La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tito_i_Partija

#3476 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:Unai Emery obavijestio Sevillu da odlazi. Quique Sanchez Flores za sada najozbiljniji kandidat.
Gdje ide Emery?
skenderija04

#3477 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

omar little wrote:
skenderija04 wrote:Unai Emery obavijestio Sevillu da odlazi. Quique Sanchez Flores za sada najozbiljniji kandidat.
znamo li za koga cu navijati iduce sezone? :D jel psg najizgledniji kandidat?
Tito_i_Partija wrote:
Gdje ide Emery?
PSG
Tito_i_Partija

#3478 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:PSG
Nije lose. Mislim da s njim imaju puno vece sanse da ostvare potencijal u evropi nego s Blancom.
cyprus

#3479 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyprus »

Moja Extremadura se plasirala u viši rang - Segundu B :mrgreen:

skenderija04

#3480 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

cyprus wrote:Moja Extremadura se plasirala u viši rang - Segundu B :mrgreen:
Nije ovo mala stvar. Tercera je divlji zapad. Oviedo je 10 godina tavorio dok se nije vratio u Segunda B, a onda za cas u Segunda A i ove godine je vec mogao i u baraz za primeru. Pokrenuli su se.
skenderija04

#3481 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

Delegacija Seville u Madridu pregovara sa Rudi Garciom. Quique prva rezerva :D
jethro

#3482 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

:thumbup:

I ja ih gotivim od prije par godina kad su bili u La Ligi
cyprus

#3483 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyprus »

jethro wrote:

Da si živ i zdrav, nije to bilo prije par godina, nego skoro prije par decenija :mrgreen:
jethro

#3484 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

cyprus wrote:
jethro wrote:

Da si živ i zdrav, nije to bilo prije par godina, nego skoro prije par decenija :mrgreen:
Jah fakat 98/99 su zadnji put bili u La Ligi i ispali. Vrijeme leti. :oops:

Ali sjecam se da sam pokusavao kada su prvi put usli u La Ligu 96/97 skontati uopste odakle su oni. :mrgreen: Tada internet jos uvijek nije bio bas tako rasprostanjen i prvo sam jedno vrijeme mislio da su iz istoimenog grada, Extramadure. :-) Tek nakon mjesec-dva sam uspio cuti na TV da su iz nekog gradica koji se zove Almendralejo. :-D Bilo mi je krivo kad su poslije propali u nize rangove spanskog fudbala.
Nekako u isto vrijeme su bili grohnuli i oni i onaj Alaves sto je igrao otprilike tih godina finale Kupa Uefa sa Liverpulom.
cyprus

#3485 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyprus »

Eh super, sad možemo pokrenuti udruženje navijača Extremadure u BiH :mrgreen:

Samo treba znati i da ovo zakonski gledano nije ona ista Extremadura... Ona se ugasila prije 6-7 godina, pa je nastala ova, krenuvši iz najnižeg ranga... Međutim, sve ostalo je isto... Jedino više nije CF Extremadura, nego Extremadura UD... Slično nešto kao što je slučaj sa ljubljanskom Olimpijom...
jethro

#3486 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

cyprus wrote:Eh super, sad možemo pokrenuti udruženje navijača Extremadure u BiH :mrgreen:

Samo treba znati i da ovo zakonski gledano nije ona ista Extremadura... Ona se ugasila prije 6-7 godina, pa je nastala ova, krenuvši iz najnižeg ranga... Međutim, sve ostalo je isto... Jedino više nije CF Extremadura, nego Extremadura UD... Slično nešto kao što je slučaj sa ljubljanskom Olimpijom...
Moze, ali sumnjam da bi smo nasli jos bar jednog navijaca Extremadure sve da ga i svijecom trazimo. :lol:

Iskreno receno zadnjih godina i nisam toliko bio u toku svih desavanja oko Extremadure. Citao sam to prije 6-7 godina da su se rasformirali, i potpuno krenuli od nule. Jednostano sam mislio da za njih vise nema povratka, i da im slijedi beskonacno tavorenje u jarak ligama. :D

Sjecam se da sam citao i jedan text prije dosta godina - neznam koliko je uopste bio realan - da je za strmoglavi pad Extremadure najkrivlji u stvari bio CD Badajoz. Navodno, oni kao najveci klub i grad iz te iste provincije(pokrajine) nisu nikako mogli podnijeti da mala CF Extremadura bude puno bolja od njih, pa su sve uradili da Extremdura propadne. Ali opet kazem neznam koliko je tu bilo istine.
Tito_i_Partija

#3487 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tito_i_Partija »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/spansk ... /160609122

Eh eto, ako bas spanski mediji to tvrde... :D
skenderija04

#3488 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/spansk ... /160609122

Eh eto, ako bas spanski mediji to tvrde... :D
Pa ne znaju ni ko ce im biti trener :D
cyprus

#3489 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyprus »

jethro wrote:
cyprus wrote:Eh super, sad možemo pokrenuti udruženje navijača Extremadure u BiH :mrgreen:

Moze, ali sumnjam da bi smo nasli jos bar jednog navijaca Extremadure sve da ga i svijecom trazimo. :lol:

Iskreno receno zadnjih godina i nisam toliko bio u toku svih desavanja oko Extremadure. Citao sam to prije 6-7 godina da su se rasformirali, i potpuno krenuli od nule. Jednostano sam mislio da za njih vise nema povratka, i da im slijedi beskonacno tavorenje u jarak ligama. :D

Sjecam se da sam citao i jedan text prije dosta godina - neznam koliko je uopste bio realan - da je za strmoglavi pad Extremadure najkrivlji u stvari bio CD Badajoz. Navodno, oni kao najveci klub i grad iz te iste provincije(pokrajine) nisu nikako mogli podnijeti da mala CF Extremadura bude puno bolja od njih, pa su sve uradili da Extremdura propadne. Ali opet kazem neznam koliko je tu bilo istine.
Jes, sve je to badahožanska bagra kriva :mrgreen: Al džaba im, sad smo opet rang iznad njih :-D

Ma iskren da budem, pojma nemam... Teško je pratiti detalje u Terceri i nižim ligama, jer jednostavno nemaš gdje... U proteklim sezonama bih samo ono pomalo bacao pogled na tabelu da vidim dokle su, te tu i tamo gledao neke snimke na youtubeu... Međutim, sad kad su ponovo treći rang, planiram da ih znatno podrobnije pratim :mrgreen: Valjda je dostupnost informacija veća u Segundi B...

Nego, na ključnoj utakmici za promociju u treći rang protiv Conquensea se skupilo 9000 gledalaca :shock: U gradiću od 30 000 stanovnika...

Vidim imamo novog trenera... Diego Merino, do sada trenirao Rayo Vallecano B... Lik ima 27 godina :mrgreen: Al neka, i Rafa Benitez nas je vodio u svojim počecima, pa dokle je doguro :mrgreen:
skenderija04

#3490 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

cyprus wrote:
Ma iskren da budem, pojma nemam... Teško je pratiti detalje u Terceri i nižim ligama, jer jednostavno nemaš gdje... Ne nađoh čak ni poštenu fb stranicu koja ih prati... U proteklim sezonama bih samo ono pomalo bacao pogled na tabelu da vidim dokle su, te tu i tamo gledao neke snimke na youtubeu... Međutim, sad kad su ponovo treći rang, planiram da ih znatno podrobnije pratim :mrgreen: Valjda je dostupnost informacija veća u Segundi B...
Ma uvalio ih je Jose Fouto. Klasican primjer predsjednika u Spanskom fudbalu sredinom devedesetih Tad se smatralo da je za uspjeh potrebno biti kao Jesus Gil ili Ramon Mendoza. Na kraju je odrobijao .

2B je i dalje komplikovana kategorija , ali sad mogu reci da su bar u kategoriji koju organizuje Spanski savez a ne teritorijalne grupacije. Bice tesko, oni idu u grupu sa Andaluzanima i Murciom. Ako budes pratio, Segunda B Grupo 4. :D Dakle, filijale Betisa, Seville i Granade stari prvoligas Recreativo Huelva, regionalni rivali Merida i Villanovense. Prve sezone im je bitno da se ustale, i konsoliduju projekat, a onda u napad .
jethro

#3491 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

A sta je bilo sa onom FC Salamanca, ako se iko sjeca oni su u vrijeme kad i Extramadura bili par sezona u La Ligi?
cyprus

#3492 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyprus »

Eh, Salamanca, Merida, Compostela... Klubovi mog djetinjstva :mrgreen:

Evo google za Salamancu kaže da ne postoji više...

Nego skenderija, slažem se... Za početak bih bio zadovoljan i opstankom, ali zaista kako se čini, klub ima solidne ambicije... Postoji li šansa da Albacete bude dio ove grupe, iako su u Kastilji?
Last edited by cyprus on 09/06/2016 23:47, edited 2 times in total.
skenderija04

#3493 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

jethro wrote:A sta je bilo sa onom FC Salamanca, ako se iko sjeca oni su u vrijeme kad i Extramadura bili par sezona u La Ligi?
I oni su se ugasili, i sad od nule. Ta Salamanca je imala malo jacu istoriju od Extremadure, ali ista prica. Sredina devedesetih, implantacija sistema pay per view u Spaniji. Digitalna platforma je platila ogromne pare klubovima bez nekog velikog studija trzista. Predsjednici su se igrali managera i zavaljivali klubove. Bilo je tih klubova jos koji su igrali po koju sezonu ali na kraju nikakve ekonomske osnove za ozbiljan prvoligaski klub ,Merida,Salamanca,Recreativo...
jethro

#3494 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

Campostela je bila bas solidna par sezona u la ligi, drzali su se cak u gornjoj polovini tabele. Sjecam se igrao onaj krupni bugar centarfor Penev za njih. Odlican bio, utrpo dosta golova. Ali i oni su poslije propali.
Znaci Salamanca ni ne postoji vise. :sad:
skenderija04

#3495 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

jethro wrote:Campostela je bila bas solidna par sezona u la ligi, drzali su se cak u gornjoj polovini tabele. Sjecam se igrao onaj krupni bugar centarfor Penev za njih. Odlican bio, utrpo dosta golova. Ali i oni su poslije propali.
Znaci Salamanca ni ne postoji vise. :sad:
Pa to je. Par godina dok je bilo para i vozdra. Compos, Numancia... Naravno da ce propasti.
skenderija04

#3496 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

cyprus wrote:Eh, Salamanca, Merida, Compostela... Klubovi mog djetinjstva :mrgreen:

Nego skenderija, slažem se... Za početak bih bio zadovoljan i opstankom, ali zaista kako se čini, klub ima solidne ambicije... Postoji li šansa da Albacete bude dio ove grupe, iako su u Kastilji?
Ne . 2B je teritorijalno organizovana . Samo je provincija Extremadura ubacila jedan tim u prvu grupu jer im je blize preko Portugala :D Sve se organizuje prema troskovima puta

Eto, za lakse pracenje

Image

Castilla je ogromna i troskovi putovanja kolju. Ovo je od prosle godine, bise ovako i sljedece
cyprus

#3497 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cyprus »

skenderija04 wrote:
cyprus wrote:Eh, Salamanca, Merida, Compostela... Klubovi mog djetinjstva :mrgreen:

Ne . 2B je teritorijalno organizovana . Samo je provincija Extremadura ubacila jedan tim u prvu grupu jer im je blize preko Portugala :D Sve se organizuje prema troskovima puta

Eto, za lakse pracenje

Image

Castilla je ogromna i troskovi putovanja kolju. Ovo je od prosle godine, bise ovako i sljedece
Al zato i kažem, Albaseteu je bliža i Andaluzija i Mursija, pa i Extremadura nego recimo Baskija... Pa ni sam Madrid im nije baš blizu...

I u čemu je fazon sa tim da su dvije Kastilje u dvije različite grupe, a da ova južna (La Manča) bude zajedno sa Baskijom? :mrgreen: Eh da, i Kanarskim ostrvima :mrgreen: Dobro, za Kanare, kontam da je možda prigodnije letiti avionom za Madrid, nego za andaluzijske vukojebine... Ali stvarno, zašto Baskija sa Madridom, a ne recimo u grupu 1...
Last edited by cyprus on 10/06/2016 00:22, edited 1 time in total.
jethro

#3498 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

A Logrones? U kojoj su sad ligi? I oni su se motali oko la lige par godina.
skenderija04

#3499 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

cyprus wrote:[

Al zato i kažem, Albaseteu je bliža i Andaluzija i Mursija, pa i Extremadura nego recimo Baskija... Pa ni sam Madrid im nije baš blizu...

I u čemu je fazon sa tim da su dvije Kastilje u dvije različite grupe, a da ova južna (La Manča) bude zajedno sa Baskijom? :mrgreen: Eh da, i Kanarskim ostrvima :mrgreen:
Pa ova sjeverna (leon) granici sa Galicijom , Asturiasom i Cantabrijom. Sto je i logicno. Da npr. igraju dvije kastilje u istoj grupi Albacete da igra sa npr. Cultural leonesa to im je puno dalje nego ici u Madrid . Do madrida 250 km. Do Leona 600 km. Kanare su iz tog razloga ubacili jer slete u Madrid i manje vise svuda mogu.
skenderija04

#3500 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

jethro wrote:A Logrones? U kojoj su sad ligi? I oni su se motali oko la lige par godina.
Isto. 2b
Post Reply