Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- cenecimoveocino
#3476 Re: Zeničani
ni kod mene neJma
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- Oi
#3477 Re: Zeničani
http://bs.wikipedia.org/wiki/Masakr_u_ZeniciStjui wrote:a o čemu se radi ovdje, gospođice @nmi ?Not My Idea wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3478 Re: Zeničani
Uz svo uvazavanje, ja bih ipak stvari malo drukcije postavio. Nije bas da oni "samo obnasaju duznost direktora". To je jedna od najpozeljnijih fotelja u Zenici, jer je plata 3-4 hiljade plus direktorske beneficije. Da je obicni poslusnik SDA, to je valjda svima jasno. Ali kao i svi njemu slicni, nema moralnih problema da redovno ubire svoju pozamasnu platu a stvari sa grijanjem postaju sve gore i gore. Po tome nista nije bolji od Kaknje, Secica i ostalih ublehasa koji su sa mindera postavljeni da upravljaju javnim preduzecima, a da prije toga nisu mogli ni granap voditi.Norm wrote:Ja pretpostavljam da je ovo ironija...Nije valjao Kaknjo, ne valja Sarajlic, ljudi koji samo obnasaju duznosti direktora u preduzecu za koje se zna ko je "vlasnik" i koji se smjenjuju kad se iskoriste, ko je potpisao u ime preduzeca "ugovor" o isporuci toplotne energije sa Mittalom...i sklopio ugovor kakav jest...i imas hrabrosti prozivati obicne radnike, koji rade samo sto im se naredi, za platu, obicne male ljude, montere...channel10 wrote:Jest tesko provaliti ove nase ublehase. Jeste li procitali danasnje saopstenje za javnost povodom kvara?
"Zbog činjenice da se radi o vrlo kompleksnom kvaru, u ovom trenutku nismo u mogućnosti precizirati kada će problem biti otklonjen, a o napretku radova ćemo vas izvještavati".
Odnosno, ovako ce biti dok se ne pojave prvi stabilni minusi, a do tada ko vas. Dobicete umanjene racune, naravno po nasoj racunici i Jopet
.
Igra se ovaj Sarajlic vatrom, neko cega ugaziti na sred ulice pa onda moze qrcu svirat i gasit kako mu je cejf.
Prosli mjesec nije bilo 7-8 dana grijanja i trebali bi umanjiti racune za 14-16 dana, a sta mislite koliko ce nam umanjiti?! Ako bude i 10 dana bice puna saka brade. Sad su sacekali da se predje u iduci mjesec, pa onda opet zavrnuli jer bi bilo previse u jednom mjesecu odbitaka.E na ovim danima Sarajlic navlaci extra profit u JP dok se narod po stanovima smrzava, za lijeka mu zatrebalo i njemu i onim monterima sto idu od ulaza do ulaza i zavrcu u podstanicama grijanje i sto premjestaju pumpe kako im je cejf. Jbt gori su od Telekoma i EP zajedno i u rangu su VIK-a. Dno dna, ali nicija nije do zore sjala, pa nece ni njihova.
Imas li hrabrosti to reci za covjeka koji je najvise odgovoran? Za istog onog koji nam je za tri mandata obecanja (12 godina) uspio napraviti "plinsku toplanu na cvrsti ugalj"?!?
Imas ali u limburgu, jel da?![]()
I hoce sve dok je ovaca kojima je uredu ovo stanje i dok daju glasove kome "treba" sjace njihova do zore i jos vise...i jos dalje...i treba tako...
Sto se tice obicnih "malih" radnika, pa zar ne znate kojom stelom su tu dosli? Za jednog od vozaca je intervenisala velika glavesina u opcini. Monteri? Otvoreno ti traze na kafu. Kako se samo odnose spram kvarova, to je lakrdija. Znam iz prve ruke, nedavno mi bili. Istjerao sam bagru iz kuce. Kad mi seljola rece: " Ma slusaj moze se ovo i lakse rijesiti"
Hocu da kazem da ni direktor koji je samo eksponent katastrofalne vlasti, ni radnici koji obrazac ponasanja prepisuju od tih i takvih, nisu bas nevinascad kako sam stekao utisak da ih predstavljate.
Toliko i veliki pozdrav za vas!
-
channel10
#3479 Re: Zeničani
Ako do kraja dana ne dodje grijanje imacemo odnos grijanja/ne grijanja u ovom mjesecu 3:3. Cisto onako da se zna koliko nece biti grijanja u ovom mjesecu, a koliko ce oni umanjiti racune.
-
whiter shade of pale
#3480 Re: Zeničani
jel bio lamorgini danas?
- Norm
#3481 Re: Zeničani
Ocito da niste procitali moj naredni post..._BataZiv_0809 wrote:Uz svo uvazavanje, ja bih ipak stvari malo drukcije postavio. Nije bas da oni "samo obnasaju duznost direktora". To je jedna od najpozeljnijih fotelja u Zenici, jer je plata 3-4 hiljade plus direktorske beneficije. Da je obicni poslusnik SDA, to je valjda svima jasno. Ali kao i svi njemu slicni, nema moralnih problema da redovno ubire svoju pozamasnu platu a stvari sa grijanjem postaju sve gore i gore. Po tome nista nije bolji od Kaknje, Secica i ostalih ublehasa koji su sa mindera postavljeni da upravljaju javnim preduzecima, a da prije toga nisu mogli ni granap voditi.Norm wrote:Ja pretpostavljam da je ovo ironija...Nije valjao Kaknjo, ne valja Sarajlic, ljudi koji samo obnasaju duznosti direktora u preduzecu za koje se zna ko je "vlasnik" i koji se smjenjuju kad se iskoriste, ko je potpisao u ime preduzeca "ugovor" o isporuci toplotne energije sa Mittalom...i sklopio ugovor kakav jest...i imas hrabrosti prozivati obicne radnike, koji rade samo sto im se naredi, za platu, obicne male ljude, montere...channel10 wrote:Jest tesko provaliti ove nase ublehase. Jeste li procitali danasnje saopstenje za javnost povodom kvara?
"Zbog činjenice da se radi o vrlo kompleksnom kvaru, u ovom trenutku nismo u mogućnosti precizirati kada će problem biti otklonjen, a o napretku radova ćemo vas izvještavati".
Odnosno, ovako ce biti dok se ne pojave prvi stabilni minusi, a do tada ko vas. Dobicete umanjene racune, naravno po nasoj racunici i Jopet
.
Igra se ovaj Sarajlic vatrom, neko cega ugaziti na sred ulice pa onda moze qrcu svirat i gasit kako mu je cejf.
Prosli mjesec nije bilo 7-8 dana grijanja i trebali bi umanjiti racune za 14-16 dana, a sta mislite koliko ce nam umanjiti?! Ako bude i 10 dana bice puna saka brade. Sad su sacekali da se predje u iduci mjesec, pa onda opet zavrnuli jer bi bilo previse u jednom mjesecu odbitaka.E na ovim danima Sarajlic navlaci extra profit u JP dok se narod po stanovima smrzava, za lijeka mu zatrebalo i njemu i onim monterima sto idu od ulaza do ulaza i zavrcu u podstanicama grijanje i sto premjestaju pumpe kako im je cejf. Jbt gori su od Telekoma i EP zajedno i u rangu su VIK-a. Dno dna, ali nicija nije do zore sjala, pa nece ni njihova.
Imas li hrabrosti to reci za covjeka koji je najvise odgovoran? Za istog onog koji nam je za tri mandata obecanja (12 godina) uspio napraviti "plinsku toplanu na cvrsti ugalj"?!?
Imas ali u limburgu, jel da?![]()
I hoce sve dok je ovaca kojima je uredu ovo stanje i dok daju glasove kome "treba" sjace njihova do zore i jos vise...i jos dalje...i treba tako...
Sto se tice obicnih "malih" radnika, pa zar ne znate kojom stelom su tu dosli? Za jednog od vozaca je intervenisala velika glavesina u opcini. Monteri? Otvoreno ti traze na kafu. Kako se samo odnose spram kvarova, to je lakrdija. Znam iz prve ruke, nedavno mi bili. Istjerao sam bagru iz kuce. Kad mi seljola rece: " Ma slusaj moze se ovo i lakse rijesiti"i namiguje mi
.
Hocu da kazem da ni direktor koji je samo eksponent katastrofalne vlasti, ni radnici koji obrazac ponasanja prepisuju od tih i takvih, nisu bas nevinascad kako sam stekao utisak da ih predstavljate.
Toliko i veliki pozdrav za vas!
Ko izabire vlast vec 20 godina od kako su poceli "demokratski procesi" na ovim prostorima?...Ono o cemu vi pricate samo je posljedica izabrane vlasti...Nisu se sami izabrali, pa doveli svoje na radna mjesta...Da li mislite da ce se nesto promijeniti kada i nakon svega sto rade, dobiju podrsku i glasove "naroda" za jos 1 mandat?...
Mi smo krivi, svi, i oni sto glasaju za ove sto zaposljavaju svoje, i oni sto odu na kaficu i lezerno kazu, ma j.e.b.o. izbore ionako nemam za koga glasat...ima, uvijek ima, a ako nisu dobri oni izabrani onda se mijenjaju na sljedecim izborima...svugdje osim kod nas...
Sad ce izbori, pa zivi bili pa vidjeli...ko ce biti izabran...
I jos kad se organizuju protesti njima 'teferic' i povod za sjedenje u bastama kafica i podjebavanje onih koji su dosli na proteste...
Sarajlic snosi odgovornost u onoj mjeri u kojoj je zatekao stanje kakvo jeste sa potpisanim ugovorima kakvi jesu...Ali da je on iskljucivi krivac...ma dajte molim vas...mislim da je doslo vrijeme da se situacija sagleda iz malo sireg ugla...a ako nije onda tisu...
Sto se tice radnika, pa zna se da kod nas korupcija ide od portira pa do clana predsjednistva. I sta je tu novo? Ti nevinasce pa to nisi znao? I ko je tu kriv? Opet mi sami jer smo takav narod...A i te radnike nije doveo Sarajlic nego oni prije njega...
Zna se ko upravlja gradom, ko se zaduzuje u nase ime i ko daje i kome poslove vrijedne milione kao i ko je napravio Toplanu...ali se ne smije reci...
Last edited by Norm on 06/02/2014 15:12, edited 1 time in total.
-
ljuspica
#3482 Re: Zeničani
da li doslo grijanje? nisam kuci pa ne znam, ali me bas zanima...
- Not My Idea
#3483 Re: Zeničani
Nije.
inace, kakva je to fascinacija s tim zutim lamborginijem?
- Norm
#3484 Re: Zeničani
Grijanja najvjerovatnije nema do subote, a ako dodje prije dobro i jest...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3485 Re: Zeničani
Slažem se da se trenutno isključivo bavimo posljedicama. Davno je Čerčil rekao da mu je najveći problem sa demokratijom-5minutni razgovor sa prosječnim biračem. Ja sam od punoljetstva izlazio na sve izbore, ali sumnjam da je ijedna od stranaka za koje sam glasao prešla izborni prag, izuzev Željka KomšićaOcito da niste procitali moj naredni post...
Ko izabire vlast vec 20 godina od kako su poceli "demokratski procesi" na ovim prostorima?...Ono o cemu vi pricate samo je posljedica izabrane vlasti...Nisu se sami izabrali, pa doveli svoje na radna mjesta...Da li mislite da ce se nesto promijeniti kada i nakon svega sto rade, dobiju podrsku i glasove "naroda" za jos 1 mandat?...
Mi smo krivi, svi, i oni sto glasaju za ove sto zaposljavaju svoje, i oni sto odu na kaficu i lezerno kazu, ma j.e.b.o. izbore ionako nemam za koga glasat...ima, uvijek ima, a ako nisu dobri oni izabrani onda se mijenjaju na sljedecim izborima...svugdje osim kod nas...
Sad ce izbori, pa zivi bili pa vidjeli...ko ce biti izabran...
I jos kad se organizuju protesti njima 'teferic' i povod za sjedenje u bastama kafica i podjebavanje onih koji su dosli na proteste...
Sarajlic snosi odgovornost u onoj mjeri u kojoj je zatekao stanje kakvo jeste sa potpisanim ugovorima kakvi jesu...Ali da je on iskljucivi krivac...ma dajte molim vas...mislim da je doslo vrijeme da se situacija sagleda iz malo sireg ugla...a ako nije onda tisu...
Sto se tice radnika, pa zna se da kod nas korupcija ide od portira pa do clana predsjednistva. I sta je tu novo? Ti nevinasce pa to nisi znao? I ko je tu kriv? Opet mi sami jer smo takav narod...A i te radnike nije doveo Sarajlic nego oni prije njega...
Zna se ko upravlja gradom, ko se zaduzuje u nase ime i ko daje i kome poslove vrijedne milione kao i ko je napravio Toplanu...ali se ne smije reci...
Sarajlić lično možda i nije kriv u mjeri u kojoj mu se, kao eksponentu, pripisuje. Ali politički establišment čiji je on produkt, svakako da jeste. Dakle posredno je kriv. U Hrvatskoj ima zakonski prijedlog da direktorima javnih preduzeća slijedi krivična prijava ukoliko posluju negativno. Pa ako smatraš da je nemoguće voditi, bujrum ostavka, a ne kmečati po lokalnim televizijama, a pinka od par milja se redovno uzima, voza ga službeno auto, pa reprezentacija, pa....Nije Tito, bogte
Naravno da sam znao za korupciju, pa pisao sam na forumu već koliko sam puta odbijen na konkursima da bi nečija djeca uletila. Samo mi je zasmetalo što te radnike predstavljate kao sitnu raju, lafo ništa nisu krivi, a i oni isto rade kao i nadređeni, samo prirodno u manjim iznosima. Kao što već rekoh rumena seljola, pljesnjivog zadaha mi u mojoj kući namiguje i otvoreno traži na kafu. Ma mrš i ti i kafa i onaj ko te zaposli. Kupiću 3 metra drva u najgorem slučaju.
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#3487 Re: Zeničani
kreteni danas jednom policajcu slomili potkoljenicu,drugom glavu,treći jedva ostao živ,15 povrijeđenih policajaca
-
1bosna
#3488 Re: Zeničani
Bio sam danas na protestima u Zenici,vidio sam sav sljam zenicki i naravno oni su i napravili belaj,ne bi mi bilo zao da je policija puskama po njima opalila...Sve sami lopovi,dileri,narkomani,propaliteti koji nemaju skole ne zato sto nisu imali uslova vec zato sto nisu zeljeli da idu i sad se zale...
-
kakavdanakneiskustvu
#3489 Re: Zeničani
1bosna wrote:Bio sam danas na protestima u Zenici,vidio sam sav sljam zenicki i naravno oni su i napravili belaj,ne bi mi bilo zao da je policija puskama po njima opalila...Sve sami lopovi,dileri,narkomani,propaliteti koji nemaju skole ne zato sto nisu imali uslova vec zato sto nisu zeljeli da idu i sad se zale...
upravo to,pa općinu razvalili,zoil,elektro zenicu,čak i bacili suzavac i otrovali policajce u zgradi PU zenica,nije ovo vidilo protesta,huligansko razvaljivanje je ovo
-
kakavdanakneiskustvu
- Norm
#3491 Re: Zeničani
Iskreno se nadam da postoje snimci i da ce istrazni organi uraditi posao kako treba...Svim roditeljima onih maloljetnika sto su razvaljivali stakla na opstini poslati plavu cestitku sa iznosom koji ih sljeduje da uplate radi namire stete. Zasto opet ja i moja djeca da placamo neciji promasaj u odgoju? Radim po jebenih 12 sat dnevno za 700 KM i jos mi treba kroz namete opteretiti platu zbog majmuna...niti pijem niti pusim, niti se drogiram, niti idem na utakmice da bi svojoj djeci obezbijedio koliko toliko normalan zivot i dodje balo sa ruksakom da razbija opstinu...Idite pred stanove, kuce, vikendice ljudi koji su vam krivi pa udrite...ali nemate muda za to jel da j.e.b.e.m vam odgoj...
A ako nema da platis, imas BaBo avto, ili njivu ili kravu ili kucu na selu pa prodaj i namiri ono sto ti je sin polupao...
Sa ovakvom omladinom bojim se da ova zemlja nema svijetlu buducnost...
I svi sa biroa odmah hoce u premijere i ministre...Haloooo? hoce li iko da radi?
A ako nema da platis, imas BaBo avto, ili njivu ili kravu ili kucu na selu pa prodaj i namiri ono sto ti je sin polupao...
I svi sa biroa odmah hoce u premijere i ministre...Haloooo? hoce li iko da radi?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3492 Re: Zeničani
Jes vala, žutih cura na sve strane a oni bale za automNot My Idea wrote:Nije.
-
whiter shade of pale
#3493 Re: Zeničani
to je isti mentalitet kao i kod ovih huligana danas.
-
kakavdanakneiskustvu
#3494 Re: Zeničani
jedan policajac ima potres mozga,policajac koji je 8 godina bio bez posla jer ga je iptf decertificirao i od prije dvije godine ponovo radi jer je sud to naložio,izuzetno kulturan čovjek,miran,gradski čovjek,jedan od par takvih u policiji,moj drug
-
kakavdanakneiskustvu
#3495 Re: Zeničani
Norm wrote:Iskreno se nadam da postoje snimci i da ce istrazni organi uraditi posao kako treba...Svim roditeljima onih maloljetnika sto su razvaljivali stakla na opstini poslati plavu cestitku sa iznosom koji ih sljeduje da uplate radi namire stete. Zasto opet ja i moja djeca da placamo neciji promasaj u odgoju? Radim po jebenih 12 sat dnevno za 700 KM i jos mi treba kroz namete opteretiti platu zbog majmuna...niti pijem niti pusim, niti se drogiram, niti idem na utakmice da bi svojoj djeci obezbijedio koliko toliko normalan zivot i dodje balo sa ruksakom da razbija opstinu...Idite pred stanove, kuce, vikendice ljudi koji su vam krivi pa udrite...ali nemate muda za to jel da j.e.b.e.m vam odgoj...
radi se već,podrum ps centar je prepun huligana
-
whiter shade of pale
#3496 Re: Zeničani
odakle ti ta informacija?
-
kakavdanakneiskustvu
#3497 Re: Zeničani
whiter shade of pale wrote:odakle ti ta informacija?
od kolega
-
ljuspica
#3498 Re: Zeničani
Ima li grijanja kod vas, kod mene jos nema 
- phillie
#3499 Re: Zeničani
Nope. Zakljucujemo sedmi dan februara rezultatom 4:3 za negrijanje.ljuspica wrote:Ima li grijanja kod vas, kod mene jos nema

. Jeste li procitali danasnje saopstenje za javnost povodom kvara?