SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- studiorum_tuzlaensis
#34901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
šošonska posla
-
zdruzdjo
#34902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
90minut wrote:
Prvo sam te mislio napasti i reci ti da ima posebna grupa koja rukovodi tom istragom i da ovih 26 raznoraznih ekipa nema veze s tim.
I onda mi dođe do mozga da si u pravu skroz iako si se loše izrazio meni da je porodica jedan od policajaca ne bi dao saglasnost za ovaj turnir nema šanse iako znam šta mu je povod sjecanje na njih.
Kad uhvatiš ubice ili makar natovari ubistva nasumicno njihovim drugovima iz raznoraznih ekipa koje operišu po gradu tek onda ces imati pravo da se svake godine zajebavaš i ganjaš loptu do tad kapak.
Kakav turnir ba. Jesu normalni. Ubica seta normalno gradom I drzavom a oni se zajebaju I prave saradu od svega toga. Cuj turnir. Mogli su I koridu na stupskoj stocnoj pijaci organizovati. Sto, sta fali?
Jebo te nije ih stid uopste inicirati da se to organizuje. I jos tersaju sto nisu date pare. Ni kolege im nisu nista bolji u svoj toj prici. I dalje sjele po kladionicama, cevabdzinicama, pred nosom ih se valja trava/speed, kradu se auta I dalje I nekim cudom odmah lopovi dodju do broja mobitela vlasnika.
Uhvati pocinioce pa onda mozes svake godine slaviti I dan presude ubicama, nije problem.
Ovako tragikomedija.
- O'zone
- Globalni moderator
#34903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Predpostavimo i samo predpostavimo (ništa više od toga) da ubice nije moguće uhvatiti jer ubice imaju informacije. Informacije koje "koštaju" više nego dva života. Tako da će sve da ostane na ovome otkrivanju spomenika i ganjanju lopte.
-
Naslovnica
#34904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
PoDpiszdruzdjo wrote:90minut wrote:
Prvo sam te mislio napasti i reci ti da ima posebna grupa koja rukovodi tom istragom i da ovih 26 raznoraznih ekipa nema veze s tim.
I onda mi dođe do mozga da si u pravu skroz iako si se loše izrazio meni da je porodica jedan od policajaca ne bi dao saglasnost za ovaj turnir nema šanse iako znam šta mu je povod sjecanje na njih.
Kad uhvatiš ubice ili makar natovari ubistva nasumicno njihovim drugovima iz raznoraznih ekipa koje operišu po gradu tek onda ces imati pravo da se svake godine zajebavaš i ganjaš loptu do tad kapak.
Kakav turnir ba. Jesu normalni. Ubica seta normalno gradom I drzavom a oni se zajebaju I prave saradu od svega toga. Cuj turnir. Mogli su I koridu na stupskoj stocnoj pijaci organizovati. Sto, sta fali?
Jebo te nije ih stid uopste inicirati da se to organizuje. I jos tersaju sto nisu date pare. Ni kolege im nisu nista bolji u svoj toj prici. I dalje sjele po kladionicama, cevabdzinicama, pred nosom ih se valja trava/speed, kradu se auta I dalje I nekim cudom odmah lopovi dodju do broja mobitela vlasnika.
Uhvati pocinioce pa onda mozes svake godine slaviti I dan presude ubicama, nije problem.
Ovako tragikomedija.
- Logovan
-
jefff
#34906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto bi reko Tunjo Filipovic: kuga i kolera.noviclan wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/524281/skan ... olicajcima
Da nije zalosno bilo bi smijesno, oni bi da ganjaju loptu umjesto da hvataju ubojice katastrofa
- drug_profi
#34907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Idiotluk. Bezobrazluk.
Jebo mater ko je prvi pomenuo.
Jebo mater ko je prvi pomenuo.
- JThomas
#34908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da se ne zaboravi, a i da se ne riješi, još prioritetnije. jer zašto ispitivati poštene policajce, načelnike, komesare. gdje bi to odvelo i kako bi narušilo povjerenje u institucije.
-
zdruzdjo
#34909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa znas kako u ameriKi unutrasnja kontrola ima jurisdikciju da ispita od-do. Posten ili neposten, nevazno.JThomas wrote:da se ne zaboravi, a i da se ne riješi, još prioritetnije. jer zašto ispitivati poštene policajce, načelnike, komesare. gdje bi to odvelo i kako bi narušilo povjerenje u institucije.
A osim toga ja smijem dati ruku da je u policiji kompletnoj postenih manje od 10%.
To ono da kazes nikad nije nista.
- uglavnomja
#34910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a da procitate tekst, narocito pazljivo jer je to havaz
i zato jer se konakovic spominje vise puta
i malo naucite kako su organizovana ministrstva
samo ministarstvo "raspolaze" parama iz svog budzeta tako da vlada mora odobriti isplatu
budzet kabineta ministra je samo jedna mala stavka u budzeta jednog miistrstva
zakonom je odredjeno koliko para i za koju svrhu moze kabinet dodijeliti (razlika izmedju ministarstva i kabineta je sto ministar moze dati kabinetske pare bez odobrenja vlade ili nekog drugog, mozda nekih 10-15 hiljada max odjednom, koliko puta ne znam, ali ne neograniceno)
hipoteticki, da je kabinet dao pare taj isti havaz bi napisao tekst u kojem bi pisalo ministar lopov i prevarant, daje pare mimo zakona ... i opet bi se kifla spominjao vise puta, samo da udje u oko
i zato jer se konakovic spominje vise puta
i malo naucite kako su organizovana ministrstva
samo ministarstvo "raspolaze" parama iz svog budzeta tako da vlada mora odobriti isplatu
budzet kabineta ministra je samo jedna mala stavka u budzeta jednog miistrstva
zakonom je odredjeno koliko para i za koju svrhu moze kabinet dodijeliti (razlika izmedju ministarstva i kabineta je sto ministar moze dati kabinetske pare bez odobrenja vlade ili nekog drugog, mozda nekih 10-15 hiljada max odjednom, koliko puta ne znam, ali ne neograniceno)
hipoteticki, da je kabinet dao pare taj isti havaz bi napisao tekst u kojem bi pisalo ministar lopov i prevarant, daje pare mimo zakona ... i opet bi se kifla spominjao vise puta, samo da udje u oko
-
90minut
#34911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma u onim momentima kad su izrešetali policajce sve informacije su im otisle niz kanal jer ovo je sveto posao između krimosa i policajaca OK, al' kad pređeš granicu nema te.O'zone wrote:Predpostavimo i samo predpostavimo (ništa više od toga) da ubice nije moguće uhvatiti jer ubice imaju informacije. Informacije koje "koštaju" više nego dva života. Tako da će sve da ostane na ovome otkrivanju spomenika i ganjanju lopte.
Jebiga nije to lagano kako pojedinci misle možda oni znaju ko je od 10 likova ozbiljnih iz automafije ubio, al' hajde nađi dokaze.
Ipak su to ljudi koji se šetaju okolo s kalašom mislim šta cim su ih ubili otisli uništili kalaš spalili đip i hajde uhvati.
-
julisiz es grant
#34912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da samo pitam pravnika i ostale stručnjake: na osnovu kojih forenzičkih dokaza se ubistvo policajaca može povezati sa bilo kim, tman da privedu sve moguće kriminalce kao osumnjičene?
- JThomas
#34913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ili prevrnemo sve kamenje. a možda je ciganski kombi karika koja nedostaje.
-
julisiz es grant
#34914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema svjedoka, nema otisaka prstiju, DNK, ničega...
...ovo će se riješiti samo ako im ubica ušeta u policiju i kaže "ja sam taj", kao onaj u filmu Se7en.
Mislim, realno.
...ovo će se riješiti samo ako im ubica ušeta u policiju i kaže "ja sam taj", kao onaj u filmu Se7en.
Mislim, realno.
- vjeshalica
- JThomas
#34916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sve to mi ustvari ne znamo, znamo šta nam oni kažu - a zvanično nisu rekli bukvalno ništa, niti je predmet došao u fazu da se dokazi prezentiraju na javnom pretresu. i nezvanično se zna malo, avaz ima dobre veze ali i to je sve danas jedna priča sutra druga. ali neko u policiji mora znati šta su ovi radili, u čemu su bili ili čemu su smetali. ljudi su streljani, izrešetani. ako su bili pošteni nečemu su zasmetali, ako nisu neki su dogovor zajebali. ali nešto je moralo biti, jer se ovdje ipak ljudi ne rešetaju svaki dan, naročito policajci. a to šta je bilo drugi drotovi moraju znati, suprotno su priče za malu djecu.
-
julisiz es grant
#34917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa zar nisu ganjali likove koji su obijali auto i ovi ih dočekali?
- JThomas
#34918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
iza rata su ukradene hiljade i hiljade auta, a bilo je par razmjena vatre i to kad policija uhvati nekoga na djelu. ovi ljudi nisu stigli staviti ruke na svoje oružje. ko ih je mogao sačekati i izrešetati iz zasjede prije nego što su ga oni vidjeli i shvatili šta se dešava, mogao je i pobjeći. da ne govorim o tome šta znači odlučiti se da iz zasjede ubiješ dva policajca. toga je ipak u nas jako malo. krajnje neproporcionalno, nelogično djeluje radi krađe kola, koja je u nas opet bagatelna stvar. i moralo bi biti tragova, da bi oni ganjali morala bi biti ranija dojava, neko ko je tamo vidio, pa kamere ovdje i kamere tamo, danas su stvarno na svakom ćošku. nema šanse da se ne bi znalo koje je auto. a da su oni neposredno vidjeli i krenuli, pa bili bi puno oprezniji.
nego je očito da je ovo komfornije ne riješiti nego riješiti. zaboravljeno, riješeno nerješavanjem. hajmo mi na male i na pivu poslije.
nego je očito da je ovo komfornije ne riješiti nego riješiti. zaboravljeno, riješeno nerješavanjem. hajmo mi na male i na pivu poslije.
- Santic_Aleksa
#34919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema ni u slučaju Turković otisaka, DNK, oružja, droge, odjeće i nikakvih materijalnih dokaza pa fasova 4 banke.julisiz es grant wrote:Nema svjedoka, nema otisaka prstiju, DNK, ničega...
Mislim, realno.
-
90minut
#34920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tužilaštvo imalo milijardu svjedoka.
- JThomas
#34921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije to baš tako kako pričaju momci koji se lože na brze i žestoke momke, ali stoji da se može kad se hoće i sa relativno slabijim materijalnim dokazima. kad se faktički skonta ko je, a želi se riješiti - u nas se uvijek nađe saradnik i pokajnik i onda to ide dalje. nije ovo meksiko ni brazil. teško me ubijediti da to nije moglo i ovdje, čak i da jeste samo pljačka a što se čini prilično nevjerovatnim.
- Santic_Aleksa
#34922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Presuda zasnovana na svjedočenju dva svjedoka pokajnika od kojih se nijedan od 20+ iskaza ne poklapa od istrage do pretresa i često su oprečni. Princip - majke mi mile. Čitaj lažna svjedočenja. Poenta je da možeš dobit kaznu zatvora bez obzira na dokaze.90minut wrote:Tužilaštvo imalo milijardu svjedoka.
-
90minut
#34923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ili druga opcija u buducnosti kad jednog od ubica uhvati policija i recimo prijeti mu 25 godina zatvora za nešto on kaze znam ko je ubio policajce gdje papir da izađem slobodan kao ptica.julisiz es grant wrote:Nema svjedoka, nema otisaka prstiju, DNK, ničega...
Mislim, realno.
Ja nisam nikad vidio da naša policija odradi posao kako treba kad nema dokaza i kad nije u pitanju recimo clan porodice koji je ubio nekoga.
Salčin ubijen kako treba ubica nije pronađen, policajci isto mogu nabrojati još dosta pljački visoko profilnihi ostalog.
Poenta je da se ne može ovo ni policiji pripisati kao nemoč postoji procedure, i kad nemaš dokaze da nastaviš istragu jebiga kraj je.
Prva grupa inspektora i detektiva je u prošlosti sad je tu druga koja isto nece ništa napraviti.
" Aleksa "
Nije bitno imali su onog koji je bio prisutan kako mu je ono ime kad se zajebavaju između sebe za Taiba Torlakovica.
Sve je regularno u njegovoj presudi.
- JThomas
#34924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako te svjedok odvede usred ničega na ivan sedlu i ti tamo stvarno nađeš leševe - jasno je da on jeste učestvovao u tome. a šta ti može reći neko ko nije učestvovao, u takvom slučaju? pa nećemo ja i ti biti svjedoci. samo u filmovima oni slučajno nabasaju na nekoga i on bude svjedok.Santic_Aleksa wrote:Presuda zasnovana na svjedočenju dva svjedoka pokajnika od kojih se nijedan od 20+ iskaza ne poklapa od istrage do pretresa i često su oprečni. Princip - majke mi mile. Čitaj lažna svjedočenja. Poenta je da možeš dobit kaznu zatvora bez obzira na dokaze.90minut wrote:Tužilaštvo imalo milijardu svjedoka.
-
90minut
#34925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vjerovatno nije upoznat s suđenjem momak vec je gledao Turkovica kako majmuniše i stvarno misli da nisu svjedoci regularni.