---------------------------------------------------------------------------------------------
--Za lunch-- pileca pasteta s
~~••

Moderator: anex

Moonca, može li recept, ako si je ti pravila?moonca wrote:Malo je reci, da ti je dobra....![]()
![]()
---------------------------------------------------------------------------------------------
--Za lunch-- pileca pasteta smalo konjaka ... hik..- slatka --super....+ 3 shnite..
![]()
~~••
HIKmoonca wrote:Malo je reci, da ti je dobra....![]()
![]()
--Za lunch-- pileca pasteta smalo konjaka ... hik..- slatka --super....+ 3 shnite..
![]()
~~••
Bila bi =super+...moonca wrote:Malo je reci, da ti je dobra....![]()
![]()
![]()
~~••
..Hvala za interes..zizi505 wrote:
Moonca, može li recept
Kako dolaze hladniji dani, baš mi se jede, a izbjegavam gotove kupovati.
Nije uz nego u. U ove fensi pastete se dodaje konjaksadie_forever wrote:konjak uz pasttu? to sad pasteta nest fancy?
Odlično, hvala timoonca wrote:..Hvala za interes..zizi505 wrote:
Moonca, može li recept
Kako dolaze hladniji dani, baš mi se jede, a izbjegavam gotove kupovati.---
.Ukratko cu - bilo je oko 250 -operes,ocistish od zilica, papirom posusis--i sprema za rostilj ili tavu
Ako ces u tavi- preprzis malo na vrelom ulju- sklonis iz tave- na toj masnoci dodas luk i dobro preprzis(kod mene je slatki, takva vrsta) , vratis dzigericu - dodas zacine - kod mene samo so==ali mora i biber- zalijes konjakomnije neophodno- par minuta- i gotovo
Ohladis malo i onda sve ide u --processor --dio po dio dodajes kao i -ako imas skupljenu -pilecu masnocu- ako ne,onda puter - po zelji--par kasika -- trebalo bi da izgleda kao gusta smjesa za palacinke--- prebacis to u neku zdjelicu/ teglu i u frizider da se ohladi- preko noci .-dobra i ako se zamrzne--
Jede se sa tost hlebom -
Jevreji na kraju pripreme dodaju- kuvana jaja - izdrobljena- svidja mi se i taj dodatak
Upozorenje --- ko ima visok holesterol- nije peorucljivo jesti svaki dan ..![]()
-arzuhaj -----da dodatni neprepoznatljiv ukus-- no, moze bez - naravno...

Ovo i mooncina paštetazlo zlo wrote:ružica si bila..jeeeedna u mom srcuuuuu

Tačno osjetim kako hrska, a lijepi se za jezikćiribiribela wrote:
Najbolji brownies na svijetu!!! Slika je losa, ali shvatate point![]()
mislim da je 2000kcal po komadu, ali vrijedi. (Bez brasna)
Nakon ovoga, ne smijem večeras više ulaziti na temućiribiribela wrote:
Najbolji brownies na svijetu!!! Slika je losa, ali shvatate point![]()
mislim da je 2000kcal po komadu, ali vrijedi. (Bez brasna)
Evo te dzigerice, noc ranije...zizi505 wrote:Ovo i mooncina paštetazlo zlo wrote:ružica si bila..jeeeedna u mom srcuuuuu

mmmmm mercimek köftevjesticanametli wrote:Jucer mercimek köftei extra je
jesam zenoadda_sa wrote:mmmmm mercimek köftevjesticanametli wrote:Jucer mercimek köftei extra je
jesi li i bulgura stavljala?
to mi radivjesticanametli wrote:jesam zenoadda_sa wrote:mmmmm mercimek köftevjesticanametli wrote:Jucer mercimek köftei extra je
jesi li i bulgura stavljala?
raznesoh se