Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Throttle wrote:Ma mislio sam vise da cu ja imat tu vinjetu pa cu moci parkirat u neke dijelove grada koji su ista zona
Sta ako nemas nikakvu a nema blizu placenog parkinga?
Ima tu milion zašto a malo zato
Pa ako si krenuo u grad, ne mozes biti ista zona jer si ti na periferiji, osim ako ti ne odgovara da parkiras recimo kod Industrijske skole, ako slucajno bude ista zona, u sto cisto sumnjam jer ih ima 11, pa ce to podijeliti po dijelovima grada.
Sad ispade najmanji problem sto ce se ljudi tuci za parking mjesto unutar iste zone.
Imate na stranici parking servisa dokument koje ulice sta. Ovo je otprilike graficki. Postoje slični sistemi u mnogim gradovima, npr Novi Sad. Tamo je cijena 130 RSD mjesečno (oko 2 KM) ili 1560 RSD godišnje (oko 25 KM) U principu trebalo bi smanjiti opterećenje parkinga, podstaći javni prevoz, pješke kretanje i slično. Ja mislim da će tog efekta sigurno biti. Sad kako će to u praksi izgledati, bumo videli.
Last edited by jasmind on 19/07/2019 15:14, edited 2 times in total.
Vrhunac stvaralaštva jeste ocrtati javne površine (a sad ne moraš ni to) i početi ih naplaćivati.
Ne daj Bože da oni smisle i provedu nekakav plan izgradnje podzemne garaže po različitim naseljima. Ili da smisle bilo šta drugo da olakšaju život građanima. A što bi? Jedina ti je svrha da zadovoljiš svoje potrebe, pružiš minimalnu uslugu, naplatiš najviše.
Imate na stranici parking servisa dokument koje ulice sta. Ovo je otprilike graficki. Postoje slični sistemi u mnogim gradovima, npr Novi Sad. Tamo je cijena 130 RSD mjesečno (oko 2 KM) ili 1560 RSD godišnje (oko 25 KM) U principu trebalo bi smanjiti opterećenje parkinga, podstaći javni prevoz, pješke kretanje i slično. Ja mislim da će tog efekta sigurno biti. Sad kako će to u praksi izgledati, bumo videli.
Kakvo smanjenje opterecenja parkinga kad cete izdati vise vinjeta nego ima parking mjesta?
Necu ih ja izdavat, veze nemam sa parkinzima. A napisah u principu, teoretski sto se to radi inace i u drugim gradovima. Teorija je da nece moci auta koja dolaze sa strane opteretit parkinge u grad ispred stambenih zgrada.
jasmind wrote:Necu ih ja izdavat, veze nemam sa parkinzima. A napisah u principu, teoretski sto se to radi inace i u drugim gradovima. Teorija je da nece moci auta koja dolaze sa strane opteretit parkinge u grad ispred stambenih zgrada.
A sta mislis o teoriji gdje na jednom parkingu ima 30-40 mjesta, a ti hladno izdas 60 vinjeta?
Sve bi to stajalo da se izda onoliko vinjeta koliko ima parking mjesta, ali...
channel10 wrote:Pa sta ce ljudi koji rade u drugoj zoni? Sta ce ljudi koji zive na selu, a rade u gradu ? J.bo mater ako su normalni ovi koji zele da sprovedu ovu odluku
Rjesenje je jedino da ko god ima vinjetu za bilo koju zonu, moze parkirati u bilo kojoj zoni do 16h, a poslije moze samo u svojoj zoni.
Ps: ali pazi 11 zona na ovako mali grad. Tacno da te natjera da placas javni parking. Nema sanse da ovo prodje jer ce radnici JP Parking biti bijeni u svakoj prilici.
Ljudi ( seljaci) koji rade u gradu mogu stati na plaćeni parking isto kao i ja koji dođem iz Radakova i platiti parkiranje.
Ako je malo sat ili dva,.dnevna karta košta 4 KM.
Ako im je to puno onda na autobus pa u grad.
Last edited by Ci-Nick on 19/07/2019 17:34, edited 1 time in total.
skoronikako wrote:Gdje pise da kad kupis stan dobijas mjesto za parking? Osim ako dodatno ne platis. Tako da ta prica o seljaku I dvoristu ne pije vodu.
Ok, trebaju stanari imati prednost, ali to I dalje nije njihovo vlasnistvo.
Ma stvar je malo zaguzicana , ko je prije 50-60 godina razmishljao o tome, prije rata ispred Kineskog bilo poluprazno jer nije imao svako auto. Sad da se hoce napraviti neke podzemne garaze u okolini Kineskog ja bih prvi iskeširao ali eto problem je sto niko nece investirat jer profit mala. Ne znam zasto se nesto na nivou opcine napravi kao zajednicko partnerstvo kupaca garaza i opcine pa tako da buduci vlasnici budu investitori. Ima narod para ali eto treba tu neko da se ugradi .
skoronikako wrote:Gdje pise da kad kupis stan dobijas mjesto za parking? Osim ako dodatno ne platis. Tako da ta prica o seljaku I dvoristu ne pije vodu.
Ok, trebaju stanari imati prednost, ali to I dalje nije njihovo vlasnistvo.
Ma stvar je malo zaguzicana , ko je prije 50-60 godina razmishljao o tome, prije rata ispred Kineskog bilo poluprazno jer nije imao svako auto. Sad da se hoce napraviti neke podzemne garaze u okolini Kineskog ja bih prvi iskeširao ali eto problem je sto niko nece investirat jer profit mala. Ne znam zasto se nesto na nivou opcine napravi kao zajednicko partnerstvo kupaca garaza i opcine pa tako da buduci vlasnici budu investitori. Ima narod para ali eto treba tu neko da se ugradi .
Ok to za Kineski 50.-60. Sta je sad sa novim zgradama? Kako dobiju dozvolu, a nisu rijesili barem po jedno mjesto za svaki stan? Naravno lakse je zavrnuti ruku gradjanima nego tajkunima.
Super vecer. Jest "hljeba I igara" ali je lijepo imati ovakav dogadjaj. Steta pa Kr0lj ne posvecuje ovoliko paznje izgradnji/popravci cesta, rjesavanju pitanja parkinga, sredjivanju nasih odmorista(mada ovdje ima I nas jer sve unistimo).
P.s. mogao je neko Sasi reci da otpjeva "savrseno"' od Robije kad je vec krenuo sa ovim tudjim hitovima.