Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
clio_dci120
#34826 Re: Zeničani
S tim da nikad ne znas kada te neki policajac moze zaustaviti i peglati ... Eno, prije neki dan na klixu se pozivaju kantonalni zakon o uredjenju saobracaja na prostoru KS koji predvidja da takva vozila moraju biti registrovan.
Znajući ove nase hajvane prije ili kasnije navalit ce registracije, sto je izvan pameti... A i jest nezgodno za pjesake zato su su necujni, ni u EU jos ne znaju kako bi regulisali koristenje tih vozila.
Znajući ove nase hajvane prije ili kasnije navalit ce registracije, sto je izvan pameti... A i jest nezgodno za pjesake zato su su necujni, ni u EU jos ne znaju kako bi regulisali koristenje tih vozila.
- Casual's
#34827 Re: Zeničani
Gledajuci tako onda bez problema mogu zaustavljati djecicu sa onim auticima.clio_dci120 wrote:S tim da nikad ne znas kada te neki policajac moze zaustaviti i peglati ... Eno, prije neki dan na klixu se pozivaju kantonalni zakon o uredjenju saobracaja na prostoru KS koji predvidja da takva vozila moraju biti registrovan.
-
macchiato
#34828 Re: Zeničani
Ko ide vozovima na relaciji Ze-Sa, da mi pomogne?
Mislim, svakako ću se otići raspitati na stanici, ali rekoh da i ovdje provjerim ako slučajno neko zna.
Gledam po ovoj zvaničnoj stranici željeznice fbih (a boga pitaj koliko je tačno, nisam se jednom zajebala prateći njihov raspored) i vidim da zadnji voz iz Sarajeva kreće u 7 navečer, baš onda kad je najljepše.
Pogledam Centrotrans, kad ono i oni čini mi se oko 8 kreću. Pa je li moguće da nema nijedno prijevozno sredstvo koje bi se eto bar oko 10 vraćalo nazad?
Ako se ne varam, bio je nekad onaj lokalni koji se mislim vraćao oko 10 iz Sarajeva, ali sad ne mogu nigdje naći tu informaciju.
Gledam po ovoj zvaničnoj stranici željeznice fbih (a boga pitaj koliko je tačno, nisam se jednom zajebala prateći njihov raspored) i vidim da zadnji voz iz Sarajeva kreće u 7 navečer, baš onda kad je najljepše.
Pogledam Centrotrans, kad ono i oni čini mi se oko 8 kreću. Pa je li moguće da nema nijedno prijevozno sredstvo koje bi se eto bar oko 10 vraćalo nazad?
Ako se ne varam, bio je nekad onaj lokalni koji se mislim vraćao oko 10 iz Sarajeva, ali sad ne mogu nigdje naći tu informaciju.
-
Mustang1
#34829 Re: Zeničani
Nekad davno sam ja isao vozom tamo i mislio se i vratiti i otisao na stanicu tamo pitao kaze ona teta oko 10 ali moze doci i u 12macchiato wrote:Ko ide vozovima na relaciji Ze-Sa, da mi pomogne?Mislim, svakako ću se otići raspitati na stanici, ali rekoh da i ovdje provjerim ako slučajno neko zna.
Gledam po ovoj zvaničnoj stranici željeznice fbih (a boga pitaj koliko je tačno, nisam se jednom zajebala prateći njihov raspored) i vidim da zadnji voz iz Sarajeva kreće u 7 navečer, baš onda kad je najljepše.![]()
- Hercegoviina
#34830 Re: Zeničani
Zna li neko gdje se može auto na rate registrovati?
- dajdza-ze
#34831 Re: Zeničani
Sve bi ti oprostio al' to djuturumimBobi wrote:Kad smo kod bicikala jeste primjetili da raja fura one elektricne trotinetei to ne mladjarija sve djuturumi preko 30
@Tvrtko, nisu za tebe, vecinom piše "do 120kg "![]()
-
macchiato
#34832 Re: Zeničani
Pa nije loše ni to u 9 iako sam se nadala i da ima nešto kasnije.Mustang1 wrote:
Nekad davno sam ja isao vozom tamo i mislio se i vratiti i otisao na stanicu tamo pitao kaze ona teta oko 10 ali moze doci i u 12Prvi i zadnju put tada isao vozom (prema Sarajevu, vratio se busem). A bus centrotrans zadnji imas u 9 nazad.
Raspitati ću se na stanici, možda ima i neka druga agencija osim Centrotransa.
Mada sam više preferirala voz jer je sa povratnom dosta jeftiniji, ali teško da se u ove naše možeš uzdati, a ni red vožnje mi ne odgovara. Pogotovo onaj lokalni, treba mu hiljadu godina dok se dogega...
Eto, koji je to belaj kad nemaš auto.
-
Mustang1
#34833 Re: Zeničani
Mislim da bus nema kasnije nijedan, jer sam par puta na stanici nakon sto dodjem pitao kad ima zadnji za Zenicu nebitno koja agencija (nadajuci se da ima nesto poslije 9macchiato wrote:Pa nije loše ni to u 9 iako sam se nadala i da ima nešto kasnije.Mustang1 wrote:
Nekad davno sam ja isao vozom tamo i mislio se i vratiti i otisao na stanicu tamo pitao kaze ona teta oko 10 ali moze doci i u 12Prvi i zadnju put tada isao vozom (prema Sarajevu, vratio se busem). A bus centrotrans zadnji imas u 9 nazad.
![]()
Raspitati ću se na stanici, možda ima i neka druga agencija osim Centrotransa.
Mada sam više preferirala voz jer je sa povratnom dosta jeftiniji, ali teško da se u ove naše možeš uzdati, a ni red vožnje mi ne odgovara. Pogotovo onaj lokalni, treba mu hiljadu godina dok se dogega...
Eto, koji je to belaj kad nemaš auto.
A vozom tada sam isao tri sata, staje nema gdje ne staje, i jos ceka i po pola sata da propusti drugi voz
Posto centrotrans ide svaki sat i odavdje i od tamo nekako je najprakticnije sa njim, kada god da zavrsis sve tamo neces dugo cekati na stanici, dok sa ostalima se moras uklapati
- notsure
#34834 Re: Zeničani
To su im zabranili odavnoHercegoviina wrote:Zna li neko gdje se može auto na rate registrovati?
Jedan razbacuje odštampane letke "najjeftinija registracija u gradu" po parkinzima, možda on to nudi.
Jedino Triglav daje polisu na rate ako imaš Visa karticu (ostalo platiš odmah - tehnički, takse, porez, naknade...), iako i to sakrivaju od inspekcije jer glupani iz inspekcije ne kontaju da to nije plaćanje polise na rate jer banka odmah plati sve a ti vraćaš banci na rate. Al haj to objasni uhljebu.
- Hercegoviina
#34835 Re: Zeničani
Moze i adriatic na rate sa karticomnotsure wrote:To su im zabranili odavnoHercegoviina wrote:Zna li neko gdje se može auto na rate registrovati?
Jedan razbacuje odštampane letke "najjeftinija registracija u gradu" po parkinzima, možda on to nudi.
Jedino Triglav daje polisu na rate ako imaš Visa karticu (ostalo platiš odmah - tehnički, takse, porez, naknade...), iako i to sakrivaju od inspekcije jer glupani iz inspekcije ne kontaju da to nije plaćanje polise na rate jer banka odmah plati sve a ti vraćaš banci na rate. Al haj to objasni uhljebu.
-
skoronikako
#34836 Re: Zeničani
Nakon dobrog pocetka Samr festa (sto kaze Kr0lj), desi se I uzasna organizacija. Umjesto nastupa Latifa, djeca su dobila samo priliku da se slikaju sa njim I pozivnicu da dodju 3.8.
P.s. vinjete su glupost.
P.s. vinjete su glupost.
- Casual's
#34837 Re: Zeničani
Otisla bina i ozvucenje kod Smaje u Stranjane
-
Mustang1
#34838 Re: Zeničani
Sta se otvorilo kod gimnazije kod pekare ondje. Slani i slatki palacinci samo ili ima jos sta? Jel' neko probao valja li cemu? Pogotovo slani 
-
Throttle
#34839 Re: Zeničani
Jel to drze oni sto je njihova Klas pekara, pretpostavljam da su ondje prebacili fast food
- Casual's
#34840 Re: Zeničani
Od koliko radi ono gdje se dize cips?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#34841 Re: Zeničani
07:30Casual's wrote:Od koliko radi ono gdje se dize cips?
- N.N.
#34842 Re: Zeničani
Ne. Otvorio Selim...Throttle wrote:Jel to drze oni sto je njihova Klas pekara, pretpostavljam da su ondje prebacili fast food
To su oni sto drze ove zelenare, onda dole sa Fenanom donere i to
-
clio_dci120
#34843 Re: Zeničani
Abdels zelenare ili...? Mislis na njih?
- N.N.
#34844 Re: Zeničani
Ne znam nazive,
Zelenara u Radakovu iza dzamije, zelenara iznad Edhem M. skole na Odmutu, dole na bulevaru doneri, sada ova palacinkarnica, sve su oni otvorili... Selim i Fenan
Zelenara u Radakovu iza dzamije, zelenara iznad Edhem M. skole na Odmutu, dole na bulevaru doneri, sada ova palacinkarnica, sve su oni otvorili... Selim i Fenan
- Casual's
-
Ci-Nick
#34846 Re: Zeničani
a) ličnu kartu,
b) uvjerenje o prebivalištu – CIPS (ne starije od 6 mjeseci),
c) važeću saobraćajnu dozvolu na ime podnosioca zahtjeva,
d) dokaz da je vlasnik, odnosno korisnik stana na navedenoj adresi (ovjeren ugovor o vlasništvu, ovjeren ugovor o zakupu).
ne kontam zašto i CIPS i dokaz da je vlasnik ili korisnik stana da adresi.
To treba dva puta dokazati da živiš na nekoj adresi,..
b) uvjerenje o prebivalištu – CIPS (ne starije od 6 mjeseci),
c) važeću saobraćajnu dozvolu na ime podnosioca zahtjeva,
d) dokaz da je vlasnik, odnosno korisnik stana na navedenoj adresi (ovjeren ugovor o vlasništvu, ovjeren ugovor o zakupu).
ne kontam zašto i CIPS i dokaz da je vlasnik ili korisnik stana da adresi.
To treba dva puta dokazati da živiš na nekoj adresi,..
-
Throttle
#34847 Re: Zeničani
Sranje u bojama, iako je manje-vise dzaba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#34848 Re: Zeničani
I dje da parkiram kad dodjem svojima?
-
macchiato
#34849 Re: Zeničani
Eto, posjetih jutros željeznicu. Nisam dugo bila i svaki put se iznova šokiram kad vidim ono ruglo.
Ono je kao da te neko ubaci u vremeplov i vrati u sedamdesete, a i za te standarde izgleda odvratno i oronulo.
Čudi me da dosad nikad nisu sredili stanicu i da još uvijek nije došlo ni na red jer koliko znam nije uopšte ni u planovima da je obnove u nekoj bližoj budućnosti, pa to je ogledalo svakog grada. Pa ono od sevapa srediti, bogu plakati na šta liči.
Ono je kao da te neko ubaci u vremeplov i vrati u sedamdesete, a i za te standarde izgleda odvratno i oronulo.
Čudi me da dosad nikad nisu sredili stanicu i da još uvijek nije došlo ni na red jer koliko znam nije uopšte ni u planovima da je obnove u nekoj bližoj budućnosti, pa to je ogledalo svakog grada. Pa ono od sevapa srediti, bogu plakati na šta liči.
-
clio_dci120
#34850 Re: Zeničani
Nisam nikad u zivotu usao u tu zgradu zeljeznicke stanice
P.S. Ako treba nocenje u Rajvosa, bujrum javi se.
Ako si od 18 do 40 god starosti
P.S. Ako treba nocenje u Rajvosa, bujrum javi se.
Ako si od 18 do 40 god starosti