SDP

leo karan

#34751 Re: SDP

Post by leo karan »

Dr. Kuca wrote:
chelo wrote:
leo karan wrote: Te dvije stranke su leglo korupcije, i kriminala, personifikacija propasti drzave, sistema i drustva.
Nepotizma, neprofesionalnosti, bahatosti skorojevica...

Ostaju na sceni i vlasti samo zato sto 450.000 uhljebljenih i vjernih glasaca redovno izlaze na izbore, dok 900.000 budala od ukupno 1.900.000 s pravom glasa u Federaciji ne izadje na izbore.

Da postoji drzava, vodje tih stranaka bi truhnule u zatvoru, a imovina bi im bila oduzeta.

Sljedbenici tih stranaka, koji pisu ovdje nisu sljedbenici iz ideoloskih razloga, nego iz licnog interesa.
Komplet avazov rjecnik.
Evo komsic je od malena u sdpu, okorjeli komunjara, 15 godina je u vlasti i sad naso srat po nekome? o ovome spijunu ne treba ni rjeci trositi. Sve je to isto moj burazere.

Neka pobjedi komsic dobices polituku sdp-a, ovaj sbb ce nastaviti sda i to je to. Svi su oni nastali iz ovih stranki i to ti je to, Vi ste mi nepismeniji i gori sto se lozite na stranke i price. Klasicni levati kojim su prodavali cigle i zrak u kesi, prdez u boci.
Dobro, pa sta cemo onda?
sta cemo na izborima?
Evo haj predlozi, molim te.
Dr. Kuca

#34752 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Ponistiti listice ili glasat za vec provjerene lopove pa se nadat da su uzeli dovoljno da ce pocet nesta raditi. Ovi sbb df ako bi pobjedili dok se sitna boranija namiri opet belaj. Budimo posteni kadrovi ovih stranki su bili nista u ovim "velikim" strankama. Cak pojedinci nisu uspjeli da s enametnu ni u sdu,usd,boss-u itd al eto jesu u df-u, sbb-u. Ja biram opciju br 1
almir90

#34753 Re: SDP

Post by almir90 »

Dr. Kuca wrote:Ponistiti listice ili glasat za vec provjerene lopove pa se nadat da su uzeli dovoljno da ce pocet nesta raditi. Ovi sbb df ako bi pobjedili dok se sitna boranija namiri opet belaj. Budimo posteni kadrovi ovih stranki su bili nista u ovim "velikim" strankama. Cak pojedinci nisu uspjeli da s enametnu ni u sdu,usd,boss-u itd al eto jesu u df-u, sbb-u. Ja biram opciju br 1
Za takve kao ti metak nije nikako skup.
Dr. Kuca

#34754 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

almir90 wrote:
Dr. Kuca wrote:Ponistiti listice ili glasat za vec provjerene lopove pa se nadat da su uzeli dovoljno da ce pocet nesta raditi. Ovi sbb df ako bi pobjedili dok se sitna boranija namiri opet belaj. Budimo posteni kadrovi ovih stranki su bili nista u ovim "velikim" strankama. Cak pojedinci nisu uspjeli da s enametnu ni u sdu,usd,boss-u itd al eto jesu u df-u, sbb-u. Ja biram opciju br 1
Hos prodat?
leo karan

#34755 Re: SDP

Post by leo karan »

DA LI TE JE STID BAR MALO?

Nisam ni sumnjao da si dio igre i tala.

ti ces naravno odabrat opciju 1 al ovu pod b)
a ostali nek poniste listice, da bi tvoj glas vrijedio troduplo..

eto to je ogoljena politika uhljebljenih...
zippoo87

#34756 Re: SDP

Post by zippoo87 »

sada se bas moze fino iskoristiti glas
za clana predsjednistva glasas za kandidata te i te stranke
za skupstinu kantona te i te stranke
za parlament te i te stranke
opsti su izbori,ima vise opcija za glasanje i moze se kombinovati za tri nivoa vlasti
problem je sto vecina ne zna ni ko su kandidati,nece da malo istrazi i onda onako iz vedra neba opali "nema se za koga glasati",jer eto,to su culi da i drugi govore

zato to ponistavanje glasova je tako glup potez,gluplji i od neizlaska na izbore
almir90

#34757 Re: SDP

Post by almir90 »

Dr. Kuca wrote:
Hos prodat?
Ima li iko na ovom forumu da radi negdje u privredi, u nekoj firmi, ili da ima privatni biznis? Pa da vidi šta je trenutna vlast, zajedno i sa svim prethodnim uradila privredi. I još treba da ostanu na vlasti?! Doduše, da sam i ja na budžetu, borio bih se i ja da "moji" ostanu na vlasti.
Dr. Kuca

#34758 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Svako bira svoj izbor. Za mene su svi isti. :thumbup:
ultima_palabra

#34759 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Dr. Kuca wrote:Svako bira svoj izbor. Za mene su svi isti. :thumbup:
Stara dobra SDA lafina.
zippoo87

#34760 Re: SDP

Post by zippoo87 »

almir90 wrote:
Dr. Kuca wrote:
Hos prodat?
Ima li iko na ovom forumu da radi negdje u privredi, u nekoj firmi, ili da ima privatni biznis? Pa da vidi šta je trenutna vlast, zajedno i sa svim prethodnim uradila privredi. I još treba da ostanu na vlasti?! Doduše, da sam i ja na budžetu, borio bih se i ja da "moji" ostanu na vlasti.
evo me...
ja licno nisam zadovoljan a isto tako pratim i ekonomiju i privredu BiH...stanje je katastrofalno
pa jedna stvar je dovoljna da se smuci ova vlast a to je kada se ode u opstinu da se vade neki dokumenti ili u postu ili bilo gdje
sami redovi,sama cekanja i naravno placanje milion nekih taksi
svaki papir kosta 3-5 i vise KM a sve naravno da se ima para za plate lesinarima

ovi cobani sto su po budzetu,sto nista ne rade...logicno da brane pozicije,jer u privredi bi tu platu ZARADIO za 2-3 mjeseca i plus bi se rasklopio radeci a naravno radno vrijeme je 12 sati

da mi ko hoce u lice reci nesto cime brani vlast,njusku bi mu razbio
Dr. Kuca

#34761 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

ultima_palabra wrote:
Stara dobra SDA lafina.
100% :D aaaa stavio sam i zeleni smajli, koja simbolika. :run:
Banksy

#34762 Re: SDP

Post by Banksy »

Dr. Kuca wrote:
Klasicni levati kojim su prodavali cigle i zrak u kesi, prdez u boci.
Nisam odavno čula bolji opis prosječnog SDA glasača, savršeno.
almir90

#34763 Re: SDP

Post by almir90 »

zippoo87 wrote: evo me...
ja licno nisam zadovoljan a isto tako pratim i ekonomiju i privredu BiH...stanje je katastrofalno
pa jedna stvar je dovoljna da se smuci ova vlast a to je kada se ode u opstinu da se vade neki dokumenti ili u postu ili bilo gdje
sami redovi,sama cekanja i naravno placanje milion nekih taksi
svaki papir kosta 3-5 i vise KM a sve naravno da se ima para za plate lesinarima

ovi cobani sto su po budzetu,sto nista ne rade...logicno da brane pozicije,jer u privredi bi tu platu ZARADIO za 2-3 mjeseca i plus bi se rasklopio radeci a naravno radno vrijeme je 12 sati

da mi ko hoce u lice reci nesto cime brani vlast,njusku bi mu razbio
Stanje u privredi je katastrofa, mali broj ljudi drži cijelu ekonomiju, sva lova ide njima. Kupi se državne pare sa naštimanim tenderima, preko privatnih firmi razne rodbine od političara. Drugi su ulijećanjem love raznim ministrima pozatvarali konkurenciju, jer je i inspekcija privatna ustanova, koja radi za određene privatnike. Ja živim u gradu gdje cijelu industriju i privredu drži 5 ljudi, ostali samo mrve kupe za njima. Zbog raznim nameta i svih obaveza naš čovjek ne može plasirati svoj proizvod jer onaj iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Truske, Španije itd., jeftinije je od domaćeg.
Last edited by almir90 on 16/09/2014 12:49, edited 1 time in total.
leo karan

#34764 Re: SDP

Post by leo karan »

pojedine sluzbe po raznim institucijama sirom BiH jos uvijek imaju daktilo biroe..
Posto jos ima nehljeba na pozicijama koji ne znaju koristit racunar, pa odu u daktilo biro i diktiraju.

sudaraju se tamo koliko ih ima tih dzabojeda, vise po bolovanjima, tuze za razliku toplog obroka i regres, nabijaju duple troskove...Naravno ko im je to dopustio zna se..
A o javnim nabavkama svega sto te sluzbe koriste, da ne pricamo...

A broj zaposlenih i broj penzinera se opasno priblizavaju jedan drugom.

Propadamo, al neka, glasaj za SDA
Dr. Kuca

#34765 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Banksy wrote:
Dr. Kuca wrote:
Klasicni levati kojim su prodavali cigle i zrak u kesi, prdez u boci.
Nisam odavno čula bolji opis prosječnog SDA glasača, savršeno.
Hvala, hvala.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34766 Re: SDP

Post by Chmoljo »

almir90 wrote:
razmislite prije nego postate...

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» almir90

2 sedmice
chelo

#34767 Re: SDP

Post by chelo »

almir90 wrote: ... Drugi su ulijećanjem love raznim ministrima pozatvarali konkurenciju...
Izlijećio si.
JedanMova

#34768 Re: SDP

Post by JedanMova »

Dr. Kuca wrote:
almir90 wrote:
Hos prodat?
Ja cu rado donirati paket cijeli!
JedanMova

#34769 Re: SDP

Post by JedanMova »

WTF :?: :?: :?:

Sad nesto kontam, mozemo dogovoriti i gratis ugradnju - sevap je!
Corto Maltese

#34770 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Dr. Kuca wrote:
almir90 wrote:
Hos prodat?
Nemojte tako! Još samo fali da počnemo sami sebi ubacivati metke.
U poštanske sandučiće.
K'o neki.
crvenebrigade

#34771 Re: SDP

Post by crvenebrigade »

wolf07 wrote:
VjecitiStudent wrote:Koga sad SDP vabi sa ovim "Ujedinjeni", zar se nisu već ujedinili sa svakim političkim govnetom sa ovih prostora?
Ne samo da su se ujedinili nego su nasli vremena i da se razjedine sa svakim - OSIM SA MILETOM!!! Kako niko, ama bas niko, od ovih SDP jurisnika nema nikakav odgovor na to. I ne samo da nemaj odgovor na prilicno cvrst savez sa Dodikom nego imaju obraza nekom drugom pominjati neko koaliranje sa SNSD-om, jbt meni je u ove 4 godine SDP izgledao poput SNSD filijale u F BiH. To je doslo dotle da ih je cak napustio i onaj Popovic iz Banja Luke. Valjda covjek skont'o da mu je blize da bude clan neke stranke u RS-u, skoro da se moze reci da SDP po pamet ide u Banja Luku.

P.S.
Ne kontam da neko ima obraza ovdje nesto truniti o demokratiji, izborima i slicnim stvarima a nick mu "crvenebrigade", taj ili ne zna istoriju ili je toliko zaguljen komunista da mu "Crvene brigade" dodju kao prihvatljiv obrazac politckog djelovanja. Za one koji ne znaju - "Crvene brigade" je TERORISTICKA organizacija koja je djelovala u Italiji 70-ih i 80-ih! Njih se odrekla i KP Italije jer su bili radikalni mimo svake mjere. Svoju "popularnost" duguju otmici, drzanju u pritvoru i egzekuciji talijanskog premijera koji se zvao Aldo Moro, a on im nije jedina zrtva. Dakle, nesto nalik na ove idiote iz ISIS-a samo sto nisu odrubljivali glave! E sad zamislite nekog da vam pametuje o ovoj ili onoj stranci a nick mu "ISIS"!
Ocigledno je da pokusavas (ali bezuspjesno) na svaki moguci nacin diskreditirati socijaldemokratiju, ali to neces uspjeti.

Socijaldemokratija je sinonim za nacin zivota, napredak, toleranciju, pozitivne i plemenite vrijednosti.

Crvene brigade su bile i ostale neugasen plamen otpora kapitalisticko-korporacijsko-tajkunskoj nepravdi i tlacenju radnika, siromasnih i obespravljenih.
jon_jovi

#34772 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Kandidati SDPa s Ilidže

Mustafa Sinanović - SDP Kandidat Za Skupštinu Kantona Sarajevo

Image

Ana Sokolović

Image

Smiljana Viteškić

Image

Zineta Mulaosmanović

Image
drug_profi

#34773 Re: SDP

Post by drug_profi »

crvenebrigade wrote:
Crvene brigade su bile i ostale neugasen plamen otpora kapitalisticko-korporacijsko-tajkunskoj nepravdi i tlacenju radnika, siromasnih i obespravljenih.
Ma nisu brate. Bili su teroristi od kojih je neselektivno staradavao obican svijet. Brigate Rosse i Bader Mainhof su tada bili u Evropi kao danas Al Qaida i Abu Nidal, ili nesto ranije IRA i ETA.
Njih se odricali i politicki istomisljenici. Oni su imali samo jedan cilj - vjestacki napraviti haos kojeg bi iskoristili za pokretanje revolucije.
JedanMova

#34774 Re: SDP

Post by JedanMova »

I tako bi prije 4 godine...

http://youtu.be/BS6nFhScz3o
Android Knego

#34775 Re: SDP

Post by Android Knego »

crvenebrigade wrote:
wolf07 wrote:
VjecitiStudent wrote:Koga sad SDP vabi sa ovim "Ujedinjeni", zar se nisu već ujedinili sa svakim političkim govnetom sa ovih prostora?
Ne samo da su se ujedinili nego su nasli vremena i da se razjedine sa svakim - OSIM SA MILETOM!!! Kako niko, ama bas niko, od ovih SDP jurisnika nema nikakav odgovor na to. I ne samo da nemaj odgovor na prilicno cvrst savez sa Dodikom nego imaju obraza nekom drugom pominjati neko koaliranje sa SNSD-om, jbt meni je u ove 4 godine SDP izgledao poput SNSD filijale u F BiH. To je doslo dotle da ih je cak napustio i onaj Popovic iz Banja Luke. Valjda covjek skont'o da mu je blize da bude clan neke stranke u RS-u, skoro da se moze reci da SDP po pamet ide u Banja Luku.

P.S.
Ne kontam da neko ima obraza ovdje nesto truniti o demokratiji, izborima i slicnim stvarima a nick mu "crvenebrigade", taj ili ne zna istoriju ili je toliko zaguljen komunista da mu "Crvene brigade" dodju kao prihvatljiv obrazac politckog djelovanja. Za one koji ne znaju - "Crvene brigade" je TERORISTICKA organizacija koja je djelovala u Italiji 70-ih i 80-ih! Njih se odrekla i KP Italije jer su bili radikalni mimo svake mjere. Svoju "popularnost" duguju otmici, drzanju u pritvoru i egzekuciji talijanskog premijera koji se zvao Aldo Moro, a on im nije jedina zrtva. Dakle, nesto nalik na ove idiote iz ISIS-a samo sto nisu odrubljivali glave! E sad zamislite nekog da vam pametuje o ovoj ili onoj stranci a nick mu "ISIS"!
Ocigledno je da pokusavas (ali bezuspjesno) na svaki moguci nacin diskreditirati socijaldemokratiju, ali to neces uspjeti.

Socijaldemokratija je sinonim za nacin zivota, napredak, toleranciju, pozitivne i plemenite vrijednosti.
jos da objasnis kakve veze ove dvije recenice imaju sa SDP-om...
Post Reply