U TK imaju 15 mandata, u KS 12?, u ZDK 10? valjda nesto i urade.kmirsad wrote:Proučit ću i Bismile i Očenaš... da tako bude... Siguran sam da Pedja neče odustati od svojih uslova, Zakono porijeklu imovine i Konkursi sa imenovanja i zapošljavanja...ako prihvate ostali... eto opšte šorke u Abu Dabiju...![]()
![]()
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Heller
#34776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#34777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Teška situacija... ali kad se hoče, zna i smije... ništa nije nemoguće...Heller wrote:U TK imaju 15 mandata, u KS 12?, u ZDK 10? valjda nesto i urade.kmirsad wrote:Proučit ću i Bismile i Očenaš... da tako bude... Siguran sam da Pedja neče odustati od svojih uslova, Zakono porijeklu imovine i Konkursi sa imenovanja i zapošljavanja...ako prihvate ostali... eto opšte šorke u Abu Dabiju...![]()
![]()
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#34778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma čim ih Konaković imenuje ministrima , vatra se zapravo gasi pa dima neće biti...kmirsad wrote:Želim pregovaračima NS- a , SDP-a i DF-a... puno mudrosti, strpljenja, dugih sporogorečih fitilja, uspjeha... a što manje ličnih sujeta... u današnjim pregovorima... za dobro svih nas.
S nestrpljenje očekujem da se iz dimnjaka u središtu NS-a... zavijori bijeli dim...
-
mahalik
#34779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Raspast će se sve prije nego se sastavi
- kmirsad
#34780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zaista malo znam o Dini, vi iz Sarajeva ga sigurno dobro znate, svakako bolje od mene ne mogu da vam osporavam, vidim da vas iz Sarajeva večina nema neko dobro mišljenje...Meni nako lik na televiziji simpatičan...sabina1 wrote:Ma čim ih Konaković imenuje ministrima , vatra se zapravo gasi pa dima neće biti...kmirsad wrote:Želim pregovaračima NS- a , SDP-a i DF-a... puno mudrosti, strpljenja, dugih sporogorečih fitilja, uspjeha... a što manje ličnih sujeta... u današnjim pregovorima... za dobro svih nas.
S nestrpljenje očekujem da se iz dimnjaka u središtu NS-a... zavijori bijeli dim...
- madner
#34781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kanton je najveci funkcionalan nivo, tako da svaka promjena mora doci odozdo.Prpa.ba wrote:Decentralizacija je vec zacementirana Dejtonom, ali je i osiguran kontinuitet drzave tako da smo u egalu.palermo wrote:Ok je sve što si napisao, ja imam samo jednu malu primjedbu......nisam ja protiv ni regionalizacije ni decntralizacije, štaviše.......ali da bi i decntralizacija i regionalizacija imala smisa, moraš prvo imati i osigiurati državu, inače se ti procesi mogu drugačije nazvati......
Zapravo, ono što mene najviše brine jeste da su se naši umovi iliti svijest zatvorili u ove naše avlije.....pristali smo da nam se okviri života reduciraju
Ali, ako ne znamo rijesiti odvoz smeca i vodosnabdijevanje, onda se je to indikator da nam je nivo spremnosti za borbu u politickoj areni sa lokalnim ispostavama Zagreba i Beograda jako slab. Za mir, ispostaviti ce se, ipak nije dovoljno srce junacko i principijelnost u idealima.
Uostalom, politicki pluralizam nas je oduvijek krasio pa nema potrebe za defetizmom ni sa tvoje ni sa moje strane. Neki od nas ce se fokusirati na nasu avliju, a neki ce se fokusirati na drzavne brige. I to je sve u redu, zato i prezivljavamo stoljecima duboko u neprijateljskoj pozadini.
Dosad smo probali promjene odozgo, ali ispostavilo se da je sistem rezistentan. Uz brojace, gotovo je nemoguce ukloniti i SDA i HDZ iz jednacine, da ne spominjem drzavni nivo.
- Radio Sarajevo
#34782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne volimo ga jer je vrlo namazan, mada prelijepo priča.kmirsad wrote:Zaista malo znam o Dini, vi iz Sarajeva ga sigurno dobro znate, svakako bolje od mene ne mogu da vam osporavam, vidim da vas iz Sarajeva večina nema neko dobro mišljenje...Meni nako lik na televiziji simpatičan...sabina1 wrote:Ma čim ih Konaković imenuje ministrima , vatra se zapravo gasi pa dima neće biti...kmirsad wrote:Želim pregovaračima NS- a , SDP-a i DF-a... puno mudrosti, strpljenja, dugih sporogorečih fitilja, uspjeha... a što manje ličnih sujeta... u današnjim pregovorima... za dobro svih nas.
S nestrpljenje očekujem da se iz dimnjaka u središtu NS-a... zavijori bijeli dim...najviše me zanima jel hapac, jel nezakonito steko kakvu imovinu, lovu... od politike, ne mislim na plate, paušale i sl, nego ispod stola, korupcija mito, zapošljavanje za pare... ako jeste, ma goni ga
Recimo, bio je u KK Bosni, povukao se, i onda nakon njega raspad. Bio je u Košarkaškom savezu, povukao se, tamo takođe raspad. Ono što znamo sa sigurnošću je da je polagao nekoliko ispita u danu na DIF-u, Slobodna Bosna istražila i pokazali njegov indeks, tako da fakultet sigurno nije završio po propisima.
Iako je u košarci bio prilično loš, i kao igrač, a kasnije očigledno i kao funkcioner, mislim da nije bio tako loš vodeći Kanton.
Ne bih rekao da je lopov, nisam nikad vidio da se spominje nešto u tom smislu. Slatkorječiv je, ali ne govori uvijek šta misli.
-
palermo
#34783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma kakva promjena odozdo.......pa imao si ti tih promjena koliko hoćeš na još manjem opštinskom nivou, pa šta.........madner wrote:
Kanton je najveci funkcionalan nivo, tako da svaka promjena mora doci odozdo.
Dosad smo probali promjene odozgo, ali ispostavilo se da je sistem rezistentan. Uz brojace, gotovo je nemoguce ukloniti i SDA i HDZ iz jednacine, da ne spominjem drzavni nivo.
Priča o tome da promjena treba ići odozdo je zapravo priznanje poraza (političkih stranaka) odnosno njihov oportunizam.....
Al kao što već rekoh, ja potpuno shvatam građane koji glasaju za lokalne stranke i njihove prioritete.........
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#34784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
GROMADA. Intelektualna , ljudska , politicka , sve ono sto SDA jeste od 01.01.1996 inkorporirano je u Koankovicu , sve.kmirsad wrote:]Zaista malo znam o Dini, vi iz Sarajeva ga sigurno dobro znate, svakako bolje od mene ne mogu da vam osporavam, vidim da vas iz Sarajeva večina nema neko dobro mišljenje...Meni nako lik na televiziji simpatičan...najviše me zanima jel hapac, jel nezakonito steko kakvu imovinu, lovu... od politike, ne mislim na plate, paušale i sl, nego ispod stola, korupcija mito, zapošljavanje za pare... ako jeste, ma goni ga
Ali ne bih brinula na mjestu glasaca Nase stranke , cim Pedja pije kafe s njim vec par godina vjerovatno stvari drzi pod kontrolom i nema sekiracije....
- madner
#34785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa izborni proces funkcionise na opcinskom nivou. Imas opcine koje su zadovoljne nacelnikom, ako nisu mjenjaju se. Ljudi prepoznaju pozitivne primjere itd...palermo wrote:Ma kakva promjena odozdo.......pa imao si ti tih promjena koliko hoćeš na još manjem opštinskom nivou, pa šta.........madner wrote:
Kanton je najveci funkcionalan nivo, tako da svaka promjena mora doci odozdo.
Priča o tome da promjena treba ići odozdo je zapravo priznanje poraza (političkih stranaka) odnosno njihov oportunizam.....
Al kao što već rekoh, ja potpuno shvatam građane koji glasaju za lokalne stranke i njihove prioritete.........
Niposto, to je samo priznanje limitacija nametnutih kroz Deytonske i Washingtonske sporazume.
Zato postoje razliciti nivoi vlasti, da se za razlicite probleme nadju razlicita rjesenja.
Strah od lokalnih rjesanja na nizim nivoima je jednak strahu od nacelnika u nekoj opstini.
-
palermo
#34786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A mi smo na temi Naše stranke.madner wrote:
Niposto, to je samo priznanje limitacija nametnutih kroz Deytonske i Washingtonske sporazume.
.
I lijepo si ovo rekao, isto što i ja samo drugim riječima.
Fokusirajmo se na nivo gdje možemo proći, a ostalo, jebeš ga......
-
susc_ovjek
#34787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije jebeš ga... nego mala i mlada stranka ni ne može pokriti sve nivoe vlasti kvalitetno, tu ja vidim djelimično objašnjenje uspjeha na jednom nivou.palermo wrote:A mi smo na temi Naše stranke.madner wrote:
.
Inače, kod nas su kantoni de-facto države.
Obrazovanje, zravstvo, sport.. i druge bitne stvari su na nivou kantona.. lova je tu, već se vidi da svaki kanton ima "svoje" stranke.. u KS ni nema A-SDA kako treba, u USK pravo bitni, TK isto ima "svoje" stranke itd., nije da nije naopako.. ali za ovo uređenje očekivano i biće sve gore i gore.
Faktički trebamo vizionara koji zna pomirit strane u federaciji i napravit bolje uređenu federaciju, vjerovatno prenijeti nadležnosti na federalni nivo pritom ne ugrozivši potrebe ljudi u određenim kantonima koji ih sad tobož' štite...
- kmirsad
#34788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Drago mi je to čuti. Mani je najvažnije da nije hapac... sve ostalo mogu progutati.Radio Sarajevo wrote:
Ne volimo ga jer je vrlo namazan, mada prelijepo priča.
Recimo, bio je u KK Bosni, povukao se, i onda nakon njega raspad. Bio je u Košarkaškom savezu, povukao se, tamo takođe raspad. Ono što znamo sa sigurnošću je da je polagao nekoliko ispita u danu na DIF-u, Slobodna Bosna istražila i pokazali njegov indeks, tako da fakultet sigurno nije završio po propisima.
Iako je u košarci bio prilično loš, i kao igrač, a kasnije očigledno i kao funkcioner, mislim da nije bio tako loš vodeći Kanton.
Ne bih rekao da je lopov, nisam nikad vidio da se spominje nešto u tom smislu. Slatkorječiv je, ali ne govori uvijek šta misli.
- madner
#34789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gdje mozemo napraviti promjene. Ostalo, kada izborni rezultati budu dozvoljavali iste.palermo wrote:A mi smo na temi Naše stranke.madner wrote:
.
Ne da se udje u vlast kao privjesak.
-
palermo
#34790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sve pet.....osim prve riječi, pošto ostalim svojim postom potvrđuješ ono što ja rekoh.......susc_ovjek wrote:
Nije jebeš ga... nego mala i mlada stranka ni ne može pokriti sve nivoe vlasti kvalitetno, tu ja vidim djelimično objašnjenje uspjeha na jednom nivou.
Obrazovanje, zravstvo, sport.. i druge bitne stvari su na nivou kantona.. lova je tu, već se vidi da svaki kanton ima "svoje" stranke.. u KS ni nema A-SDA kako treba, u USK pravo bitni, TK isto ima "svoje" stranke itd., nije da nije naopako.. ali za ovo uređenje očekivano i biće sve gore i gore.
Faktički trebamo vizionara koji zna pomirit strane u federaciji i napravit bolje uređenu federaciju, vjerovatno prenijeti nadležnosti na federalni nivo pritom ne ugrozivši potrebe ljudi u određenim kantonima koji ih sad tobož' štite...
E, sad zašto ja ovo pišem na temi NS-a........pa zato što ja jesam očekivao nešto više nego da postaniu puka lokalna stranka......ne lokalna stranka zbog broja glasova u KS ili nemanja glasova negdje drugo..........nego zato što njihova zadnja istupanja i ponašanje zapravo sugerira da je to njihovo opredjeljenje...........
-
palermo
#34791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma dobromadner wrote:
Gdje mozemo napraviti promjene. Ostalo, kada izborni rezultati budu dozvoljavali iste.
Ne da se udje u vlast kao privjesak.
Nećemo se složiti, ja mislim da je ovdje riječ o političkom oportunizmu, a ne o nekakvom kobajagi realnom sagledavanju situacije i taktici korak po korak.....
-
susc_ovjek
#34792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne, nego govorim da su ovo razlozi zašto se mora ići odozdo prema gore.palermo wrote:sve pet.....osim prve riječi, pošto ostalim svojim postom potvrđuješ ono što ja rekoh.......susc_ovjek wrote:
Nije jebeš ga... nego mala i mlada stranka ni ne može pokriti sve nivoe vlasti kvalitetno, tu ja vidim djelimično objašnjenje uspjeha na jednom nivou.
Možda u nekim drugim državama je drugačije... recimo Srbija, ili Slovenija...općine, država...ćao. Tamo ni ne možeš biti lokalna stranka.
U Turskoj imaš primjer da svaki političar koji je uspio voditi Istanbul uspješno je bio "nagrađen" i na državnom nivou.
-
statixx
#34793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za bolji rezultat na federalnom i drzavnom nivou treba ti najprije jako ime koje ces kandidirati za clana predsjednistva.
-
palermo
#34794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Između ostalog....statixx wrote:Za bolji rezultat na federalnom i drzavnom nivou treba ti najprije jako ime koje ces kandidirati za clana predsjednistva.
i zapravio za mene lično je pomalo i tragično (dobro, možda je prejaka riječ) kada vidiš da je većina tih osoba, odnosno ljudi koji u sebi imaju nešto simboličko, dakle njihova pojava već sama po sebi prenosi poruku....je kandidrana za kantonalne nivoe (ne govorim sad samo o NS-u)
- madner
#34795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da treba prvo znati hodati pa trcati.palermo wrote:ma dobromadner wrote:
Gdje mozemo napraviti promjene. Ostalo, kada izborni rezultati budu dozvoljavali iste.
Ne da se udje u vlast kao privjesak.mislim sve se može relativizirati, dati neko objašnjenje i tako to.....možemo do sutra....
Nećemo se složiti, ja mislim da je ovdje riječ o političkom oportunizmu, a ne o nekakvom kobajagi realnom sagledavanju situacije i taktici korak po korak.....
Naravno da jeste korak po korak. Pa SDP moze sutra dobiti x3 ako hoce samo funkcije.
- kmirsad
#34796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Madneru, sjedim i čekam da čujem i tvoje cijenjeno mišljenje o Dini, ali i o mogućoj koliciji NS-a njim i NiP-om...do sada sam čuo Radio Sarajevo i Sabinu...
Naravno, ako imaš volje...
Godilo bi mi mišljenje i J.Tomasa...
- drug_profi
#34797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni Kifla ne predstavlaj problem obzirom da je dobrano zaslužan za podbačaj SDA. Istovremeno mi izgleda iskren u želji da mijenja stvari. Mogao je ostati u SDA i biti kandidat za ministra u F Vladi, član bezbrojnih UO, itd. To mu je bila sigurica, zicer.
Odlučio je da talasa dok je još bio tamo i da pokuša mjenjati nešto. Vjerujem da mu je SDA prva ljubav, ali da ovo nije ta SDA.
Uostalom, glasačko tijelo je takvo da neko nikad ne bi glasao za tamo nekog Pedju ili komunjare. Ali neće ni za lopove koji se sakrivaju iza vjere.
Tako da je logično da se napravi jedna šira koalicija na jasnim ciljevima. Jasan program, rokovi i odgovornosti.
Odlučio je da talasa dok je još bio tamo i da pokuša mjenjati nešto. Vjerujem da mu je SDA prva ljubav, ali da ovo nije ta SDA.
Uostalom, glasačko tijelo je takvo da neko nikad ne bi glasao za tamo nekog Pedju ili komunjare. Ali neće ni za lopove koji se sakrivaju iza vjere.
Tako da je logično da se napravi jedna šira koalicija na jasnim ciljevima. Jasan program, rokovi i odgovornosti.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#34798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sta ti imas od koalicije u KS? nemoj sjediti, idi u carsiju, popij kafu s narodomkmirsad wrote:Madneru, sjedim i čekam da čujem i tvoje cijenjeno mišljenje o Dini, ali i o mogućoj koliciji NS-a njim i NiP-om...do sada sam čuo Radio Sarajevo i Sabinu...
- Bosanac sa dna kace
- Bosanac sa dna kace
#34800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja fakat mislio NS ima sveoppšti program za čitavu BiH, kad ono poveli se za SDA politikom da je BiH od Bentbaše do Marin Dvora.ultima_palabra wrote:palermo wrote:Sta je lose u tome da je najveci domet neke politicke opcije nivo na kojem se rjesavaju svakodnevna pitanja? Uostalom izborni rezultati to i pokazuju, gradjani na kantonima zele drugacije opcije dok nas na federalnom i drzavnom brani SDA. To sto je manje para u igri na patriotskim nivoima nego na kantonima, e jebiga, od patriotizma se ne stjece bogatstvo..Prpa.ba wrote:quote="Bosanac sa dna kace"]
A ti govoriš o KS, ja mislio o federalnom i državnom nivou, ah da KS je najveći domet NS.![]()
pa sad......loše je u tome što pokazuje trend zatvaranja u sopstvenu avliju a što posljedično ne znači ništa drugo nego daljnju razgradnju BiH......[/quote
Pa otac i majka tog zatvaranja u svoju avliju je Alija Izetbegovic glavom i bradom, pa ga opet postujes kao sveca. Ne moze to nekakva NS izmijeniti sve da se na glavu nasadi.
Šta reći za NS? SDA koja nije opterećena vjerom?
Ako je Alija (znamo da nije on lično) sveo državiuna prćiju oeto imaju oni priliku d aje ne svode samo na Kanton Sarajevo.