SDP

kandelabar

#34776 Re: SDP

Post by kandelabar »

GraphicDesigner wrote:Crveni kmeri nemate nikakve sanse na ovim izborima.
Cekali su sansu od 2002g i one ALijanse za promjene nakon 8g dobili povjerenje i uprskali su ostat ce im bazno stranacko tijelo Tuzla,Sarajevo,Zivinice ali je pitanje u kolikom broju nesto ce odvuci DF nesto ce se vratit SDA koliko puno ce izgubiti SDP vidjet cemo ali imali su dobru sansu i nisu iskoristili
lasta2

#34777 Re: SDP

Post by lasta2 »

dobro ba, šta paničite vi children of šćepo and bakir? ostaće i vama nešto vlasti, neće SDP sve osvojiti. mislim nismo još toliko sazreli kao društvo da socijaldemokratija osvoji bar 50% glasova birača. još uvijek ima puno nepismenih, neupućenih, neiživljenih i isprestravljenih koji će da nas uništavaju i unazađuju glasajući za sda, sbb, df, sf, kf, hf, uhf, vhf, od lijanovića dva putića itd.

prejaki i UJEDINJENI!
XXS

#34778 Re: SDP

Post by XXS »

Image
al_akhisari

#34779 Re: SDP

Post by al_akhisari »

lasta2 wrote:dobro ba, šta paničite vi children of šćepo and bakir? ostaće i vama nešto vlasti, neće SDP sve osvojiti. mislim nismo još toliko sazreli kao društvo da socijaldemokratija osvoji bar 50% glasova birača. još uvijek ima puno nepismenih, neupućenih, neiživljenih i isprestravljenih koji će da nas uništavaju i unazađuju glasajući za sda, sbb, df, sf, kf, hf, uhf, vhf, od lijanovića dva putića itd.

prejaki i UJEDINJENI!
...nažalost, neki od epiteta u gornjem postu, zaista stoje, kada su su pitanju glasači u bih; logikom stvari, i stranke kojima takvi daju svoje glasove, nisu daleko odmaknule od istih; kada insan zna da u ovakvoj/ takvoj žabokrečini političkog života u bih, sdp ne može da se nametne kao vodilja, da se izdigne iznad tog sveopćeg lopovluka, nemara,...ne može a da ne bude ljut, razočaran,... :evil: bojim se da je sdp-ov problem, ali i razlog njihove trenutne pozicije (koja će vjerovatno biti gora nakon ovih izbora-nažalost), upravo u tome što zapravo, suštinski nisu niti malo drugačiji od ostalih :sad:
htcxone

#34780 Re: SDP

Post by htcxone »

Image

Drugačiji od svih :D
drug_profi

#34781 Re: SDP

Post by drug_profi »

Dobro ja vjerujem da je uzimao reket ali ovo ne dokazuje nista.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
Dr. Kuca

#34782 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Epilog je da ce se sdp i sda naic na pola puta, od svojih puteva.
zippoo87

#34783 Re: SDP

Post by zippoo87 »

Bakir Hadziomerovic da nema oraha u dzepu ne bi NIKADA prihvatio kandidaturu ispred SDPa a istom logikom,ne bi ga SDP ni kandidovao za predsjednistvo

SDP kako neko napisa,sustinski nije ni 1% drugaciji od SDA i to je ono sto narod govori "svi su isti"
nazalost,taj isti narod nije doboljno informisan i obrazovan da se edukuje,da trazi informacije i da glasa po logici...da vidi da ima i normalnih ljudi i normalnih stranaka...ljudi koji su neko i nesto i koji su ostvareni u raznim sferama i oblastima a koji nisu postali "zvijezde" tek nakon sto su zasjeli u neku fotelju...naravno uvijek su negativne vijesti vezane za iste

zato ovaj gore sto pise smijesne postove,tipa,narod nije sazrio za 50% socijaldemokratije...ja bi rekao da narod zeli socijal.demokratiju ali ne onu koju SDP nudi,jer to se pravim imenom zove KRIMINAL a ne socijaldemokratija

ove pojmove poturaj nekom drugom,smijesno stvarno
Heartbeats

#34784 Re: SDP

Post by Heartbeats »

Google never forgets

Image

Zaista drugaciji predsjednik :run:
kandelabar

#34785 Re: SDP

Post by kandelabar »

,a ovo ?
wolf07

#34786 Re: SDP

Post by wolf07 »

@crvenebrigade

Informisi se o organizaciji cije ime si uzeo kao nickname!!! Ja ti opet kazem da su to klasicni teroristi. Oteli su Predsjednika vlade Italije, drzali ga u pritvoru par mjeseci, ubili ga i izbacili njegovo tijelo iz auta na ulicu! E sad, ja tebi ne mogu pomoci ako ti mislis da pojam "terorizam" mora biti povezan na ovaj ili onaj nacin sa dzamijom, islamom i sl., ali "Crvene brigade" su najobicniji teroristi. To sto je njihovo politicko usmjerenje ljevicarsko od njih ne cini fine ljude. Njihove zrtve su bili obicni gradjani kao i visoko rangirani politicari, vojnici i privrednici.

A sto se tice socijaldemokratije! Nije to losa ideja, naprotiv. Ja je dozivljavam kao nesto vrlo blisko iako ovdje bez dlake na jeziku kazem da moja podrska najvjerovanije ide Bakiru Izetbegovicu. U cemu je fazon? Pa jednostavno se radi o tome da ovdje od socijaldemokratije imamo samo ime koje nosi SDP i SNSD. Ni jedni ni drugi nisu ni onjusili socijaldemokratije, samo su se tako nazvali. Po meni su se isto tako mogli zvati i "Babilonska narodna partija" ili "Fenicanski savez za bolje sutra" ili "Eskimska demokratska stranka" ili.... dodaj po zelji. SDA je kudikamo iskrenija (a i bliza demokratiji) u svemu sto radi. To ne znaci da ja mislim da su idealni i da ne moze bolje, ali za sad - to je to. Kad SDP bude na djelu ono sto mu ime kaze onda cemo pricati o mom glasu za nekog od njih. Do tada, eno im Dodik pa nela se s njim miluju. Ja mislim da je Zlaji suza na oko krenula kad je vidio da Baja prijeti - ko ode na BN TV nema mu plate. Kako bi Zlaja volio da moze tako ovdje. I kad smo kod toga, mislim da se i Baja zajeb'o u procjeni, ali to je vec njegov problem.
sigh

#34787 Re: SDP

Post by sigh »

:lol: Ovdje svakakvih gluposti procitati. Cuj veliki Bosnjaci razocarani socijaldemokratijom. Kako mrzim ovo glumatanje, ono kao dopada mi se ideja socijaldemokratije ali ipak nacionalizam je manje zlo. SDA svakako da je vise demokraticna, skoslka segregacija i "cista djeca" naprosto cine temelje demokratije. :lol:
crvenebrigade

#34788 Re: SDP

Post by crvenebrigade »

htcxone wrote:Image

Drugačiji od svih :D
OZBILJNA PRIJETNJA: Priprema za likvidaciju Bakira Hadžiomerovića Žurnal - Jedina slobodna teritorija

Matrica eliminacije nepoželjnih već postoji. Brutalno ubistvo Milana Vukelića, imalo je vrlo sličan rukopis. Previše je sličnosti da bi se radilo o slučajnosti
Informacija objavljena u Nezavisnim novinama, dnevnom listu u vlasništvu Željka Kopanje, kako je Bakir Hadžiomerović reketirao INA-u, iskustvo nas uči, tipičan je primjer medijske pripreme za likvidaciju urednika 60 minuta. Po uhodanom maniru obavještajno-policijskog podzemlja, prvo ide moralna diskvalifikacija, a potom i fizička likvidacija. U ovom slučaju žrtva bi trebao biti urednik najjače medijske kuće u Bosni i Hercegovini. Njegovim targetiranjem kao pripadnika mafijaške grupe, u čijem je opisu djelatnosti, pored maltretiranja ubogih političara i raspirivanja međuacionalističke mržnje, valjda i reketiranje naftnih kompanija, u javnosti bi se stvorio dojam kako je Hadžiomerović nastradao u obračunu mafije. Pored toga, anulira se sav njegov novinarski angažman oko raskrinkavanja kriminala i korupcije političara u BiH, a Federalna televizija postaje leglo kriminala i meeting point reketaša svih boja. To se sve garnira sa Lagumdžijom i SDP-om, učmalim Ohaerom i dobijemo ko sunce čistog Dodika, ispranog Čovića, visokomoralnog i nadasve profesionalnog Kopanju..., - mirna Bosna i sretna Hercegovina.

Nažalost, nije ovo nikakav loši scenarij, niti petparački foršpan za triler B-produkcije, nego kontinuirani i predani rad na eliminaciji novinara, urednika najgledanijeg političkog magazina u zemlji. Postoji čitav niz poteza koji dovode do, nažalost, tragičnog završetka. Razvoj događaja u budućnosti odredit će da li će na kraju žrtva biti novinar, ili će nalogodavci odgovarati, kako za ovo, tako i za sav onaj kriminal koji ih prati godinama.

Matrica eliminacije nepoželjnih već postoji. Brutalno ubistvo Milana Vukelića, imalo je vrlo sličan rukopis. Previše je sličnosti da bi se radilo o slučajnosti.

PRVI POTEZ: Počelo se još prije nekoliko mjeseci. Krenulo se sa javnim problematiziranjem policijske pratnje Bakira Hadžiomerovića. Kritizirane su navodno nepotrebne mjere zaštite. Ismijavana je odluka Kantonalnog MUP-a da se odredi stalna pratnja nakon niza ozbiljnih prijetnji upućenih Hadžiomeroviću i njegovoj porodici.

Cilj ove faze je da se meta izvede na čistinu.

Milan Vukelić je najavljivao svoju smrt. U više navrata je javno objavljivao kako prima ozbiljne prijetnje. Žalio se i policiji. Niko nije reagirao. Štaviše, on je postao predmet policijske istrage.

DRUGI POTEZ: Uslijedila je medijska kampanja sa ciljem da se Hadžiomerović predstavi kao kriminalac, medijski reketaš. Nezavisne novine, gle slučajnosti, nedavno su objavile tekst kako je Udruženje umirovljenika podiglo krivičnu prijavu protiv nekoliko osoba među kojima je i Bakir Hadžiomerović. U prijavi je tako navedeno da su “Hadžiomerović i još nekolicina novinara FTV-a bili na Prlićevom platnom spisku kako bi u emisiji '60 minuta' diskreditovali sve one koji su ukazivali na kriminal u HT Eronetu”. SIPA je odbacila ove navode. Naravno, demanti nije objavljen ali je perje ostalo rasuto. Prvi dio pripreme je završen - okrnjen je imidž beskompromisnog novinara. Bakir je prikazan kao reketaš širokog spektra, od Eroneta pa do..., evo vidimo, naftnih kompanija.

Zaista nekim čudom, ponovo imamo u akciji Nezavisne novine. Mjesec dana prije ubistva Vukelića Kopanjino glasilo objavljuje kako je u banjalučkom naselju Šeher zapaljen automobil čija je vlasnica već duže vrijeme u zavadi sa Milanom Vukelićem, i da se stanovnici ovog naselja žale kako im on već duži niz godina stvara probleme, a s njim vode i imovinske sporove: “Tvrde da je dio kuće napravio na zemlji porodice Džanić, zasadio boriće na tuđem zemljištu, a čak je i dio državne ceste prisvojio i postavio stubove, zbog čega je stanarima u toj ulici bio otežan prolaz vozilima. Na intervenciju Komunalne policje Vukelić je stubove morao da ukloni, ali sporovi s njim nisu završeni”, napisala je novinarka Nezavisnih.

Šta je dakle Vukelić? Konfliktna osoba, u zavadi sa svima. Lista potencijalnih neprijatelja proširena je do neslućnih razmjera.

TREĆI POTEZ: Sataniziranje Hadžiomerovića, medijske kuće u kojoj on radi, grada u kojem živi..., pa skoro sve do granapa gdje kupuje hljeb. Etiketiran je kao nacionalista, reketaš, komunjara, prvak “divljeg novinarstva”... Razotkriveno je kako on, Federalna televizija, Sarajevo, sarajevski intelektualci, “mulac Soldo”, krava novinarka, mrski komunisti..., na kompleksu žrtve grade najmlađi fašizam na Balkanu. Pri tom se hoće reći kako svi ovi, i još neki, od Bošnjaka prave fašiste. Ne valjaju, dakle, Bakir, FTV, Sarajevo, Bosna i Hercegovina, Bošnjaci, Srbi i Hrvati iz Sarajeva..., a ni ćevapi nisu više kao što su nekad bili. Sve to potpisuje intelektualna elita, moralna savijest Bosne i Hecegovine - Mirjana Kasapović, pa ugledna komentatorka Mlinarević-Sopta, pa jedan bračni par iz Sarajeva, plejada vrhunskih kolumnista i saradnika Kopanjinih visokotiražnih glasila...

Milan Vukelić je kao inžinjer radio u Zavodu za izgradnju Banje Luke. Godinama je prozivao politički vrh u Republici Srpskoj i samoj Banjoj Luci za kriminal, korupciju, građevinsku mafiju. Zbog toga je u medijima nazivan neuračunljivim, agresivnim, paranoičnim...

ČETVRTI POTEZ: Završetak priprema-kriminaliziranje žrtve. Za to su potrebni tiražna novina, faksimil – nije nužno originalni, i novinar, po mogućnosti poznat, još bolje ako nije odavde, i da je skup. Ime koje se samo nameće - Denis Kuljiš, novinarska gromada. Beskompromisni zaštitnik napaćenih, poniženih, ugnjetavanih i maltretiranih političara, vlastodržaca i zaštitnika nacionanih interesa, über alles.

On, Mladen Bajić, USKOK i policija posjeduju dokument u kojem direktor InterINA d.o.o. Mostar, Franjo Božić priopćava, pardon obavještava predsjednika Uprave kako je platio 30.000 eura Bakiru Hadžiomeroviću, da on u svojoj emisiji ne napada konzorcij INA-MOL-ENERGOPETROL.

Sve lijepo piše, plavo na bijelo-Bakir Hažiomerović je reketaš, i to skup reketaš sa samog vrha mafijaške ejtipi liste. Tu je faksimil. E, sada što to demantira Bakir Hadžiomerović, što demantiraju INA i Franjo Božić, ma dajte molim vas, pa kome da se vjeruje - njima ili Kopanji i Kuljišu? Mogu oni demantirati kako hoće, kada Kopanja i Kuljiš za nekog kažu da je kriminalac i lopov, morate im vjerovati. Oni takve odlično poznaju, sreću se s njima svaki dan.

Milan Vukelić je danima prije ubistva govorio kako mu prijete, kako je ubijeđen da će ga ubiti. No mediji su ga proglasili korumpiranim reketašem, kavgadžijom a pojavila se i uplatnica na kojoj piše kako je Milanu Vukeliću uplaćeno nekoliko hiljada maraka na račun. Na uplatnici je, pazite sada, napisano kako je svrha uplate: MITO. Nekoliko dana nakon toga, Milan Vukelić je ubijen. Njegove ubice nisu nikada otkrivene, a oni koje je Vukelić prozivao za kriminal i korupciju i danas normalno žive i rade u boljem dijelu BiH.

NASTAVAK: Šta će se dalje dešavati, najmanje zavisi od Bakira Hadžiomerovića. Mnogo više odgovornosti imaju PRVO: međunarodni zvaničnici; DRUGO: organizacije za zaštitu ljudskih prava i novinarskih sloboda; TREĆE: pravosudne institucije i policija; ČETVRTO: javnost, ma šta to značilo.

U suprotnom..., ne smijem ni da razmišljam o tome.

MOTIV: Uvijek ostaje pitanje: zašto bi neko naudio Bakiru Hadžiomeroviću? Samo kada izgovorite ovo pitanje jasno vam je koliko je ono suvišno. Politički vrh u Republici Srpskoj odavno, otvoreno prijeti Bakiru Hadžiomeroviću i njegovim kolegama iz 60 minuta. Politički vrh hrvatskih nacionalističkih stranaka davno je targetirao Hadžiomerovića i FTV kao neprijatelje hrvatskog naroda i još svašta nešto. Željko Kopanja? Pa dovoljno je samo podsjetiti se Hadžiomerovićevog teksta objavljenog u Žurnalu i sve je jasno.

A intelektualni vrh – kuljiši, kasapovićke, sopte... Ideali ili novac, šta mislite da je od ovo dvoje?

(zurnal.info)

Prepali su se stranacki placenici i trolovi buduceg pobjednika Bakira Hadziomerovica. :lol:
Heartbeats

#34789 Re: SDP

Post by Heartbeats »

wolf07 wrote: SDA je kudikamo iskrenija (a i bliza demokratiji) u svemu sto radi. To ne znaci da ja mislim da su idealni i da ne moze bolje, ali za sad - to je to.
:place1:

Potpuno se slazem da je SDP ne da nema S nego nema ni LJ od socijaldemokratije. Tj ima je taman toliko kao kad kupis mlijecnu cokoldadu pa pise da mozes naici na tragove ljesnjaka..E pa ti tragovi su socijaldemokratija u danasnjem SDP-u. Ali ovo za SDA, stvarno ne znam dokle seze mazohizam glasackog tijela!!
SDP jeste usr'o motku yadnjih 4 godine i dobit ce crveni karton, a SDA-u ne bi dao ni mjesnu zajednicu da vode koliko su unistili i drustvo i drzavu. Oni su okidac, oni su sjeme iz kojeg su nikli i Ceric i Radoncic i Saja i Gasi i Zika i Kemo Causevic, pa i na kraju krajeva i ovakav SDP je njihov proizvod jer su oni postavili temelje ovog bolesnog drustva u kojem zivimo!
wolf07

#34790 Re: SDP

Post by wolf07 »

Heartbeats wrote:
wolf07 wrote: SDA je kudikamo iskrenija (a i bliza demokratiji) u svemu sto radi. To ne znaci da ja mislim da su idealni i da ne moze bolje, ali za sad - to je to.

Potpuno se slazem da je SDP ne da nema S nego nema ni LJ od socijaldemokratije. Tj ima je taman toliko kao kad kupis mlijecnu cokoldadu pa pise da mozes naici na tragove ljesnjaka..E pa ti tragovi su socijaldemokratija u danasnjem SDP-u. Ali ovo za SDA, stvarno ne znam dokle seze mazohizam glasackog tijela!!
SDP jeste usr'o motku yadnjih 4 godine i dobit ce crveni karton, a SDA-u ne bi dao ni mjesnu zajednicu da vode koliko su unistili i drustvo i drzavu. Oni su okidac, oni su sjeme iz kojeg su nikli i Ceric i Radoncic i Saja i Gasi i Zika i Kemo Causevic, pa i na kraju krajeva i ovakav SDP je njihov proizvod jer su oni postavili temelje ovog bolesnog drustva u kojem zivimo!
Kad vec pricamo o tome sta je gdje niklo onda bi mogli da napravimo i korak dalje pa da kazemo kako je Mladic izasao ispod Titovog sinjela i petokrake pa vidi kakav cetnik od njega ispade. Jbg, SDA ne valja kad hrani desnom rukom pascad koja samo seru i prave stetu, SDA ne valja kad takva pascad otpadnu od nje! Hajde da napravimo sljedecu analizu koja je po meni jedina mjerodavna. Pogledaj sta je otpalo od SDA! Sve od zla oca i od gore matere po mom misljenju, uz izuzetak jednog Adnana Terzica i, nekad davno, Harisa Silajdzica. Ne znam kakav je status u stranci Ejupa Ganica i Hasana Muratovica a o njima mislim sve najbolje. Ostalo je sve goli bijednik i protuha.
A sta otpada od SDP-a? Sve bolji od boljeg: oba Komsica, Popovic, Pecanac, Skenderagic, Bogicevic, Durakovic, Lazovic! Ono sto je ostalo u SDP-u je sve samo govno do govneta, i ne znas ko vise smrdi. U SDA ima jos govana, ali ima i jedan Sefik Dzaferovic, Genjac, Kasumovic. Problem je malo sa kadrovima koje je na silu izgurao Sulejman Tihic koji nisu mogli odgovoriti zadatku a ovi gore pomenuti se mogu nekome svidjati ili nesvidjati ali nisu nekorektni ljudi iti neko ko je bezocno pljackao narod, znalo bi se da jesu.

I na kraju, vec sam pominjao, SDA je obavila unutarstranacke izbore kakve neka druga stranka nece dostici ni za 10 godina. Zlatka u SDP-u moze nasijediti samo njegov sin Salko-Zlatko, osim ako nakon oktobarskog poraza samog Zlaju ne otjeraju govnjivom motkom, mada cisto sumnjam, nema ko. A sto se tice moje licne simpatije prema ideji socijaldemokratije ona je stvarna, vjerovali vi meni ili ne, svejedno mi je. A razloge zasto SDP ne moze dobiti moj glas sam obrazlozio i ne bih o tome dalje tupio jer to niti je tema niti ima ikakvu vaznost u cjelini.
wolf07

#34791 Re: SDP

Post by wolf07 »

sigh wrote::lol: Ovdje svakakvih gluposti procitati. Cuj veliki Bosnjaci razocarani socijaldemokratijom. Kako mrzim ovo glumatanje, ono kao dopada mi se ideja socijaldemokratije ali ipak nacionalizam je manje zlo. SDA svakako da je vise demokraticna, skoslka segregacija i "cista djeca" naprosto cine temelje demokratije. :lol:
Ma vjeruj sta god hoces, ja korektno kazem da nece SDP dobiti moj glas, SDA vjerovatno hoce, i navodim zasto je to tako. A sto se tice skola, segregacije i sl. Pa ciji je to patent HDZ-ov ili SDA-ov? I ono jos vaznije - zasto to SDP nije ispravio u ove 4 godine?
sigh

#34792 Re: SDP

Post by sigh »

wolf07 wrote:
sigh wrote::lol: Ovdje svakakvih gluposti procitati. Cuj veliki Bosnjaci razocarani socijaldemokratijom. Kako mrzim ovo glumatanje, ono kao dopada mi se ideja socijaldemokratije ali ipak nacionalizam je manje zlo. SDA svakako da je vise demokraticna, skoslka segregacija i "cista djeca" naprosto cine temelje demokratije. :lol:
Ma vjeruj sta god hoces, ja korektno kazem da nece SDP dobiti moj glas, SDA vjerovatno hoce, i navodim zasto je to tako. A sto se tice skola, segregacije i sl. Pa ciji je to patent HDZ-ov ili SDA-ov? I ono jos vaznije - zasto to SDP nije ispravio u ove 4 godine?
To ti je HDZ-ov i SDA-ov patent. Pogledaj malo sta kazu lokalne ispostave SDA u kantonima pogodjenim ovom bolesnom pojavom. Oni su donijeli zakljucke kako bosnjacka djeca iskljucivo trebaju ostati izmedju sebe kako bi ostala "cista", naravno sve u cilju sto boljeg obrazovanja te djece :lol: . Mogli su bar malo bolje to upakovati da ne zvuci toliko nacionalisticki, cuj "cista djeca", pa jeza me uhvati kad procitam takvo nesto. Medjutim niko ne obraca preveliku paznju, valjda sto su zakljucci lokalnih ispostava u nekim manjim sredinama i sto vjesto kriju tu bolesnu ideologiju, jer znaju da je bolesna :roll: . SDP nije imao nikoga u tim resorima, uglavnom se SDA i HDZ potrude da to ostane u njihovim rukama nekog od njih. Trenutno HDZ tu vodi glavnu rijec. :wink:
The BEN10

#34793 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Opa, jel to Kirba Hajrovic 30 milki ojra? :shock:
anonimusae

#34794 Re: SDP

Post by anonimusae »

dobro organizovana kriminalna grupa na celu sa zagundžijićem. Ako zelite da potonemo za jos 4 godine onda glasajte za njih!!!
dustaban

#34795 Re: SDP

Post by dustaban »

Spremate se ponovo glasati za njih ?

Image

Ali zašto zaboga ?!
VjecitiStudent

#34796 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Zove Lidija K. na TV, 'glasajte za ljevicu', znači ne glasajte za SDP.
Better Man

#34797 Re: SDP

Post by Better Man »

wolf07 wrote:
Heartbeats wrote:

Kad vec pricamo o tome sta je gdje niklo onda bi mogli da napravimo i korak dalje pa da kazemo kako je Mladic izasao ispod Titovog sinjela i petokrake pa vidi kakav cetnik od njega ispade. Jbg, SDA ne valja kad hrani desnom rukom pascad koja samo seru i prave stetu, SDA ne valja kad takva pascad otpadnu od nje! Hajde da napravimo sljedecu analizu koja je po meni jedina mjerodavna. Pogledaj sta je otpalo od SDA! Sve od zla oca i od gore matere po mom misljenju, uz izuzetak jednog Adnana Terzica i, nekad davno, Harisa Silajdzica. Ne znam kakav je status u stranci Ejupa Ganica i Hasana Muratovica a o njima mislim sve najbolje. Ostalo je sve goli bijednik i protuha.
A sta otpada od SDP-a? Sve bolji od boljeg: oba Komsica, Popovic, Pecanac, Skenderagic, Bogicevic, Durakovic, Lazovic! Ono sto je ostalo u SDP-u je sve samo govno do govneta, i ne znas ko vise smrdi. U SDA ima jos govana, ali ima i jedan Sefik Dzaferovic, Genjac, Kasumovic. Problem je malo sa kadrovima koje je na silu izgurao Sulejman Tihic koji nisu mogli odgovoriti zadatku a ovi gore pomenuti se mogu nekome svidjati ili nesvidjati ali nisu nekorektni ljudi iti neko ko je bezocno pljackao narod, znalo bi se da jesu.

I na kraju, vec sam pominjao, SDA je obavila unutarstranacke izbore kakve neka druga stranka nece dostici ni za 10 godina. Zlatka u SDP-u moze nasijediti samo njegov sin Salko-Zlatko, osim ako nakon oktobarskog poraza samog Zlaju ne otjeraju govnjivom motkom, mada cisto sumnjam, nema ko. A sto se tice moje licne simpatije prema ideji socijaldemokratije ona je stvarna, vjerovali vi meni ili ne, svejedno mi je. A razloge zasto SDP ne moze dobiti moj glas sam obrazlozio i ne bih o tome dalje tupio jer to niti je tema niti ima ikakvu vaznost u cjelini.
Hočeš reči da su u SDA nakon odlaska šljama ostali sve fini i pošteni? Ostao je još gori šljam poput Bakira Izetbegovića, kojima je jedini cilj pljačka države i postavljanje podobnih. Nakon nesposobnog pijanice Ahmeta Hadžipašića, SDA nas je uvjerila da za premijera FBiH mogu postaviti još goru i nesposobniju osobu, a to je maneken Nedžad Branković, koji je pobjegao iz premijerske stolice da ga ne bi linčovali borci. Pa ga je zamjenio jednako nesposoban Mustafa Mujezinović. Ne mogu da razumijem kako možeš glasati za Bakira Izetbegovića, čovjeka koji je sponzor svih mafioza i koji je bio veliki prijatelj sa okorjelim kriminalcem Ćelom Bajramovićem. SDA je uništila državu i dovela je na rub propasti, a svestranu podršku su imali u svojim koalicionim partnerima SBiH, HDZ, SNSD, nekadašnjem SDS-u i naravno sadašnjem SDP-u. Upravo SDA i HDZ su uništili grad Mostar zahvaljujući njima taj grad nema vlast, niti su održani zbori i zahvaljujući njima grad je podjeljen po nacionalnoj osnovi i u njemu vlada klasični aparthejd. Ne smijemo dozvoliti da nam Bakir Izetbegović sjedi u predsjedništvu, jer čovjek ništa nije uradio korisno u svom mandatu, osim što je ženu smjestio za dirertoricu Opće bolnice i što je kupovao luksuzne Audie za svoje potrebe novcem poreskih obveznika. Isto tako nesmijemo dozvoliti da nam u predsjedništvu sjede Dragan Čović i Željka Cvijanović. Moramo glasati za nove ljude koji su dokazani u svojim profesijama, a takvih ima jako puno.
drug_profi

#34798 Re: SDP

Post by drug_profi »

Kad SDA (ako) ode u opoziciju, ova drzava ce dobiti sansu.
Dotle, sanse nema.

A ovaj SDP, isto nema sanse nikakve dok se ne vrati izvorima.
Radnicima, tzv. srednjoj klasi koja je u nasem slucaju sirotinja.
crvenebrigade

#34799 Re: SDP

Post by crvenebrigade »

drugi profil wrote:Kad SDA (ako) ode u opoziciju, ova drzava ce dobiti sansu.
Dotle, sanse nema.

A ovaj SDP, isto nema sanse nikakve dok se ne vrati izvorima.
Radnicima, tzv. srednjoj klasi koja je u nasem slucaju sirotinja.
U potpunosti dijelim misljenje. SDP se mora okrenuti jos ulijevo: radnicima, obespravljenima i svima onima kojima su SDA i njihovi skorojevicki tajkuni unistili zivote.

Zalosno je da danas nekada antifasisticko, ljevicarsko i slobodarsko "Oslobodjenje" predstavlja najobicniji propali megafon skorojevickih i izrabljivackih tajkuna, i pogresne te unistavajuce desnicarske politike SDA.
Novak20

#34800 Re: SDP

Post by Novak20 »

wolf07 wrote:
U SDA ima jos govana, ali ima i jedan Sefik Dzaferovic, Genjac, Kasumovic. Problem je malo sa kadrovima koje je na silu izgurao Sulejman Tihic koji nisu mogli odgovoriti zadatku a ovi gore pomenuti se mogu nekome svidjati ili nesvidjati ali nisu nekorektni ljudi iti neko ko je bezocno pljackao narod, znalo bi se da jesu.
Gledam imovinski karton Fuada Kasumovića iz G. Vakufa.
http://database.cin.ba/baza/profil.php?profil=85
Jako impozantno za nekoga ko je fakultet upisao četiri godine iza završene srednje škole i ko je 1995 došao iz G.Vakufa. Primjer kako zajedno idu politika i bizmis. Sve stečeno po zakonu. Šta tek nije navedeno.....
Post Reply