Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

encony

#34776 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by encony »

mirza1h wrote:Radim tw vec 6 mjeseci preko clixsensa, al dosadilo mi da mi uzimaju 30% od zarade pa već dugohoću da se prebacim na Elite..Uhvatim task za tw jučer i dobijem notifikaciju i kad hoću da claim-ujem profil novi vraća me na stari proifl (CS). Jel uopšte moguće ovo što pokušavam?
Probaj prvo da se izlogujes sa tog profila sa kojim si radio tw do sada pa onda claim-uj profil sa Elite ali sa drugom email adresom.
mirza1h

#34777 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mirza1h »

encony wrote:
mirza1h wrote:Radim tw vec 6 mjeseci preko clixsensa, al dosadilo mi da mi uzimaju 30% od zarade pa već dugohoću da se prebacim na Elite..Uhvatim task za tw jučer i dobijem notifikaciju i kad hoću da claim-ujem profil novi vraća me na stari proifl (CS). Jel uopšte moguće ovo što pokušavam?
Probaj prvo da se izlogujes sa tog profila sa kojim si radio tw do sada pa onda claim-uj profil sa Elite ali sa drugom email adresom.
To sam već pokušao al nisam siguran jel mogu stavit neko novu adresu il se mora koristit ova sa crowdflowera, a nebi da eksperimentišem da nebi izgubio postojeći profil.
encony

#34778 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by encony »

Mozes koristiti bilo koju email adresu. Ja sam claim-ovao 3 Rf profila i sva 3 sa razlicitim adresama i sve normalno funkcionise vec mjesecima.
mikrozadatak

#34779 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

mirza1h wrote: To sam već pokušao al nisam siguran jel mogu stavit neko novu adresu il se mora koristit ova sa crowdflowera, a nebi da eksperimentišem da nebi izgubio postojeći profil.
Moraš se prijaviti sa novom email adresom da ti ne bi pomiješao profile. Možeš koristiti bilo koju novu email adresu
mirza1h

#34780 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mirza1h »

mikrozadatak wrote:
mirza1h wrote: To sam već pokušao al nisam siguran jel mogu stavit neko novu adresu il se mora koristit ova sa crowdflowera, a nebi da eksperimentišem da nebi izgubio postojeći profil.
Moraš se prijaviti sa novom email adresom da ti ne bi pomiješao profile. Možeš koristiti bilo koju novu email adresu
OK, hvala svima na pomoći
mirza1h

#34781 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mirza1h »

Image
Profil izgleda ne mogu claimovat, nit se mogu logovat al ubacio sam id od elita na kraj oopsa odradio trening i počele su pare pristizat na elite.Pojma nemam kako zašto al vidićemo kolko ce trajat.
relativno84

#34782 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

mirza1h wrote:Image
Profil izgleda ne mogu claimovat, nit se mogu logovat al ubacio sam id od elita na kraj oopsa odradio trening i počele su pare pristizat na elite.Pojma nemam kako zašto al vidićemo kolko ce trajat.
Ma mozes, samo edituj ovo ime, i podesi novi pasw, profil ce biti tvoj.
mirza1h

#34783 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mirza1h »

relativno84 wrote: Ma mozes, samo edituj ovo ime, i podesi novi pasw, profil ce biti tvoj.
U tom je problem, ne mogu claimat profil, ne mogu uopste uc u njeg da bi nesto promijenio...Čim kliknem gore login prebaci me na stari profil
relativno84

#34784 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

mirza1h wrote:
relativno84 wrote: Ma mozes, samo edituj ovo ime, i podesi novi pasw, profil ce biti tvoj.
U tom je problem, ne mogu claimat profil, ne mogu uopste uc u njeg da bi nesto promijenio...Čim kliknem gore login prebaci me na stari profil
meni se tako poremetilo nakon formatiranja, uklonio sam extenziju, i par dana dodavao id od elite jer mi je ona vracala na clixsense jer sam tu odradio prvi, nakon par dana sam usao na profil ponudio mi je ext dodao i vratilo se u normalu
brano20

#34785 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by brano20 »

narode jel kod vas kasni plaćanje na CS, kod mene pola taskova nisu platili ( TW i ostale taskove)
Kada plate u history-u vidim ovog tipa nitfikaciju:"Find The Quantity And Price For Items. (Walmart) (and 3 other jobs) $0.5700"
po par sati sa zakašnjenjem dolazi isplata :?
relativno84

#34786 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

bitno je da dolazi, mozda sad broje na ruke :D
brano20

#34787 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by brano20 »

relativno84 wrote:bitno je da dolazi, mozda sad broje na ruke :D
i meni se čini :D vidim na CS forumu narod se žali na isti problem
perfect_guy

#34788 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by perfect_guy »

brano20 wrote:narode jel kod vas kasni plaćanje na CS, kod mene pola taskova nisu platili ( TW i ostale taskove)
Kada plate u history-u vidim ovog tipa nitfikaciju:"Find The Quantity And Price For Items. (Walmart) (and 3 other jobs) $0.5700"
po par sati sa zakašnjenjem dolazi isplata :?
ja kad pratim checklist cifra je OK, ali je broj odrađenih taskova manji
mirza1h

#34789 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mirza1h »

relativno84 wrote: meni se tako poremetilo nakon formatiranja, uklonio sam extenziju, i par dana dodavao id od elite jer mi je ona vracala na clixsense jer sam tu odradio prvi, nakon par dana sam usao na profil ponudio mi je ext dodao i vratilo se u normalu
Ne znam da li da im pišem ticket, da mi šta pomognu, pošto sam im već slao prije i reko da hoću da mijenjam stranicu preko koje radim, ali nisam dobio odgovora, support im je jadan.
relativno84

#34790 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

mirza1h wrote:
relativno84 wrote: meni se tako poremetilo nakon formatiranja, uklonio sam extenziju, i par dana dodavao id od elite jer mi je ona vracala na clixsense jer sam tu odradio prvi, nakon par dana sam usao na profil ponudio mi je ext dodao i vratilo se u normalu
Ne znam da li da im pišem ticket, da mi šta pomognu, pošto sam im već slao prije i reko da hoću da mijenjam stranicu preko koje radim, ali nisam dobio odgovora, support im je jadan.
a i ja sam pisao kad je bio taj problem, na kraju se vratilo u normalu pa tek stize njihov odgovor sta me muci :? nisam zelio odgovoriti haha

davno sam pravi claim profila pa se slabo i sjecam svega, ali ako ti prolazi id od elite i dolaze pare na njega kad odradis tw to je pozitivan znak, znam da se moglo editovati ime, pasw i mail

naletit ce neko od upucenijih da ti kaze sta pametnije, uglavnom ako nista jebes i profil bitno je da pare idu gdje zelis, ako treba i za svaki ops mijenjati id
shadowchaser

#34791 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by shadowchaser »

mirza1h wrote:
ukloni extenziju za CS, udji na CS profil na RF, promjeni mail, promjeni password, kada radis tw imas na kraju da submitujes email, ukucaj novi mail koji planiras koristiti za Elite profil i tako par zadataka sve na kraju kucaj taj novi mail

pazi da radis zadatke sa IDjem od Elita, ne sa IDjem od CS-a, claim profil, doci ce ti poruka u inbox na CF, odi na link, probaj sa novim emailom uci, trebalo bi da radi skini extenziju za elite

CS i druge kanale zaboravi niti ulazi da provjeravas sta niti čačkaj ako neces da ti ubuduce miješa profile
glitch

#34792 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

rainforest na aparatima :pusi2:
zakasnila

#34793 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Vec 2 dana je na aparati, kod mene vec 40 minuta poruka You have reached the maximum number...! Nek su oni primili nove testere, a za servere ce lako! Samo me cudi da su primili nove, a tolika prica da ce nas zamjeniti roboti :lol: :lol: :lol:
glitch

#34794 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

zakasnila wrote:Vec 2 dana je na aparati, kod mene vec 40 minuta poruka You have reached the maximum number...! Nek su oni primili nove testere, a za servere ce lako! Samo me cudi da su primili nove, a tolika prica da ce nas zamjeniti roboti :lol: :lol: :lol:
isto tolko vremena ako ne i vise mi ta poruka
a ovako se desilo loaduje se terminal i loaduje i loaduje i poruka error something went wrong ...
refresh 1(jednom) > you requested this job too often :pusi2:
zakasnila

#34795 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Isti slucaj, oni erori se samo smjenjuju :roll:
babaroga1x

#34796 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

na clixsensu neko sranje, privremeno ne plaćaju za napravljene taskove... znam koliko i vi.... merde :oops:
mekses

#34797 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mekses »

Crowdflower Issues
15 Jun 2016 10:10 am
Members, currently there is an issue with Crowdflower not crediting or updating stats. We are working to resolve it ASAP.

Please do not send a helpdesk ticket in about unpaid tasks as once this is corrected all payments should come through.

Thank you
zakasnila

#34798 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

babaroga1x wrote:na clixsensu neko sranje, privremeno ne plaćaju za napravljene taskove... znam koliko i vi.... merde :oops:
Svi putevi vode ka Elite :D :D
glitch

#34799 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

Sta ce vam ClixShit pored boljih izbora

btw
5,024
Testers (24h)

lagano se penje :pusi2:
zakasnila

#34800 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Bice na kraju 10 000, al nece biti servera :D ! Danas mi ekstenzija otvori ...to often :lol: :lol:
Post Reply