.Oktobra... to je jedina šprdnja koj bi mogla u njima da probudi emocije...spreca wrote:Premalo se mi sprdamo sa njima...zasluzuju vise ali sprdnje......u crno nas zavi sda politika zadnjih 20 godinaSimkeA wrote:Dok se na forumimam spradaju sa najvecom strankom u Bosnjaka, prdsjednik zabija pod precku
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... bkNzVNaA_Q
od 19:00...
SDA-All about
- kmirsad
#34926 Re: SDA-All about
- Roccohljup
#34927 Re: SDA-All about
Mislim da se oni šprdaju kad vide kako s eopozicija ponašakmirsad wrote:Šprdnju s njima treba napraviti 7.Oktobra... to je jedina šprdnja koj bi mogla u njima da probudi emocije...spreca wrote:Premalo se mi sprdamo sa njima...zasluzuju vise ali sprdnje......u crno nas zavi sda politika zadnjih 20 godinaSimkeA wrote:Dok se na forumimam spradaju sa najvecom strankom u Bosnjaka, prdsjednik zabija pod precku
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... bkNzVNaA_Q
od 19:00...
- JThomas
#34928 Re: SDA-All about
prije sve te matematike treba početi od - koji je to broj ljudi...drug_profi wrote:
Malo nespretno sam napisao, obzirom koaj su doba bila. Htio sam reci zaboravite na prizmu nacija i vidjecete da ljudi tamo bolje zive. Ne moze biti da je sve steceno onako kako se nama cini. Ljudi tamo rade, placaju i poreze jer kanton zivi od tih poreza. Ne mozes kelnera naci u Grudama ili Sirokom jer niko to nece da radi tu kad moze u HR za bolje pare. Budimo realni, HDZ ipak svom birackom tijelu daje nesto vise od SDA svome.
Koliko god pogresno i lose sa mog gradjanskog aspekta je ta segregacija, ipak je ocito da SDA gusi svoj narod.
malo ili nimalo manje "plodova vlasti" on dijeli na tri puta manje ljudi nego sda. i to je sva matematika...
- spreca
#34929 Re: SDA-All about
Da...opozicija se ponasa tako kao da rade za njihRoccohljup wrote: Mislim da se oni šprdaju kad vide kako s eopozicija ponaša
- kmirsad
#34930 Re: SDA-All about
Potpuno si u pravu... e- opozicija... lajkanje, šerovanje...Roccohljup wrote:Mislim da se oni šprdaju kad vide kako s eopozicija ponašakmirsad wrote:Šprdnju s njima treba napraviti 7.Oktobra... to je jedina šprdnja koj bi mogla u njima da probudi emocije...spreca wrote: Premalo se mi sprdamo sa njima...zasluzuju vise ali sprdnje......u crno nas zavi sda politika zadnjih 20 godina
Ovi moji u Tuzli... čini mi se... svi bi hljeba bez motike... mislim da samo računaju... jahanje na Selimu i Sekundi...
Ne prozivaju prave stvari, ne nazivaju nikoga imenom. politika nezamjeranja... strah, pa se ostavljaju zadnja vrata orvorena, za rezervu... bumo videli, zemlja je okrugla... eventualno... neko reko... neko uradio... neko treba.... neko mora...
- JThomas
#34931 Re: SDA-All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /180611029
Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović kandidat je SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Izetbegović ističe da bi narod debelo pogriješio ukoliko bi mandat dao nekome ko se od studentskih dana bavi samo politikom i pričom.
"Džaferović je neuporedivo bolji od ostalih kandidata. Kod Džaferovića nema lupanja po prstima i nekih politikantskih stvari koje narod voli, a od kojim nemamo korist. On je vjerovatno najkompletniji političar u BiH", kazao je Izetbegović.
On je rekao da se dvojica kandidata za člana Predsjedništva BiH ničim nisu bavila osim politikom te da uopće ne znaju kako je zaraditi. Na novinarsku konstataciju kako misli na Denisa Bećirovića iz SDP-a i Senada Šepića iz Nezavisnog bloka, on je odgovorio da ne želi spominjati imena.
"Ljudi koji se u životu nisu oznojili i koji su naučili da od svoje 18. ili 20. godine dođu na platu od 3.000 KM, pa 4.000 KM pa 6.000 KM prodajući svoju demagogiju. Ja neću prozivati ljude, ali ima ih dvojica koji su se začešljali", rekao je Izetbegović.

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović kandidat je SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Izetbegović ističe da bi narod debelo pogriješio ukoliko bi mandat dao nekome ko se od studentskih dana bavi samo politikom i pričom.
"Džaferović je neuporedivo bolji od ostalih kandidata. Kod Džaferovića nema lupanja po prstima i nekih politikantskih stvari koje narod voli, a od kojim nemamo korist. On je vjerovatno najkompletniji političar u BiH", kazao je Izetbegović.
On je rekao da se dvojica kandidata za člana Predsjedništva BiH ničim nisu bavila osim politikom te da uopće ne znaju kako je zaraditi. Na novinarsku konstataciju kako misli na Denisa Bećirovića iz SDP-a i Senada Šepića iz Nezavisnog bloka, on je odgovorio da ne želi spominjati imena.
"Ljudi koji se u životu nisu oznojili i koji su naučili da od svoje 18. ili 20. godine dođu na platu od 3.000 KM, pa 4.000 KM pa 6.000 KM prodajući svoju demagogiju. Ja neću prozivati ljude, ali ima ih dvojica koji su se začešljali", rekao je Izetbegović.
- madner
#34932 Re: SDA-All about
Realni sektor Bake has spoken. 
Ne znam da li ima ikog u familiji da nije u drzavnoj firmi. Tradicija.
Ne znam da li ima ikog u familiji da nije u drzavnoj firmi. Tradicija.
- JThomas
#34933 Re: SDA-All about
šefik je i gori...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#34934 Re: SDA-All about
ja što čovjek nabaci na volej
još se neki dan pričalo o Šefketovoj svekolikoj familiji na budžetu.
još se neki dan pričalo o Šefketovoj svekolikoj familiji na budžetu.
- mousstapha
#34935 Re: SDA-All about
Kako lik lupa gadne stvari i ne pokusava da ih prikrije, zamaskira u govoru. Nisam siguran da li to radi sto ne umije da prikrije ili sto ga jednostavno boli qrac.
- ultima_palabra
#34936 Re: SDA-All about
Znači, toliko im daje da konobarišu po Dalmaciji?drug_profi wrote:Malo nespretno sam napisao, obzirom koaj su doba bila. Htio sam reci zaboravite na prizmu nacija i vidjecete da ljudi tamo bolje zive. Ne moze biti da je sve steceno onako kako se nama cini. Ljudi tamo rade, placaju i poreze jer kanton zivi od tih poreza. Ne mozes kelnera naci u Grudama ili Sirokom jer niko to nece da radi tu kad moze u HR za bolje pare. Budimo realni, HDZ ipak svom birackom tijelu daje nesto vise od SDA svome.ultima_palabra wrote: Bas gadan komentar... pod jedan, ne moze se samo praviti da je Hrvat, treba mu i clanska kartica HDZ-a ako hoce da uziva u tim dobrobitima. Inace mu je isto kao i Bosnji koji nije u SDA.
Drugo, ako nije oteto i opljackato, onda jeste stvoreno na sistemu paralelizma i aparthejda u Federaciji... onom koji omogucuje jednom dijelu drzave da ne placa porez, ili javnoj kompaniji da zaposljava samo ljude jedne nacionalnosti, a pored toga da decenijama placa preferencijalnu cijenu struje, a pored toga da bude hronicni gubitas...
Koliko god pogresno i lose sa mog gradjanskog aspekta je ta segregacija, ipak je ocito da SDA gusi svoj narod.
- JThomas
#34937 Re: SDA-All about
bake je bog majke mi...
evo da i ja malo hulim kad može on
evo da i ja malo hulim kad može on
- Hajvan
#34938 Re: SDA-All about
uglavnom.drug_profi wrote:otiđite u Hercegovinu i pravite se da ste Hrvat, zanemarite animozitet prema U i prema saharama i vidjecete da ljudi tamo bolje zive.kmirsad wrote:Rečel šta kako je lijepo, divno, krasno Bošnjacima u kantonima u kojima SDA ima večinu...
Potpuno sam saglasan sa Bakirom...da se konačno treba izboriti za prestanak diktare manjine političara iz svih nacionalističkih stranaka, nad večinom običnog naroda...
Zbog toga izbori i postoje...da se na demokratski način zbace s grbače naroda diktatori... ovi nas jašu i kanđijaju 25 godina... koliko nam treba da to shvatimo...
Nece biti da je sve to opljackano i oteto Bosnjacima.
- JThomas
#34939 Re: SDA-All about
"njihovi" ratni profiteri su generalno dugoročnije razmišljali od "naših" i pravili biznise. od naših ratnih profitera niko nije potrajao do danas sa biznisom, imaju oni milione sebi, ali nisu nastavili uzimati danas, a njihovi jesu. pa se od neproporcionalnog dijela trgovačkih zastupnika malo više prelije i običnom svijetu.
isto vrijedi i za više nivoe vlasti, te privilegije i ono što iz njih ide se dijeli na tri, tri i po puta manji broj ljudi.
isto vrijedi i za više nivoe vlasti, te privilegije i ono što iz njih ide se dijeli na tri, tri i po puta manji broj ljudi.
- spreca
#34940 Re: SDA-All about
Ako mu bake bude u kampanji 1000% da Dzaka nece biti u dobitnoj kombinaciji,sto Bakiru i odgovara jer logicno bi bilo da s vremenom Dzaka i stranku preuzme.....Bake ce sebi i vene prerezati da samo do toga ne dodjemousstapha wrote:Kako lik lupa gadne stvari i ne pokusava da ih prikrije, zamaskira u govoru. Nisam siguran da li to radi sto ne umije da prikrije ili sto ga jednostavno boli qrac.
- drug_profi
#34941 Re: SDA-All about
NE nego je ilustracija da ne mozes naci dovoljno nezaposlenih koji bi radili te poslove. Kod nas inzenjeri i magistri nosaju tacne.ultima_palabra wrote:Znači, toliko im daje da konobarišu po Dalmaciji?drug_profi wrote:Malo nespretno sam napisao, obzirom koaj su doba bila. Htio sam reci zaboravite na prizmu nacija i vidjecete da ljudi tamo bolje zive. Ne moze biti da je sve steceno onako kako se nama cini. Ljudi tamo rade, placaju i poreze jer kanton zivi od tih poreza. Ne mozes kelnera naci u Grudama ili Sirokom jer niko to nece da radi tu kad moze u HR za bolje pare. Budimo realni, HDZ ipak svom birackom tijelu daje nesto vise od SDA svome.ultima_palabra wrote: Bas gadan komentar... pod jedan, ne moze se samo praviti da je Hrvat, treba mu i clanska kartica HDZ-a ako hoce da uziva u tim dobrobitima. Inace mu je isto kao i Bosnji koji nije u SDA.
Drugo, ako nije oteto i opljackato, onda jeste stvoreno na sistemu paralelizma i aparthejda u Federaciji... onom koji omogucuje jednom dijelu drzave da ne placa porez, ili javnoj kompaniji da zaposljava samo ljude jedne nacionalnosti, a pored toga da decenijama placa preferencijalnu cijenu struje, a pored toga da bude hronicni gubitas...
Vidim ja da ti ne mozes ili neces da prihvatis tu cinjenicu. Iz kojeg razloga ne znam. Gadi ti se Hercegovina? Nesto drugo? šahara? Zato sam i rekao stavi po strani sve to i realno pogledaj.
- ultima_palabra
#34942 Re: SDA-All about
Drugi su ti već pojasnili razloge... brojčano stanje: Hrvata ima toliko da skoro svi mogu biti na budžetu ili u prosperitetnim firmama. I ono što ne može, ili nije zadovoljno time, može odmah preko grane u Hrvatsku ili dalje. Dok je Bošnjaka pet puta više, a slavina prema inostranstvu je mnogo manje otvorena.drug_profi wrote:
NE nego je ilustracija da ne mozes naci dovoljno nezaposlenih koji bi radili te poslove. Kod nas inzenjeri i magistri nosaju tacne.
Vidim ja da ti ne mozes ili neces da prihvatis tu cinjenicu. Iz kojeg razloga ne znam. Gadi ti se Hercegovina? Nesto drugo? šahara? Zato sam i rekao stavi po strani sve to i realno pogledaj.
Drugo, i u bošnjačkim kantonima imaš situaciju da recimo tekstilne firme ne mogu naći dovoljan broj radnika za male plate.
Ne branim SDA, oni i HDZ su kao jaje jajetu... samo situacija nije ista. Evo uzmi nešto usporedivo, npr. BH Telecom vs Eronet, ili EPBiH vs EPHZHB, Aluminij nemam s čim ni da poredim... pa ćeš vidjeti da ni u HDZ-u nisu neki biznis magovi.
-
daddy-kool
#34943 Re: SDA-All about
JThomas wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /180611029
- drug_profi
#34944 Re: SDA-All about
Amanjarabi, eto svi su hrvati jal na budzetu, jal ratni profiteri....
Ljudi moji...
Ljudi moji...
-
daddy-kool
#34945 Re: SDA-All about
Nije ba, sve tajkuni, uspješni biznismeni, stručnjaci. ...drug_profi wrote:Amanjarabi, eto svi su hrvati jal na budzetu, jal ratni profiteri....
Ljudi moji...
- JThomas
#34946 Re: SDA-All about
ne, ne svi hrvati. nego svi hercegovački hrvati 
-
daddy-kool
#34947 Re: SDA-All about
To je čak još smješnije.JThomas wrote:ne, ne svi hrvati. nego svi hercegovački hrvati
edit: Na istinski slobodnom tržištu, bez politički poslova i štela, taj dio Bosne bi propao za barem 30%.
Last edited by daddy-kool on 11/06/2018 13:18, edited 1 time in total.
- drug_profi
#34948 Re: SDA-All about
Valjda ćete nadoć. Nema veze. Očigledno vam se primilo ono čime vas filuju konstantno.
- JThomas
#34949 Re: SDA-All about
fakat sad šalu na stranu, ako se vlast dijeli na tri otprilike jednaka dijela, jel misliš da je nebitno na koji se broj dijeli kajmak...?
- ultima_palabra
#34950 Re: SDA-All about
Pa hajde prosvjetli nas... evo ja te konkretno pitam za BH Telecom i Eronet. BHT 500 miliona prihoda i 60 miliona dobiti, Eronet 200 miliona prihoda i 1 (jedan) milion dobiti. Kako to?