Sve ocekivano luzerski klub koji nakon titule uvijek ima 5+ sezona gdje necen ništa osvojiti
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
radijator
#34852 Re: Utakmice.
Amaterizam. Cisti amaterizam. Od ove skupine amatera, ako vidis kakvu akciju, mozes rec da je bila dobra igra. Sramota bogami, nista vise.
-
Ali_G
#34853 Re: Utakmice.
Za ovog sam Sablica imao nadu da ce donijeti nesto novo, a on u konkurenciji za najgoreg trenera koji nam je sjedio na klupi.
Velkoski, Oremus, Hebibovic, Dupovac, Ahmetovic. Sa njima nema napretka i uspjeha. Vrhunski igrac nakon povrede koljena nije na nivou, a mi spali na Mersu. On moze dobiti 15-20min i u kupu protiv nekog bas loseg. Hebib nakon povrede isto ne lici na sebe. Oremus? Taj lik je najavljivan k’o Luka Modric. Dupovac je najkonstantniji, al pregzen. Nije isto bilo s Milicevicem i s Kurdicem. Velkoskom je najbolje da se bavi malim nogometom. Zauzima mjesto samo
Velkoski, Oremus, Hebibovic, Dupovac, Ahmetovic. Sa njima nema napretka i uspjeha. Vrhunski igrac nakon povrede koljena nije na nivou, a mi spali na Mersu. On moze dobiti 15-20min i u kupu protiv nekog bas loseg. Hebib nakon povrede isto ne lici na sebe. Oremus? Taj lik je najavljivan k’o Luka Modric. Dupovac je najkonstantniji, al pregzen. Nije isto bilo s Milicevicem i s Kurdicem. Velkoskom je najbolje da se bavi malim nogometom. Zauzima mjesto samo
- rocco_siffredi
#34854 Re: Utakmice.
4 boda od mogućih 15 na Koševu.
Pa do sada bi neko letio iz kluba naglavačke
- FantomX
#34855 Re: Utakmice.
2021 i dalje Hebibović i Velkoski u ekipi
Pa kako će tu biti napretka. Oremuš, Dupovac, Ahmetović i Cmiljanić nemaju mjesta u ovoj ekipi. Bagarić je bojim se isto fula. Ovaj Sablić će uskoro letiti ili ode sam, ne vjerujem da će on ostati dugo, jednostavno se vidi na njemu da je na "obaraču" da se ufati noge. Ljepše je bilo gledati Ramića, Traku, Imamovića i Dervišagića, od njih očekuješ greške, uspone i padove, nego od Hebibovića koji sa 31 godinom još uvijek ne zna dodati ili Oremuš koji ne zna centrirati. Bruka 
- dzeno123
#34856 Re: Utakmice.
Ma i mi smo krivi, neka Krste voli Sarajevo, neka Hebibovica makar za klupe a i moze vise pozicija odigrati, vala i Ahmi hvala za sve ali je igrac manje .
- omega369
#34857 Re: Utakmice.
Ne pamtim goru utakmicu na Kosevu
Mrtvi leotar nas pobjedi iz jednog pogleda na gol. Nadam se da ce Sablić ili pobjediti sljedeću ili dobiti nogu
- Logovan
#34858 Re: Utakmice.
Najveći problem je što se zakasnilo sa svim mogućim, počevši od dovođenja trenera pa nadalje.
Pripreme počele, nema trenera, došao trener, pripreme Bože sačuvaj, nema plata, nema pojačanja, doveo se Palić (bacanje para), zakasnilo se sa Bodulom i Bagarićem, fali pojačanja, nema plata i dalje, Lazić i Ševelj još nisu zaigrali, Velkoski i Oremuš tek zaigrali (nije da su od neke pomoći, ali dobija se na širini, veći izbor), Kapić došao nedavno, nema Fanima još, itd. Dodaj na ovo da smo se prebacili na neke nove formacije, stalno se mijenja prvih 11 što zbog registracije, povreda i kartona, što zbog Sablićevih zamisli jer čovjek još nije našao najboljih 11 i mijenjaju se pozicije. I eto jebi ga, desi se ovo što imamo.
Pripreme počele, nema trenera, došao trener, pripreme Bože sačuvaj, nema plata, nema pojačanja, doveo se Palić (bacanje para), zakasnilo se sa Bodulom i Bagarićem, fali pojačanja, nema plata i dalje, Lazić i Ševelj još nisu zaigrali, Velkoski i Oremuš tek zaigrali (nije da su od neke pomoći, ali dobija se na širini, veći izbor), Kapić došao nedavno, nema Fanima još, itd. Dodaj na ovo da smo se prebacili na neke nove formacije, stalno se mijenja prvih 11 što zbog registracije, povreda i kartona, što zbog Sablićevih zamisli jer čovjek još nije našao najboljih 11 i mijenjaju se pozicije. I eto jebi ga, desi se ovo što imamo.
- omega369
#34859 Re: Utakmice.
Sve to stoji, ali igraci su tu barem 2 mjeseca a nemaju snage da trce jedno poluvrijeme makar. Kako to??
U momentima se nije znalo ni ko gdja šta igra.
U momentima se nije znalo ni ko gdja šta igra.
- Grean
#34860 Re: Utakmice.
Stadion je posebna prica. Divim se ljudima koji idu da kisnu u 21 vijeku. I nikad mi nece biti jasno cemu radost oko Koseva, rak rana ovog kluba.Dinostula wrote: ↑17/09/2021 20:12Krenuo danas sa burazom presao 50 metara krenu da grmi i kisa pocela samo se okrenemo nazad.Sreca pa nismo otisli fakat je ovo gledati cisto mucenje.Nego igrati tekmu po tekmu i probati biti 3 na kraju ova ekipa osim Bodula i jos 2-3 igraca nema kvaliteta za nesto vise.Karikaturist wrote: ↑17/09/2021 20:08 Divim se ljudima koji idu na tekme, nevjerovatan sadomazohizam.![]()
Zavidim konama sto se toga tice i na zalost sve su prilike zavidit cu ostatak mog zivota.
Zrinjski je proslu sezonu bio u istoj situaciji ali kod njih to moze proci. Ostavili su Jakirevica i sad imaju ekipu. Nema vratolomija kao kod nas.Logovan wrote: ↑18/09/2021 11:06 Najveći problem je što se zakasnilo sa svim mogućim, počevši od dovođenja trenera pa nadalje.
- Dinostula
#34861 Re: Utakmice.
Leti Sablja sa klupe nakon derbija kako sam i prognozirao 10-11 kola i vozdra.Husref dobio nogu nakon jednog poraza na Kosevu a ovaj lik vec nabio 4 kiksa.Na ovoj tekmi se vidjelo da Ahmet bolje da se oprostio nego potpisao na 2 godine.rocco_siffredi wrote: ↑18/09/2021 09:40 4 boda od mogućih 15 na Koševu.![]()
Sto je najgore Zrinja prmjenio 12 igraca slicno ko mi.Samo mi doveli ocigledno gore zamjene.
Last edited by Dinostula on 18/09/2021 12:07, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#34862 Re: Utakmice.
Isto sam gore kazao. Igrač ne moze da ne igra mjesec, dva, potom ne moze meda, ne moze da trči jbt, a de govorimo sta drugo. Da se zaključiti da su se zajebavali to vrijeme, da niko nije vodio brigu o njihovom fizičkom stanju, kao trenirali su... Odmoran od trenaznog procesa i bez utakmica treba da letis po terenu. Ja mislim da Sablic ima finih ideja, bas kao sto je Kodro imao, ali ti nemas igrače da to iznesu na terenu, jos vrti, rotiraj dobijes jos goru situaciju. Moras praviti igru od onoga s čime raspolazes i dok se toga drzao usljed svih nepredviđenih situacija, mi smo nesto i imali od igre. Od igrača s kojim raspolaze Husref u cijeloj ligi uvijek najvise izvlaci i to se vidi po rezultatima TC.
Nama je povratak nekih igrača donio lošiju igru, sto je apsurd smo samo gori, prvi Dupovac koji je katastrofa nakon crvenog. Bolji je Trako bio, sto je neshvatljivo. Meni ličimo na ekipu sastavljenu iz dvije mahale koja se ponadala da moze uzeti neki mahalski turnir. Onda ispadne odron. Mi se patimo, oni imaju neshvatljive kretnje, nerezonske poteze, spori, tromi, ne znaju sta treba da rade na terenu (sto je vjerovatno i do Sablicevih zamisli koje oni ne znaju iznijeti). Ma ne znam ima li svijetle tačke, sem golmana. Ovaj dečko odličan, izgleda da akademija moze samo golmane izbacivati.
- omega369
#34863 Re: Utakmice.
Samo pogledati kako trce igrači veleza, slobode, zrinjskog, rudara....tačno me stid. Ne shvatam Boga mi
- Logovan
#34864 Re: Utakmice.
Svi na Koševo!Utakmica je na rasporedu u srijedu, 22. septembra i to u terminu od 20.30 sati.
- Dr. Kuca
#34865 Re: Utakmice.
Vala bezveze traziiti opravdanja. Hajde eto zrinjski imas opravdanja, tuzla, itd. Ali radnik, rudar, siroki, leotar, svi su nas nadtrcali, nadigrali. Pa u leotaru svi igraci imaju viska kg ti ne mozes trcati sa njima. Ljudi agilniji. Sablic je fula. Moze on lijepo pricat, al praksa nula.
-
last mohicans
#34866 Re: Utakmice.
Pogubio se Sablic u zadnje vrijeme, a rezultati sve lošiji. Previse kikseva na domacem terenu. Ne znam je li se ikome ovoliko oprostilo. Očito ne zna pripremiti ekipu za drugačiju igru na domacem terenu. U gostima to ne djeluje toliko loše, ali je na AFH odron. Ako se derbi izgubi, mislim da mi nemamo sta s njim ici u nastavak.
-
the_stick
#34867 Re: Utakmice.
Ma ja, nema izgovora. Nema veze sto nije bilo priprema, sto su igraci dolazili i odlazili u toku priprema i nakon pocetka sezone. Nema veze sto do prije 5 dana nismo znali hocemo li finansijski propasti. Hajmo odmah trenera mijenjati. I to, hajmo mu derbi staviti kao presudnu utakmicu. Hajmo novog trenera, sa novom vizijom (ili bez vizije), pa cemo njega mijenjati oko 20. kola, jer ni za njega nece biti izgovora.
Nadam se da u upravi sjede/sjedit ce ljudi sa malo vise razuma i malo manje impulsivnog nagona za lomiti stvari preko koljena. Najvise od svega se nadam da nikad niti jednu odluku nece donijeti pod pritiskom ‘istoka’. Mozemo mi zeljeti titulu, kup, duplu krunu… realnost je da je ova sezona propala i prije nego je pocela. Europa nam je kapak i to je jedini realan cilj za trenera. Po meni Sablicu treba dati vrijeme, covjek trazi nesto u ekipi, ima sluh za mlade igrace. Njemu je se za njegov rad moze suditi tek oko 4.-5. kola proljetnog dijela. Tek tada ce on biti taj koji je sa poznatim sastavom prosao pripreme i tek tada ce se moci vidjeti koliko je sposoban spremiti ekipu. Ovo sve do sada je bila improvizacija i realno je da je tako u ovim okolnostima.
Hocemo li ikada nauciti iz ranijih gresaka? Hocemo li ikada nauciti biti strpljivi? Koliko je samo igraca ‘istok’ otjerao jer se nisu dovoljno brzo pokazali. Ili su prolazili kroz los period. I onda svaki put kao iznenadjeni kad ti igraci eksplodiraju negdje drugo. Nama u ovom trenutku strpljenje treba vise nego ikad. Fakat je suvise arogantno razbacivati se nekim ocekivanjima, a prije nekoliko dana smo bili na rubu propasti…
Nadam se da u upravi sjede/sjedit ce ljudi sa malo vise razuma i malo manje impulsivnog nagona za lomiti stvari preko koljena. Najvise od svega se nadam da nikad niti jednu odluku nece donijeti pod pritiskom ‘istoka’. Mozemo mi zeljeti titulu, kup, duplu krunu… realnost je da je ova sezona propala i prije nego je pocela. Europa nam je kapak i to je jedini realan cilj za trenera. Po meni Sablicu treba dati vrijeme, covjek trazi nesto u ekipi, ima sluh za mlade igrace. Njemu je se za njegov rad moze suditi tek oko 4.-5. kola proljetnog dijela. Tek tada ce on biti taj koji je sa poznatim sastavom prosao pripreme i tek tada ce se moci vidjeti koliko je sposoban spremiti ekipu. Ovo sve do sada je bila improvizacija i realno je da je tako u ovim okolnostima.
Hocemo li ikada nauciti iz ranijih gresaka? Hocemo li ikada nauciti biti strpljivi? Koliko je samo igraca ‘istok’ otjerao jer se nisu dovoljno brzo pokazali. Ili su prolazili kroz los period. I onda svaki put kao iznenadjeni kad ti igraci eksplodiraju negdje drugo. Nama u ovom trenutku strpljenje treba vise nego ikad. Fakat je suvise arogantno razbacivati se nekim ocekivanjima, a prije nekoliko dana smo bili na rubu propasti…
- Raigor Stonehoof
#34868 Re: Utakmice.
Ne kontam te. Pobijedit Leotar na Kosevu. Jel to preveliko ocekivanje?the_stick wrote: ↑19/09/2021 00:32 Ma ja, nema izgovora. Nema veze sto nije bilo priprema, sto su igraci dolazili i odlazili u toku priprema i nakon pocetka sezone. Nema veze sto do prije 5 dana nismo znali hocemo li finansijski propasti. Hajmo odmah trenera mijenjati. I to, hajmo mu derbi staviti kao presudnu utakmicu. Hajmo novog trenera, sa novom vizijom (ili bez vizije), pa cemo njega mijenjati oko 20. kola, jer ni za njega nece biti izgovora.
-
il dottore
-
izbjeglica_iz_besmisla
#34870 Re: Utakmice.
Iako je ono s leotarom bilo prelose, nije vrijeme da se sablic dira. Nama je evropa ove godine uspjeh, i dok god smo u igri (a trenutno itekako jesmo), ne treba tu nista cackati. A pride smo dobili tri-cetiri mlada igraca, sto je golemo.
Kako je sezona krenula, bojao sam se da cemo do derbija biti pred finansijskim kolapsom a ne na stabilnom putu za evropu. Ko sto rekose iznad, ona je propala i prije nego je pocela. Jos u maju.
Kako je sezona krenula, bojao sam se da cemo do derbija biti pred finansijskim kolapsom a ne na stabilnom putu za evropu. Ko sto rekose iznad, ona je propala i prije nego je pocela. Jos u maju.
- Dr. Kuca
#34871 Re: Utakmice.
the_stick wrote: ↑19/09/2021 00:32 Ma ja, nema izgovora. Nema veze sto nije bilo priprema, sto su igraci dolazili i odlazili u toku priprema i nakon pocetka sezone. Nema veze sto do prije 5 dana nismo znali hocemo li finansijski propasti. Hajmo odmah trenera mijenjati. I to, hajmo mu derbi staviti kao presudnu utakmicu. Hajmo novog trenera, sa novom vizijom (ili bez vizije), pa cemo njega mijenjati oko 20. kola, jer ni za njega nece biti izgovora.
Pa ni rudat, leotar, radnik nisu imali prioreme pa su nas nadigrali. Bezveze se traze opravdanja tamo gdje ih nema.
-
Sarlo Akrobata
#34872 Re: Utakmice.
Procitaj jos jednom njegov post i reci mi molim te, gdje on trazi smjenu trenera ? Napisao covjek da se NADA da cemo dobiti iducu ako ne da onda trener dobije nogu.
Nisam ni ja za smjene, smjenili smo ih 79321. Ne moze uvijek biti samo do trenera.
- animus
#34873 Re: Utakmice.
Kad god smo trenera istrpili imali smo šampionsku ekipu. Nema nista preko noci a pogotovo treba imati u vidu okolnosti u kojima je dosao i da je praktično ovo prva utakmica na klupi. I naravno ne zaboraviti da smo bili objekat sudijske kradje.
-
Ali_G
#34874 Re: Utakmice.
Sta ga imamo trpiti koji k. Frajer 3 mjeseca samo zna pricati, nikakvog konkretnog pomaka nema. Trpi se trener kod kojeg se vidi neki sistem, neki pomak. Valjda je sposoban da nakon 3mjeseca procijeni igracki kadar i vidi ima li ono sto misli da mu je potrebno. Otjerali smo trenera kod kojeg je Dupovac bio organizator igre, i kod ovog se desava skoro isto. Trebamo onda istrpit i Krstu i Hebiba i Pidru, ha ja
- strong69
#34875 Re: Utakmice.
Koji god trener da dodje treba ga istrpiti ovu sezonu i biti spreman na sve.