GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- NEOPLAN
#3476 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne moze se jos dobiti pouzdana informacija jer se jos raspravljaju....
- sheilak
#3477 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ok, zna li se barem onda kada bi se moglo saznati sta konkretno? jer sutra valjda strajkuju i taxisti, barem mi je tako receno prije 2 dana

Last edited by sheilak on 15/11/2012 13:41, edited 1 time in total.
- NEOPLAN
#3478 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zasad nista, ako sta saznam obavijesticu ovdje
- Logovan
#3479 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako budu i jedni i drugi štrajkovali onda će biti jako veselo u gradu.sheilak wrote:ok, zna li se barem onda kada bi se moglo saznati sta konkretno? jer sutra valjda strajkuju i taxisti, barem mi je tako receno prije 2 dana![]()
- Mračajski proto
#3480 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Grasuje ŠTRAJK.
- sheilak
#3481 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
djaci pjesaci...zlo87 wrote:Ako budu i jedni i drugi štrajkovali onda će biti jako veselo u gradu.sheilak wrote:ok, zna li se barem onda kada bi se moglo saznati sta konkretno? jer sutra valjda strajkuju i taxisti, barem mi je tako receno prije 2 dana![]()
![]()
![]()
- Logovan
#3482 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Valja im pješačiti, noge će im otpasti.sheilak wrote:djaci pjesaci...zlo87 wrote:Ako budu i jedni i drugi štrajkovali onda će biti jako veselo u gradu.sheilak wrote:ok, zna li se barem onda kada bi se moglo saznati sta konkretno? jer sutra valjda strajkuju i taxisti, barem mi je tako receno prije 2 dana![]()
![]()
![]()
- sheilak
#3483 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Aha, evo procitah vijest. Nema strajka, postignut dogovor. 
- jazzer
#3484 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Je l to znaci da ce se opet zagrabiti u budzet da im se ispune zahtjevi?sheilak wrote:Aha, evo procitah vijest. Nema strajka, postignut dogovor.
- sheilak
#3485 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne znam iskreno, procitala sam na jednom drugom portalu, ne smijem valjda postavljati linkove. ne znam ni detalje, osim da ce novi direktor biti mladja osoba. 
- m11d0
#3486 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Iz dana u dan sve vise mislim da su zene samo za razvijanje jufke.Arminaa wrote:Ma ja bih sve zaposlene GRAS-a poslala na biro, jer nista drugo i ne zasluzuju, nakotili su se kao stoka, na svakoj stanici 5-6 kabadahija zvanih revizori, koji maltretiraju djecu i djevojke, a kad musko kaze nemam kartu, samo spuste glavu i prodju. Svaki mjesec uzimam kartu i haramim im svaki fening koji dam za istu! A bune se za Centrotrans, pa idioti jedni, samo dobrom konkurencijom moguce je poboljsati svoje usluge. Cekate da vam drzava pomogne, hocete da natjerate drzavne firme da kupuju kupone umjesto sto dobivaju novac za prevoz. Zasto? Da se mozete nastaviti kotiti, malo malo pa novi revizori, sto ne zaustavite primanja po kojekakvim linijama i otpustite 50% viska postojecih radnika?
Mlada/stara damo...
Ajd ti fino istrazi koliko Gras zaradi, koliko mu drzava uzme, a koliko njemu ostane.
Kad sve to istrazis i saznas onda cemo pricati.
Normalno je da moraju vise zaraditi da bi i oni vise dobili. Cista matematika, zato i opravdavam revizore, a krivim vlast.
Kad vlast bude uzimala nekoliko procenata manje od zarade grasa svima ce nam biti bolje.
Zato fino bijelu maicu, na nju markerom napisi transparent i pred vladu.
A u grasu nema viska radnika, uskoro treba da bude konkurs za primanje novih.
Nemoj pricati ono sto ne znas i u sto nisi upucena.
A nisam ja Grasovac nit mi je ko iz familije. Ja sam nezaposleni decko koji zaradjuje kako zna i umije, a otac mu je gradjevinac.
Pozdrav
- Pitarrr82
#3487 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@m11d0
Odakle ti info da nema viska radnika i da ce primati nove?
Odakle ti info da nema viska radnika i da ce primati nove?
- therrarrius
#3488 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Naravno da znaci, opet po usima narodajazzer wrote:Je l to znaci da ce se opet zagrabiti u budzet da im se ispune zahtjevi?sheilak wrote:Aha, evo procitah vijest. Nema strajka, postignut dogovor.
- JThomas
#3489 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne postoji tako nešto kao što je grasova zarada, država svake godine pokriva 20-30 miliona grasovog gubitka. grasova zarada, to ti je k'o kamen mudrosti ili zemlja dembelija...m11d0 wrote:Iz dana u dan sve vise mislim da su zene samo za razvijanje jufke.Arminaa wrote:Ma ja bih sve zaposlene GRAS-a poslala na biro, jer nista drugo i ne zasluzuju, nakotili su se kao stoka, na svakoj stanici 5-6 kabadahija zvanih revizori, koji maltretiraju djecu i djevojke, a kad musko kaze nemam kartu, samo spuste glavu i prodju. Svaki mjesec uzimam kartu i haramim im svaki fening koji dam za istu! A bune se za Centrotrans, pa idioti jedni, samo dobrom konkurencijom moguce je poboljsati svoje usluge. Cekate da vam drzava pomogne, hocete da natjerate drzavne firme da kupuju kupone umjesto sto dobivaju novac za prevoz. Zasto? Da se mozete nastaviti kotiti, malo malo pa novi revizori, sto ne zaustavite primanja po kojekakvim linijama i otpustite 50% viska postojecih radnika?
Mlada/stara damo...
Ajd ti fino istrazi koliko Gras zaradi, koliko mu drzava uzme, a koliko njemu ostane.
Normalno je da moraju vise zaraditi da bi i oni vise dobili. Cista matematika, zato i opravdavam revizore, a krivim vlast.
Kad vlast bude uzimala nekoliko procenata manje od zarade grasa svima ce nam biti bolje.
A nisam ja Grasovac nit mi je ko iz familije. Ja sam nezaposleni decko koji zaradjuje kako zna i umije, a otac mu je gradjevinac.
Pozdrav
-
goran16v
#3490 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Grad je forum nesposobnih parazita koji nisu u stanju pfeninga zaraditi, nego manja pokrivaju iz gradskog budzeta.m11d0 wrote: Mlada/stara damo...
-
Akibh
#3491 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
m11d0 wrote:
Iz dana u dan sve vise mislim da su zene samo za razvijanje jufke.
Mlada/stara damo...
Pozdrav
I ovaj konkurs, vjerovatno ce biti objavljen u Unsko-sanskim novinama 'Krajina', da vidi cijeli svijet...
Da nema Grasovih milionskih zarada, ne bi ni drzava zaradjivala, niko u KS ne bi imao platu, propao bi svijet...
- Mračajski proto
#3492 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bošnjaci bi se besplatno vozali, a čim bude kakav štrajk, svi se dignu. Trebice, nalickane, napucane, frajeri, to puca sve na njima od preseravanja, a bune se i ne plaćaju kartu. Ja bih se roknuo zbog blamaže da moram izaći iz tramvaja kad vidim revizorew na vidiku. Samo svoju guzicu gledate. Tipično.
-
Akibh
#3493 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A sto samo Bosnjaci, vozaju se i Sejdic, Finci, Srbi, Hrvati, ovi ostali, Bosanci i Hercegovci, Sandzaklije, turisti, ...Sarajevo_Grad wrote:Bošnjaci bi se besplatno vozali, a čim bude kakav štrajk, svi se dignu. Trebice, nalickane, napucane, frajeri, to puca sve na njima od preseravanja, a bune se i ne plaćaju kartu. Ja bih se roknuo zbog blamaže da moram izaći iz tramvaja kad vidim revizorew na vidiku. Samo svoju guzicu gledate. Tipično.
- Mračajski proto
#3494 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma Bošnje su najgore, vjeruj mi. 
- sheilak
#3495 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
izvini, ali ti govoris o manjini. ogromna vecina putnika kupuje karte, tj. ima validne ili karte ili kupone. uvijek, svaki put, pa ti izracunaj 3,20 svaki dan, oko 25 dana u mjesecu, a cesto i vise, ako moram dva puta do grada. za taj novac ja dobijam propustene voznje (dakle neminovna kasnjenja i nerviranja), prepuna, zagusljiva, neklimatizirana vozila, koja se znaju i pokvariti, pa smo ih prisliljeni napustiti i kupiti nove karte za novo vozilo, neljubaznost i nehigijenu (cast, doduse, izuzecima jer ima ljubaznih vozaca, koji se drze reda voznje, ali oni su rijetke pojave).Sarajevo_Grad wrote:Bošnjaci bi se besplatno vozali, a čim bude kakav štrajk, svi se dignu. Trebice, nalickane, napucane, frajeri, to puca sve na njima od preseravanja, a bune se i ne plaćaju kartu. Ja bih se roknuo zbog blamaže da moram izaći iz tramvaja kad vidim revizorew na vidiku. Samo svoju guzicu gledate. Tipično.
-
dresdener78
#3496 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Draga kolegica, naravno da si u pravu, i potpuno se slažem da je odnos cijena/kvalitet kod GRAS-ovih usluga strašan i nevjerovatan. Sa druge strane, prema realnim procjenama se najmanje 20 posto putnika vozi bez karte. Od ukupnog broja stanovništva, oko 70 posto građana ima razne povlastice kod kupovine karata koje su godinama stvarane iz političkih razloga da se privuknu birači. Tako da je broj osoba koje plaćaju uredne mjesečne karte jako nizak, i to je jedan od razloga zašto su te mjesečne tako skupe - neko mora platitisheilak wrote:izvini, ali ti govoris o manjini. ogromna vecina putnika kupuje karte, tj. ima validne ili karte ili kupone. uvijek, svaki put, pa ti izracunaj 3,20 svaki dan, oko 25 dana u mjesecu, a cesto i vise, ako moram dva puta do grada. za taj novac ja dobijam propustene voznje (dakle neminovna kasnjenja i nerviranja), prepuna, zagusljiva, neklimatizirana vozila, koja se znaju i pokvariti, pa smo ih prisliljeni napustiti i kupiti nove karte za novo vozilo, neljubaznost i nehigijenu (cast, doduse, izuzecima jer ima ljubaznih vozaca, koji se drze reda voznje, ali oni su rijetke pojave).Sarajevo_Grad wrote:Bošnjaci bi se besplatno vozali, a čim bude kakav štrajk, svi se dignu. Trebice, nalickane, napucane, frajeri, to puca sve na njima od preseravanja, a bune se i ne plaćaju kartu. Ja bih se roknuo zbog blamaže da moram izaći iz tramvaja kad vidim revizorew na vidiku. Samo svoju guzicu gledate. Tipično.
- Dr. Kuca
#3497 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kako je sve ovo politicki odigrano, preofirno.
- Logovan
#3498 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sa ovim se ne slažem. Nema nikakve šanse da su u većini ti koji kupuju karte.sheilak wrote:izvini, ali ti govoris o manjini. ogromna vecina putnika kupuje karte, tj. ima validne ili karte ili kupone. uvijek, svaki put, pa ti izracunaj 3,20 svaki dan, oko 25 dana u mjesecu, a cesto i vise, ako moram dva puta do grada. za taj novac ja dobijam propustene voznje (dakle neminovna kasnjenja i nerviranja), prepuna, zagusljiva, neklimatizirana vozila, koja se znaju i pokvariti, pa smo ih prisliljeni napustiti i kupiti nove karte za novo vozilo, neljubaznost i nehigijenu (cast, doduse, izuzecima jer ima ljubaznih vozaca, koji se drze reda voznje, ali oni su rijetke pojave).Sarajevo_Grad wrote:Bošnjaci bi se besplatno vozali, a čim bude kakav štrajk, svi se dignu. Trebice, nalickane, napucane, frajeri, to puca sve na njima od preseravanja, a bune se i ne plaćaju kartu. Ja bih se roknuo zbog blamaže da moram izaći iz tramvaja kad vidim revizorew na vidiku. Samo svoju guzicu gledate. Tipično.
- sheilak
#3499 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@zlo87
no, dobro. ja, naravno ne mogu generalizirati i govoriti u ime cijelog grada, pa cu reci da velika vecina onih koje ja poznajem, a koji redovno koriste (ne)usluge GRAS-a, uredno placaju karte i/ili dobijaju kupone od poslodavaca. zasto i/ili: jer kuponi vrijede samo za odredjene vidove javnog prijevoza, poput manijakalnih trolejbusa i tramvaja koji su prije relikti iz proslosti, a koji bi bili jako dobri eksponati u muzejima sprava za mucenje. dakle, ukoliko putnici nisu u mogucnosti koristiti navedene vrste javnog prijevoza (kvarovi, prenapucenost, propustene voznje, etc.), prinudjeni su kupovati karte za komercijalnu voznju, i pored placenih kupona. karte se, vjeruj mi, kupuju jako cesto.
a, inace kriviti putnike koji ne kupuju karte za krah GRAS-a i njihovo katastrofalno poslovanje apsurdno je.
no, dobro. ja, naravno ne mogu generalizirati i govoriti u ime cijelog grada, pa cu reci da velika vecina onih koje ja poznajem, a koji redovno koriste (ne)usluge GRAS-a, uredno placaju karte i/ili dobijaju kupone od poslodavaca. zasto i/ili: jer kuponi vrijede samo za odredjene vidove javnog prijevoza, poput manijakalnih trolejbusa i tramvaja koji su prije relikti iz proslosti, a koji bi bili jako dobri eksponati u muzejima sprava za mucenje. dakle, ukoliko putnici nisu u mogucnosti koristiti navedene vrste javnog prijevoza (kvarovi, prenapucenost, propustene voznje, etc.), prinudjeni su kupovati karte za komercijalnu voznju, i pored placenih kupona. karte se, vjeruj mi, kupuju jako cesto.
a, inace kriviti putnike koji ne kupuju karte za krah GRAS-a i njihovo katastrofalno poslovanje apsurdno je.
- cappy_tempo
#3500 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ali 12KM topli obrok po danu i nije ih stid uopste kad govore to. ja kurceve "drzave"