Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

tokio25

#34801 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by tokio25 »

A sad za sve, Cigana dva
Jedan da život psuje
Drugi da povjeruje
Noć mi te duguje

zamislite da pjeva a sad za sve roma dva (inter jedan)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34802 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Truba »

Za mene su romi bijelci
A kustura mi je zgadio njihovu glazbu

Znam da nisam znanstvenik da odredjujem koja je koja rasa ali imam pravo biti u krivu
Didier

#34803 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Didier »

Imam dvojicu bivših prijatelja za koje sam tek nedavno shvatio da su Romi.

Jedan išao sa mnom u razred, u osnovnoj školi, i bio među najboljim učenicima. Dugo je imao curu neromkinju, družio se sa svima, kasnije radio, priređivao, i na kraju otišao na brod.

Drugi i danas radi u Alanji, prodaje nekretnine. Vjerovatno ste ga viđali po Fejsbuku.

Od obojice sam se udaljio jer su ispali šupci, a ne zato što su Romi. Da im nisam roditelje upoznao, ni danas ne bih znao da su Romi.

Priča o rasizmu nije naša. To što prosječni Amerikanac ne zna razliku između rasizma, kulturalizma i nacionalizma, to govori o njihovoj retardiranosti.
Last edited by Didier on 16/08/2026 10:58, edited 1 time in total.
moimoi

#34804 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

Truba wrote: 16/08/2026 01:58 Za mene su romi bijelci
A kustura mi je zgadio njihovu glazbu

Znam da nisam znanstvenik da odredjujem koja je koja rasa ali imam pravo biti u krivu
Pa romi i jesu bijelci ako imas tri rase tj bijelce, crnce i zute :D
moimoi

#34805 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

Didier wrote: 16/08/2026 10:39

Drugi i danas radi u Slanju, prodaje nekretnine. Vjerovatno ste ga viđali po Fejsbuku.
Je li to onaj idit sto svima drsko odgovara? Sto se fura na “bruder stajl”.. bradica, suncane cvike.. fol on faca? :lol:
dječak sa šibicama

#34806 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam odrastao sa Romima, igrom slucaja bili u mahali, tri brata i ja se druzio sa njima. Ostala djeca, uglavnom jok, moji nisu imali problem da se druzim sa njima mama cesto ponavljala anegdotu da dodje sa posla i vidi 4 mala prljava djecaka i mora reci neka moj sin digne ruku. Da me identifikuje.
Nije bas bila presretna zbog straha od neke zarazne bolesti, ali nije mi branila.

Nisam nikad dobio vaske od njih, nisu bili nesto cisti kuca onako vise rusevna nego stabilna, otac im je bio sjajan covjek za komsiju. Puno bolji od vecine finih postenih bijelaca, u smislu da kad treba nekome nesto pomoci, on prvi uleti i pomogne. Kosovski romi.
Mahala ih nikada nije voljela, cast izuzecima, bilo je par ljudi koji su sa njima imali neki kontakt. Jedan od te brace poginuo u ratu, dobio zlatnog ljiljana jer je bio sjajan borac i kao djecak je bio neustrasiv sjecam se skakao laste na Bembasi sa one brane, ali mahala nikada nije prihvatila ideju da se jedna ulica nazove njegovim imenom.

Rasizma je uvijek bilo, ne treba se lagati.
dr_Evil

#34807 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 16/08/2026 15:01 Ja sam odrastao sa Romima, igrom slucaja bili u mahali, tri brata i ja se druzio sa njima. Ostala djeca, uglavnom jok, moji nisu imali problem da se druzim sa njima mama cesto ponavljala anegdotu da dodje sa posla i vidi 4 mala prljava djecaka i mora reci neka moj sin digne ruku. Da me identifikuje.
Nije bas bila presretna zbog straha od neke zarazne bolesti, ali nije mi branila.

Nisam nikad dobio vaske od njih, nisu bili nesto cisti kuca onako vise rusevna nego stabilna, otac im je bio sjajan covjek za komsiju. Puno bolji od vecine finih postenih bijelaca, u smislu da kad treba nekome nesto pomoci, on prvi uleti i pomogne. Kosovski romi.
Mahala ih nikada nije voljela, cast izuzecima, bilo je par ljudi koji su sa njima imali neki kontakt. Jedan od te brace poginuo u ratu, dobio zlatnog ljiljana jer je bio sjajan borac i kao djecak je bio neustrasiv sjecam se skakao laste na Bembasi sa one brane, ali mahala nikada nije prihvatila ideju da se jedna ulica nazove njegovim imenom.

Rasizma je uvijek bilo, ne treba se lagati.
Meni su kosovski cigani ogadili cigane, iza rata ih doslo sijaset u Mostar, svi glumili neku mafiju i moja teorija da uzrecica "babe" je dosla od njih.
komsinica_s_drugog

#34808 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by komsinica_s_drugog »

Dosli smo na godisnji, nasoj kuci u Doboj, djeca otisla igrat fudbal, moji sinovi imaju 13 i 15 godina, bili u bh dresovima. Dosli Srbi, stariji par godina od njih i provocirali ih zbog dresova, povici Srbija i kako je Srbija bolja od Bosne
Gdje su oni sto kazu da nema nacionalizma vise?
Post Reply