ultima_palabra wrote:Ipak, mislim da je trebalo stati na loptu u drugom poluvremenu, pokušati odigrati do noge... mislim da je Pape kiksao što je izveo Medunjanina, on je ključni igrač za našu pas igru. Nakon njegovog izlaska igra nam se raspala, Miske je trebao izaći da uđe Zahirović. .
Nemogu da vjerujem da je neko vidio Medunjanina sinoc kao naseg kljucnog igraca. Pa ljudi su ga zaobilazili na sredini terena kao malo dijete. Nijednog Francuza nije stigao kada ga je "poganjao". Susic je znao da bi mogli primiti gol i zato je Misimovic morao ostati u igri do posljednje minute da bi imali na terenu igraca koji jednim potezom moze rijesiti kvalifikacije i nakon primljenog/izjednacujuceg gola. Mislim da je 90% ljudi ocekivalo da Miske izadje iz igre, kao mozda i ja sam, dok nisam vidio kako Medunjanina prolaze. Naravno, Miske nije nista bolji defanzivno, ali to i nije glavni posao takvog tipa igraca, dok je Medunjanin Boga mi sinoc trebao puno bolje da odigra u defanzivi. Ta izmjena je jedan od Susicevih odlicnih poteza na sinocnoj utakmici.
Slazem se da nam je igra pala u tom nekom periodu kad je Medunjanin izasao, ali vjeruj mi bio je to slucajan timing.
Igra, u mojim ocima, je pala zbog ili umora ili vode u usima, za koju smo svi mislili da ce rastrgati Francuze ukoliko ne izjednace do nekih 20 minuta prije kraja, ali na zalost malo umor, malo pritisak je nas srusio. To je ukratko NEISKUSTVO i nasim momcima se to ne moze zamjeriti. To je jedna stvar koja se ne moze uroditi niti uvjezbati na treningu. Zato mislim da smo sad bogatiji za jedno ogromno iskustvo, koje ce vjerujem biti presudno vec u barazu.
Dok god nasi bekovi budu pustali krila da im se zavuku za ledja (ne u offside) sto smo sinoc bezbroj puta uradili i tako im dozvoljavali da prave visak igranjem duplih pasova sa veznjacima, mi ne mozemo odbraniti gol od jake ekipe kao sto je Francuska. Po meni je Papac mnogo bolje odigrao na stoperu otkako se vratio u repku nego na boku. Znam da je sinoc bio potreban naboku zbog te formacije koju smo igrali, ali i njemu su se zavukli za ledja previse puta. Ne moramo primiti gol iz takve jedne situacije, ali jedan po jedan napad i nabacena lopta u 16erac, odbrana pad au samopouzdanju i cak se pocinju raditi gluposti kao onaj faul Spahe za penal (inace pored toga fantastican je bio, ali eto jedan brain blackout i jbga).
Licno sam bio prezadovoljan poslije utakmice jer smo sve u svemu nadmasili sami sebe. Samo par trzavica da popravimo u zadnjem redu i ne bojimo se ni Portugala u barazu.
Dva puta sam pustio suzu sinoc, jednom kad smo zabili gol i drugi put kad je Susic pricao na kraju. Covjek je bio apsolutno utucen. I u tom svemu je izjavio i nesto mozda pretjerano, kada je rekao da penal nije postojao i da nikad ne bi zelio na takav nacin otici na Euro. I da nije postojao, nebi trebalo tako govoriti, ali shvatam ga. Citam izjavu koju je dao nekome par sati poslije i vec kaze da mu nista nije bilo jasno oko penala i da nema komentar, ispravio se brzo.