Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Radio Sarajevo

#34826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Radio Sarajevo »

Što više ignorišemo SDA trolove, manje će ih biti. To je sve s dna kace, dobri su im nickovi.
madner

#34827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Mustafa kao pitanje svih pitanja u kantonu. :D
DrugaGimnazija

#34828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

Hakiz wrote:
DrugaGimnazija wrote: Your logical fallacy is: ad hominem (https://yourlogicalfallacyis.com/ad-hominem)

Haha. Ako se bojis protiv-argumenata, bolje da ne dolazis na forume.
Jah. Prvo trebaš dati protivargumente da bih ih se uplašio. Napisao si post samo da mi kontriraš, ništa nisi rekao. Malo razmisli, ako uspostaviš jedan princip, onda ta jprincip moraš koristiti svuda. i kada ti ne odgovara.

Je li ovo malo bolje od ad-hominema? Isto kao prethodni odgovor, samo sa više riječi.
Upravo sam to i uradio. Slozio sam se sa tvojim principom da je sasvim u redu sta god neko hoce raditi, dok god je to po zakonima (nije nelegalno).

Dakle, slazemo se da je Komsic legalno izabran i bilo koja (naravno privatna) firma koja podrzava HDZ ima to pravo. Bojkot takve firme od strane privatnih lica je takodje zakonit, ali se ti tu ne slazes. Imas li neki argumenat zasto bi ovaj bojkot bio nelegalan?
criticos

#34829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

drug_profi wrote:Pa dobro, odgovori li ti i na jedno pitanje? Nisi čak odgvorila ni na svoje.
U mom postu MI smo oni na koje se ti obrušavaš. Ummet tzv.
Reci ŠTA bi to TI predložila da se radi?
Neće ti odgovoriti, kao što nije ni meni, kada sam je lijepo pitao za jasan stav: Šta bi to ona uradila da se nju pita i kakvu bi odluku donijela?
MK81

#34830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Bio bi red da Pedja dodje i odgovori eksluzivno sta mozemo ocekivati. Koja je vizija daljnjeg rada stranke, kako ce se ponasati u koaliciji, sta je crvena linija prije i u vlasti...Cinjenica je da du oni tiha voda koja bregove valja, nisu oni trkaci na 100 m vec trce maraton, sto je dobro.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#34831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

@sabina, lično bih fakat volio da jednom streseš sve ovo u lice gdje treba. Zaista. lp.
kmirsad

#34832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

JThomas wrote:u jednu ruku, potpuno je normalno da su različite želje i zahtjevi onoga ko glasa za promjene i onoga ko glasa za očuvanje statusa quo. naročito ako taj status quo za tog nekoga podrazumijeva kršenje, neprimjenu ili zaobilaženje propisa. a tačno je i da u našoj stvarnosti to često ustvari blokira promjene, i cementira vlast onih čiji glasači ne žele promjene...
Vrlo diplomatski. :-D
Mislim da sam ipak izvukao poentu i poruku. Hvala...
Hakiz

#34833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

dr.gog wrote:@sabina, lično bih fakat volio da jednom streseš sve ovo u lice gdje treba. Zaista. lp.
Čitaju oni to. Druga stvar je kako prihvataju.
Maystor

#34834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

sabina1 wrote:
drug_profi wrote:Pa nista onda. Da cekamo jos koji ciklus da pokusamo? A?
Mene samo zanima sta ti pametnice predlazes'
A ko smo to mi ?

Pedjine interne skutonose koji su nepovratno otjerali sve ljude sa stavom , misijom i vizijom radi licnog uhljebljenja pa ni sami u ovom trenutku nakon ovolikog uspjeha veze nemaju sta da rade izuzev koalicije sa Mustafom Busuladzicem - Konakovicem koja je uzgred dogovarana mnogo ranije (a Mustafa 70 godina poslije diktira politicke uslove svim zenama clanicama incijative 50 %)

To nismo .

Korumpirani , kriminalni , neorganizovani i sujetni SDP koji za 4 godine nije bio u stanju iscipelariti vlastitog predsjednika jer nije u stanju direktno za aferime optuziti jednu hiperuzasnu SDA jer u istim je do grla , ne smije da zucne na njih.
SDP koji na racun Tita dobija glasove 35 godina poslije , sta kad poumru ovi koji Tita pamte , ko ce glasati ?

Nismo ni to.

Bilo kakva diskusija o bilo kakvoj podrsci (osim one da mu SIPA ujutru pokuca na vrata) bilo kome u opskurno-politickom momentumu nazvanom Zeljko Komsic je uvreda za bilo koga ko imalo prati p od politike.

Ni to nismo jer da jesmo danas bi samo cekali migove SDA.

Građanski šta ? SAVEZ ? Hahaahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahhahahahhahahhaha

Ti se profilu "sa zemlje" slobodno identifikuj sa bilo kime od njih.

Meni ne pada na pamet.

Mustafa Busuladzic Konakovic je fakticki politicki pobjednik u Kantonu a Mustafa Busuladzic je pobjednik izbora.

E moj ummete - SDA vec odavno razmislja i djeluje u pravcu ciklusa 2020 godine.
Ako se ne varam, @sabina se prije izbora za koga će glasati: za Neiru Dizdarević :lol:

Ta u svemu prosječna mlada žena je otjelovljenje svega onoga protiv čega @sabina piše. Dizdarevićka je iz potpune anonimnosti upravo preko DF-a i činjenice da je ta stranka u nazivu imala te dvije riječi, Željko Komšić, upala u skupštinu KS. Nije prošlo ni tri mjeseca, dotična se stavila na raspolaganje Mirsadu Pindži. Kasnije će doći Marjanović i Naša stranka. Novi mandat joj je poklonjen visokom pozicijom na listi.

@sabina će nam pametovati i o utjecaju vlage na kredenac, ali nikada od nje nećete čuti prijedlog rješenja bilo kojeg problema. Ako joj nekada i izleti odgovor na pitanje "a šta ti predlažeš", u eter se ispusti besmislica tipa "Neiru Dizdarević!" :lol: :lol: :lol:
DrugaGimnazija

#34835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

palermo wrote: Pa iskreno govoreći, moram priznati da osjećam malo razočarenje, prevashodno ovim što se dešava nakon izbora. Ono što ja vidim je da je NS sve svoje resurse uložila u Kanton Srajevo. Ono o čemu pričaju je KS,ako će istupati u javnosti onda će o Kantonu Sarajevo........ne odričem im njihovo pravo da odrede svoju ciljnu grupu i teritorij na kojem će djelovati....ali mogu i ja imati valjda pravo biti i malo razočaran...
Pa, i mogu se samo skoncentrisati tamo gdje imaju podrsku u narodu. Ova stranka nema neke centralne resurse i glavni resursi su im clanovi i aktivisti. Tamo gdje ih ima, nesto ce i biti.

Nasa stranka je u KS dobila 13% glasova, u ZDK 3%, a u K10 0%. Dakle, ja i ne ocekujem da ce u svakom kantonu istupati na isti nacin. Do tebe je, ako si to ocekivao.
DrugaGimnazija

#34836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

drug_profi wrote:Još nešto. SBB će očigledno ostati izvan kombinacija u KS, ali njih treba držati blizu. Oni će zasigurno početi udarati po ovoj vlasti svim silama za najkasnije 6 mjeseci.
Ili im dati nešto da budu kooperativni, za šta nisam siguran da li je dobra ideja. Bili su dio vlasti koja je pala, red je da budu sad opozicija. Možda im tako i reći. Vidimo vas u budućnosti kao važan dio demokratske scene i promjena koje su potrebne, ali sad ste po strani radi 4 godine loše vlasti.
Ipak nisu jednkao krivi kao SDA.
Trebalo bi ih poslati na klupu bar 8 godina samo zbog Adnana Terzica.
cvrčak_na_hedonizmu

#34837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Forto za N1 upravo govori da NS nece uopste razgovarati sa PDA.

Mudro
mrgreen

#34838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

drug_profi wrote:
sabina1 wrote:
drug_profi wrote:Pa dobro, odgovori li ti i na jedno pitanje? Nisi čak odgvorila ni na svoje.
U mom postu MI smo oni na koje se ti obrušavaš. Ummet tzv.
Reci ŠTA bi to TI predložila da se radi?

Sretno vama sa Konakovićem.
A tek sretno nama sa vama.
Sa tvojim odgovorima ja mogu zaključiti samo da si razočarana ovim jer SDA ode u opoziciju, ali to pakuješ na drugi način.

Ako NS odustane od formiranja vlasti, prepušta sudbinu KS opet u ruke SDA. To sigurno neće donijeti rast stranci jer ih već svakako bije glas da bježe od odgovornosti.

Ili imaš neku bolju ideju.
mada znam da nemaš, već samo palamudiš sa visine, kao inače.
Ako bude neka kladionica, ja dajem pare na to da je poštovana dobro upakovani SDA igrač.
Pred izbore po nekoliko puta dnevno naglasi da neće glasati za NS, poslije izbora nastavlja oštro protiv Konakovica i protiv koalicije s njim. Kao navodno razočaranom NS glasacu ne valja joj niko, što hrani onu "ma svi su oni isti." Na pitanje o alternativi koaliciji sa Konakovicem - muk (najbolje da ostane status quo).
"Svi su oni isti, sad kad je NS razocarala nema se za koga glasati", potenciranje busuladzica kao životno vaznog pitanja, agitovanje protiv koalicije koja bi izbacila SDA iz vlasti - pogoduje samo SDA.
addem

#34839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addem »

Kifla ne smije biti premijer ljevica ako zajedno nastupa neka predlozi nekoga. Zasto bi Kifla bio mandar danas je jasno da ljevica djeluje zajednicki ima najveci broj glasova i neka da premijera. Klifli dati neki resor.
drug_profi

#34840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Apsolutno kadroviranje ne smije biti pitanje svih pitanja. Ono oko cega ce se sklopiti koalicija trebaju biti jasni ciljevi, i to makar jedan-dva od kojih ce svi ili vecina gradjana direktno osjetiti benefite. Dakle da se vidi i osjeti razlika.
Nakon sto se dogovre ciljevi i rokovi, lako je podijeliti zadatke ko ce sta. U krajnjem svi su deklarativno za angazman strucnih ljudi, makar ne bili u strankama. I sami kazu da je plata poslanika bolja od plate ministra.
pemanapemani

#34841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Žestoki šupački bezobrazluk, da ne kažem nešto prostije, je @sabina 1 optuživati da je SDA troll.

Ako neko ima pravo reći bilo šta o NS onda je to ona. Djevojka je od osnivanja uz NS i od samih početaka na ovoj temi. Imala je stotinu dobrih prijedloga i dobronamjernih konstruktivnih kritika, a danas pojedinci, koji su do prije 15 dana pljuvali sve što predstavlja NS, kao brane NS od nje. :zid:

Koliko god se mi neslagali oko nekih stvari, ona od mene uvijek ima izrazito poštovanje.

@sabina 1 :thumbup: :bih:
video

#34842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

Kifli bi idealno dati sadasnje riletovo ministarstvo-mjera :thumbup:
Dosta mu!
drug_profi

#34843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pa eto kad je imala toliko dobrih prijedloga, nek sada nama šupcima preloži šta bi to ona uradila da se pita?

nebitno šta ja nekad govorila i radila, ovo sad što govori ide na ruku samo SDA. Tako da je jasno otkud vjetar puše.
Ili su lični razlozi, personalni obračun, ako nije SDA motiv.
video

#34844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

Ponavljam, ako se bude cekalo da NS ima nadmocnu vecinu u KS pa da se tek onda prihvati vlasti, onda nek se odmah ugasi!
Ovaj momentum se NE SMIJE propustiti, i smatram da se niko nema pravo kockati time.
palermo

#34845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

DrugaGimnazija wrote:
Nasa stranka je u KS dobila 13% glasova, u ZDK 3%, a u K10 0%. Dakle, ja i ne ocekujem da ce u svakom kantonu istupati na isti nacin. Do tebe je, ako si to ocekivao.
Naravno da je do mene.

Ja sam očekivao da će njihovo polje djelovanja biti Bosna i Hercegovina, oni su se opredijelili za drugi put.
furlan

#34846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

palermo wrote:
DrugaGimnazija wrote:
Naravno da je do mene.

Ja sam očekivao da će njihovo polje djelovanja biti Bosna i Hercegovina, oni su se opredijelili za drugi put.
Prostri se koliko ti je guber sirok. Vec sam mislim jednom rekao da za djelovanje treba vrijeme, pare i ljudi. Para nemaju, vremena imaju onoliko koliko imaju ljudi, sto znaci resurs koji im najvise nedostaje su ljudi. Prema tome ... :D
palermo

#34847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

furlan wrote: Prostri se koliko ti je guber sirok. Vec sam mislim jednom rekao da za djelovanje treba vrijeme, pare i ljudi. Para nemaju, vremena imaju onoliko koliko imaju ljudi, sto znaci resurs koji im najvise nedostaje su ljudi. Prema tome ... :D
Pobogu, ti sada meni objašnjavaš zašto su odlučili da budu lokalna stranka......

A tah argument sa ljudima.....pa nekako mi to izgleda kao priznanje poraza, tako da ja ipak savjetujem da se on ne koristi u diskusijama
furlan

#34848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

palermo wrote:
furlan wrote: Prostri se koliko ti je guber sirok. Vec sam mislim jednom rekao da za djelovanje treba vrijeme, pare i ljudi. Para nemaju, vremena imaju onoliko koliko imaju ljudi, sto znaci resurs koji im najvise nedostaje su ljudi. Prema tome ... :D
Pobogu, ti sada meni objašnjavaš zašto su odlučili da budu lokalna stranka......

A tah argument sa ljudima.....pa nekako mi to izgleda kao priznanje poraza, tako da ja ipak savjetujem da se on ne koristi u diskusijama
Ne znam, ali onda mislim da je do tebe ako nisi sam sebi priznao poraz nakon svih ovih godina. Ja jesam i mozda mi je zato lakse i jednostavnije da im dam podrsku na bilo kojem nivou gdje mogu da se bore.
palermo

#34849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

furlan wrote:
Ne znam, ali onda mislim da je do tebe ako nisi sam sebi priznao poraz nakon svih ovih godina. Ja jesam i mozda mi je zato lakse i jednostavnije da im dam podrsku na bilo kojem nivou gdje mogu da se bore.
Pa dobro to smo već zaključili, do mene je.
bosanska senzacija

#34850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bosanska senzacija »

Nadao sam se da politička promišljanja u ovoj stranci sežu dalje od Marijin Dvora ali sam se po običaju prevario.

Sva sreća pa se to desilo na kantonalnom nivou, a ne na državnom.
Locked