Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DELEGACIJA

#3476 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

jon_jovi wrote:Eto vidiš. Ti si pronašao jednog i više ti i ne treba. Narod pravi glupost pa stavi dva, tri ili više preferencijala na listu. To ne treba raditi. Treba glasati samo za jednog
Opet se ne slažem jer mislim da je kao u poslu, da konkurencija treba da se ne okuraže :D :D :D :D
Kad pomisle da su oni jedini izbor, onda tu nastaje problem 8-) 8-) 8-) 8-)
jon_jovi

#3477 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

DELEGACIJA wrote:
jon_jovi wrote:Eto vidiš. Ti si pronašao jednog i više ti i ne treba. Narod pravi glupost pa stavi dva, tri ili više preferencijala na listu. To ne treba raditi. Treba glasati samo za jednog
Opet se ne slažem jer mislim da je kao u poslu, da konkurencija treba da se ne okuraže :D :D :D :D
Pa i mahalski predstavnici se od izbora do izbora mogu smjenjivati isto kao i načelnici. Ovaj Kereš ima zaleđinu od 600 glasova BNS-a tako da su mu šanse zero i to je samo rasipanje glasova
Sokrates_ba

#3478 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

jon_jovi wrote:
DELEGACIJA wrote:
Pa i mahalski predstavnici se od izbora do izbora mogu smjenjivati isto kao i načelnici. Ovaj Kereš ima zaleđinu od 600 glasova BNS-a tako da su mu šanse zero i to je samo rasipanje glasova
prema pisanju na forumu reklo bi se da ce Keres ubjedljivo pobijediti :lol: :lol: :lol: :lol:
fidoremilienko

#3479 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

FOČANSKI PROPISI wrote:
fidoremilienko wrote:Kao sto neko rece, ove manje stranke bi mogle dobro da profitiraju. Stoga, SDA, SBB i SDP ni pod razno. Ovaj BNS se ne cini losim :)
Šta ti mišliš,šta će dobiti Blagoje,ako ovaj njegov sociolog iz Rakovice bude načelnik?
Ovako grlato navijati za našu štetu za 70,00 KM!?
Ma sta god, zauhar je Blagoju.
fidoremilienko

#3480 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

jon_jovi wrote: Konkretno iz Rakovice ja vidim na listama Vedada Sinanovića - SBB, Cvijetiić Adnana iz SDA. Dakle ja se trebam opredjeliti između njih dvojice, u ostalom to bi bilo najlogičnije i to je nešto što je sasvim normalno.
Ovo sam naveo samo kao primjer. Neko iz Hrasnice će izabrati nekoga ko je iz Hrasnice, iz Otesa će birati svoga i tako dalje, i tako dalje.
Gdje je tu logika? :roll: Ako su oba kandidata, hipotetski naravno, losa, bolje glasaj za jarana ti (koji zivi u Osijeku). Mozda je i mladji i pametniji. Ne slazem se s tvojim nacinom glasanja i to mi nije normalno. Dakle, ako zivim u Otesu moram izabrati izmedju 2 kandidata iako mi se nijedan ne svidja. A recimo Huso iz Osijeka je super, ali njemu ne dam glas jer nije iz moje mahale, iako ga poznajem :-)
Sokrates_ba

#3481 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

fidoremilienko wrote:
jon_jovi wrote: Konkretno iz Rakovice ja vidim na listama Vedada Sinanovića - SBB, Cvijetiić Adnana iz SDA. Dakle ja se trebam opredjeliti između njih dvojice, u ostalom to bi bilo najlogičnije i to je nešto što je sasvim normalno.
Ovo sam naveo samo kao primjer. Neko iz Hrasnice će izabrati nekoga ko je iz Hrasnice, iz Otesa će birati svoga i tako dalje, i tako dalje.
Gdje je tu logika? :roll: Ako su oba kandidata, hipotetski naravno, losa, bolje glasaj za jarana ti (koji zivi u Osijeku). Mozda je i mladji i pametniji. Ne slazem se s tvojim nacinom glasanja i to mi nije normalno. Dakle, ako zivim u Otesu moram izabrati izmedju 2 kandidata iako mi se nijedan ne svidja. A recimo Huso iz Osijeka je super, ali njemu ne dam glas jer nije iz moje mahale, iako ga poznajem :-)
mislim da je i on na to mislio...mada se pretpostavlja da najbolje poznajes kandidate iz svoje mahale..tj. kakvi su jesu li sposobni itd...a ako su iz iste stranke moze se glasati za oboje!! ;-) ;-) ;-) :thumbup: :thumbup:
jon_jovi

#3482 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Sokrates_ba wrote:
fidoremilienko wrote:
mislim da je i on na to mislio...mada se pretpostavlja da najbolje poznajes kandidate iz svoje mahale..tj. kakvi su jesu li sposobni itd...a ako su iz iste stranke moze se glasati za oboje!! ;-) ;-) ;-) :thumbup: :thumbup:
Naravno, ako ni jedan od dva kandidata iz mahala ne valjaju onda tražimo kandidata iz drugih mahala, sela ili kvarta kojega poznajemo i u kojega bi imali povjerenja.
Opcija kada su obadva kandidata dobra ali je dobar jaran Huso iz druge mjesne zajednice, e tada se opredjeljujemo prema vlastitoj listi prioriteta. Naprimjer:

a) lista prioriteta

- kandidat iz moje mahale
- rođačke veze
- stranačka pripadnost
- zavičajne veze
- obrazovanje
- kakav je ko čojk

b) lista prioriteta

- kakav je ko čojk
- stranačka pripadnost
- obrazovanje
- rođačke veze
- zavičajne veze
- obrazovanje

c) lista prioriteta

- zavičajne veze
- rođačke veze
- stranačka pripadnost
- kakav je ko čojk
- obrazovanje

I tako dalje i tome slično. Ali uvijek prefrencijal ispred jednog kandita
_Reds_

#3483 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Ma da je ne znam kakav, i da mi je ne znam kakv rod, ako smatram da ce moj glas otici u zrak glasnjem za njega, necu glasati, odsnono da ta politicka opcija nema sanse ili da se ne slaze sa mojim uvjerenjima.

Recimo da mi je babo u SDA ja za njega ne bi glasao.
jon_jovi

#3484 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

_Reds_ wrote:Ma da je ne znam kakav, i da mi je ne znam kakv rod, ako smatram da ce moj glas otici u zrak glasnjem za njega, necu glasati, odsnono da ta politicka opcija nema sanse ili da se ne slaze sa mojim uvjerenjima.

e onda je tvoja lista prioriteta:

- stranačka pripadnost

Svi ostali prioriteti za tebe ne vrijede a između ostaloga što mi teško možemo znati hoće li neki kandidat proči ili neće.

Znači ima ljudi koji na listi prioriteta imaju samo jednu opciju, a ima ih koji imaju dvije opcije, ali ima ih koji imaju i deset opcija prema kojima će se ravnati. Kolko ljudi, tolko čudi.
Ali, svi smo mi ljudi a mnogi od nas i narodski prosti ljudi pa će mnogi od nas imati i neke manje suptilne prioritete, napr:

- kandidat ili kandidatkinja je zgodan, ili zgodna.
- kandidat ima svoju tvornicu
- kandidat ima para ko blata

Ili nešto slično ovome.
_Reds_

#3485 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

jon_jovi wrote:
_Reds_ wrote:Ma da je ne znam kakav, i da mi je ne znam kakv rod, ako smatram da ce moj glas otici u zrak glasnjem za njega, necu glasati, odsnono da ta politicka opcija nema sanse ili da se ne slaze sa mojim uvjerenjima.

- stranačka pripadnost

Svi ostali prioriteti za tebe ne vrijede a između ostaloga što mi teško možemo znati hoće li neki kandidat proči ili neće.

Znači ima ljudi koji na listi prioriteta imaju samo jednu opciju, a ima ih koji imaju dvije opcije, ali ima ih koji imaju i deset opcija prema kojima će se ravnati. Kolko ljudi, tolko čudi.
Ali, svi smo mi ljudi a mnogi od nas i narodski prosti ljudi pa će mnogi od nas imati i neke manje suptilne prioritete, napr:

Ili nešto slično ovome.
Ma jednostavno nije tacno, ja sam rekao da ne bi glasao za

1. SDA, imali su sanse 22 godine.
2. Ne bi glasao za nekoga za koga sam uvjeren da njegova politicka opcija ima sanse da predje izborni prag, ili ti ga on da sa rednim brojem xy milsli da ce uci.
3. Ne bi glasao za najblizeg rodjaka koji veze nema o politici, ali eto stavili su tamo na listi u nekoj stranci, on ako da popune listu.

Znaci ja idem sa druge strane, prvo krizam one za koje ne bi glasao, a ono sto ostaje onda razmatram.
FOČANSKI PROPISI

#3486 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Sokrates_ba wrote: Pa i mahalski predstavnici se od izbora do izbora mogu smjenjivati isto kao i načelnici. Ovaj Kereš ima zaleđinu od 600 glasova BNS-a tako da su mu šanse zero i to je samo rasipanje glasova
prema pisanju na forumu reklo bi se da ce Keres ubjedljivo pobijediti :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
Naravno da hoće!!
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 05/08/2012 21:56, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#3487 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Blagoje Bratić wrote: Šta dobijamo sad sa ovim Memićem seljakluk i krkanluk neviđeni daj da to promjenimo i damo mlađim ljudima šansu, a to je sigurno Sinanović daj da izglasamo njega i damo mu priliku.
Daj nam informaciju o mladom sociologu Sinanoviću.
Koliko ima godina?
jon_jovi

#3488 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Objavi će se službena biografija kandidata. Ovako od oka ne znamo
FOČANSKI PROPISI

#3489 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Samo,još,nesretnici, koji misle da im SDA daje nafaku, glasaju za SDA
DELEGACIJA

#3490 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Reds_ wrote:
jon_jovi wrote:

- stranačka pripadnost

Ili nešto slično ovome.
Ma jednostavno nije tacno, ja sam rekao da ne bi glasao za

1. SDA, imali su sanse 22 godine.
2. Ne bi glasao za nekoga za koga sam uvjeren da njegova politicka opcija ima sanse da predje izborni prag, ili ti ga on da sa rednim brojem xy milsli da ce uci.
3. Ne bi glasao za najblizeg rodjaka koji veze nema o politici, ali eto stavili su tamo na listi u nekoj stranci, on ako da popune listu.

Znaci ja idem sa druge strane, prvo krizam one za koje ne bi glasao, a ono sto ostaje onda razmatram.
Gukni golube još samo nisi upisao SDP :-) :-) :-) :-)
A oni su (ponavljam) već koliko godina u Novom Gradu iiiiiiii.... Vidim sele se iz drugih općina u tu zato što je extra tamo :lol: :lol: :lol: :lol:
DELEGACIJA

#3491 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Blagoje Bratić wrote: Šta dobijamo sad sa ovim Memićem seljakluk i krkanluk neviđeni daj da to promjenimo i damo mlađim ljudima šansu, a to je sigurno Sinanović daj da izglasamo njega i damo mu priliku.
Daj nam informaciju o mladom sociologu Sinanoviću.
Koliko ima godina?
Ma mlad ko rosa u podne...... :-) :-) :-) :-)
Prema izgledu malkice mlađi od Memića ili se ovaj dobro drži :D :D :D :D
DELEGACIJA

#3492 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

jon_jovi wrote:Objavi će se službena biografija kandidata. Ovako od oka ne znamo
Sve se zna samo se šuti :-) :-) :-) :-)
Vidio si kako se ranije nađe link :D :D :D :D
DELEGACIJA

#3493 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Blagoje Bratić wrote:Ovaj Kereš nikad čuo za njega nisam dajte lobirajte za ovog Sinanovića da izglasamo da malo sredimo tu Opštinu Ilidža to je cirkus montya paytona tamo svako zna ko živi tu na svakom koraku je seljakluk opšti ne možeš ulicom proći kao čovjek od auta stolica po trotoarima, stolica po prolazima muzici krkanskoj i inim stvarima.
Pa ovi tvoji SDP-ovci su grlati pravo u vijeću po ovom pitanju :D :D :D :D :D :D
Misliš li da bi bilo drugačije kad bi oni došli...... A ako kopiraju kolege iz drugih općina gdje su vlast to bi bili samo talovi............Da se razumijemo bolji su od trenutne garniture (što nije problem) ali su daleko od kvalitetnog riješenja. Mislim da samo oni koji nisu bili u vlasti i sudjelovali u istoj mogu nam pomoći, inače :shock: :shock: :shock: :shock:
JohnnyS.

#3494 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Hajd delegacijo i ti gukni da si u bpns-u ne zavijaj situaciju vise. I dosta je vise sprdancije sa tim keresom. Ni on sam ne vjeruje da moze imati vise od 500 glasova. Dajte kandidate koji mogu proci zaista. A takvi su nazalost memic i huso i mozda samo mozda sinanovic. Na forumima je manjina koja je malo obrazovanija pa razumije koliko zla memic cini. A oni sto okopavaju njive i rade oko stale su najbrojniji u ovoj opstini. E bas njih memic trenutno posjecuje i djeli po sto maraka. I gle cuda oni obavezno izlaze svake izbore. Tako da se ne morate sekirati. Memic je najozbiljniji kandidat.
JohnnyS.

#3495 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

DELEGACIJA wrote:
Blagoje Bratić wrote:Ovaj Kereš nikad čuo za njega nisam dajte lobirajte za ovog Sinanovića da izglasamo da malo sredimo tu Opštinu Ilidža to je cirkus montya paytona tamo svako zna ko živi tu na svakom koraku je seljakluk opšti ne možeš ulicom proći kao čovjek od auta stolica po trotoarima, stolica po prolazima muzici krkanskoj i inim stvarima.
Pa ovi tvoji SDP-ovci su grlati pravo u vijeću po ovom pitanju :D :D :D :D :D :D
Misliš li da bi bilo drugačije kad bi oni došli...... A ako kopiraju kolege iz drugih općina gdje su vlast to bi bili samo talovi............Da se razumijemo bolji su od trenutne garniture (što nije problem) ali su daleko od kvalitetnog riješenja. Mislim da samo oni koji nisu bili u vlasti i sudjelovali u istoj mogu nam pomoći, inače :shock: :shock: :shock: :shock:
I onaj vas sead keco je grlat. Samo za potrebe sda :) Je li treba jos jednog takvog da vam izglasamo? Hajte se uozbiljite malo.
DELEGACIJA

#3496 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

JohnnyS. wrote:
DELEGACIJA wrote:
I onaj vas sead keco je grlat. Samo za potrebe sda :) Je li treba jos jednog takvog da vam izglasamo? Hajte se uozbiljite malo.
Kečo je čini mi se kod Meme, pa je i to razlog zašto nisam za ljude koji su na budžetu, zato što su skloni ucjenama pa moraju igrati kako vlast svira.......... A naši su svi, jer nas predstavljaju (htjeli to priznati ili ne) u vijeću, majko mila :sad:
JohnnyS.

#3497 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

JohnnyS. wrote:
DELEGACIJA wrote:
Ma ne pricam o tome. Pricam o bpns-u kao maloj stranci. Dobice jednog vijecnika koji ce se prikloniti pobjedniku. Sad je pitanje samo hoce li hinjavo kao elvis vreto i onaj corbo iz radom za boljitak ili javno kao vas sead keco koji je skroz presao. Zato su to uzalud baceni glasovi. Pravo glupost su te male stranke.
DELEGACIJA

#3498 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

JohnnyS. wrote:Hajd delegacijo i ti gukni da si u bpns-u ne zavijaj situaciju vise. I dosta je vise sprdancije sa tim keresom. Ni on sam ne vjeruje da moze imati vise od 500 glasova. Dajte kandidate koji mogu proci zaista. A takvi su nazalost memic i huso i mozda samo mozda sinanovic. Na forumima je manjina koja je malo obrazovanija pa razumije koliko zla memic cini. A oni sto okopavaju njive i rade oko stale su najbrojniji u ovoj opstini. E bas njih memic trenutno posjecuje i djeli po sto maraka. I gle cuda oni obavezno izlaze svake izbore. Tako da se ne morate sekirati. Memic je najozbiljniji kandidat.
A to gdje sam, otom potom 8) 8) 8) ako pogledaš ranije postove vidjet ćeš da sam orijentisan isključivo protiv ljudi koji su učestvovali na bilo koji način u vlasti, pa i u bilo kojim općinama jer ako su takvi tamo, bit će isti i ovde :x
Dopunit ću se za ovo protiv još za ovaj SBB, Fahro mi ne leži i eto :P :P :P
Također nisam za ljude koji se kandiduju pa zamrzavaju (šta god to značilo) svoja mjesta, pa ne mogu drugi da rade. A oni koji čitav život provedu na budžetu, kod mene zauzimaju "posebno" mjesto u životu :D :D :D
A dok god sebi unaprijed ograničimo to da "trebam" glasati za nekog zato što će ovaj drugi pobijediti, nema ništa od nas.
Pretpostavljam da su i ovi mali (pa čak i taj BNS) svjesni svega toga odnosno svoje snage, i koliko mogu, pa se vjerovatno puno i ne nadaju.
A i ako taj Kereš ispunjava ove moje "uslove" više od ostalih onda sigurno ima moju pažnju :bih: :bih:
Kažem po ko zna koji put NE VOLIM budžetare koji se samo sele iz kancelarije u kancelariju, a o dresovima da ne pričamo.
DELEGACIJA

#3499 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Koja je razlika između Keče --> Vrete --> Smilja ??
Pojasni mi molim te...... Sve je to isto po meni jer su zavisni (isti poslodavac) ili se boje ovih sa vlasti.
E zato sam za ljude koji hljeb zarađuju mimo budžeta, jer ga pretpostavljam znaju zaraditi :-D :-D :-D
JohnnyS.

#3500 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

DELEGACIJA wrote:
JohnnyS. wrote:Hajd delegacijo i ti gukni da si u bpns-u ne zavijaj situaciju vise. I dosta je vise sprdancije sa tim keresom. Ni on sam ne vjeruje da moze imati vise od 500 glasova. Dajte kandidate koji mogu proci zaista. A takvi su nazalost memic i huso i mozda samo mozda sinanovic. Na forumima je manjina koja je malo obrazovanija pa razumije koliko zla memic cini. A oni sto okopavaju njive i rade oko stale su najbrojniji u ovoj opstini. E bas njih memic trenutno posjecuje i djeli po sto maraka. I gle cuda oni obavezno izlaze svake izbore. Tako da se ne morate sekirati. Memic je najozbiljniji kandidat.
A to gdje sam, otom potom 8) 8) 8) ako pogledaš ranije postove vidjet ćeš da sam orijentisan isključivo protiv ljudi koji su učestvovali na bilo koji način u vlasti, pa i u bilo kojim općinama jer ako su takvi tamo, bit će isti i ovde :x
Dopunit ću se za ovo protiv još za ovaj SBB, Fahro mi ne leži i eto :P :P :P
Također nisam za ljude koji se kandiduju pa zamrzavaju (šta god to značilo) svoja mjesta, pa ne mogu drugi da rade. A oni koji čitav život provedu na budžetu, kod mene zauzimaju "posebno" mjesto u životu :D :D :D
A dok god sebi unaprijed ograničimo to da "trebam" glasati za nekog zato što će ovaj drugi pobijediti, nema ništa od nas.
Pretpostavljam da su i ovi mali (pa čak i taj BNS) svjesni svega toga odnosno svoje snage, i koliko mogu, pa se vjerovatno puno i ne nadaju.
A i ako taj Kereš ispunjava ove moje "uslove" više od ostalih onda sigurno ima moju pažnju :bih: :bih:
Kažem po ko zna koji put NE VOLIM budžetare koji se samo sele iz kancelarije u kancelariju, a o dresovima da ne pričamo.
Pa onda glasaj za SBB. Oni jedini nisu ucestvovali u vlasti. BPNS je ucestvovao. Dali su Kecu a on otisao u sda.
Locked