I jel' ima ista poslije 9 iz Sarajeva?macchiato wrote:Eto, posjetih jutros željeznicu. Nisam dugo bila i svaki put se iznova šokiram kad vidim ono ruglo.![]()
Ono je kao da te neko ubaci u vremeplov i vrati u sedamdesete, a i za te standarde izgleda odvratno i oronulo.
Čudi me da dosad nikad nisu sredili stanicu i da još uvijek nije došlo ni na red jer koliko znam nije uopšte ni u planovima da je obnove u nekoj bližoj budućnosti, pa to je ogledalo svakog grada. Pa ono od sevapa srediti, bogu plakati na šta liči.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mustang1
#34851 Re: Zeničani
-
macchiato
#34852 Re: Zeničani
Nisam ni išla na autobusku stanicu, a zadnji voz je u 19:15. Bitno da znam kad ujutru kreće, a za autobus ću usput provjeriti. 
Ako je ovako kao što piše u pola 9 navečer, onda se i ne isplati ostajati radi sat vremena. Bolje se sa lokalcem i vratiti, bar je jeftiniji.
Hvala clio, ali ne bih. I ne idem sama, ide nas čopor.
Ako je ovako kao što piše u pola 9 navečer, onda se i ne isplati ostajati radi sat vremena. Bolje se sa lokalcem i vratiti, bar je jeftiniji.
Last edited by macchiato on 22/07/2019 18:58, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#34853 Re: Zeničani
Nije problem sto vas je copor, ja mogu primiti visak.
- kamen spoticanja
#34854 Re: Zeničani
jebo ih ocev otacCi-Nick wrote:a) ličnu kartu,
b) uvjerenje o prebivalištu – CIPS (ne starije od 6 mjeseci),
c) važeću saobraćajnu dozvolu na ime podnosioca zahtjeva,
d) dokaz da je vlasnik, odnosno korisnik stana na navedenoj adresi (ovjeren ugovor o vlasništvu, ovjeren ugovor o zakupu).
ne kontam zašto i CIPS i dokaz da je vlasnik ili korisnik stana da adresi.
To treba dva puta dokazati da živiš na nekoj adresi,..
treba mi 5 mjeseci da stignem skupiti sve ove papire
-
clio_dci120
#34855 Re: Zeničani
To djevojačko slavite?macchiato wrote:Nisam ni išla na autobusku stanicu, a zadnji voz je u 19:15. Bitno da znam kad ujutru kreće, a za autobus ću usput provjeriti.
Ako je ovako kao što piše u pola 9 navečer, onda se i ne isplati ostajati radi sat vremena. Bolje se sa lokalcem i vratiti, bar je jeftiniji.![]()
-
Bolonjeze
#34856 Re: Zeničani
Ljudi može li mi neko objasniti za ove vinjete ja baš ništa ne kontam... 
- notsure
#34857 Re: Zeničani
Ne možeš ni skontat' kad nisu dobro objasnili.Bolonjeze wrote:Ljudi može li mi neko objasniti za ove vinjete ja baš ništa ne kontam...
Znači, grad se dijeli u 3 zone za parking uz naplatu, to su oni koji nemaju vinjetu pa plate parking kao i do sad (npr. ispod Lonđe, pred pozorištem i sl.)
Za stanare ima 11 zona (u stvari 2, jedna u centru i 10 okolo). Svi koji žele parkirati oko svoje zgrade u tih 11 zona će plaćati 3 KM godišnje i jednom godišnje će morati nositi one sve dokumente da dokažu da fakat žive tu (zato cips, saobraćajna i potvrda o vlasništvu). Oni koji su u strogom centru dodatno uz vinjetu plaćaju 5 KM mjesečno svoje pravo da parkiraju u toj zoni.
Kad se sve to uvede, smanjiće se broj auta u gradu jer oni koji tu ne žive nego dođu u grad preko dana će morati plaćati parking po cjenovniku za 3 zone.
Prvo što trebaju napisati:
1. Da li postoji obrazac zahtjeva ili ga svako piše za sebe?
2. Da li treba ovjeravati priloge ili mogu neovjerene kopije ili se samo donosi original na uvid?
3. Nacrtati zone da se zna šta se podrazumijeva pod "Crkvice", da li "Mokušnice" obuhvataju i Štrosmajerovu,...
4. Da li vinjeta važi za kalendarsku godinu ili od-do (ako je za kalendarsku, u decembru će biti rusvaj kad hiljade nahrupe da obnavljaju vinjete)?
Ostalo je otvoreno pitanje Kamberovića, bojim se da se Bananović sad ne pohasi pa počne naplaćivati parking oko šopinga jer će se fakat tamo svi seljaci koji vozare autom u grad sjatiti samo zato što se ne plaća. Ne bi seljo dao markicu za parking, prije bi ruku otkinuo.
Ne zna se ni kud će sa stotinama auta koje odvuče pauk? Nema više platoa ni u Zacarini ni kod vatrogasnog.
Dobro bi bilo da pauk odvuče i starudije koje zauzimaju mjesta a niko ih ne vozi (pred mojom zgradom ima auto kojem je zadnja registracija bila 2013).
U Odluci o parkiranju ima odredba da se ne smije parkirati po livadama i trotoarima i sličnim neoznačenim mjestima ali nisam siguran da će ih pauk odvoziti. Ako bude odvozi, onda ovo sve ima smisla. Smanjiće se drastično broj vozila u gradu a smanjiće se i preseravanje da onaj ko živi u Lameli autom ide na posao u gradu.
-
moet-perignon
#34858 Re: Zeničani
iskreno se nadam da se vinjete nece obnavljati istovremeno, pa da se zbog njih stvaraju velike guzve. u zemljama gdje su uspostavljeni ovakvi koncepti parkiranja, vinjete se placaju uz registraciju. tako da se dosta vremena ustedi da korisnik ne ide po MUP-u samo zbog auta vise puta godisnje.
sto ako neko posjeduje dvije nekretnine, da li smije uzeti vinjetu iz zona gdje posjedujee stanove, ali je na jednoj adresi prijavljen?
da li po nekoj zakonskoj osnovi osoba ima pravo da uzme vinjete za ta mjesta?
u ovoj Odluci su naveli da fizicko lice smije posjedovati samo jednu vinjetu, i, eto, ako mu se posreci da ga poslodavac nagradi jednom od 5 vinjeta
koje dobije za usposlenike.
osobno jos vjerujem da je ovo najbolji put da se rastereti grad od vozila, i da se konacno stvori jedna kultura u saobracaju.
radovat ce me ako se budu sklanjala vozila sa trotoara ili travnatih povrsina, mnogi od njih onemogucavaju nepokretnim osobama da
se krecu po zonama za pjesake.
i takodjer ce me radovati ako je ovaj put vinjeta put da se polako pocne sankcionisati i Mittal.
mislim da je to trebalo biti prioritet, pa tek onda vinjete.
ako neko ovo cita iz Gradske Uprave, poput one klike Salivena Onila, molim vas da vasem sefu dobacite da je vrijeme da
odrzi ono obecanje i malo pritisne Mittal da razmisli o filterima.
i mozda klika iz Salivena Onila moze da skokne nekada do Tetova, i da se zadrzi sat-dva, pa da vide sto znaci udisati plinove,
pa da se solidarisu sa ljudima iz tog kraja.
vinjete za deset, a sada je na red Mittal.
sto ako neko posjeduje dvije nekretnine, da li smije uzeti vinjetu iz zona gdje posjedujee stanove, ali je na jednoj adresi prijavljen?
da li po nekoj zakonskoj osnovi osoba ima pravo da uzme vinjete za ta mjesta?
u ovoj Odluci su naveli da fizicko lice smije posjedovati samo jednu vinjetu, i, eto, ako mu se posreci da ga poslodavac nagradi jednom od 5 vinjeta
koje dobije za usposlenike.
osobno jos vjerujem da je ovo najbolji put da se rastereti grad od vozila, i da se konacno stvori jedna kultura u saobracaju.
radovat ce me ako se budu sklanjala vozila sa trotoara ili travnatih povrsina, mnogi od njih onemogucavaju nepokretnim osobama da
se krecu po zonama za pjesake.
i takodjer ce me radovati ako je ovaj put vinjeta put da se polako pocne sankcionisati i Mittal.
mislim da je to trebalo biti prioritet, pa tek onda vinjete.
ako neko ovo cita iz Gradske Uprave, poput one klike Salivena Onila, molim vas da vasem sefu dobacite da je vrijeme da
i mozda klika iz Salivena Onila moze da skokne nekada do Tetova, i da se zadrzi sat-dva, pa da vide sto znaci udisati plinove,
pa da se solidarisu sa ljudima iz tog kraja.
vinjete za deset, a sada je na red Mittal.
-
skoronikako
#34859 Re: Zeničani
Ukratko, glupost.
Da imamo funkcionalniji javni saobraćaj imalo bi smisla. Ovako je to samo porez na budale.
Da imamo funkcionalniji javni saobraćaj imalo bi smisla. Ovako je to samo porez na budale.
Dovoljno je samo čitati. Ne treba tu ni Saliven ni peti ni deseti.moet-perignon wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#34860 Re: Zeničani
I sta sad kad dodjem svojima u posjetu? Ne smijem parkirati pred zgradu?
- notsure
#34861 Re: Zeničani
Ako dođeš rijetko, plati. Halal parkig iza RK Bosna 1KM sat. Svakog gosta 3 sata dosta - uz pola kile kafe i kilu kocke dodaj još parking i to je to._BataZiv_0809 wrote:I sta sad kad dodjem svojima u posjetu? Ne smijem parkirati pred zgradu?
Ako ti je puno 3 KM za tri sata, ostavi auto na Kamberoviću kod šopinga i prošetaj malo.
Ako dolaziš svaki dan, kupiš "gost vinjetu" svaki mjesec.
Ne znam samo može li se odmah kupiti 12 "gost vinjeta" za cijelu godinu ili moraš fakat svaki mjesec ići tamo.
- kamen spoticanja
#34862 Re: Zeničani
mene zanima kako misle zavrsiti sve do 1.augusta?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#34863 Re: Zeničani
Kad dodjem ostanem cijeli vikendnotsure wrote:
Ako dođeš rijetko, plati. Halal parkig iza RK Bosna 1KM sat. Svakog gosta 3 sata dosta - uz pola kile kafe i kilu kocke dodaj još parking i to je to.
Ako ti je puno 3 KM za tri sata, ostavi auto na Kamberoviću kod šopinga i prošetaj malo.
Ako dolaziš svaki dan, kupiš "gost vinjetu" svaki mjesec.
Ne znam samo može li se odmah kupiti 12 "gost vinjeta" za cijelu godinu ili moraš fakat svaki mjesec ići tamo.
I nije problem, platit cu, samo ne vidim mogucnost "gost vinjeta"
Mene samo cudi da su za ovako krupnu odluku ljudima dali 7 dana roka da se pripreme. Ne znam koji je idiot to smislio, ali halal mu kurac
-
skoronikako
#34864 Re: Zeničani
Neće ovo smanjiti broj auta, samo će neki morati dva puta plaćati, a do sad nisu morali ni jednom.
A šta ako:
Neko iz Radakova ide do Blatuše. Ima vinjetu u Radakovu, plati parking u Blatuši. Pri povratku kući nema slobodnog mjesta. Šta onda? Kako će oni odrediti koliko ima dostupnih mjesta za parking?
Druga stvar. Vraćaš se kući kasno. Nema mjesta, odnosno zauzeo neko bez vinjete. Šta uraditi u toj situaciji? Zvati pauka u 11-12?
A šta ako:
Neko iz Radakova ide do Blatuše. Ima vinjetu u Radakovu, plati parking u Blatuši. Pri povratku kući nema slobodnog mjesta. Šta onda? Kako će oni odrediti koliko ima dostupnih mjesta za parking?
Druga stvar. Vraćaš se kući kasno. Nema mjesta, odnosno zauzeo neko bez vinjete. Šta uraditi u toj situaciji? Zvati pauka u 11-12?
- pojedinac
#34865 Re: Zeničani
Šta će oni koji na crno rentaju stan a imaju auto?d) dokaz da je vlasnik, odnosno korisnik stana na navedenoj adresi (ovjeren ugovor o vlasništvu, ovjeren ugovor o zakupu).
- Freamon Lester
#34866 Re: Zeničani
pojedinac wrote:Šta će oni koji na crno rentaju stan a imaju auto?d) dokaz da je vlasnik, odnosno korisnik stana na navedenoj adresi (ovjeren ugovor o vlasništvu, ovjeren ugovor o zakupu).
-
Throttle
#34867 Re: Zeničani
Sta za one koji imaju dva auta na sebi, jel za svako auto mogu dobit? Sta ako ides nekom u Radakovo a najblizi placeni parking ti je u Londzi 
-
Throttle
#34868 Re: Zeničani
U Babinoj rijeci postavljeni znakovi od zone, znaci rade aktivnokamen spoticanja wrote:mene zanima kako misle zavrsiti sve do 1.augusta?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#34869 Re: Zeničani
Ukratko, mi što dođemo sa sela i iz prigradskih naselja, smo ga popušili.
-
Ci-Nick
#34870 Re: Zeničani
Jutros sam razgovarao s čovjekom iz JP Parkinzi, kaže da treba i ovjereno rješenje o vlasništvu stana, pitam zašto, kaže ljudi muljaju sa CIPS potvrdama,.. ne znam kako je to moguće, sad i za pravljenje lične karte moraš donijeti ZK izvadak.
Uglavom tek od 01.08. počinju sa izdavanjem vinjeta, nisam pitao ali vjerovatno postoji neki rok do kad treba nabaviti vinjetu.
Vidim ovdje u Radakovu postavili temelj za parking automat. Dakle gosti će moći platiti parking. E sad da li će dnevna koštati 4 KM kao u cetru ili samo marku ili dvije to ne znam.
U svakom slučaju od 01.08. ponijeti kopiju saobraćajne i saobraćajnu, ličnu kartu, CIPS potvrdu i ovjerenu kopiju rješenja o vlasništvu stana,
Uglavom tek od 01.08. počinju sa izdavanjem vinjeta, nisam pitao ali vjerovatno postoji neki rok do kad treba nabaviti vinjetu.
Vidim ovdje u Radakovu postavili temelj za parking automat. Dakle gosti će moći platiti parking. E sad da li će dnevna koštati 4 KM kao u cetru ili samo marku ili dvije to ne znam.
U svakom slučaju od 01.08. ponijeti kopiju saobraćajne i saobraćajnu, ličnu kartu, CIPS potvrdu i ovjerenu kopiju rješenja o vlasništvu stana,
-
Throttle
#34871 Re: Zeničani
Jel to ide na uvid il treba ovjerit kopiju i predat? I jel treba svaku stranicu ovjerit il samo prvu i zadnju, ne znam kako to ide. Jos je na zeni stan 
- kamen spoticanja
#34872 Re: Zeničani
fakat sta kad navecer dodjes i pola parkiranih budu bez vinjete? hlabas ga lagano ili ce doci pauk da ih pokupi
al bice zabavno,ostavis auto na cesti i trazis parkirane bez vinjete ko zadnji idiot jer si ko biva.platio
fudo nabijem te
i sve idiote iz parkinga
al bice zabavno,ostavis auto na cesti i trazis parkirane bez vinjete ko zadnji idiot jer si ko biva.platio
fudo nabijem te
i sve idiote iz parkinga
-
channel10
#34873 Re: Zeničani
Vama tek sad padaju te situacije na.pamet, a ima ih milion? A neki dan ste se sprdali

- studiorum_tuzlaensis
#34874 Re: Zeničani
Sistem vinjete u Zenici... Najebali ste.
- kamen spoticanja
#34875 Re: Zeničani
uzeli su nas na foruchannel10 wrote:Vama tek sad padaju te situacije na.pamet, a ima ih milion? A neki dan ste se sprdali![]()
gleda li ko vijece? radi li sta fucking vecina po ovom.pitanju?...doduse boli rakitnica seosku varalicu iz Starine...on svakako ne izlazi iz sluzbenog pasata
ili crveni kmeri koji krOlju zanose muda na krivinama?