Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- N.N.
#34801 Re: Zeničani
Odlicno je veceras bilo 
- notsure
#34802 Re: Zeničani
Samo na potezu od Bojinog vira do Doma armije:Nivelacija wrote:to su price za malu djecu i ublehe JER je na svako posjeceno barem 10 posadjeno.jasmind wrote:Strasno je koliko je stabala posječeno u jednoj Zenici u zadnjih 10 godina. U ZENICI, koja se guši u zagađenju.
Na cijelom GGM je mozda posjeceno max 30 a danas imas samo na carini 80 novih stabala koja su vec formirana.
Samo ove godine u Babinoj Rijeci je posadjeno 100 stabala raznih vrsta i to niko nije spomenuo ali porezi jedno bolesno nastaja APOKALIPSA.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#34803 Re: Zeničani
Dobar SašaN.N. wrote:Odlicno je veceras bilo
-
clio_dci120
#34804 Re: Zeničani
Odlicno je bilo, znam raje iz Sarajeva sto su dosli sinoc : I ono malo sto sam stao da vidim, onako na prvu izgleda da se i Sasa bas potrudio.
Samo ubuduće treba vidjeti da se sponzorski parama organizuje, a ne iz budžeta. Lijepo bi bilo da javno pokazu ako je neka firma nesto dala, cisto da se zna koje poklanjaju paznju društveno odgovornom poslovanju.
Samo ubuduće treba vidjeti da se sponzorski parama organizuje, a ne iz budžeta. Lijepo bi bilo da javno pokazu ako je neka firma nesto dala, cisto da se zna koje poklanjaju paznju društveno odgovornom poslovanju.
-
Mustang1
#34805 Re: Zeničani
Hakala se ceka, kakav crni Sasa 
-
clio_dci120
#34806 Re: Zeničani
Trebali su revijalno prikazati i Rudonju od Hamze Alica 
-
smartXL
#34807 Re: Zeničani
Što "čaršija" pizdi zbog sinoćnjeg događaja 
-
Kralj Tvrtko I.
#34808 Re: Zeničani
Jel ima igdje ispred shopinga "parking" za bicikle?
-
Mustang1
#34809 Re: Zeničani
Znam da ima gore ispred ulaza arene/teretane. Ako mislis na ono "stalak" kako vec se zove da se zaveze biciklo.Kralj Tvrtko I. wrote:Jel ima igdje ispred shopinga "parking" za bicikle?
-
Throttle
#34810 Re: Zeničani
Imas ispred glavnog ulaza bas stendere il zakacis na ogradu izmedju centra i hotelaKralj Tvrtko I. wrote:Jel ima igdje ispred shopinga "parking" za bicikle?
-
smartXL
#34811 Re: Zeničani
Da ima, ispred onog bankomata, haman da je to addiko...
- kamen spoticanja
#34812 Re: Zeničani
bicikom protiv vinjeteKralj Tvrtko I. wrote:Jel ima igdje ispred shopinga "parking" za bicikle?
-
Tempo
- ZeModerator
#34813 Re: Zeničani
pa realno. zenica je prkno od grada. biciklom s kraja na kraj za devet minuta, autom ponekad ni za pola sata. nema parkinga, nema goriva, nema kvarova, nema registracije, nema zagadjenja. brzina idealna da vidis ono sto te zanima, da ne vidis ono sto ne zelis da vidis. zimi se moze prosetat dva tri kilometra, do posla ili grada i nazad. uvjek u kondiciji, zdraviji, jaci, raspolozeniji.kamen spoticanja wrote:bicikom protiv vinjeteKralj Tvrtko I. wrote:Jel ima igdje ispred shopinga "parking" za bicikle?
normalno, druga su stvar psihicki kvarovi koji u nama bude poriv da se spicimo niz bulevar u gtitditurbodizelindzeksninterkulin jebemveu.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#34814 Re: Zeničani
Ja redovno bajkom pičim na pos'o 
-
Kralj Tvrtko I.
#34816 Re: Zeničani
To je to.
I ja krecem biciklom na posao. I mislim da je to, barem za mlađu i stariju raju koja može voziti, jedan vid riješenja ovih vinjeta.
A za shoping pitam jer nisam bas vidio da ima stalak bilo gdje...
Uglavnom hvala...
Ako ništa ima ta ograda do hotela
I ja krecem biciklom na posao. I mislim da je to, barem za mlađu i stariju raju koja može voziti, jedan vid riješenja ovih vinjeta.
A za shoping pitam jer nisam bas vidio da ima stalak bilo gdje...
Uglavnom hvala...
Ako ništa ima ta ograda do hotela
-
Tempo
- ZeModerator
#34817 Re: Zeničani
imas stalak lijevo od glavnog ulaza. pise na njemu 'narkomanija na selu' ili tako nesto.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#34818 Re: Zeničani
Kad smo kod bicikala jeste primjetili da raja fura one elektricne trotinete
i to ne mladjarija sve djuturumi preko 30 
@Tvrtko, nisu za tebe, vecinom piše "do 120kg "

@Tvrtko, nisu za tebe, vecinom piše "do 120kg "
-
Tempo
- ZeModerator
#34821 Re: Zeničani
kako mislis skupo?Throttle wrote:Fora al skupo, skoro milja
registracija auta je cc 500 maraka, godisnje gorivo minimalno jos 600, parking, kako ko, kako kad, ali ne moze proci bez 100-200 maraka. kvarove, pranja, sranja, necu racunati.
-
Throttle
#34822 Re: Zeničani
Skupo za kineski romobil koji moze radit godinama a moze crknut sutra. Ne mozes poredit auto s tim ni po kom osnovu osim po prakticnosti po gradu
I to kad je fino vrijeme i kad imas vremena da ga punis.
Idealno za zezanciju i putovat na posao kod nas al malo previse para. Mozda za đetset nije, za mene jest
Imam biciklo, imam auto, romobil bih volio imat al toliko para ne bih dao
Idealno za zezanciju i putovat na posao kod nas al malo previse para. Mozda za đetset nije, za mene jest
- kamen spoticanja
#34823 Re: Zeničani
dakakoTempo wrote:pa realno. zenica je prkno od grada. biciklom s kraja na kraj za devet minuta, autom ponekad ni za pola sata. nema parkinga, nema goriva, nema kvarova, nema registracije, nema zagadjenja. brzina idealna da vidis ono sto te zanima, da ne vidis ono sto ne zelis da vidis. zimi se moze prosetat dva tri kilometra, do posla ili grada i nazad. uvjek u kondiciji, zdraviji, jaci, raspolozeniji.kamen spoticanja wrote:bicikom protiv vinjeteKralj Tvrtko I. wrote:Jel ima igdje ispred shopinga "parking" za bicikle?
normalno, druga su stvar psihicki kvarovi koji u nama bude poriv da se spicimo niz bulevar u gtitditurbodizelindzeksninterkulin jebemveu.
ali voziti biciklo po helegovim stazama ili ulicama gdje idu ti turbodizel konji je umjetnost
od Rome,Londzom,pored Maksuzije pa do Bosanke ne znas jel opasnije za pjesake ili bicikliste...zalizani ih je sve stavio u metar sirine
-
moet-perignon
#34824 Re: Zeničani
pa, ako uskoro spremaju da se kace vinjete na sajbnu, to je po meni dobra vijest. vidim da na carsijazenica cikcu zbog toga, ali ne vidim problem.
stovise, pomoci ce u podizanju svijesti da nije potrebno da se cimamo autom u radijusu od 500 metara.
neko je spomenuo pojedinca iz MUP-a, koji cimne auto iz kruga Lamele da bi otisao na posao koji mu je 5 minuta hoda, sto pokazuje da pretjerano
koristimo vozila i vrijeme je da se tome stane u kraj.
u Becu je odlican koncept sto ne mozes duze od 3 sata parkirati u nekim naplatnim zonama. dakle, i da imas uslove da platis, nije ti dopusteno da zauzimas prostor po citav dan. sramota je uzurpirati jedno mjesto pa zbog necije bahatosti da drugi nemaju mogucnost da isti prostor koriste.
trotineti su super stvar. i meni se shmeka da kupim jedan, ali je gnjavaza da se mora puniti nakon 15 do 20 km, i da nema akumulacije tokom voznje.
ruzna strana je da su trotineti prerasli u takvu navalu, jer u Becu, Zagrebu ili Berlinu u zadnjih 7-8 mjeseci to postaje
prezasiceno i nesigurno za pjesake.
doslovno ako hodas zonom za pjesake, moras da se sklanjas od turista koji se doimaju nestabilno na tim vozilicama.
no ako mogu da biram, onda cu radije pozdraviti vozace trotineta nego vozace nekih odvratnih skalamerija oput audija i bemvea i mrskih zagadjivaca sredine. moras biti bolid da posjedujes takvo slicno auto. o dizelima necu da trosim rijeci.
stovise, pomoci ce u podizanju svijesti da nije potrebno da se cimamo autom u radijusu od 500 metara.
neko je spomenuo pojedinca iz MUP-a, koji cimne auto iz kruga Lamele da bi otisao na posao koji mu je 5 minuta hoda, sto pokazuje da pretjerano
koristimo vozila i vrijeme je da se tome stane u kraj.
u Becu je odlican koncept sto ne mozes duze od 3 sata parkirati u nekim naplatnim zonama. dakle, i da imas uslove da platis, nije ti dopusteno da zauzimas prostor po citav dan. sramota je uzurpirati jedno mjesto pa zbog necije bahatosti da drugi nemaju mogucnost da isti prostor koriste.
trotineti su super stvar. i meni se shmeka da kupim jedan, ali je gnjavaza da se mora puniti nakon 15 do 20 km, i da nema akumulacije tokom voznje.
ruzna strana je da su trotineti prerasli u takvu navalu, jer u Becu, Zagrebu ili Berlinu u zadnjih 7-8 mjeseci to postaje
prezasiceno i nesigurno za pjesake.
doslovno ako hodas zonom za pjesake, moras da se sklanjas od turista koji se doimaju nestabilno na tim vozilicama.
no ako mogu da biram, onda cu radije pozdraviti vozace trotineta nego vozace nekih odvratnih skalamerija oput audija i bemvea i mrskih zagadjivaca sredine. moras biti bolid da posjedujes takvo slicno auto. o dizelima necu da trosim rijeci.
-
Tempo
- ZeModerator
#34825 Re: Zeničani
Throttle wrote:Skupo za kineski romobil koji moze radit godinama a moze crknut sutra. Ne mozes poredit auto s tim ni po kom osnovu osim po prakticnosti po gradu
punis ga preko noci, ko telefon. imas godisnje 200 lijepih dana.