Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

omega369

#34876 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

il dottore wrote: 19/09/2021 07:50
omega369 wrote: 18/09/2021 11:01 Ne pamtim goru utakmicu na Kosevu :-? Mrtvi leotar nas pobjedi iz jednog pogleda na gol. Nadam se da ce Sablić ili pobjediti sljedeću ili dobiti nogu
Ko si ti da smijenjujes trenera, klub ima vlasnika koji se pita
Naravno. Zato se nadam da će ga on smjeniti
Ko sam ja?! Najveći protivnik mahalskog djelovanja kojeg se naši navijači nikako ne mogu odreći
Dr. Kuca

#34877 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Istrpis trenera koji zna. Ovog profesora sto fino prica, ali je u praksi karina, trpiti je gubljenje vremena. Da se tu vidi neki sistem, igra, pa ti izgubis, jbga trpis. Ovako izgledamo na terenu ko djeca. Razmak izmedju linija 20 30 metara. Dupovac play, sredina na 30 metara od protivnickog gola, napadaci na krilu, pa se desi da bagaric centrira na kobiljara :lol: .
Logovan

#34878 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Morate uzeti u obzir šta ga je sve snašlo kada je postao trener. Ne tražim razloge da ga opravdam za silne kikseve, ali neke stvari se moraju napomenuti.
Karikaturist

#34879 Re: Utakmice.

Post by Karikaturist »

Karikaturist wrote: 17/09/2021 19:47 Sutra vijest o investitorima, bordo porodica i to.
Nevjerovatno je kako su srozali klub, masakr.
Nije sutra ali prekosutra
https://www.klix.ba/sport/nogomet/mirvi ... /komentari
Dr. Kuca

#34880 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Logovan wrote: 19/09/2021 14:54 Morate uzeti u obzir šta ga je sve snašlo kada je postao trener. Ne tražim razloge da ga opravdam za silne kikseve, ali neke stvari se moraju napomenuti.
Sve stoji, ali opet imamo sasvim dovoljno kvaliteta da se nadigra leotar, koji nije ni znao da ce igrati PlBiH. Ti im ne mozes sanse stvorit.
last mohicans

#34881 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Od pet utakmica kuci, tri izgubljene, jedna nerjeseno i na jedvite jade dobiven Radnik. Od mogucih 15, osvojili smo 4. To je veliki neuspjeh da su nas ne znam ti kakvi problemi snašli. Spominjati pripreme nakon tri mjeseca i odigranih 9 kola je degutantno. Pa sta rade 3 mjeseca, branio im neko da treniraju? Taj izgovor je mogao paliti prvih 4-5 kola. Slijedi deseto kolo, mi nikakvog napretka ne vidimo. Na stranu igrači koji su kasno dosli kao Kobiljar, Bodul, Bagaric koji nas i sad drze gdje jesmo. Nisu oni prosli pripreme, pa zasto su najbolji? Kobiljar mi itekako djeluje spreman. Sta je s Oremusom, Velkoskim koji ne moze da hoda, a mjesec i po ne igra, Palicem koji je dvije dobre odigrao, sad ga na mapi nema? Velkoski nema snage da trči, da ne pričamo o nečemu vise. Iz aviona se vidi da su navedena trojica gore trenutno naši najbolji igrači, on u zadnjim utakmicama ostavlja jednog po jednog na klupi. Kapic ne da nije spreman, on jedva hoda. Stavlja ga od početka, a ostavi Bodula koji je najkvalitetniji igrač u rosteru, čuvao ga za derbi? Pa bolje da uzmes bod u derbiju, a da se pobjedio Leotar. Previse rotira, ne zna sta hoce i kad ne mora. Gura mlade, pod slijedom okolnosti, ne sto je htio. Golmana nemamo iskusnijeg, Dizdarevic se sasvim solidno pokazao i ovaj mali obecava. Sto kuca rece, pogledajte nam linije, kao skupina rekretivaca, nista ni s cim, kuveta za presing nemaju, ideje, igre? Ja ono sto Sablic zamislja ne vidim, nisam fudbalski stručnjak, naravno, ali ja te zamisli ne shvatam. Ako neko bolje razumije neka nam ih prenese ovdje. Očito ih ni igrači ne razumiju. Mali Ramic i Trako su sasvim opravdali očekivanja, barem mogu vise trčati, stavlja se Kapic čim je dosao, je li to novi Mesanovic? Hebib i Ahmet koji ne znam da li su za ozbiljnog fudbala uopce vise. Niko jos ne skida glave, i da zelimo ne mozemo, jebe se Sabri sto joj stadion svaku utakmicu jebe mater. Davno je Meša rekao i napisao:Stvari ne postoji dok se ne kažu, stvari i ne mogu da se kažu ako ne postoje. "Pitanje je samo,treba li da se kažu."
Treba da se kaže, zmirenjem i šućuranjem mozes samo izazvati veci gnjev navijača pa neka ih 500 zaluđenika gleda svaki put,ako to žele a ne 5-6 hiljada.
Cossack

#34882 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

Od mene puna podrška za Sablica
izbjeglica_iz_besmisla

#34883 Re: Utakmice.

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Kakva je godina iza nas, kakav god da nam je trener treba mu kapu skinuti sto je jos tu a ne tjerati ga.

A ko se nadao tituli i leprsavoj igri dok se sve maltene raspada, stvarno samo navijacki gleda a ne objektivno.

Ja se recimo ne sjecam kad smo zadnji put uzeli 10 bodova u prve 4 gostujuce u ligi, tako da ne stoji da lik pojma nema. Jedino mozda ne zna razbiti bunker kuci, al na gostovanju nijednu izgubio nije. Sabura ...
the_stick

#34884 Re: Utakmice.

Post by the_stick »

Izgubiti od Leotara je, naravno, razocarenje. Tvrditi da nas je Leotar nadigrao moze neko ko ili nije gledao utakmicu ili nema blage veze o fudbalu.

Nema napretka? Mi vec jako dugo ne znamo igrati kad se protivnik povuce i ne znamo probiti zatvorenu odbranu. Za razliku od 90% utakmica proljetnog dijela prosle sezone, ovaj put smo napravili 3 ili 4 izrazite sanse i jednostavno je nesreca sto nismo zabili. Daleko od toga da igramo dobro, ali ne moze se tvrditi da nema napretka. U najmanju ruku, napredak je to sto igra dosta djece (znam, znam ima i ovih starih koji vise nisu na nivou, ali mozda je njihova svrha da prenesu neko iskustvo).

Dalje, naravno da je razocarenje izgubiti 3 od 5 utakmica kuci, ali u ovom trenutku, koliko god se to nekome svidjelo ili ne, Tuzla i Zrinjski su daleko bolji od nas. Koliko god boljeli, ti porazi su apsolutno ocekivani i realni.

Derbi, kao i svaki drugi, moze otici i ovako i onako. Mi smo u ovom trentku mozda malo bolji, ali nakon ovog veceras oni ce biti maksimalno nalozeni i vjerovatno ce na stadionu imati duplo vise navijaca nego mi. U svakom slucaju, sasvim sigurno nece presuditi kvalitet. U najmanju ruku je neozbiljno sudbinu trenera odlucivati na osnovu derbija.

I da… prica o tome kako se trener trpi je vrlo neracionalna. ‘Trpimo’ ga jer bi mi kao da budemo prvaci i uvijek kao moramo biti prvaci. Ja sam se pred pocetak ove sezone bojao borbe za opstanak, a pored svih sranja ovog ljeta mi smo nekako na 4. mjestu. Da li sam sretan? Naravno da nisam. Ali treba pustiti trenera da radi i nadam se da ce uprava napokon prestati sa stalnim smjenama trenera.

Gledajuci unazad, mozda bi cak najbolje bilo da je ostao Vinko. Svi smo mu sve po spisku prosle sezone, a veze nismo imali sta se desava u klubu. Tek nakon zavrsetka sezone je izaslo na vidjelo u kakvoj smo dubiozi. Sve smo pripisivali njemu, a covjek je vodio grupu skipih igraca koji nisu bili placeni. Uz sve to savez i sudije… al’ eto, ta prica je zavrsena. Sad idemo dalje i nadam se da se nece previse srljati sa ishitrenim mijenjanjem niti igraca, niti trenera. Moze se dosta nauciti i gledajuci sta rade u Zrinjskom.

Bilo kako bilo, nek’ nam je sretno.
nucleodelmale

#34885 Re: Utakmice.

Post by nucleodelmale »

Hajde mega giga navijaci,batalite forum u srijedu i pravac KOŠEVO! Ko izda,neka nikada vise ne prilazi Kosevu.
Logovan

#34886 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

SVI NA KOŠEVO!

Image
Dr. Kuca

#34887 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

the_stick wrote: 20/09/2021 00:17 Izgubiti od Leotara je, naravno, razocarenje. Tvrditi da nas je Leotar nadigrao moze neko ko ili nije gledao utakmicu ili nema blage veze o fudbalu.

Nema napretka? Mi vec jako dugo ne znamo igrati kad se protivnik povuce i ne znamo probiti zatvorenu odbranu. Za razliku od 90% utakmica proljetnog dijela prosle sezone, ovaj put smo napravili 3 ili 4 izrazite sanse i jednostavno je nesreca sto nismo zabili. Daleko od toga da igramo dobro, ali ne moze se tvrditi da nema napretka. U najmanju ruku, napredak je to sto igra dosta djece (znam, znam ima i ovih starih koji vise nisu na nivou, ali mozda je njihova svrha da prenesu neko iskustvo).

Dalje, naravno da je razocarenje izgubiti 3 od 5 utakmica kuci, ali u ovom trenutku, koliko god se to nekome svidjelo ili ne, Tuzla i Zrinjski su daleko bolji od nas. Koliko god boljeli, ti porazi su apsolutno ocekivani i realni.

Derbi, kao i svaki drugi, moze otici i ovako i onako. Mi smo u ovom trentku mozda malo bolji, ali nakon ovog veceras oni ce biti maksimalno nalozeni i vjerovatno ce na stadionu imati duplo vise navijaca nego mi. U svakom slucaju, sasvim sigurno nece presuditi kvalitet. U najmanju ruku je neozbiljno sudbinu trenera odlucivati na osnovu derbija.

I da… prica o tome kako se trener trpi je vrlo neracionalna. ‘Trpimo’ ga jer bi mi kao da budemo prvaci i uvijek kao moramo biti prvaci. Ja sam se pred pocetak ove sezone bojao borbe za opstanak, a pored svih sranja ovog ljeta mi smo nekako na 4. mjestu. Da li sam sretan? Naravno da nisam. Ali treba pustiti trenera da radi i nadam se da ce uprava napokon prestati sa stalnim smjenama trenera.

Gledajuci unazad, mozda bi cak najbolje bilo da je ostao Vinko. Svi smo mu sve po spisku prosle sezone, a veze nismo imali sta se desava u klubu. Tek nakon zavrsetka sezone je izaslo na vidjelo u kakvoj smo dubiozi. Sve smo pripisivali njemu, a covjek je vodio grupu skipih igraca koji nisu bili placeni. Uz sve to savez i sudije… al’ eto, ta prica je zavrsena. Sad idemo dalje i nadam se da se nece previse srljati sa ishitrenim mijenjanjem niti igraca, niti trenera. Moze se dosta nauciti i gledajuci sta rade u Zrinjskom.

Leotar nas nije nadigrao, ali nismo ni mi njih. Bili su ravnopravan protivnik, fizicki spremniji. Sto je tuzno.

SVI NA SJEVER!
90minut

#34888 Re: Utakmice.

Post by 90minut »

Dr. Kuca wrote: 21/09/2021 08:37
the_stick wrote: 20/09/2021 00:17 Izgubiti od Leotara je, naravno, razocarenje. Tvrditi da nas je Leotar nadigrao moze neko ko ili nije gledao utakmicu ili nema blage veze o fudbalu.

Leotar nas nije nadigrao, ali nismo ni mi njih. Bili su ravnopravan protivnik, fizicki spremniji. Sto je tuzno.

SVI NA SJEVER!
Ma sve ti je to do motivacije kakva crna fizička spremnost..

Vidjeces sutra letanje po terenu nakon para kojih su dobili i svega..

Leotar nas je koštao borbe za titulu.
radijator

#34889 Re: Utakmice.

Post by radijator »

Kako je lijepo vidjeti kad neko hladne glave, sve lijepo rezimira. Posebno se slazem za Vinka. Ali nisam nezadovoljan ni Sablicem.
Piaty

#34890 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Vinkovo "znanje" APSOLUTNO nema veze sa situacijom u klubu. Ok neka stvari mi ne mozemo vidjeti, a neke mozemo, a golim okom se moglo vidjeti da smo zbog njega ispali od Borisova i jos zijanili titulu.

Pratim fudbal 25 godina i nisam vidio losijeg trenera nigdje.

Kada kazem sta smo mi mogli vidjeti, tu naravno mislim na prvu postavu i izmjene koje je pravio.
Unisten je Tino Susic sa klupiranjem + mogao nam je mnogo mnogo vise pomoci. Umjesto njega je igrao Aco Pejovic i znamo kako nam je taj "Harba 2" pomogao.

Do koga je to? Do fizioterapeuta? E pa ako je do njega, ona nek izvine gospon "trener".

Veceras pobjeda 2:0.
last mohicans

#34891 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Ahmetovic i Kapic :-) Je li on gledao proslu utakmicu? Sta je vise sa Fanimo? Na hajr, aBd.
vicious

#34892 Re: Utakmice.

Post by vicious »

last mohicans wrote: 22/09/2021 19:50 Ahmetovic i Kapic :-) Je li on gledao proslu utakmicu? Sta je vise sa Fanimo? Na hajr, aBd.
Nadam se da ga čuva za drugo poluvrijeme jer sigurno nije fizički spreman. Bagarić isto tako, relativno brzo ispuše pa će vjerovatno ući umjesto Merse.
GandalfSivi

#34893 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Ko prenosi tekmu? Ne mogu sa nadjem…
sencobih

#34894 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

GandalfSivi wrote: 22/09/2021 20:18 Ko prenosi tekmu? Ne mogu sa nadjem…
Arena 1 BH
Karikaturist

#34895 Re: Utakmice.

Post by Karikaturist »

Vidim u ovom korteu dosta poznate raje za koju sam mislio da nije vise dio Sjevera.
Karikaturist

#34896 Re: Utakmice.

Post by Karikaturist »

Lose sad za sad je ovo, zajebaju se fudbaleri. Postavka isto slaba.
sencobih

#34897 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Uđe nekako, malo je sumnjiv onaj pas, ali mislim da je linija bila
GandalfSivi

#34898 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Ima li ko kakav link na pp da posalje?
last mohicans

#34899 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Kakva lopta malog Ramica. Dečko mora da igra. Idemo, trpaj nejač. :izet:
last mohicans

#34900 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Sere malo ovaj Bodul, izgubi loptu i nastavi da se šeće a kontra ide. Naravno, opet mlatara.
Post Reply