Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- drug_profi
#34751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neka tog policajca kazni tek kad sistem osigura da ce svaki uhapseni i ostati u zatvoru, a ne da se setaju cekajuci sudjenje mjesecima, pri tom pravec nebrojena nova KD.
U nedostatku takvog sistema podrzavam da policija koristi prekomjernu silu tamo gdje treba.
Također prihvatam da ima ljudi koji se sa ovim ne slazu i da ce pokusavati to da promjene. Ja također zadrzavam pravo da se borim i protiv tih promjena i protiv tih agitatora.
U nedostatku takvog sistema podrzavam da policija koristi prekomjernu silu tamo gdje treba.
Također prihvatam da ima ljudi koji se sa ovim ne slazu i da ce pokusavati to da promjene. Ja također zadrzavam pravo da se borim i protiv tih promjena i protiv tih agitatora.
-
Hakiz
#34752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima naziv za društva u kojima je dozvoljeno da službena lica ne poštuju zakone države koju predstavljaju, ali o tome je na temi o šamaru već raspravljano.drug_profi wrote:Neka tog policajca kazni tek kad sistem osigura da ce svaki uhapseni i ostati u zatvoru, a ne da se setaju cekajuci sudjenje mjesecima, pri tom pravec nebrojena nova KD.
-
palermo
#34753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa sad......loše je u tome što pokazuje trend zatvaranja u sopstvenu avliju a što posljedično ne znači ništa drugo nego daljnju razgradnju BiH......Prpa.ba wrote:Sta je lose u tome da je najveci domet neke politicke opcije nivo na kojem se rjesavaju svakodnevna pitanja? Uostalom izborni rezultati to i pokazuju, gradjani na kantonima zele drugacije opcije dok nas na federalnom i drzavnom brani SDA. To sto je manje para u igri na patriotskim nivoima nego na kantonima, e jebiga, od patriotizma se ne stjece bogatstvo..Bosanac sa dna kace wrote:
A ti govoriš o KS, ja mislio o federalnom i državnom nivou, ah da KS je najveći domet NS.![]()
- ultima_palabra
#34754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa otac i majka tog zatvaranja u svoju avliju je Alija Izetbegovic glavom i bradom, pa ga opet postujes kao sveca. Ne moze to nekakva NS izmijeniti sve da se na glavu nasadi.palermo wrote:pa sad......loše je u tome što pokazuje trend zatvaranja u sopstvenu avliju a što posljedično ne znači ništa drugo nego daljnju razgradnju BiH......Prpa.ba wrote:Sta je lose u tome da je najveci domet neke politicke opcije nivo na kojem se rjesavaju svakodnevna pitanja? Uostalom izborni rezultati to i pokazuju, gradjani na kantonima zele drugacije opcije dok nas na federalnom i drzavnom brani SDA. To sto je manje para u igri na patriotskim nivoima nego na kantonima, e jebiga, od patriotizma se ne stjece bogatstvo..Bosanac sa dna kace wrote:
A ti govoriš o KS, ja mislio o federalnom i državnom nivou, ah da KS je najveći domet NS.![]()
- Prpa.ba
#34755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U samom trendu postojanja lokalnih stranaka ne vidim nista lose. Gradjani su probali sve: razlicite tipove nacionalnih stozernih stranaka (SBiH, SDA), gradjansku stozernu opoziciju (SDP), ociti rezultat je da svi koriste vertikalu vlasti i teme sa visih nivoa vlasti kao ultimativni izgovor za raspasoj na sustinski jako bitnom lokalnom i kantonalnom nivou. Ukratko, javnost se do zaglusujuce mjere zasicuje federalnim i drzavnim temama dok u tome stvari poput komunalne privrede padaju u drugi plan. Bez ikakvog pritiska, kantoni se svode na ikebane kojima je jedina svrha kupovina glasova za vise nivoe. U takvom sistemu je zadnjih desetak godina nastala jaka asimetrija u moci: federalne i drzavne glavesine su mocniji od kantonalnih glavesina iako ovi raspolazu sa 75% svih novcanih tokova.palermo wrote:pa sad......loše je u tome što pokazuje trend zatvaranja u sopstvenu avliju a što posljedično ne znači ništa drugo nego daljnju razgradnju BiH......
U takvoj situaciji nije ni cudo da su nastali relevatni lokalni akteri poput NiP, PDA, A-SDA i NB. Nisu ni mogli nastati iz SDP-a osim NS kao specificne sarajevske price jer nisu imali ni priliku iskusiti asimetriju u moci kao sto ju je iskusila SDA.
Nastavljajuci izrazenu bosnjacko-bosansku tradiciju rotacija i promjena na svakim izborima, ovaj put smo dobili izmiksane rezultate na kantonalnim nivoima nasuprot federalnom i drzavnom nivou sto vidim kao pokusaj da se dobije i jare i pare. I nacionalna stozernost na visim nivoima i prilagodljivost i posvecenost lokalnim temama na nizim nivoima.
SDA ako ima imalo pameti, onda nece opstruirati nove kantonalne regionalne vlade ukoliko u njima ne bude participirala. U suprotnom ce ici kontra narodne volje i to bi se moglo jako obiti o glavu. S druge strane, ako nove kantonalne regionalne vlade ne budu znale raditi svoj posao, mandat ce se vratiti nazad prema SDA.
U svemu ovome uvazavam tvoj eventualni stav da je decentraliziranost losa, pogubna itd. Uvazi i ti moj stav da mi je u ovakvom dejtonskom okviru na federaciji i drzavi dovoljan i tehnicki mandat i da mi kvalitet zivota ponajvise odredjuje kantonalni nivo.
Uostalom, vidjecemo kako ce se sve odigrati.
-
statixx
#34756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najbolji primjer su Suljagic i Bajrovic. Likovi bistrili drzavnu i medjunarodnu politiku, a kandidovali se za skupstinu KS. Narod rek'o svoje.
-
palermo
#34757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
JOj, Ultima to povlačenje paralele sa Alijom je brate bezveze (ma znaš i ti to).....ne kritikujem ja NS, sasvim je legitimno biti lokalna stranka, nema u tome ništa ni loše........ja samo primjećujem trend.......pa mislim pogledaj ovaj forum, hiljadu postova na temu vlade KS i pet -šest na temu formiranja federalne vlade......ultima_palabra wrote: Pa otac i majka tog zatvaranja u svoju avliju je Alija Izetbegovic glavom i bradom, pa ga opet postujes kao sveca. Ne moze to nekakva NS izmijeniti sve da se na glavu nasadi.
- DrugaGimnazija
#34758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da ti popravim ovo gore:Hakiz wrote: Dakle ovako. Komšić je izabran legalno, zakoni su takvi da je mogao biti izabran na nnačin na koji je izabran.
Firma koja podržava HDZ ako radi to legalno, može raditi to šta radi.
Jer, ako kažeš da treba takvu firmu bojkotovati, onda time osporavaš i izbor Komšića. U suštini govorš da te ne interesuje je li nešto zakonito.
Dakle, da se prvo dogovorimo slijedeće: Da li je legalnost bitna, ili idemo u legitimnost pa ćemo imati legitimne kompanije, ali i legitimnog predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH.
Ljudi odlučimo se više, prihvatamo zakone iako nam se ne sviđaju sve dok ih ne promijenimo u parlamentarnoj proceduri ili ne prihvatamo zakone.
1. Dakle ovako. Komšić je izabran legalno, zakoni su takvi da je mogao biti izabran na nnačin na koji je izabran.
2. Firma koja podržava HDZ ako radi to legalno, može raditi to šta radi.
3. Gradjani imaju pravo bojkotovati koga hoce. I to je sve po zakonu.
Kraj price.
-
Hakiz
#34759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nemoj me popravljati, nisi niko i ništa da bi me popravljao.DrugaGimnazija wrote:Da ti popravim ovo gore:Hakiz wrote: Dakle ovako. Komšić je izabran legalno, zakoni su takvi da je mogao biti izabran na nnačin na koji je izabran.
Jer, ako kažeš da treba takvu firmu bojkotovati, onda time osporavaš i izbor Komšića. U suštini govorš da te ne interesuje je li nešto zakonito.
Dakle, da se prvo dogovorimo slijedeće: Da li je legalnost bitna, ili idemo u legitimnost pa ćemo imati legitimne kompanije, ali i legitimnog predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH.
Ljudi odlučimo se više, prihvatamo zakone iako nam se ne sviđaju sve dok ih ne promijenimo u parlamentarnoj proceduri ili ne prihvatamo zakone.
1. Dakle ovako. Komšić je izabran legalno, zakoni su takvi da je mogao biti izabran na nnačin na koji je izabran.
Kraj price.
Kraj priče.
-
palermo
#34760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prpa.ba wrote:U samom trendu postojanja lokalnih stranaka ne vidim nista lose. Gradjani su probali sve: razlicite tipove nacionalnih stozernih stranaka (SBiH, SDA), gradjansku stozernu opoziciju (SDP), ociti rezultat je da svi koriste vertikalu vlasti i teme sa visih nivoa vlasti kao ultimativni izgovor za raspasoj na sustinski jako bitnom lokalnom i kantonalnom nivou. Ukratko, javnost se do zaglusujuce mjere zasicuje federalnim i drzavnim temama dok u tome stvari poput komunalne privrede padaju u drugi plan. Bez ikakvog pritiska, kantoni se svode na ikebane kojima je jedina svrha kupovina glasova za vise nivoe. U takvom sistemu je zadnjih desetak godina nastala jaka asimetrija u moci: federalne i drzavne glavesine su mocniji od kantonalnih glavesina iako ovi raspolazu sa 75% svih novcanih tokova.palermo wrote:pa sad......loše je u tome što pokazuje trend zatvaranja u sopstvenu avliju a što posljedično ne znači ništa drugo nego daljnju razgradnju BiH......
U takvoj situaciji nije ni cudo da su nastali relevatni lokalni akteri poput NiP, PDA, A-SDA i NB. Nisu ni mogli nastati iz SDP-a osim NS kao specificne sarajevske price jer nisu imali ni priliku iskusiti asimetriju u moci kao sto ju je iskusila SDA.
Nastavljajuci izrazenu bosnjacko-bosansku tradiciju rotacija i promjena na svakim izborima, ovaj put smo dobili izmiksane rezultate na kantonalnim nivoima nasuprot federalnom i drzavnom nivou sto vidim kao pokusaj da se dobije i jare i pare. I nacionalna stozernost na visim nivoima i prilagodljivost i posvecenost lokalnim temama na nizim nivoima.
SDA ako ima imalo pameti, onda nece opstruirati nove kantonalne regionalne vlade ukoliko u njima ne bude participirala. U suprotnom ce ici kontra narodne volje i to bi se moglo jako obiti o glavu. S druge strane, ako nove kantonalne regionalne vlade ne budu znale raditi svoj posao, mandat ce se vratiti nazad prema SDA.
U svemu ovome uvazavam tvoj eventualni stav da je decentraliziranost losa, pogubna itd. Uvazi i ti moj stav da mi je u ovakvom dejtonskom okviru na federaciji i drzavi dovoljan i tehnicki mandat i da mi kvalitet zivota ponajvise odredjuje kantonalni nivo.
Uostalom, vidjecemo kako ce se sve odigrati.
Ok je sve što si napisao, ja imam samo jednu malu primjedbu......nisam ja protiv ni regionalizacije ni decntralizacije, štaviše.......ali da bi i decntralizacija i regionalizacija imala smisa, moraš prvo imati i osigiurati državu, inače se ti procesi mogu drugačije nazvati......
Zapravo, ono što mene najviše brine jeste da su se naši umovi iliti svijest zatvorili u ove naše avlije.....pristali smo da nam se okviri života reduciraju
- Kikibombona
#34761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja mislim suprotno.palermo wrote:Ok je sve što si napisao, ja imam samo jednu malu primjedbu......nisam ja protiv ni regionalizacije ni decntralizacije, štaviše.......ali da bi i decntralizacija i regionalizacija imala smisa, moraš prvo imati i osigiurati državu, inače se ti procesi mogu drugačije nazvati......
Zapravo, ono što mene najviše brine jeste da su se naši umovi iliti svijest zatvorili u ove naše avlije.....pristali smo da nam se okviri života reduciraju
Prvo urediti vlastito dvoriste pa onda krenuti dalje cistiti.
Da bi igrao svjetsko prvenstvo prvo mora mukotrpno graditi tim. Onda moras proci kvalifikacije. Svjetsko prvenstvo je vrhunac dugogodisnjeg rada.
Nasa stranka ima priliku u glavnom gradu, na lokalnom nivou, dokazati da zasluzuje preci na novi level.
Nista ne moze na silu i preko noci, osim u situacijama opsteg haosa, rata, revolucije itd.
- Prpa.ba
#34762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Decentralizacija je vec zacementirana Dejtonom, ali je i osiguran kontinuitet drzave tako da smo u egalu.palermo wrote:Ok je sve što si napisao, ja imam samo jednu malu primjedbu......nisam ja protiv ni regionalizacije ni decntralizacije, štaviše.......ali da bi i decntralizacija i regionalizacija imala smisa, moraš prvo imati i osigiurati državu, inače se ti procesi mogu drugačije nazvati......
Ali, ako ne znamo rijesiti odvoz smeca i vodosnabdijevanje, onda se je to indikator da nam je nivo spremnosti za borbu u politickoj areni sa lokalnim ispostavama Zagreba i Beograda jako slab. Za mir, ispostaviti ce se, ipak nije dovoljno srce junacko i principijelnost u idealima.
Uostalom, politicki pluralizam nas je oduvijek krasio pa nema potrebe za defetizmom ni sa tvoje ni sa moje strane. Neki od nas ce se fokusirati na nasu avliju, a neki ce se fokusirati na drzavne brige. I to je sve u redu, zato i prezivljavamo stoljecima duboko u neprijateljskoj pozadini.
-
palermo
#34763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nećeš ti meni drug zamjeriti ovo što ću napisati, ali kad ovako nešto pročitam osjetim malu nelagodu. Naime, tamo 92 u prevečerje bošnjačko-hrvatskog rata jedna od omiljenih teza hravtskih nacionalista, onih koji će kasnije osnivati i HZHB i HRHB je bila da se država gradi od temelja, tj odozdo na gore..Naravno, to nije tačno, država se uvijek gradi odozgo.........teza da će uspjeh Naše stranke u Sarajevu otvoriti neke nove puteve i u BiH je idealistička i što je najvažnije netačna. Jedini produkt takvog djelovanja će biti nova doseljavanja u Sarajevo i onda opet priča o urbanim i što bi braća Hrvati rekli dotepencima....Kikibombona wrote:Ja mislim suprotno.palermo wrote:Ok je sve što si napisao, ja imam samo jednu malu primjedbu......nisam ja protiv ni regionalizacije ni decntralizacije, štaviše.......ali da bi i decntralizacija i regionalizacija imala smisa, moraš prvo imati i osigiurati državu, inače se ti procesi mogu drugačije nazvati......
Prvo urediti vlastito dvoriste pa onda krenuti dalje cistiti.
Da bi igrao svjetsko prvenstvo prvo mora mukotrpno graditi tim. Onda moras proci kvalifikacije. Svjetsko prvenstvo je vrhunac dugogodisnjeg rada.
Nasa stranka ima priliku u glavnom gradu, na lokalnom nivou, dokazati da zasluzuje preci na novi level.
Nista ne moze na silu i preko noci, osim u situacijama opsteg haosa, rata, revolucije itd.
Ali, naravno, ja razumijem potpuno da je građaninu KS najvažnija infrastruktura ili šta već...........
-
palermo
#34764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prpa.ba wrote:Decentralizacija je vec zacementirana Dejtonom, ali je i osiguran kontinuitet drzave tako da smo u egalu.palermo wrote:Ok je sve što si napisao, ja imam samo jednu malu primjedbu......nisam ja protiv ni regionalizacije ni decntralizacije, štaviše.......ali da bi i decntralizacija i regionalizacija imala smisa, moraš prvo imati i osigiurati državu, inače se ti procesi mogu drugačije nazvati......
Ali, ako ne znamo rijesiti odvoz smeca i vodosnabdijevanje, onda se je to indikator da nam je nivo spremnosti za borbu u politickoj areni sa lokalnim ispostavama Zagreba i Beograda jako slab. Za mir, ispostaviti ce se, ipak nije dovoljno srce junacko i principijelnost u idealima.
Uostalom, politicki pluralizam nas je oduvijek krasio pa nema potrebe za defetizmom ni sa tvoje ni sa moje strane. Neki od nas ce se fokusirati na nasu avliju, a neki ce se fokusirati na drzavne brige. I to je sve u redu, zato i prezivljavamo stoljecima duboko u neprijateljskoj pozadini.
samo ja nisam baš siguran da većina, ne samo naroda, nego i naše elite to razumjeva na način koji si ti ovdje prezentirao....
- DrugaGimnazija
#34765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Your logical fallacy is: ad hominem (https://yourlogicalfallacyis.com/ad-hominem)Hakiz wrote:Nemoj me popravljati, nisi niko i ništa da bi me popravljao.DrugaGimnazija wrote:Da ti popravim ovo gore:Hakiz wrote: Dakle ovako. Komšić je izabran legalno, zakoni su takvi da je mogao biti izabran na nnačin na koji je izabran.
Kraj price.
Kraj priče.
Haha. Ako se bojis protiv-argumenata, bolje da ne dolazis na forume.
- Kikibombona
#34766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da bi dosao do vrha moras napraviti prvi korak. Moras preci veliki broj stepenica.palermo wrote: Nećeš ti meni drug zamjeriti ovo što ću napisati, ali kad ovako nešto pročitam osjetim malu nelagodu. Naime, tamo 92 u prevečerje bošnjačko-hrvatskog rata jedna od omiljenih teza hravtskih nacionalista, onih koji će kasnije osnivati i HZHB i HRHB je bila da se država gradi od temelja, tj odozdo na gore..Naravno, to nije tačno, država se uvijek gradi odozgo.........teza da će uspjeh Naše stranke u Sarajevu otvoriti neke nove puteve i u BiH je idealistička i što je najvažnije netačna. Jedini produkt takvog djelovanja će biti nova doseljavanja u Sarajevo i onda opet priča o urbanim i što bi braća Hrvati rekli dotepencima....
Ali, naravno, ja razumijem potpuno da je građaninu KS najvažnija infrastruktura ili šta već...........
Nije mi jasno sta ocekujes od Nase stranke, koji je tvoj prijedlog.
Ja nisam iz Sarajeva, iz Zenice sam. Ipak, Sarajevo je nas glavni grad, centar BiH u svakom pogledu. Veoma je vazno dokazati se u Sarajevu.
Nasa stranka js u Zenici veoma slaba. Po prvi put smo dobili jednog kandidata u ZDK. Ljudi se nece prikljuciti, misle da nema sanse za promjene. Kako ih animirati i motivirati? Zato smatram da je Sarajevo veoma vazno. Ako Nasa stranka postane snazna u Sarajevu, ako napravi nesto veliko, pozitivna energija ce doci do Zenice i nastaviti dalje. Sarajevo je obasjano reflektorima i svi pratimo sta se desava u glavnom gradu.
Ja ne vidim drugi nacin osim politike 'korak po korak'. Preuzeti vrh, a da pri tome preskocis veliki broj stepenica, je moguce uraditi musolinijevskim ili hitlerovskim metodama. Kao sto ti napisah, u slucaju rata, revolucije i sl. Ti navodis primjer Herceg Bosne. To je rat i tu vaze neka druga pravila, tj. nema pravila, sve je dozvoljeno.
-
Hakiz
#34767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jah. Prvo trebaš dati protivargumente da bih ih se uplašio. Napisao si post samo da mi kontriraš, ništa nisi rekao. Malo razmisli, ako uspostaviš jedan princip, onda ta jprincip moraš koristiti svuda. i kada ti ne odgovara.DrugaGimnazija wrote: Your logical fallacy is: ad hominem (https://yourlogicalfallacyis.com/ad-hominem)
Haha. Ako se bojis protiv-argumenata, bolje da ne dolazis na forume.
Je li ovo malo bolje od ad-hominema? Isto kao prethodni odgovor, samo sa više riječi.
-
palermo
#34768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
,Kikibombona wrote:
Da bi dosao do vrha moras napraviti prvi korak. Moras preci veliki broj stepenica.
Ja nisam iz Sarajeva, iz Zenice sam. Ipak, Sarajevo je nas glavni grad, centar BiH u svakom pogledu. Veoma je vazno dokazati se u Sarajevu.
Nasa stranka js u Zenici veoma slaba. Po prvi put smo dobili jednog kandidata u ZDK. Ljudi se nece prikljuciti, misle da nema sanse za promjene. Kako ih animirati i motivirati? Zato smatram da je Sarajevo veoma vazno. Ako Nasa stranka postane snazna u Sarajevu, ako napravi nesto veliko, pozitivna energija ce doci do Zenice i nastaviti dalje. Sarajevo je obasjano reflektorima i svi pratimo sta se desava u glavnom gradu.
Ja ne vidim drugi nacin osim politike 'korak po korak'. Preuzeti vrh, a da pri tome preskocis veliki broj stepenica, je moguce uraditi musolinijevskim ili hitlerovskim metodama. Kao sto ti napisah, u slucaju rata, revolucije i sl. Ti navodis primjer Herceg Bosne. To je rat i tu vaze neka druga pravila, tj. nema pravila, sve je dozvoljeno.
Pa iskreno govoreći, moram priznati da osjećam malo razočarenje, prevashodno ovim što se dešava nakon izbora. Ono što ja vidim je da je NS sve svoje resurse uložila u Kanton Srajevo. Ono o čemu pričaju je KS,ako će istupati u javnosti onda će o Kantonu Sarajevo........ne odričem im njihovo pravo da odrede svoju ciljnu grupu i teritorij na kojem će djelovati....ali mogu i ja imati valjda pravo biti i malo razočaran...
Pošto sam ja dugo na forumu, odeš tamo davno još u virjme osnivanja Naše stranke i pronaći ćeš moje postove o NS.....recimo da ovo sad nije ono što sam očekivao od njih i što su oni obećavali
- Radio Sarajevo
#34769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moja država je Kanton Sarajevo. Ostalo me ne zanima 
-
Hakiz
#34770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ivana Orleanka je oslobađala gradove jedan po jedan, nije organizovala dvije ili više bitaka u isato vrijeme. Danas je jedan od najvećih ako ne i najveći junak u istoriji Francuske.palermo wrote:,Kikibombona wrote:
Da bi dosao do vrha moras napraviti prvi korak. Moras preci veliki broj stepenica.
Pa iskreno govoreći, moram priznati da osjećam malo razočarenje, prevashodno ovim što se dešava nakon izbora. Ono što ja vidim je da je NS sve svoje resurse uložila u Kanton Srajevo. Ono o čemu pričaju je KS,ako će istupati u javnosti onda će o Kantonu Sarajevo........ne odričem im njihovo pravo da odrede svoju ciljnu grupu i teritorij na kojem će djelovati....ali mogu i ja imati valjda pravo biti i malo razočaran...
Pošto sam ja dugo na forumu, odeš tamo davno još u virjme osnivanja Naše stranke i pronaći ćeš moje postove o NS.....recimo da ovo sad nije ono što sam očekivao od njih i što su oni obećavali
Ako nemaš resurse za sve odjednom, moraš birati bitke koje možeš dobiti.
- Kikibombona
#34771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Onda je problem u tvojim ocekivanjima koja su se pokazala kao nerealna.palermo wrote:Pa iskreno govoreći, moram priznati da osjećam malo razočarenje, prevashodno ovim što se dešava nakon izbora. Ono što ja vidim je da je NS sve svoje resurse uložila u Kanton Srajevo. Ono o čemu pričaju je KS,ako će istupati u javnosti onda će o Kantonu Sarajevo........ne odričem im njihovo pravo da odrede svoju ciljnu grupu i teritorij na kojem će djelovati....ali mogu i ja imati valjda pravo biti i malo razočaran...
Nasa stranka je jedina liberalna opcija u BiH. Monstrum drzava, sa strasnim nacionalizmom, sovinizmom i vjerskom netrepeljivscu (da ublazim i ne kazem 'ekstremizmom', bilo bi pretjerano). Veliki dio stanovnistva pamti rat koji je bio strasan i bratoubilacki. Ratni lideri odrzavaju stanje permanentne ratne psihoze. I zamisli u kakvim okolnostima egzistira jedna liberalna opcija!? Uzasnim. Ovo sto su postigli je uspjeh s obzirom na okolnosti. Liberali nigdje u Evropi nemaju vecinu.
Mislim da je maksimum Nase stranke u narednih 20 godina 100 000 glasaca. I to bi bilo senzacionalno ako bi se postiglo. Zato je vazno da imamo jak centar (Hadzikadic) i jaku ljevicu (nemamo je nikako), sa kojima bi NS mogla koalirati i izbaciti etno-vjerske nacionaliste.
Ovdje sam se malo dotakao toga, pa ako te ne mrzi...
nasa-stranka-sve-sto-ste-zeljeli-da-pit ... #p15047735
Ja ti mogu navesti primjer Zenice. Nasa stranka ima nekoliko pozrtvovanih i moralno cistih ljudi. Najistaknitija je Sanja Renic, jedina zastupnica nase stranke u gradskom vijecu. Zena se trudi vise nego bilo koji vijecnik. Nekad se cini da se jedina ozbiljno priprema za svaku sjednicu. Ima svoje limite i manjkavosti, ali se trudi vise od ostalih. Nasa stranka jaca u Zenici malim koracima. Kako ubrzati rast liberalne opcije u gradu poput Zenice, ako znamo da populizam i nacionalizam nije opcija!?? Evo, ja ne znam. Zenica je bastion SDA i otpadaka SDA. Imaju polozaje i novac da kupuju strasno zatucan i jeftin narod. Imaju mocne nacionalisticke i populisticke alate. Kakve su sanse liberala u takvom gradu?
Definitivno previse ocekujes.
Polazem velike nade u politiku centra - Hadzikadica. I nadam se da ce SDP i derivati propasti, da dobijemo cistu ljevicu. To je snaga kojom se moze napasti drzavni vrh. Ocekivati od liberala da uzmu vrh BiH je totalno nerealno. Liberali ne mogu uzeti Njemacku a kamoli BiH.
- drug_profi
#34772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mi smo sve osim demokratskog drustva, tako da nekakva sila mora postojati da stiti one koji placaju porez. Kad se dzeparos i razbojnik uhapse, pritvore, osude i posalju na izdrzavanje u jednom procesu bez prekida i bez uznemiravanja javnosti pustanjem na slobodu, onda policajac neka bude kaznjen za samar dripcu. Necemo svakako o tome ovdje. Dovoljno je reci da se ne slazemo.Hakiz wrote:Ima naziv za društva u kojima je dozvoljeno da službena lica ne poštuju zakone države koju predstavljaju, ali o tome je na temi o šamaru već raspravljano.drug_profi wrote:Neka tog policajca kazni tek kad sistem osigura da ce svaki uhapseni i ostati u zatvoru, a ne da se setaju cekajuci sudjenje mjesecima, pri tom pravec nebrojena nova KD.
- kmirsad
#34773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Želim pregovaračima NS- a , SDP-a i DF-a... puno mudrosti, strpljenja, dugih sporogorečih fitilja, uspjeha... a što manje ličnih sujeta... u današnjim pregovorima... za dobro svih nas.
S nestrpljenje očekujem da se iz dimnjaka u središtu NS-a... zavijori bijeli dim...
S nestrpljenje očekujem da se iz dimnjaka u središtu NS-a... zavijori bijeli dim...
-
Heller
#34774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Valjda budu imali pameti i strpljenja.
Last edited by Heller on 19/10/2018 08:09, edited 2 times in total.
- kmirsad
#34775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Proučit ću i Bismile i Očenaš... da tako bude... Siguran sam da Pedja neče odustati od svojih uslova, Zakono porijeklu imovine i Konkursi sa imenovanja i zapošljavanja...ako prihvate ostali... eto opšte šorke u Abu Dabiju...Heller wrote:Nadajmo se da će imati divoljno razumijevanja i pameti da naprave zajednički blok kojim će nastupati svugdje ko jedna stranka.kmirsad wrote:Želim pregovaračima NS- a , SDP-a i DF-a... puno mudrosti, strpljenja, dugih sporogorečih fitilja, uspjeha... a što manje ličnih sujeta... u današnjim pregovorima... za dobro svih nas.