unutrasnji i vanjski dug smanjen, lazni borci izvedeni iz prava, izgradnja inrastrukture, povecane penzije za 10 %, stavljen u funkciju fond za zastitu okolisa i osigurao investicije u vrijednosti od 100 miliona, povecani iznosi poticaja za poljoprivredu, rijesen status Aluminija, prosirena lista lijekova, pocelo investiranje u rudarstvo, smanjenje place minstrima, poslanicima i sluzbenicima za 4,5 %, usvojen zakon o nelegalno stecenoj imovini itd itd. Ovo je samo na federalnom nivou. Lagumdzija nas takodjer nije osramotio na funkciji ministra vanjskih poslova.dustaban wrote:Spremate se ponovo glasati za njih ?
Ali zašto zaboga ?!
Slika postaje jasnija kad se krecemo ka nizim nivoima vlasti. U mojoj lokalnoj sredini konacno je pocelo investiranje u modernizaciju i izgradnju. Ulozeno je vise u moju sredinu nego u bilo kojem drugom periodu i to sve zahvaljujuci ministrima iz SDP-a, kvalitet drustvenog i kulturnog zivota se poboljsava upravo kroz djelovanje clanova SDP-a, biljezimo trend vracanja ljudi u moju sredinu, rast populacije, ekonomija se pocela oporavljati nakon dugogodisnje rusilacke vladavine SDA, koja je unistila sve perspektivno u mom gradu. Cak su uspjeli zaustaviti i unistiti projekte izgradnje za koja su vec imali obezbjedjena sredstva od razvojne banke, mozda cak i nepovratno jer su zaustavljene isplate zbog malverzacija.
I ti sad mene pitas zasto cu za njih glasati. Mislim da je jasno iz mog izlaganja zasto cu im opet dati povjerenje. Fasistima nikad necu dati glas zbog same fasisticke, seljacke i amaterske politike. Ostale alternative su smijesne, od skupine pojedinaca iz postojecih stranaka koji nisu bili dovoljno sposobni da ostvare svoje licne ciljeve do politicki nekulturnih osoba koje nemaju veze o profesiji u kojoj se zele ostvariti.