SaraFina wrote:Tomahawk11 wrote:SaraFina wrote:Ja ja doručak volim bosanski onako...dulum pite i lijehu luka, kg paradajza i taman.
Bez šale sad.
Ovi što malo serviraju na tanjur, je li stvarno toliko pojedu ili samo za spinanje?
Doručak mi je glavni obrok, ako on prođe kako treba, obično ne jedem ništa do 17-18:00 i tad bude drugi ozbiljan obrok.
Kratak doručak - ja gladan, nervozan, radna sposobnost na nekih 10%.
Evo šta sam prošlu sedmicu uglavnom doručkovao - jaja kajgana, recimo neka tri komada, pileće šunke 3-4 lista uz 2 lista sira, na kraju par mini kroasana i mini peciva namazana puterom i medom, pa onda puterom i džemom.
I čaj.

Kako ne radim i ja jedem oko 10/10:30... Fino onako. I u između 18/19 večeram. Pojedem badema i oraha u toku dana, voća i jogurt. Otprilike.
Ja sam previše lijena ujutro da pravim bilo šta prije posla iako radim tek od 9, spavalica sam

. Najcesce spremim overnight oats klasične za dva dana za nas dvoje i onda prije samog jela dodajem obično, orašasto i suho voće pa super bude ujutro, brzo a ukusno i lagano.
Recept za dva obrok za jednu osobu:
Classic Overnight Oats
1/3 cup plain Greek yogurt
1/2 cup (heaping) rolled oats
2/3 cup unsweetened milk of choice
1 tablespoon chia seeds or ground flaxmeal
1/2 teaspoon vanilla extract
Pinch of salt
0–2 tablespoons honey or maple syrup
Ali realno, nije ovo neki doručak aman, ne najede se insan nešto baš. Drzi 2-3 sata ali eto, barem da se sa nečim finim počne dan