Stani, kakva drzava? Stranka je vaznija od drzave, teorija i ideologija jos i vise. A dzaba ti drzava u kojoj necemo usvajati cuke i mace i pruziti im sve sto nemaju sva djeca u Bosni. Molim te kolega, jel treba da ti govorim o znacaju razmjestaja kontejnera, valjda i sam znas koliki je to znacaj. Uostalom, ako drzava i propadne mi necemo biti tu, kao sto nismo bili ni onda, pa cemo se u normalnim zemljama baviti nasim cukama i macama.asker wrote:Nema covjek vremena, bavi se sitnicom koja se zove zastita drzave. Nema vremena za cuke, mace, tramvaje, ZOI/MOI/KOI kurci palci.kmirsad wrote:Ja Željka nisam pomenuo. Mačke nema, miševi i ostali glodari mu kolo vode.asker wrote:Znaci DF nije probosanska patriotska stranka? Zeljko izdajnik?
Divno rezonovanje!
Neka preuzme dizgine i stranku dovede u red.
Neka stane pred kamere i on lično se izjasni.
Demokratska fronta Željko Komšić
- nemampojma0
#34801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
asker
#34802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zasto bi to uradio pobogu, covjek je rising star. Patriota, zlatni ljiljan, svaka mu Njegoseva! Jos u zadnje vrijeme stranka mu proziva ove udbase, neprijatelje drzave. Lik ce pomest sljedece izbore a stranka ide u zenit!kmirsad wrote:Onda neka da ostavku na sve strančke funcije... ima veliki broj zainteresiranih kandidata...
Ovi iz Rudog treba da se zabrinu, miki maus stranka, sad se pokazali, slijedi potop.
- Prpa.ba
#34803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drotovsko-minderska logika. Stitimo drzavu pa nemamo vremena za gluposti vezane uz obicni zivot gradjana. Istovremeno, tih gradjana nikad manje zbog iseljavanja. Sto ukljucuje primarno vojnosposobne muskarce. A ne iseljavaju se zbog ugroze drzave vec zbog ekonomskih prilika i ocajnog funkcionisanja mahom kantonalnih institucija. Opet, ekonomske prilike velikim dijelom kantonalne, odredjenim dijelom federalne. Manje love = manje oklopnih vozila i slicnih esencija za odbranu drzave. 
U retrospektivi, nije ni cudo sto smo u situaciji u kojoj jesmo. Na braniku domovine su nam ljudi koji idu bez spolovila u svatove. Opet da bih bio jasan specificnom auditoriju, spolovilo su stabilne lokalne institucije i akumulirana ekonomska aktivnost, svatovi su mogucnost lobiranja i misici za odbranu.
U retrospektivi, nije ni cudo sto smo u situaciji u kojoj jesmo. Na braniku domovine su nam ljudi koji idu bez spolovila u svatove. Opet da bih bio jasan specificnom auditoriju, spolovilo su stabilne lokalne institucije i akumulirana ekonomska aktivnost, svatovi su mogucnost lobiranja i misici za odbranu.
- kmirsad
#34804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Istina... ali vjeruj mi da mi to ne pričinjava nikavo zadovoljstvo... naprotiv... tuga, šta bi od onakvog borca...asker wrote:Zasto bi to uradio pobogu, covjek je rising star. Patriota, zlatni ljiljan, svaka mu Njegoseva! Jos u zadnje vrijeme stranka mu proziva ove udbase, neprijatelje drzave. Lik ce pomest sljedece izbore a stranka ide u zenit!kmirsad wrote:Onda neka da ostavku na sve strančke funcije... ima veliki broj zainteresiranih kandidata...
Ovi iz Rudog treba da se zabrinu, miki maus stranka, sad se pokazali, slijedi potop.
-
asker
#34805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zeljko izbija iz mene, sta da ti kazem. Eno mudroseri su i Miru Lazovica sinoc proglasili SDAovcem. Granice nema, dao Bog mogucnost serendanja bez posljedica. Valjda i mi imamo pravo da kazemo da je Zeljko Bogotacnemampojma0 wrote: Stani, kakva drzava? Stranka je vaznija od drzave, teorija i ideologija jos i vise. A dzaba ti drzava u kojoj necemo usvajati cuke i mace i pruziti im sve sto nemaju sva djeca u Bosni. Molim te kolega, jel treba da ti govorim o znacaju razmjestaja kontejnera, valjda i sam znas koliki je to znacaj. Uostalom, ako drzava i propadne mi necemo biti tu, kao sto nismo bili ni onda, pa cemo se u normalnim zemljama baviti nasim cukama i macama.
- kmirsad
#34806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prpa.ba wrote:Drotovsko-minderska logika. Stitimo drzavu pa nemamo vremena za gluposti vezane uz obicni zivot gradjana. Istovremeno, tih gradjana nikad manje zbog iseljavanja. Sto ukljucuje primarno vojnosposobne muskarce. A ne iseljavaju se zbog ugroze drzave vec zbog ekonomskih prilika i ocajnog funkcionisanja mahom kantonalnih institucija. Opet, ekonomske prilike velikim dijelom kantonalne, odredjenim dijelom federalne. Manje love = manje oklopnih vozila i slicnih esencija za odbranu drzave.
Last edited by kmirsad on 31/01/2019 10:31, edited 1 time in total.
- nemampojma0
#34807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zeljko je za puskomet ispred ovih anemicnih politicara.asker wrote:Zeljko izbija iz mene, sta da ti kazem. Eno mudroseri su i Miru Lazovica sinoc proglasili SDAovcem. Granice nema, dao Bog mogucnost serendanja bez posljedica. Valjda i mi imamo pravo da kazemo da je Zeljko Bogotacnemampojma0 wrote: Stani, kakva drzava? Stranka je vaznija od drzave, teorija i ideologija jos i vise. A dzaba ti drzava u kojoj necemo usvajati cuke i mace i pruziti im sve sto nemaju sva djeca u Bosni. Molim te kolega, jel treba da ti govorim o znacaju razmjestaja kontejnera, valjda i sam znas koliki je to znacaj. Uostalom, ako drzava i propadne mi necemo biti tu, kao sto nismo bili ni onda, pa cemo se u normalnim zemljama baviti nasim cukama i macama.
-
asker
#34808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zeljko dobija i sljedece izbore, stranka mu raste. Miki Maus NS iz nekog razloga drzi SDP za muda (diskutabilno dal ih imaju). Neka, sve po zasluzi. Slijedi potop biblijskih proporcija.nemampojma0 wrote:Zeljko je za puskomet ispred ovih anemicnih politicara.asker wrote: Zeljko izbija iz mene, sta da ti kazem. Eno mudroseri su i Miru Lazovica sinoc proglasili SDAovcem. Granice nema, dao Bog mogucnost serendanja bez posljedica. Valjda i mi imamo pravo da kazemo da je Zeljko Bogotac
- lerdi
#34809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
putokaz1 wrote:2014 nakon izbora su formirali SDA i SDP,DF ostala snažna opozicija
A nosioci listi 2016 Dado i Denis Stojnić su bili na listama SDP-a
DF je nevin
Da vam ne odgovaram posebno. Dado i Denis Stojnić nisu bili nikakvi nosioci listi već 3 i 6 na listi na prošlim lokalnim izborima. Obezbjedili si glasove i prošli u vijeće. Denis i Dado Stojnić nisu postavili Skaku za gradonačelnika već je to uradio samo Dado, zajedno sa Miladinom iz SDP-a i ostalim pro SDA gradskim vjećnicima, koji je na konto nacionalnog izjašnjavanja prošao u gradsko vijeće. Dado i Denis Stojnić su nakon toga izbačeni iz stranke. Zanimljvo da se DF-u, koji u tom trenutku egzistira nešto više od 3 godine, svako malo spočitavaju Stojnići dok se SDP-u koji u tom trenutku iza sebe ima skoro 30 godina "staža" prešućuje Miladin. Meni je logičnije da se DF-u tada dešavaju neki Stojnići nego SDP-u Miladin. Bar elementarna logika to nalaže.Better Man wrote: Denis i Dado Stojnić i drugi kandidati DF-a su 2016. godine podržali SDA i omogučili im da imaju vlast u gradu Sarajevu i Skaku za gradonačelnika, kao i vlast u općinama. Slično se desilo i 2014. godine.
Što se tiče 2014. godine smiješno je i pričati da je DF dao SDA-u vlast nakon što je SDA dobila na izborima 10 mandata na državnom i 29 mandata na federalnom nivou. Da nije bio DF, bio bi neko drugi kao što se i ispostavilo kasnije sa SBB-om. Uopšte je smiješno i pričati na taj način o tim događajima jer je SDA bio taj koji je diktirao procese nakon izbora 2014. Jedini koji je nakon rata dao vlast SDA-u je SDP i Lagumdžija 2010. godine jer su to jedini izbori nakon kojih SDA nije izašla kao najjača stranka, tako da priča o davanju vlasti SDA može se jedino fakturisati SDP-u i njihovim potezima nakon izbora 2010. godine.
- nemampojma0
#34810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Previse je receno i objasnjeno, ali lazi se recikliraju. Tako da je suvisno ista vise pricati onima koji nece da cuju. Mi se ne bavimo cukama, macama, kantonima i sitnim sicarima. Za to imaju neke druge stranke.
Nasa politika je jaka, stabilna i sigurna Bosna i Hercegovina!
Mi cemo pjevati svoju pjesmu, a smutljivci neka guslaju svoje pjesme.
https://www.youtube.com/watch?v=KzoSzKhiqAs
Nasa politika je jaka, stabilna i sigurna Bosna i Hercegovina!
Mi cemo pjevati svoju pjesmu, a smutljivci neka guslaju svoje pjesme.
https://www.youtube.com/watch?v=KzoSzKhiqAs
- Better Man
#34811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A šta je drugo nego SDA-ovac, kad zagovara koaliciju s njima, a znamo da su oni opustošili i opljačkali državu zajedno sa HDZ-om i ostalim partnerima.asker wrote:Zeljko izbija iz mene, sta da ti kazem. Eno mudroseri su i Miru Lazovica sinoc proglasili SDAovcem. Granice nema, dao Bog mogucnost serendanja bez posljedica. Valjda i mi imamo pravo da kazemo da je Zeljko Bogotacnemampojma0 wrote: Stani, kakva drzava? Stranka je vaznija od drzave, teorija i ideologija jos i vise. A dzaba ti drzava u kojoj necemo usvajati cuke i mace i pruziti im sve sto nemaju sva djeca u Bosni. Molim te kolega, jel treba da ti govorim o znacaju razmjestaja kontejnera, valjda i sam znas koliki je to znacaj. Uostalom, ako drzava i propadne mi necemo biti tu, kao sto nismo bili ni onda, pa cemo se u normalnim zemljama baviti nasim cukama i macama.
- Better Man
#34812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odgovori mi kako je Željko Komšić mogao sebi dopustiti da uopće braću Stojnić stavi na listu, jer znamo ko su i šta su i kakvog su morala? Ne branim SDP i isto mislim i za tog Miladina. Komšić je bio član SDP-a te 2010. godine visoki funkcioner SDP-a i sam je učestvovao u svemu tome s Lagumdžijom i ostalima. Kad je prvi put dao ostavku na sve funkcije u SDP-u i rekao da će se boriti da preuzme SDP kao predsjednik i da će nam reći imena svih korumpiranih funkcionera SDP-a i otkriti njihove mutne radnje, očekivao sam puno od njega i dao sam mu podršku, ali u ponedeljak nakon sastanka predsjedništva se kao miš povukao i totalno je razočarao sve poštene ljude ove zemlje. Nakon toga je ubrzo ponovo dao ostavku i napustio SDP, ali nam je do dan danas ostao dužan da kaže imena ljudi upetljanih u kriminal i korupciju. A mogao je preuzeti SDP da je ostao dosljedan svojim principima i uz prave saradnike, a ne foteljaše danas voditi SDP i da SDP bude jaka partija, koja bi minimum minimuma imala 300 hiljada glasova na izborima.lerdi wrote:putokaz1 wrote:2014 nakon izbora su formirali SDA i SDP,DF ostala snažna opozicija
DF je nevinDa vam ne odgovaram posebno. Dado i Denis Stojnić nisu bili nikakvi nosioci listi već 3 i 6 na listi na prošlim lokalnim izborima. Obezbjedili si glasove i prošli u vijeće. Denis i Dado Stojnić nisu postavili Skaku za gradonačelnika već je to uradio samo Dado, zajedno sa Miladinom iz SDP-a i ostalim pro SDA gradskim vjećnicima, koji je na konto nacionalnog izjašnjavanja prošao u gradsko vijeće. Dado i Denis Stojnić su nakon toga izbačeni iz stranke. Zanimljvo da se DF-u, koji u tom trenutku egzistira nešto više od 3 godine, svako malo spočitavaju Stojnići dok se SDP-u koji u tom trenutku iza sebe ima skoro 30 godina "staža" prešućuje Miladin. Meni je logičnije da se DF-u tada dešavaju neki Stojnići nego SDP-u Miladin. Bar elementarna logika to nalaže.Better Man wrote: Denis i Dado Stojnić i drugi kandidati DF-a su 2016. godine podržali SDA i omogučili im da imaju vlast u gradu Sarajevu i Skaku za gradonačelnika, kao i vlast u općinama. Slično se desilo i 2014. godine.
Što se tiče 2014. godine smiješno je i pričati da je DF dao SDA-u vlast nakon što je SDA dobila na izborima 10 mandata na državnom i 29 mandata na federalnom nivou. Da nije bio DF, bio bi neko drugi kao što se i ispostavilo kasnije sa SBB-om. Uopšte je smiješno i pričati na taj način o tim događajima jer je SDA bio taj koji je diktirao procese nakon izbora 2014. Jedini koji je nakon rata dao vlast SDA-u je SDP i Lagumdžija 2010. godine jer su to jedini izbori nakon kojih SDA nije izašla kao najjača stranka, tako da priča o davanju vlasti SDA može se jedino fakturisati SDP-u i njihovim potezima nakon izbora 2010. godine.
- lerdi
#34813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaš odakle Stojnići u DF-u? Upali u sukob sa Hadžibajrićem i skontali da bi im u tome svemu jako dobro bilo da su u OV. E onda su skontali da bi kroz DF mogli imati prolaz jer u DF-u postoji princip gender i nacionalne zastupljenosti kod kreiranja listi, učlanili se i kad je došlo vrijeme kreiranja listi prijavili se kao kandidati. OO DF-a koji je kreirao listu, dakle nije Komšić već OO kreirao listu, nije imao hrabrosti da se tome usprotivi i to je to. Meni je razumljivo da se neće niko suprostavljati jer ko bi sebi potencijalne probleme vezao za vrat bez potrebe. Njih dvojica se izjasnili kao Srbi i na konto toga su dobili poprilično visoke poziciji na listi i to je to. Komšić i predsjedništvo su samo potvrdili listu koju je kreirao OO i to je čitava priča vezana za Stojniće i DF. Oni vidjeli svoju priliku da prođu, DF nije imao dovoljno jaku infastrukturu da se tome usprotivi i gotovo. Zato opet kažem meni je logičnije da se ovakve stvari 2016. godine dešavaju DF-u nego SDP-u. To su bili prvi lokalni izbori na koje je DF izašao i jednostavno velika je mogućnost da se ovako nešto desi stranci koja prvi put prolazi kroz taj proces. I oni pa i vjećnici u Centru i Novom Sarajevu, te zastupnici u skupštini KS nešto ranije, su samo posljedica dječijih bolseti koje je stanka jednostavno morala preboljeti posebno nakon onakvog rezultata 2014. godine.Better Man wrote:Odgovori mi kako je Željko Komšić mogao sebi dopustiti da uopće braću Stojnić stavi na listu, jer znamo ko su i šta su i kakvog su morala? Ne branim SDP i isto mislim i za tog Miladina. Komšić je bio član SDP-a te 2010. godine visoki funkcioner SDP-a i sam je učestvovao u svemu tome s Lagumdžijom i ostalima. Kad je prvi put dao ostavku na sve funkcije u SDP-u i rekao da će se boriti da preuzme SDP kao predsjednik i da će nam reći imena svih korumpiranih funkcionera SDP-a i otkriti njihove mutne radnje, očekivao sam puno od njega i dao sam mu podršku, ali u ponedeljak nakon sastanka predsjedništva se kao miš povukao i totalno je razočarao sve poštene ljude ove zemlje. Nakon toga je ubrzo ponovo dao ostavku i napustio SDP, ali nam je do dan danas ostao dužan da kaže imena ljudi upetljanih u kriminal i korupciju. A mogao je preuzeti SDP da je ostao dosljedan svojim principima i uz prave saradnike, a ne foteljaše danas voditi SDP i da SDP bude jaka partija, koja bi minimum minimuma imala 300 hiljada glasova na izborima.lerdi wrote:putokaz1 wrote:2014 nakon izbora su formirali SDA i SDP,DF ostala snažna opozicija
DF je nevinDa vam ne odgovaram posebno. Dado i Denis Stojnić nisu bili nikakvi nosioci listi već 3 i 6 na listi na prošlim lokalnim izborima. Obezbjedili si glasove i prošli u vijeće. Denis i Dado Stojnić nisu postavili Skaku za gradonačelnika već je to uradio samo Dado, zajedno sa Miladinom iz SDP-a i ostalim pro SDA gradskim vjećnicima, koji je na konto nacionalnog izjašnjavanja prošao u gradsko vijeće. Dado i Denis Stojnić su nakon toga izbačeni iz stranke. Zanimljvo da se DF-u, koji u tom trenutku egzistira nešto više od 3 godine, svako malo spočitavaju Stojnići dok se SDP-u koji u tom trenutku iza sebe ima skoro 30 godina "staža" prešućuje Miladin. Meni je logičnije da se DF-u tada dešavaju neki Stojnići nego SDP-u Miladin. Bar elementarna logika to nalaže.Better Man wrote: Denis i Dado Stojnić i drugi kandidati DF-a su 2016. godine podržali SDA i omogučili im da imaju vlast u gradu Sarajevu i Skaku za gradonačelnika, kao i vlast u općinama. Slično se desilo i 2014. godine.
Što se tiče Komšića i SDP-a mislim da je on na prvu mislio da može nešto uraditi i da je fakat iskreno kontao mijenjati SDP iznutara ali previše je tu bilo Zlatkovih poltrona, kojih da se ne lažemo ima u dobroj mjeri i danas u SDP-u, da bi zaista i uspio u tome. Jednostavno mislim da bi se potrošio previše a da nikakav rezultat ne bi postigao. Tada sam razmišljao isto kao i ti i mislio da je trebao ostati ali sa ove vremenske distance mislim da je uradio pravi potez jer se tek nakon njegovog izlaska i rezultata na izborima 2014. godine počelo talasati unutar SDP-a. Tek nakon toga je SDP dobio pravu priliku za reformu koju po meni još uvijek nije iskoristio do kraja iako pomaka ima.
- Better Man
#34814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi, da je Komšić tada krenuo u reformu SDP-a, vjeruj mi da bi dobio plebiscitarnu podršku i da bi Lagumdžija sa svojim poslušnicima bio smaknut.
- lerdi
#34815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moguće drug, ali isto tako je moguće da bi Zlaja uspio ugušiti pobunu. Pa taj je jednog Durakovića istjerao iz stranke a da Komšiću ne pruži otpor. Opet je to ono ŠBBKBB ali sa ove distance mislim da je Komšić svojim potezima na neki način spasio ideju socijaldemokratije u BiH jer je i samom SDP-u pružio priliku za reformisanje. Utiska sam da bi se do principa jedan član jedan glas unutar SDP-a teško došlo da nije bilo onakvih turbulencija.Better Man wrote:Vidi, da je Komšić tada krenuo u reformu SDP-a, vjeruj mi da bi dobio plebiscitarnu podršku i da bi Lagumdžija sa svojim poslušnicima bio smaknut.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#34816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
miro lazović je samo iskusniji od prve garde političara koji predstavljaju sdp, a koji su bili isključivi u vezi koalicije sa sda. miro lazović, za razliku od tih mlađahnih političara je pokušao spasiti sdp, jer je i sam bio svjestan činjenice da sdp može ući u koaliciju sa sda.asker wrote:Zeljko izbija iz mene, sta da ti kazem. Eno mudroseri su i Miru Lazovica sinoc proglasili SDAovcem. Granice nema, dao Bog mogucnost serendanja bez posljedica. Valjda i mi imamo pravo da kazemo da je Zeljko Bogotacnemampojma0 wrote: Stani, kakva drzava? Stranka je vaznija od drzave, teorija i ideologija jos i vise. A dzaba ti drzava u kojoj necemo usvajati cuke i mace i pruziti im sve sto nemaju sva djeca u Bosni. Molim te kolega, jel treba da ti govorim o znacaju razmjestaja kontejnera, valjda i sam znas koliki je to znacaj. Uostalom, ako drzava i propadne mi necemo biti tu, kao sto nismo bili ni onda, pa cemo se u normalnim zemljama baviti nasim cukama i macama.
i ovo što rade forumaši, tipa banksy i ostalih koji joj lupaju
u sdpu ima previše interesnih struktura kojima je cilj da sdp uđe u vlast, a da partnere ne biraju i to je ključ kompletnog problema. ti mladi jurišnici sdpa su bili toliko isključivi u odnosu sa sda, da su kompletnoj javnosti stvorili sliku da sdp neće sa sda ni u diznilend, a ne u vlast. ono što sada čini miro lazović jeste spašavanje sdp, jer je taj lobi puno jači od tih mladih lavova, a isti lagano seže obruč oko vodećih ljudi sdpa.
- ultima_palabra
#34817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
asker wrote:Nema covjek vremena, bavi se sitnicom koja se zove zastita drzave. Nema vremena za cuke, mace, tramvaje, ZOI/MOI/KOI kurci palci.kmirsad wrote:Ja Željka nisam pomenuo. Mačke nema, miševi i ostali glodari mu kolo vode.asker wrote:Znaci DF nije probosanska patriotska stranka? Zeljko izdajnik?
Divno rezonovanje!
Neka preuzme dizgine i stranku dovede u red.
Neka stane pred kamere i on lično se izjasni.
- drug_profi
#34818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I zastiti li drzavu? Jel se puno umorio? Treba li mu rane previjati?
- Better Man
#34819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi, ogromna je razlika između Durakovića kad je istjeran i Komšića, jer Komšić je imao mandat člana predsjedništva, koji je osvojio sa preko 330 hiljada glasova. Dok je sam SDP imao 280 hiljada i nešto glasova.lerdi wrote:Moguće drug, ali isto tako je moguće da bi Zlaja uspio ugušiti pobunu. Pa taj je jednog Durakovića istjerao iz stranke a da Komšiću ne pruži otpor. Opet je to ono ŠBBKBB ali sa ove distance mislim da je Komšić svojim potezima na neki način spasio ideju socijaldemokratije u BiH jer je i samom SDP-u pružio priliku za reformisanje. Utiska sam da bi se do principa jedan član jedan glas unutar SDP-a teško došlo da nije bilo onakvih turbulencija.Better Man wrote:Vidi, da je Komšić tada krenuo u reformu SDP-a, vjeruj mi da bi dobio plebiscitarnu podršku i da bi Lagumdžija sa svojim poslušnicima bio smaknut.
- Banksy
#34820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zamoliću te, tebe i onog drugog dežurnog Komšićevog drota, da me ne peglate... Naporni ste, a plitki. A i skloni uvredama i etiketiranju, pa ću vas morati prijaviti moderaciji. Hvala, pozdrav.malakh wrote:
i ovo što rade forumaši, tipa banksy i ostalih koji joj lupaju, jeste klasično potpirivanje požara i ništa više od toga.
- nemampojma0
#34821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve je to nagadjanje, SBBKBB.Better Man wrote:Vidi, ogromna je razlika između Durakovića kad je istjeran i Komšića, jer Komšić je imao mandat člana predsjedništva, koji je osvojio sa preko 330 hiljada glasova. Dok je sam SDP imao 280 hiljada i nešto glasova.lerdi wrote:Moguće drug, ali isto tako je moguće da bi Zlaja uspio ugušiti pobunu. Pa taj je jednog Durakovića istjerao iz stranke a da Komšiću ne pruži otpor. Opet je to ono ŠBBKBB ali sa ove distance mislim da je Komšić svojim potezima na neki način spasio ideju socijaldemokratije u BiH jer je i samom SDP-u pružio priliku za reformisanje. Utiska sam da bi se do principa jedan član jedan glas unutar SDP-a teško došlo da nije bilo onakvih turbulencija.Better Man wrote:Vidi, da je Komšić tada krenuo u reformu SDP-a, vjeruj mi da bi dobio plebiscitarnu podršku i da bi Lagumdžija sa svojim poslušnicima bio smaknut.
Sumnjam da bi se iko odrekao pozicija kako u stranci tako i u vlasti, da bi vodio bitku protiv kolega i pomogao Komsicu. Mozda dovoljno govori i broj ljudi iz vrha SDP koji je izasao s Komsicem. Vjerovatno bi mnogi iskoristili da preko Komsica dokazu lojalnost Lagumdziji. Slazem se s @lerdi da je ovo pravi potez, da drukcije nista ne bi islo.
-
sahara1428
#34822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što ga SB i Faktor nadopunjuju
(kantonizatorima socijaldemokratije)
- Better Man
#34823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi, kad na izborima ti glas dadne preko 330 hiljada ljudi, onda možeš svašta. Zamisli da je krenuo tad u reformu SDP-a i da tih 330 hiljada stane iza tebe i zajedno traže smjenu Lagumdžije i poslušnika.nemampojma0 wrote:Sve je to nagadjanje, SBBKBB.Better Man wrote: Vidi, ogromna je razlika između Durakovića kad je istjeran i Komšića, jer Komšić je imao mandat člana predsjedništva, koji je osvojio sa preko 330 hiljada glasova. Dok je sam SDP imao 280 hiljada i nešto glasova.
Sumnjam da bi se iko odrekao pozicija kako u stranci tako i u vlasti, da bi vodio bitku protiv kolega i pomogao Komsicu. Mozda dovoljno govori i broj ljudi iz vrha SDP koji je izasao s Komsicem. Vjerovatno bi mnogi iskoristili da preko Komsica dokazu lojalnost Lagumdziji. Slazem se s @lerdi da je ovo pravi potez, da drukcije nista ne bi islo.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#34824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da se ne služiš obavještajnim manirima, nitko te ne bi ni peglao. ali...Banksy wrote:Zamoliću te, tebe i onog drugog dežurnog Komšićevog drota, da me ne peglate... Naporni ste, a plitki. A i skloni uvredama i etiketiranju, pa ću vas morati prijaviti moderaciji. Hvala, pozdrav.malakh wrote:
i ovo što rade forumaši, tipa banksy i ostalih koji joj lupaju, jeste klasično potpirivanje požara i ništa više od toga.
a ako imaš osnova da me prijaviš, prijavi. ne mogu ti tu pomoći.
- ultima_palabra
#34825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ublehaš par excellence. Ali SDP ne može donijeti ovu odluku bez da rizikuje podjelu stranke i egzodus članstva.sahara1428 wrote:Što ga SB i Faktor nadopunjuju![]()
![]()
![]()
![]()
(kantonizatorima socijaldemokratije)