Piletina sa rizom i povrcem.
Moderator: anex

Kolac je ludilosamsonsam wrote:ovaj kolac razvaljuje ukusom i jednostavnoscu...kukuruzno brasno (polenta), narandze i mljeveni badem
![]()
socan,slatko-gorak...kad probas jedan zalogaj gotov si
Jack Be Nimble wrote:
Piletina sa rizom i povrcem.
Mislim da ću ga i ja morati uskoro napraviti.Loo wrote:Kolac je ludilosamsonsam wrote:ovaj kolac razvaljuje ukusom i jednostavnoscu...kukuruzno brasno (polenta), narandze i mljeveni badem
![]()
socan,slatko-gorak...kad probas jedan zalogaj gotov si![]()
![]()
Bila sam skepticna oko gramaze polente![]()
ali savrsen omjer svega
I dodavanje cimeta je bio pun pogodak![]()
![]()
I daaa..na dno tepsije sam umjesto brasna stavila saku mljevenih badem i smedji secer..da bi dobila karameliziranu koricu
Hvala samsonajt![]()
Sta mislish za moju sirnicu...spremna za vecerasinsomnia78 wrote:Mores i kod mene imam i ja tajine

Ne znam. Mor’o bih probatimoonca wrote:Sta mislish za moju sirnicu...spremna za vecerasinsomnia78 wrote:Mores i kod mene imam i ja tajine![]()
malo Sam je chopnula..
°° feta I 3 jaja√
~~••
Kod kojeg turkala kupuješ kod nas?adda_sa wrote: ja kupujem u cig köfte radnji kod turaka, uzmem dürüm....da je malo ljut, i ajran... njamii ..nisam odavno
Bolje da ga je čopila odmah nego da opet dođe onaj mali cmizdrit jer ga vrijeđaju monikine pimpek pitemoonca wrote:![]()
--vidish sta fali...
kod nas- nijednog.. ne znam ustvari ni dali ima ovdjealibaba_i_30_godina wrote:Kod kojeg turkala kupuješ kod nas?adda_sa wrote: ja kupujem u cig köfte radnji kod turaka, uzmem dürüm....da je malo ljut, i ajran... njamii ..nisam odavno
Pa vidim ja neš ne štima tu... A tako bih mogao cigkofte njapati.adda_sa wrote:kod nas- nijednog.. ne znam ustvari ni dali ima ovdjealibaba_i_30_godina wrote:Kod kojeg turkala kupuješ kod nas?adda_sa wrote: ja kupujem u cig köfte radnji kod turaka, uzmem dürüm....da je malo ljut, i ajran... njamii ..nisam odavno
kod nas- nijednog.. ne znam ustvari ni dali ima ovdjealibaba_i_30_godina wrote: Kod kojeg turkala kupuješ kod nas?
.zbilja...zlo zlo wrote:Bolje da ga je čopila odmah nego da opet dođe onaj mali cmizdrit jer ga vrijeđaju monikine pimpek pitemoonca wrote:![]()
--vidish sta fali...
Pa vidim ja neš ne štima tu... A tako bih mogao cigkofte njapati.[/quote]adda_sa wrote:kod nas- nijednog.. ne znam ustvari ni dali ima ovdjealibaba_i_30_godina wrote: Kod kojeg turkala kupuješ kod nas?
ja cu sljedece sedmice nekad kod turaka, pa ti mogu sliku poslati... best i can doalibaba_i_30_godina wrote:Pa vidim ja neš ne štima tu... A tako bih mogao cigkofte njapati.adda_sa wrote:kod nas- nijednog.. ne znam ustvari ni dali ima ovdjealibaba_i_30_godina wrote: Kod kojeg turkala kupuješ kod nas?
ofišl - jeste... ziva teletina,mljevena..pa se dugo mijesi rukama sa bulgurom..ide tu jos ulja, jogurta,masa nekih zacina... to sam prije 100godina pravila sa nekom rajom, i jela ..moonca wrote:..jel' vam to -- raw - meso....
..Hvala- nisam to probalaadda_sa wrote:ofišl - jeste... ziva teletina,mljevena..pa se dugo mijesi rukama sa bulgurom..ide tu jos ulja, jogurta,masa nekih zacina... to sam prije 100godina pravila sa nekom rajom, i jela ..moonca wrote:..jel' vam to -- raw - meso....bilo je savrseno ...
veggie verzija,i ona koja je za prodaju, je sa lećom.. aka mercimek
Ja bez mesa to mjes mjes njam njam ne mogu zivo meso...leca crvena, luk, persun bjeöi luk, krompir bulgur zacini ......itdadda_sa wrote:ofišl - jeste... ziva teletina,mljevena..pa se dugo mijesi rukama sa bulgurom..ide tu jos ulja, jogurta,masa nekih zacina... to sam prije 100godina pravila sa nekom rajom, i jela ..moonca wrote:..jel' vam to -- raw - meso....bilo je savrseno ...
slican recept, umjesto leće je meso... mnogo je bilo paste od paradajza i paprike, pa je decko koji je to mijesio nosio one klix rukavicevjesticanametli wrote:Ja bez mesa to mjes mjes njam njam ne mogu zivo meso...leca crvena, luk, persun bjeöi luk, krompir bulgur zacini ......itdadda_sa wrote:ofišl - jeste... ziva teletina,mljevena..pa se dugo mijesi rukama sa bulgurom..ide tu jos ulja, jogurta,masa nekih zacina... to sam prije 100godina pravila sa nekom rajom, i jela ..moonca wrote:..jel' vam to -- raw - meso....bilo je savrseno ...