Sirija

Locked
Challenger__

#34826 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

BTW, ovo nije prvi incident. Već ih je bilo do sada. Ako su pametni, spustiće loptu na zemlju, ili će ISIL to eksploatisati. Inače, ova provincija može postati atomska bomba kada ekstremisti postanu "juče". Atomska bomba su nerealne ambicije onih koji žele ovaj komad zemlje samo za sebe. Model za sve je nađen u autonomiji gdje se uvažava jezička i kulturna posebnost Kurda, Asiraca i Arapa.
DuckZz

#34827 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Ne znam šta da napišem. U ovom slučaju sam na strani Sirijske vojske iako mislim da su mogli postupiti bolje.
Kurdi očigledno žele Hasaku pod svaku cijenu, i mislim da sami sebe lažu ako žele nekakav mir dok u isto vrijeme čekaju i najmanji eksces SAA/NDF vojske da bi im na foru uzeli malo po malo teritorije.
Kikibombona

#34828 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:Daj Boga ti, ne lupaj. Hasaka nije ničije ekskluzivno vlasništvo, to je provincija Kurda, Asiraca i Arapa.

Rezonuješ kao oni "FSA" ublehaši, ali sa kurdske pozicije.
Pusti ti tu pricu.....

Kurdi odlicno znaju kakvi su im dusmani susjedi. Prateci njihove portale shvatio sam da ne vole nikoga i ne vjeruju nikome. Samo bezdusan covjek ne moze shvatiti poziciju u kojoj se nalaze.

Haska treba da bude u sastavu Kurdistana. Manjine nemaju razloga za brigu. Kurdi su sekularni i tolerantni. Nigdje manjinama ne bi bilo bolje.
BTW, ovo nije prvi incident. Već ih je bilo do sada.
Da, nije prvi put....

Misljanja sam da ni sada nece eskalirati. Ne bi odgovaralo nikome.....
svjezi_ustipak

#34829 Re: Sirija

Post by svjezi_ustipak »

asurbanipal wrote:
svjezi_ustipak wrote:
asurbanipal wrote:
Čuj sunniti nemaju svoju državu...Šta je sa Arabijom, Kuvajtom, Pakistanom, Egiptom, Malezijom, Turkom ???
Indonezijom, Alzirom, Bangladesom, Sudanom, Nigerijom, Afganistanom, Marokom, Uzbekistanom, Jemenom, Kazahstanom, Nigerom, Malijem, Senegalom, Tunisom, Libijom, Somalijom, Azerbejdzanom, Tadzikistanom, Cadom, Mauritanijom, Katarom, Turkmenistanom, Brunejima, Maldivima...???

Azerbejdžan je većinom šiitski. Ali da nastavimo redoslijed: Bahreinom, UAE, Džibutijem, Jordanom... :D
Dvije trećine stanovnika Bahreina su šiiti.

I kad nastavimo redoslijed: Oman, Kirgistan, Siera Leone, Burkina Faso, Gambija, Eritreja, Etiopija... :D
Challenger__

#34830 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Daj ba Kiki, za*ebi. Ovi FSA, Nusra, ISIL mamlazi su imali podršku zapada da sruše Assada a "manjine ko *ebe". Znamo gdje ih je dovela podrška zapada sa metodologijom "ko *ebe druge". U istoj poziciji se mogu naći i Kurdi ukoliko budu ignorisali druge. Hasaka nije samo njihova, ona je ništa manje asirska ili arapska.

Ipak, hoću da vjerujem da su ovi incidenti izolovani, posljedica usjanih glava s obje strane a ne izraz opasne, već viđene, propale (FSA, Al-Nusra, ISIL) megalomanije.

____
Kikibombona

#34831 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Arapi trebaju imati 50 drzava.....

....Kurdi nijednu....

....radi mira u kuci.

:D
Challenger__

#34832 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hoću reći da vjerujem da su pametniji od arapskih proxy-ublehaša. Vidjeli smo da podrška zapada i ignorantski pristup prema drugima nije dovoljan za uspjeh.
Challenger__

#34833 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne, ne kažem. Kažem ono što znam, a znam da Hasaka nije samo kurdska.
Kikibombona

#34834 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

ISIL napada zestoko u Kobaniju. Pisao sam ranije da su iz Manbija dovukli velika pojacanja. Napadaju iz vise pravaca, tuku iz svega i svacega, pokusavaju probiti kurdske linije samoubilackim napadima. Ne odustaju....

Nevjerovatno kakvo se zlo srucilo na ovaj grad i kurdski narod. Nije se lako braniti protiv fanatika koji napadaju kao drogirani, raznose se, rezu glave....

Al prezivit ce Kobani, istjerat ce posast iz grada.
mirsek

#34835 Re: Sirija

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:ISIL napada zestoko u Kobaniju. Pisao sam ranije da su iz Manbija dovukli velika pojacanja. Napadaju iz vise pravaca, tuku iz svega i svacega, pokusavaju probiti kurdske linije samoubilackim napadima. Ne odustaju....

Nevjerovatno kakvo se zlo srucilo na ovaj grad i kurdski narod. Nije se lako braniti protiv fanatika koji napadaju kao drogirani, raznose se, rezu glave....

Iskreno da koalicija prestane bombardovati ISIS a zauzvrat da u Kobane dodje 2000-3000 pešmergi grad bi pao u ruke ISIS-a roku od 15 dana.
Eto koliko su kurdi samostalno jaki.
Challenger__

#34836 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:ISIL napada zestoko u Kobaniju. Pisao sam ranije da su iz Manbija dovukli velika pojacanja. Napadaju iz vise pravaca, tuku iz svega i svacega, pokusavaju probiti kurdske linije samoubilackim napadima. Ne odustaju....

Eto, sad taj momenat uporedi sa Hasakom. Trebaju li napadati ranjenu Siriju i protjerivati ili potčinjavati Arape i Asirce?? Ako žele dobro sebi, naravno da ne.

____
2604570

#34837 Re: Sirija

Post by 2604570 »

Sto ih vise napadaju oni su sve jaci i veci :zzzz:
klix.ba:
Islamska država udvostručila svoju teritoriju u Siriji
mirsek

#34838 Re: Sirija

Post by mirsek »

2604570 wrote:Sto ih vise napadaju oni su sve jaci i veci :zzzz:
klix.ba:
Udvostrucili pustinju.
Kako su stvoreni, tako ce biti i ukinuti.
Samo mi je beskrajno zao sto do svog nestanka nece ubiti ni jednog izrahellskog vojnika nego samo stvoriti haos i pogrom u muslimanskom svijetu.
Najvise ce uraditi na ruku neprijateljima muslimana, muslimana za cije interese se deklarativno bore.
Kikibombona

#34839 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

2604570 wrote:Sto ih vise napadaju oni su sve jaci i veci :zzzz:
klix.ba:
Kakva glupost. Na mapu su ucratli pustinju i to im 'duplo'. Kao 2014 nisu kontrolisali pustinju koju niko ne kontrolise, a sada evo kontrolisu. :D

Image

Kurdi tvrde da je ISIL pozubio u pokusajima da probije nekoliko linija fronta i napreduje prema unutrasnjosti grada.

Image

Image

Zivot je izgubilo 50 ISILovaca prilikom ofanzive, kako tvrde Kurdi.

I sada traju zestoke borbe......
mirsek

#34840 Re: Sirija

Post by mirsek »

cbrt wrote:
Nisu to moji snovi, ti prizivaš genocid nad Kurdima jer očito nisu bili dovoljno poslušni i šenili pred Asadom veličanstvenim pa ko reko da malo začinim...
Nikakav genocid ja ne prizivam.
Svi muskarci kurdi u Hasaki koji nose oruzje a koji su bez povoda a okuraženi necijim migom napali SAA dok im ISIS kolje bracu i sestre zasluzuju da budu pobijeni kao psi a da niko za njima suzu ne pusti. :oops:
I da neko ne kaze da imam nesto protiv kurda, zelim im da ostvare velike autonomije u okviru drzava u kojima zive ali pokusavati na ovakav nacin da stvore nezavisnu drzavu ce vrlo lose zavrsiti po njih.
Last edited by mirsek on 17/01/2015 20:08, edited 1 time in total.
Kikibombona

#34841 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

mirsek wrote:
cbrt wrote:
Nisu to moji snovi, ti prizivaš genocid nad Kurdima jer očito nisu bili dovoljno poslušni i šenili pred Asadom veličanstvenim pa ko reko da malo začinim...
Nikakav genocid ja ne prizivam.
Svi muskarci kurdi u Hasaki koji nose oruzje a koji su bez povoda a okuraženi necijim migom napali SAA dok im ISIS kolje bracu i sestre zasluzuju da budu pobijeni kao psi a da niko za njima suzu ne pusti. :oops:
A otkud ti znas da je bez povoda?
mirsek

#34842 Re: Sirija

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:
Nije niko izvjestio da su kurdi izvrsili kontranapad poslije iznenadnog napada NDF i SAA vec su obrnuto oni zauzeli SAA teritoriju i nisu se povukli poslije opomene SAA da se povuku na pocetne polozaje.
Imas li ti neki drugi info ??
husein_kapetan

#34843 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Kikibombona wrote:[
Normalno da postoji povod... naređeno im je..
Kikibombona

#34844 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

mirsek wrote: Nije niko izvjestio da su kurdi izvrsili kontranapad poslije iznenadnog napada NDF i SAA vec su obrnuto oni zauzeli SAA teritoriju i nisu se povukli poslije opomene SAA da se povuku na pocetne polozaje.
Ocigledno da medju njima vlada konstantna napetost. Nije ovo prvi put da su izbili sukob.

Otkud znas sta je povod za sukob?

To sto su Kurdi zauzeli odredjene lokacije pokazuje da su jaci, a ne ko je izazvao sukob. Moguce je izazvati sukob i onda dobiti po njusci.
DuckZz

#34845 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:
mirsek wrote: Nije niko izvjestio da su kurdi izvrsili kontranapad poslije iznenadnog napada NDF i SAA vec su obrnuto oni zauzeli SAA teritoriju i nisu se povukli poslije opomene SAA da se povuku na pocetne polozaje.
Ocigledno da medju njima vlada konstantna napetost. Nije ovo prvi put da su izbili sukob.

Otkud znas sta je povod za sukob?

To sto su Kurdi zauzeli odredjene lokacije pokazuje da su jaci, a ne ko je izazvao sukob. Moguce je izazvati sukob i onda dobiti po njusci.
Kurdi su prvi zapucali, to je 100% sigurno.
Maystor

#34846 Re: Sirija

Post by Maystor »

Kurdi nisu državotvoran narod. Rasparčavanje arapskih država zarad stvaranje kurdske države jedino služi interesima cionista. Treba im dati fer autonomiju u Turskoj, Siriji, Iraku i Iranu, ali stvaranje kurdske nacionalne države rasparčavanjem pomenutih (nekih prije a nekih poslije) ne smije se prihvatiti.
Kikibombona

#34847 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Maystor wrote:Kurdi nisu državotvoran narod. Rasparčavanje arapskih država zarad stvaranje kurdske države jedino služi interesima cionista. Treba im dati fer autonomiju u Turskoj, Siriji, Iraku i Iranu, ali stvaranje kurdske nacionalne države rasparčavanjem pomenutih (nekih prije a nekih poslije) ne smije se prihvatiti.
Sta znaci nisu drzavotvoran narod?

Jesu li Arapi drzavotvoran narod?
fosna2014

#34848 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

U Hasaki je potpisano danas primirje izmedju YPG i SAA.
Maystor

#34849 Re: Sirija

Post by Maystor »

Kikibombona wrote:
Maystor wrote:Kurdi nisu državotvoran narod. Rasparčavanje arapskih država zarad stvaranje kurdske države jedino služi interesima cionista. Treba im dati fer autonomiju u Turskoj, Siriji, Iraku i Iranu, ali stvaranje kurdske nacionalne države rasparčavanjem pomenutih (nekih prije a nekih poslije) ne smije se prihvatiti.
Sta znaci nisu drzavotvoran narod?

Jesu li Arapi drzavotvoran narod?
Djelimično si u pravu, veliko je pitanje, na relativnoj skali, ko jeste više ili manje.

Potpirivanje vatre na BI dolazi od cionista, njihov je projekat razbiti sve veće države i stvoriti haos u kojem će oni izaći kao gospodari regije.
Ja sam apsolutno protiv stvaranja nacionalne države Kurda otimanjem teritorije od nekoliko država.
Challenger__

#34850 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Al-Nusrina "kulturna" revolucija u Alepu:

Image
Image
Image
Image
Alnusra Front with other moderate rebels groups are saving #Islam by consecrating graves & shrines in #Aleppo #Syria
Locked