Ma to je više ono ha ha haChallenger__ wrote:Svoj fokus (BI, postsovjetski prostor, Kina i daleki istok) sam prebacio na Tursku. Ova situacija je naprosto nevjerovatna: sa jedne strane paktiraju sa najvećim ekstremistima (afera Al-Nusra) a sa druge strane im nova Istočna alijansa velkodušno predaje ključeve Evrope ohrabrujući ih da promjene stranu. Ponašaju se kao da su punopravna, predsjedavajuća članica Šangajske organizacije, a ne članica NATO. Veličanstvena, suluda pozicija, a za sve to su potrebna muda veličnine Istanbula ili kolosalno ludilo. Nevjerovatno. Mislim da je Tayip sada trn u oku mnogima i da mu vrebaju život.
Vidjećemo da li i do kada može nositi ovaj teret.
Ali bez sumnje, Turska je pod kontrolom zapadnih lihvaro-cionsta. To što neće da izvršavaju njihova naređenja jedan kroz jedan odnosno 100 posto, to je upravo da bi koketirali i sa ovim drugima kao neki vid balansa ono tipa, vidi me što sam fin, i tako ekonomski jačali.
Nemoj se puno zanositi ovim Turskim "zubićima" prema lihvaro-cionistima i aferom sa Rusijom. Ni sama Rusija ne voli sa se sjaranjuje s Turskom, ali sad nema izbora i ovo sjaranjivanje je samo radi obostranog ekonomskog interesa i ništa više.
Jer kadli-tadli (ako je do tada ne razjebu, a stalno pokušavaju orkestrirati nacionalističku, naci revoluciju u Turskoj, da Turska bude nova a la fašistička Ukro hunta), Turska ima oko da uspostavlja savez sa turkofonim državama.
Veći savez Turske sa Rusijom od ekonomskog nažalost nije fizički, a ni psihički nikada moguć zbog turkofonih republika u RF-u. I sami etnički Rusi u Turcima vide neoTatare i mislim da imaju veće komplekse od Tatara nego Srbi od Turaka. To cionisti dobro znaju i dobro će iskoristiti u rušenju Rusije.
Turska sve i ikad bi htjela, ne može reći ne lihvaro-cionistima jer bi je prekonoći ekonomski uništili i unazadili 20 godina, a time bi uništili sve Turske aspiracije neoosmanlijizma ili ako to nije moguće, onda neoturcizma.
Nije Erdo džaba napravio novu state of the art security palaču. Sad je valjda prilično izolovan od cionističkih špijuna. Valjda...