FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- R9..
#34926 Re: FC Barcelona
Sta je sa Iniestom jel neko zna
-
sarajlija87
#34927 Re: FC Barcelona
Real imao veći posjed lopte

-
sarajlija87
#34928 Re: FC Barcelona
Pepe zvani nebeski skakač 
- fidoremilienko
#34929 Re: FC Barcelona
đe 505 Đamijski struĆnjak

- p206
#34930 Re: FC Barcelona
Ako se ne uozbilje i ove sezone neće ništa osvojiti.
Uče li njih treneri išta na tom treningu, da npr. postoji nešto što se zove kontranapad... Realu ostalo 5 igrača naprijed, čista kontra a oni donesu loptu na centar, sačekaju ih da se vrate i onda počinju napad
Uče li njih treneri išta na tom treningu, da npr. postoji nešto što se zove kontranapad... Realu ostalo 5 igrača naprijed, čista kontra a oni donesu loptu na centar, sačekaju ih da se vrate i onda počinju napad
-
Vertig0
#34931 Re: FC Barcelona
100% si u pravu. Maloprije sam napisao da je svaki korner za Barsu gol sansa za protivnika, pogotovo kad je protivnik neko poput reala koji ima ubitacnu kontru.
I sve se to zna, a nista povodom toga se ne uradi.
I sve se to zna, a nista povodom toga se ne uradi.
- skenderija04
#34932 Re: FC Barcelona
Hajde, sta ste se nakurcili. Izgubili pa sta. Ljudi bili bolji iskoristili dva poklona. Luis Enrique je jos zelen. Sve ok. Izasao si iz Madrid kao prvi, Suárez je u timu. Sa te strane nema problema. Luis me je razočarao. Ona izmjena na korneru... Amaterski. I sastv je bio politički korektan. Sva zvucna imena u timu, a utakmicu,završavaju Sergi Roberto i Pedro. Nadm se da nije izgubio autoritet ako ga je ikada imao. Poraz koji ne boli, Barcelona ima prostora i vremena za diznje kvaliteta igre. Zavisi od trenera.
- Tito_i_Partija
#34933 Re: FC Barcelona
Hajte ba, nije vam gore od fanova Liverpoola i Dortmunda. Jos uvijek ste prvi. Ancelotti jednostavno pokaz'o Luchi sta je razlika izmedju trenerske legende i trenerskog pocetnika.
Ja, i jos ovo, da se ne zaboravi:
Ja, i jos ovo, da se ne zaboravi:
Eto toliko za ovu temu. Sutra United i Chelsea, bice krvi do koljena.Tito_i_Partija wrote:Otkad ja govorim da je ovaj Pique karina.
- Saian
#34934 Re: FC Barcelona
Evo omarka ce posvjedocit u prvih 10 minuta sam reko Pike ce ih uvalit i volina naravno, nije me "razocharao", kakav je ono mandril, a Real je ovo olimpijski, brzhe, vishe, jache, ljudi su kondiciono negdje za Baumgartnerov skok iznad Barce, al dobro, valjda je mutafac na klupi nesto naucio iz ovog, iako mrka kapa
- ioannes
#34935 Re: FC Barcelona
Matthieu nije za lijevog beka,previse je statican i los tehnicar za beka...to je moglo u valenciji funkcionirat ali ne u barci. za mene veceras najkritičnija odluka enriquea. isto je kiksao sto neymara nije ranije izveo
-
Crvena Tifoza
#34936 Re: FC Barcelona
Ako ćemo realno, i nije toliko strašno. Izgubili pa šta. Kao što reče skenderija ima se prostora za poboljšavanje igre. Sad su skoro svi na broju (zanima me šta je bilo sa Iniestom), pa nek rade i 'zatežu' tamo gdje škripi. Enrique ima jos dosta toga da poboljša, jeste da je izgubio el classico, ali sjetimo se prvog Mourinhovog el classica i petarde. Ne treba sad paničiti, gledati da se ne izgubi prednost u prvenstvu, igrati bez kiksa i idemo dalje. Visca Barca.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
LSD
#34937 Re: FC Barcelona
https://www.youtube.com/watch?v=VGC3GEU7-fI
Iniesta doživljava igracki sunovrat, ova reakcija to najbolje ilustruje....neko mora to zaustaviti podhitno (ko ce ako ne Enrique
)....nije on neki igrac pocetnik koji se usrao od treme, vec iskusni veteran sa milion jakih utakmica u nogama, nije ni neki levat - pa da dozvoljava sebi ovakve blamaže i tu u El Clasicima
ovo je nedopustivo....ja ne znam kako neki profi trener može dozvoliti da jedan Iniesta ovoliko grohne 
Iniesta doživljava igracki sunovrat, ova reakcija to najbolje ilustruje....neko mora to zaustaviti podhitno (ko ce ako ne Enrique
- BHF_Manijak
#34938 Re: FC Barcelona
Ja cu ponoviti post s prosle stranice. Jednostavno se osjeti taj trenerski jaz u iskustvu, izmedju zelenog trenera i starog vuka, koji je skoro 2 decenije u poslu.
Sto se detalja tice, taktike i analize, to ce mnogo bolje uraditi kolega Skenderija. Moje je misljenje da je bila ludost poceti sa Luisom.
Suarez je zvijer, ali covjek nije jednu jedinu utakmicu odigrao sa ekipom, dzaba treninzi kad ti nisi na utakmici povezan, a on ga stavi u najvaznijoj utakmici sezone od prve minute.
Po meni velika greska, jedna u nizu Enriqueovih u ovoj utakmici. Trebao ga je ostaviti na klupi i uvesti u drugom dijelu.
Mozda neko to drugacije vidi, ali ja recimo ne bih utakmicu poceo sa Luisom.
Sto se detalja tice, taktike i analize, to ce mnogo bolje uraditi kolega Skenderija. Moje je misljenje da je bila ludost poceti sa Luisom.
Suarez je zvijer, ali covjek nije jednu jedinu utakmicu odigrao sa ekipom, dzaba treninzi kad ti nisi na utakmici povezan, a on ga stavi u najvaznijoj utakmici sezone od prve minute.
Po meni velika greska, jedna u nizu Enriqueovih u ovoj utakmici. Trebao ga je ostaviti na klupi i uvesti u drugom dijelu.
- Charuga
- Globalni moderator
#34939 Re: FC Barcelona
Meni je isto bilo čudno kad sam ga vidio u prvih jedanaest a razlozi su ti koje si naveo. Očekivao sam da će mu dati 20-30 minuta a nikako da će igrati od prve.BHF_Manijak wrote:Ja cu ponoviti post s prosle stranice. Jednostavno se osjeti taj trenerski jaz u iskustvu, izmedju zelenog trenera i starog vuka, koji je skoro 2 decenije u poslu.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#34940 Re: FC Barcelona
Ja sam uzivao u utakmici. Otvorena igra, kvalitetni igraci... Spektakl.
Madrid zasluzeno pobjedio.
Madrid zasluzeno pobjedio.
-
todd_smith
#34941 Re: FC Barcelona
Meni vise nije imalo smisla sto je Xavi poceo od prve, kamoli Suarez 
-
LSD
#34942 Re: FC Barcelona
Iniesta , Suarez i Mathieu nisu smijeli poceti utakmicu .....Mathieu možda i da u prvih 11, ali samo na stoperu, nikako na lijevom beku...sa tom postavkom je mogao Mascherano izaci na DMF, gdje je mnogo bolji igrac.
Ne možeš Albu koji je 10X bolji bek i probojniji igrac držati na klupi a ovog dizelaša gurati tamo....Suarez je trebao uci kao džoker zadnjih pola sata....igrati sa jacom sredinom i dva špica (Messi i Neymar)
A Rakitić sa plucima umjesto Iniesta, koji je katastrofa vec dugo vremena (a to mu se toleriše
)....Xavi nije bio sporan, on je dijelio desno-lijevo svoje pasove.
OK, ispade general poslije bitke, ali moglo se sve to naslutiti.
Ne možeš Albu koji je 10X bolji bek i probojniji igrac držati na klupi a ovog dizelaša gurati tamo....Suarez je trebao uci kao džoker zadnjih pola sata....igrati sa jacom sredinom i dva špica (Messi i Neymar)
A Rakitić sa plucima umjesto Iniesta, koji je katastrofa vec dugo vremena (a to mu se toleriše
OK, ispade general poslije bitke, ali moglo se sve to naslutiti.
-
omar little
#34943 Re: FC Barcelona
pored piketa, zavaljivanja zuce na beka po prvi put u ovom timu a alba zdrav, alveza, loseg inieste cijelu sezonu ispred rakitica koji igra dobro, buskeca koji nije u zavidnoj formi a jefecito koji mu adekvatno moze raditi zamjenu igra stopera, najveci problem je suarez koji je u uvjetima korektno odigrao utakmicu?
ko je nabacio loptu neymaru za prvi gol?
i ko fino nadje messija kad iker skinu?
-
omar little
#34944 Re: FC Barcelona
da me se pogresno ne razumije, ne kritiziram, ljudi bili bolji i sta sad, jeste drvljenje poslije tekme, ali da je bas suarez najveca greska - nije.
- skenderija04
#34945 Re: FC Barcelona
To je jedno od pitanja koje se i postavlja u Barceloni. Sta je bilo bolje? Luis Suarez dok je bilo snage i ritma, uradio je vise od svih ostalih napadaca Barcelone koji igraju od kraja avgusta. Bio je odlican. Ali ako imas tri igraca na vaznim mjestima koji imaju snage za oko pola sata (Suarez,Xavi i Inieste) tesko da mozes parirati fizicki spremnijoj ekipi Madrida. Barcelona je trajala koliko su trajala ova trojca 30 minuta. Barsa je cak mogla zatvoriti tekmu u tom periodu, ali...BHF_Manijak wrote:Ja cu ponoviti post s prosle stranice. Jednostavno se osjeti taj trenerski jaz u iskustvu, izmedju zelenog trenera i starog vuka, koji je skoro 2 decenije u poslu.
I da, potpuno se slazem da je razlika na klupi bila odlucujuca. Sa jedne strane trener koji prakticno pocinje utakmicu sa 0:1 i uspjeva da pronadje balans. Sa druge strane covjek koji misli da zna vise nego sto zzna ispusta sansu da rijesi Clasico.
Greske:
-Rokade u odbbrani : Zasto Mathieu na lijevoj strani a Alba na klupi? Zato da bi Pique imao mjesto u timu. Ime je odigralo ulogu. Nije imao muda da ga ostavi na klupi
- Zasto Xavi i Iniesta pocinju skupa a Rakitic, najbolji igrac sredine na klupi? Imena su odigrala ulogu. Nije imao muda da jednog od njih ostavi na klupi.
-Zasto pocinje Suarez. Ja mislim da je i to pitanje straha da mu ne bi prigovarali nakon tekme
-Zasto pravis najgluplju izmjenu na svijetu?Vadi Xavija u trenutku kada ovaj treba da izvede korner? Svi postavljeni za akciju ali strucnjak ubaci u tom trenutku Rakitica. I naravno kazna. Iz Barcinog kornera gol za Madrid!
-Zasto si napravio takav bockuris na terenu i zadnjih 15 minuta Alves nabacuje a na glavu je ceka Pedro?
- Zasto Rafinha nije bio na klupi ako je oporavljen i utakmicu zavrsava Sergi Roberto?
Katastrofa. Sve u svemu, nisam razocaran igracima, razocaran sam trenerom.
Last edited by skenderija04 on 25/10/2014 23:22, edited 1 time in total.
- Zmijuga loma
#34946 Re: FC Barcelona
Carlo Veliki objasnio kako stvari stoje. Otprilike kao i u kupu prošle godine 442 čini mi se, sa Hamesom koji je iznio Di Marijin defanzivni work-rate (u što sam sumnjao).
Naivno od Enriquea, tri šetača u vrhu + onakva veza. Mada mu odajem priznanje za muda da gurne Suareza (većina bi trenera išla sa opreznijom postavom sa Iniestom kao 4. veznim, i uzela bod
). Ali kad vidiš da ti olinjali vezni red ne može fizički pratiti Realovu tranziciju onda moraš nešto da mijenjaš već na poluvremenu.
Iniesta.
Nekom drugom igraču(
) bi kožu razgulili za ovakav performans, neću ništa više reći. 
Naivno od Enriquea, tri šetača u vrhu + onakva veza. Mada mu odajem priznanje za muda da gurne Suareza (većina bi trenera išla sa opreznijom postavom sa Iniestom kao 4. veznim, i uzela bod
Iniesta.
- BHF_Manijak
#34947 Re: FC Barcelona
Mathieu po meni nikad za nikad en moze biti bek. Mislim moze, vidjeli smo danas, ali to je isto kad u Bayernju/Njemackoj gledam npr Boatenga ili Hoewedesa na beku. Prekaljene stopere, kojima je neko nekad rekao da su OK i na beku. Inace po svojoj konstituciji mogu igrati bekove, ali prije jedno 30 godina, kada su bekovi do sredine igralista isli i nazad.skenderija04 wrote: -Rokade u odbbrani : Zasto Mathieu na lijevoj strani a Alba na klupi? Zato da bi Pique imao mjesto u timu. Ime je odigralo ulogu. Nije imao muda da ga ostavi na klupi
- Zasto Xavi i Iniesta pocinju skupa a Rakitic, najbolji igrac sredine na klupi? Imena su odigrala ulogu. Nije imao muda da jednog od njih ostavi na klupi.
-Zasto pocinje Suarez. Ja mislim da je i to pitanje straha da mu ne bi prigovarali nakon tekme
-Zasto pravis najgluplju izmjenu na svijetu?Vadi Xavija u trenutku kada ovaj treba da izvede korner? Svi postavljeni za akciju ali strucnjak ubaci u tom trenutku Rakitica. I naravno kazna. Iz Barcinog kornera gol za Madrid!
-Zasto si napravio takav bockuris na terenu i zadnjih 15 minuta Alves nabacuje a na glavu je ceka Pedro?
- Zasto Rafinha nije bio na klupi ako je oporavljen i utakmicu zavrsava Rafinha?
Katastrofa. Sve u svemu, nisam razocaran igracima, razocaran sam trenerom.
2. Barcelona ima slican problem kao Liverpool sa Gerrardom. Ne mozes ga zbog imena drzati na klupi, a u isto vrijeme boris se sa zdravim razumom, jer i sam vidis da covjek ne moze u prvoj postavi igrati. Tako je sa Xavijem. Jedina je razlika sto Enrique, za razliku od Brendana, nekad Xavija i zna na klupi ostaviti. Danas ne. I pogrijesio je.
3. Alves i inace ima problema sa centriranjem, jer je klocko u tom segmentu, ali kome ba danas??? Gledao sam jedno 15 loptu u kazneni, ali kome? Pepeu, Ramosu?
4. I na kraju, evo ja vec sad, dakle kraj oktobra, govorim da ce Enrique biti Barceloni najveci kamen spoticanja u Ligi prvaka i da zbog njegove nezrelosti, zelenila, nece moci u tom takmicenju daleko dogurati. U Primeri inekako, mada mislim da ce ga i tu Ancelotti uzeti, upravo na iskustvo.
Pa covjece njega je u Ligi prvaka nadmudrio jedan Blanc, koji nije Bog zna stariji i nema toliko vise radnog/trenerskog staza od njega!
-
LSD
#34948 Re: FC Barcelona
ne znam što Xavija ofirate, kad je Iniesta bio 3 puta gori veceras....a i svakako je u groznoj formi
- p206
#34949 Re: FC Barcelona
Francuz na beku je odigrao solidno, ne znam što ga kudite... i imao je par finih centaršuteva, koje Alba poznatiji kao "primi i vrati loptu nazad" ne bi ni pokušao izvesti
-
faraon_s_krilima
#34950 Re: FC Barcelona
Neko je nakon Mascheranove odlicne utakmice na DMu napisao kako on ne moze u Barci tu igrati jer je jedan manje igrac kad je u pitanju napad. Ja mislim da Barca kada napada sa Busquetsom u veznom redu ima igraca manje.
On je najkorisniji kada lopta prelazi iz odbrane xaviju i iniesti, poslije toga on nista korisno ne radi za napad. Najjaci je u igri bez lopte, ali s njom nista korisno ne moze uraditi. U odbrani je prespor kada su kontre u pitanju i tu mu ne pomaze ni odlicno citanje igre. Jednostavno se u zadnjih nekoliko godina on gubi u svakoj bitnoj utakmici.
Na Iniestu, Piquea i ostale vidim svi seru pa reko da ja spomenem i njega jer me strasno nervira u posljdnje vrijeme.
On koliko je prije bio podcijenjen od ostalih sad je cini mi se precijenjen od barcinih navijaca. Jednostavno Xavi i Iniesta nisu vise sto su prije bili pa ni Buqsquets nije vise ono sto je bio kod Pepa.
Inace, sve pohvale za Real i Ancelotija.
On je najkorisniji kada lopta prelazi iz odbrane xaviju i iniesti, poslije toga on nista korisno ne radi za napad. Najjaci je u igri bez lopte, ali s njom nista korisno ne moze uraditi. U odbrani je prespor kada su kontre u pitanju i tu mu ne pomaze ni odlicno citanje igre. Jednostavno se u zadnjih nekoliko godina on gubi u svakoj bitnoj utakmici.
Na Iniestu, Piquea i ostale vidim svi seru pa reko da ja spomenem i njega jer me strasno nervira u posljdnje vrijeme.
On koliko je prije bio podcijenjen od ostalih sad je cini mi se precijenjen od barcinih navijaca. Jednostavno Xavi i Iniesta nisu vise sto su prije bili pa ni Buqsquets nije vise ono sto je bio kod Pepa.
Inace, sve pohvale za Real i Ancelotija.