Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
ultima_palabra

#34826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Od riječi do riječi :thumbup:
Bodkin

#34828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

@banksy to je otprilike to
palermo

#34829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Rekoh ja već jednom, kad hoće Banksy i može :thumbup:
moa

#34830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moa »

Mislim da ova prica pali kod raje o majorizaciji, ugrozenosti, poddejenom polozaju I da na osnovu toga se zaposljavaju na gotivna radna mjesta sa izrazito solidnim primanjima koja su redovna. Ja sam ugorzeni bosnjak u sirokom brijuegu, hocel mi ko dati platu od dvije tisuce u sbrijegu? Dista ba vise foliranja to vise ne prolazi, jednostavno odje#$%baus.
shiljak

#34831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by shiljak »

@banksy, je li može ukratko, za neupućene - ko je kriv za takvo stanje? :-D
volta dzontra

#34832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by volta dzontra »

@Banksy

Nema uljepšavanja, sve pobrojano su fakti: ''ugroženi Hrvat'' uhljebio se ni manje ni više nego u kabinetu predsj. Predsj. BiH,

Eto kolika je navala bila....nije mogao nigdje pa upao u člana Predsjedništva Ž.K :D :D :D

Slavo Kukić nije Hrvat već karijerni uvlakač,

Koji u sarajevskim medijima ima status redovitog komentatora za sve!!! (Zašto ga je dobio? Nit je znanstveno relevantan, nit je zanimljiv a sarajevski mediji godinama od njega stvaraju kultnog društvenog komentatora)

sarajevski Hrvati govore slobodno kako žele, nešto blažim hrvatskim jezikom zbog multikulturne sredine u kojoj su odrasli,
počesto uz podsmjehe :D :D

KŠC je budžetska ustanova koju pohađaju djeca svih nacija i konfesija,

SDP je nemoralno sklapao koalicije s HSP-om, nije to radilo ''Sarajevo'',

Radio je SDP uz kolektivnu ekstazu kompletnog akademskog, političkog, medijskog, intelektualnog Sarajeva. Tu razinu jednoglasnog odobravanja nekog političkog poteza od prof Grebe do reisa Cerića Sarajevo će rijetko više postići.... :D :D :D :D :D

a moje lično mišljenje je da je dobro što je Thompsonov koncert zabranjen. I gdje ti tu vidiš uljepšavanje?

Thompsom...nebitno...bili me ćošak iza njega i za Hadžihafizbegovića

Tačno je da je Sarajevo danas uglavnom jednonacionalna sredina - vidjeti popis članova kantonalnih upravnih i nadzornih odbora, ali također i sredina sve više zatvorena, konzervativna, klaustrofobična za sve one drugačije od prešutnog retrogradnog mainstreama, uz to samozadovoljna, letargična i zapuštena sredina.

Slažem se. I dalje je opet Sarajevo najmanje konzervativna i ksenofobična sredina. To treba pripisati konturama metropole koju Sarajevo ima za razliku od ostalih BH gradova

Hrvata u Sarajevu ima manje jer ih je uvijek bilo manje, jer su nakon rata, kao i većina Bosanaca i Hercegovaca, išli tamo gdje je više novca i rada, pa su tako napuštajući Sarajevo češće odlazili u Njemačku i Austriju nego u Zagreb, recimo. Ugrozbe o kojoj ovaj iznad priča nije bilo, ali je bilo situacija u kojima su Bošnjaci nerado zapošljavali one druge, ali i situacija gdje su ovi drugi zbog ključa lakše od Bošnjaka dolazili do posla. Istina je da je nakon zadnjih ratova cijela bivša Jugoslavija ostala zatrovana nacionalizmom, negdje u manjoj negdje u većoj mjeri,

ali ispostavljati Sarajevu neki posebno izražen šovinistički naboj ili konstruirati fantomske demonstracije netrpeljivosti, nije korektno jer to zaista nije tačno.

Slažem se. Sarajevo je u godinama nakon rata imalo najmanje izražen šovinističi naboj

Ili kao odgovor, zamisli sad da krenemo nabrajati one Srbe povratnike u Liku što su ih poslijeratnih godina zatukli ''nepoznati počinitelji'', redovna fašistička skandiranja na hrvatskim stadionima, ugledne proustaške kolumniste, Thompsonove fašističke budnice, Mamićeve skandalozne šovinističko-huškačke ispade ili izjave dojučerašnjeg gradonačelnika drugog najvećeg hrvatskog grada koji kaže da ni mrtav ne bi prešao preko zeta Srbina.
Sarajevo je daleko od idealnog, ali nemoj da me ovakvi iznad propituju i uspostavljaju nam kriterije, molim te.

edit: A da sam znala da će završiti Blajburgom, ne bih mu ni odgovarala ...

Što se tiče Blajburga ne bi bilo loše ponekad razmisliti o činjenici da je tu streljano tisuće ljudi bez suđenja samo zato što su bili pripadnici poražene vojske...među njima je bilo zločinaca ali vjerojatno su ogromna većina bili mobilizirani siromašni seljaci..
Banksy

#34833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

shiljak wrote:@banksy, je li može ukratko, za neupućene - ko je kriv za takvo stanje? :-D
U jednakom omjeru,
velikosrpske snage koje su okupirale Sarajevo i natjerale ogroman broj stanovnika Sarajeva svih nacionalnosti, pa i Hrvata, da napuste svoj grad i isele u Amerike, Kanade i Australije,
sami Hrvati koji nisu mogli podnijeti pomisao da žive u sredini koja će uglavnom biti (je) jednonacionalna i koji su povjerovali da će u nekoj svojoj jednonacionalnoj sredini živjeti bolje,
bošnjačke vlasti koje su, negdje spontano, a negdje promišljeno, sitnim, ali i sistematskim opstrukcijama činili sve da broj nebošnjaka u Sarajevu svedu na minimum,
otprilike.
StupskaBitanga

#34834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

ovo je problem na koji će izgleda SDA pristati
-Pokušavamo naći partnera kod Bošnjaka, koji je spreman naći rješenja za tu odluku Suda u Strazburu, na tragu ranije potpisanog dokumenta i principa i načela koji su dogovoreni i manje ili više usaglašeni u Briselu - precizirao je Čović na zajedničkoj pres-konferenciji u Banjoj Luci.
Banksy

#34835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

volta dzontra wrote: @Banksy
Šta da ti odgovorim kad se uglavnom slažemo ... :D

Glede Blajburga, subjektivna sam. Ili zapravo realna. Pobijeni su oni koji su pobili desetine članova mojih porodica, i s jedne i s druge strane. Nije da se radujem tuđoj nesreći, ali recimo, svojim djelima zaslužili su svoju sudbinu.
Istovremeno, moje porodice nisu imale nikakvih zločinačkih djela, pa su opet listom istrijebljene od strane tih blajburških ''žrtava'' samo zato jer su pripadali NOB-u ili imali pogrešna imena.
Kako ultima reče, za mene, vatromet i rejv parti.
miki.ba

#34836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

Imam osjecaj da cemo ga popušiti pravo.
StupskaBitanga

#34837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

SDA će nas gore uvaliti nego u Daytonu
miki.ba

#34838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

Pa zar je teško izdržati do iduce godine, jebem ih gladne.
Banksy

#34839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:SDA će nas gore uvaliti nego u Daytonu
Nakon zlikovačkog SDP-a, narod će SDA dočekati kao oslobodioce, šta god da učine.
Trebamo li pobrojati na šta je sve SDP bio spreman i kakve je sve prijedloge, kojima bi sasvim destruirao BiH, imao?
StupskaBitanga

#34840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

Milioni oni koji su još preostali im izmiču i valja ih vratiti a opet sve pod maskom čuvene rečenice "u interesu države i građana" samo se uvijek iza ove rečenice kriju vlastiti interesi
narod će SDA dočekati kao oslobodioce, šta god da učine.
Prodaju i do kraja pocijepaju ovo male zemlje što imamo? Do kraja razvale i unište sve a ako je tako eto bujrum
ultima_palabra

#34841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Kupuju vrijeme i jedni i drugi i treći i četvrti... ništa značajno neće biti dogovoreno do izbora 2014.
Banksy

#34842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
Prodaju i do kraja pocijepaju ovo male zemlje što imamo? Do kraja razvale i unište sve a ako je tako eto bujrum
Za fotelju i dobro novčanika Velikog vožda SDP je bio spreman na totalno i apsoltuno ''razvaljivanje i uništavanje'' BiH.
Teško da SDA može gore od toga.
VjecitiStudent

#34843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
volta dzontra wrote: @Banksy
Šta da ti odgovorim kad se uglavnom slažemo ... :D

Glede Blajburga, subjektivna sam. Ili zapravo realna. Pobijeni su oni koji su pobili desetine članova mojih porodica, i s jedne i s druge strane. Nije da se radujem tuđoj nesreći, ali recimo, svojim djelima zaslužili su svoju sudbinu.
Istovremeno, moje porodice nisu imale nikakvih zločinačkih djela, pa su opet listom istrijebljene od strane tih blajburških ''žrtava'' samo zato jer su pripadali NOB-u ili imali pogrešna imena.
Kako ultima reče, za mene, vatromet i rejv parti.
S tim što bi i Bleiburg trebalo analizirati unutar odgovarajućeg vremenskog i prostornog konteksta
More than nine million Germans died as a result of deliberate Allied starvation and expulsion policies after the Second World War - one quarter of the country was annexed, and about fifteen million people expelled in the largest act of ethnic cleansing the world has ever known.
Crimes and Mercies: The Fate of German Civilians Under Allied Occupation 1944-1950, James Bacque
StupskaBitanga

#34844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

ultima_palabra wrote:Kupuju vrijeme i jedni i drugi i treći i četvrti... ništa značajno neće biti dogovoreno do izbora 2014.
a ni nakon izbora koji opet neće biti priznati i šta onda opet sve u krug
Uvijek se pokazalo da može gore pa i SDA će prvo samu sebe nadmašiti pa i SDP
VjecitiStudent

#34845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
StupskaBitanga wrote:
Za fotelju i dobro novčanika Velikog vožda SDP je bio spreman na totalno i apsoltuno ''razvaljivanje i uništavanje'' BiH.
Definitivno
Izmjene Zakona o javnim nabavkama usvojene po hitnoj proceduri
http://www.magazinplus.eu/clanak/izmjen ... proceduri/
Banksy

#34846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
Uvijek se pokazalo da može gore pa i SDA će prvo samu sebe nadmašiti pa i SDP
Teško. SDP je zadao visoke, nedostižne standarde.
Paranoid

#34847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

StupskaBitanga wrote:Milioni oni koji su još preostali im izmiču i valja ih vratiti a opet sve pod maskom čuvene rečenice "u interesu države i građana" samo se uvijek iza ove rečenice kriju vlastiti interesi
Znaju svi da kriza u BiH ne donosi solidarnost i kolektivnu saradnju (kao što bi i bio red), nego ...bosanskohercegovačka kriza je "bijeg u tor" i s obzirom da su sve oči uprte u parlament samo "mrtva glava" može da vrati BiH na put ustrojstva po EU aršinima...ili na prugu čijim smo pragovima koračali 90-tih..

Ovde se bije bitka za antiBiH alternativu, jer veliki broj onih koji su za bolju i prosperitetnu BiH... sjede, šute i trpe..
miki.ba

#34848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

VjecitiStudent wrote:
Izmjene Zakona o javnim nabavkama usvojene po hitnoj proceduri
http://www.magazinplus.eu/clanak/izmjen ... proceduri/
Izvini, da li je ovo loše?
Meni se cini da nije...
Banksy

#34849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Nakon propalog plana rekonstrukcije Vlade Federacije BiH, SDP u partnerstvu s Lijanovićima svu energiju usmjerava na preuzimanje kontrole nad javnim i državnim preduzećima

Gotovo je izvjesno da će aktuelni saziv Vlade Federacije BiH ostati na okupu cijeli četverogodišnji mandat. Neslavno su okončani svi pokušaji SDP-a da rekonstruira izvršnu vlast i uskladi je s novom parlamentarnom većinom, pa će se u posljednjoj godini četverogodišnjeg mandata SDP sa svojim novim koalicionim partnerima fokusirati na preuzimanje glavnih ekonomskih resursa - javnih preduzeća i profitabilnih kompanija u većinskom ili djelimičnom državnom vlasništvu.

Prva na redu je Fabrika duhana Sarajevo, s kojom SDP od ranije ima vrlo ozbiljne planove. Federalni premijer Nermin Nikšić i ministar poljoprivrede Jerko Lijanović nečelno su dogovorili izbor novog Nadzornog odbora FDS-a, u kojem će interese državnog kapitala ubuduće štititi dva člana - Ivica Knezović, član NS Radom za boljitak, i Jasmin Jaganjac, kandidat SDP-a i neprikriveni lobista Tvornice duhana Rovinj, koja već dulje vremena nastoji preuzeti FDS i potpuno ovladati duhanskim tržištem BiH.

Na prvoj narednoj sjednici Vlada Federacije BiH inicirat će izbor novih članova nadzornih odbora u još desetak profitabilnih javnih kompanija i preduzeća s većinskim državnim kapitalom, među kojima je i HT Mostar, BH Telecom, Elektroprivreda HZHB, Energoinvest, BH Gas, Razvojna banka FBiH itd.

StupskaBitanga

#34850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

Nek se ne puca nek ima za hljeba je naša letargičnost i totalna nezainteresovanost za bolje sutra
Last edited by StupskaBitanga on 10/07/2013 12:46, edited 1 time in total.
Locked