Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
todd_smith
#3476 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni samo nije jasno kako je ovaj izgubio tj Tyrion ako su oba borca mrtva 
- Qler
#3477 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Onaj veliki jos nije mrtav... A i on je ubio vipera, tehnicki je pobijedio...
-
todd_smith
#3478 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa pao je pored kao da jeste, tako mi baca ona zadnja slika, jedan pored drugog
- Ciprol
#3479 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Al' Viper je prvi otiš'o, valjda se i to računatodd_smith wrote:Meni samo nije jasno kako je ovaj izgubio tj Tyrion ako su oba borca mrtva
- shmizlica
#3480 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ono zvjere nije mrtvo....đeš onoliku mrcinu ubiti 
- Brkooo
#3481 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Last edited by Brkooo on 03/06/2014 19:58, edited 1 time in total.
- shmizlica
#3482 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Last edited by shmizlica on 03/06/2014 20:03, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#3483 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Brko sa spojlerom 
- Brkooo
#3484 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ukino sam, mislio sam da je vec objasnjeno u seriji...
...
al sta mislite sto ima nadimak kakav ima? xd et cista logika
al sta mislite sto ima nadimak kakav ima? xd et cista logika
- animus
#3485 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije jasno jeli planina mrtav ili nije. Ima ovdje jos pravo puno likova da upoznamo. Zeljezni su samo malo prikazani. To je isto pravo jako kraljevstvo koje ne treba otpisati a bit ce sigurno pravo interesantni.
-
1Dante1
#3486 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moze li samo neko od citaca knjiga reci (sa spoiler alertom normalno
) hoce li se vise Martellovi spominjat ? Ili je to poglavlje zavrseno sa polovljenjem Oberynove glave 
- animus
#3487 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Itekako ce se spominjati, bitna porodica u svemu, pogotovo kad povezes njihovu porodicnu povezanost sa Targerijanima. Nije spoiler jer je Oberyn u zadnjoj epizodi rekao da hoce da osveti sestru-bivsu kraljicu I njenu djecu.1Dante1 wrote:Moze li samo neko od citaca knjiga reci (sa spoiler alertom normalno) hoce li se vise Martellovi spominjat ? Ili je to poglavlje zavrseno sa polovljenjem Oberynove glave
- 34sf4drgu67d25
#3488 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hoce, i Zeljezni ce imati prostora u seriji1Dante1 wrote:Moze li samo neko od citaca knjiga reci (sa spoiler alertom normalno) hoce li se vise Martellovi spominjat ? Ili je to poglavlje zavrseno sa polovljenjem Oberynove glave
-
1Dante1
#3489 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa znam da je Oberyn svasta govorio i eto pofajn to zavrsi.animus wrote:Itekako ce se spominjati, bitna porodica u svemu, pogotovo kad povezes njihovu porodicnu povezanost sa Targerijanima. Nije spoiler jer je Oberyn u zadnjoj epizodi rekao da hoce da osveti sestru-bivsu kraljicu I njenu djecu.1Dante1 wrote:Moze li samo neko od citaca knjiga reci (sa spoiler alertom normalno) hoce li se vise Martellovi spominjat ? Ili je to poglavlje zavrseno sa polovljenjem Oberynove glave
- animus
#3490 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znacajna porodica sigurno jer su oni oduvijek bili opozicija Lanisterima I cudi me da nisu stali na stranu Starkovih a vjerovatno I bi da je pobuna jos potrajala. Mada ne vole ni njih nesto posebno jer su I oni bili protiv Targerijana. Bit ce oni dosta zastupljeni ali niko ne zna na kraju koja ce im biti uloga mada imaju I oni svoje planove.1Dante1 wrote:Pa znam da je Oberyn svasta govorio i eto pofajn to zavrsi.animus wrote:Itekako ce se spominjati, bitna porodica u svemu, pogotovo kad povezes njihovu porodicnu povezanost sa Targerijanima. Nije spoiler jer je Oberyn u zadnjoj epizodi rekao da hoce da osveti sestru-bivsu kraljicu I njenu djecu.1Dante1 wrote:Moze li samo neko od citaca knjiga reci (sa spoiler alertom normalno) hoce li se vise Martellovi spominjat ? Ili je to poglavlje zavrseno sa polovljenjem Oberynove glave
Nego me cisto zanimalo hoce li ta porodica imati znacajniju ulogu u svemu ili su samo usput tu
- Legollas
#3491 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

joj koliko sam oplako na ovoj sceni
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3492 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
primjetio sam kako serija odmiče da "pozitivci"(omiljeni likovi) umiru na sve spektakularniji odnosno šokantniji način
odrubljivanje glave je preobično - reče tyrion - i zato mislim da on neče stradati bar ne još neko vrijeme
ako ga martin ubije biče to nešto sadomazopsiho šokirajuče
čini mi se da sansa i arya pomalo poprimaju osobine svojih mentora ... šta vi mislite
još jedno zapažanje - niko od lanistera nije umro mislim na tywinovu lozu
jofry je baratheon a ona dvojica malaca što ih karstarkovi ubiše su nebitni
da li oni na redu
odrubljivanje glave je preobično - reče tyrion - i zato mislim da on neče stradati bar ne još neko vrijeme
ako ga martin ubije biče to nešto sadomazopsiho šokirajuče
čini mi se da sansa i arya pomalo poprimaju osobine svojih mentora ... šta vi mislite
još jedno zapažanje - niko od lanistera nije umro mislim na tywinovu lozu
jofry je baratheon a ona dvojica malaca što ih karstarkovi ubiše su nebitni
da li oni na redu
- Gandalf
#3493 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Likovi se naravno vremenom mijenjaju, npr. Arya od borbene djevojčice do ubice, Jamie od podlaca koji baca djecu s prozora do viteza koji skače u jamu s medvjedom da odbrani Brayanu, Denerys od robinje koju je štemo kako je ko htio do kraljice koja naredi masovnu egzekuciju.
Biće naravno još mnogo okršaja, sa Oberynom smo zaokružili upoznavanje sa svih sedam velikih kuća Westerosa i naravno da će sve ove kuće biti zastupljene do kraja ove epopeje, mada od početka je akcenat bačen na Starkove i Lanistere, ostali se malo rjeđe pominju, s tim što zaplet zapleta tek treba da se desi
Prve dvije sezone su samo prolog ovom gigantskom djelu, tek na kraju ove sezone možemo reći da smo vidjeli nešto od "Pjesama Vatre i Leda".
Pretpostavljam da će radi Martinovog neizdavanja novog materijala 4. i 5. knjigu pretvoriti u 4 sezone, tako da on stigne izdati 6. knjigu, pa onda od nje napraviti bar 2 sezone kako bi "pokrili" izlazak 7. knjige, biće ovo serija sa bar 12 sezona
Biće naravno još mnogo okršaja, sa Oberynom smo zaokružili upoznavanje sa svih sedam velikih kuća Westerosa i naravno da će sve ove kuće biti zastupljene do kraja ove epopeje, mada od početka je akcenat bačen na Starkove i Lanistere, ostali se malo rjeđe pominju, s tim što zaplet zapleta tek treba da se desi
Pretpostavljam da će radi Martinovog neizdavanja novog materijala 4. i 5. knjigu pretvoriti u 4 sezone, tako da on stigne izdati 6. knjigu, pa onda od nje napraviti bar 2 sezone kako bi "pokrili" izlazak 7. knjige, biće ovo serija sa bar 12 sezona
- Towelie
#3494 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A ova 4. sezona je smestena u koju knjigu po redu?
- mixone1995
#3495 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Trecu.Towelie wrote:A ova 4. sezona je smestena u koju knjigu po redu?
- rage_guy
#3496 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ima i cetvrte i pete knjige. 
- dječak sa šibicama
#3497 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Od svih mi najbezvezniji lik ovaj Stanis jel, onaj sto je popusio od Tyriona borbu na Crnovodi 
Nekakav... ima vjesticu iza ledja, imao mornaricu, imao sve, i popusio bitku. Od patuljka.
Inace, ja mislim da ce na kraju Khaleesi zasjesti na zeljezni tron, a Starkovi dobiti svoj sjever.
Jedino ne kontam sta ce se sa svima njima desiti kad bijeli setaci dodju na jug, jer zima dolazi
Nekakav... ima vjesticu iza ledja, imao mornaricu, imao sve, i popusio bitku. Od patuljka.
Inace, ja mislim da ce na kraju Khaleesi zasjesti na zeljezni tron, a Starkovi dobiti svoj sjever.
Jedino ne kontam sta ce se sa svima njima desiti kad bijeli setaci dodju na jug, jer zima dolazi
- seoBIH
#3498 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Previse mislis 
-
racionalista
#3499 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni su najinteresantniji "Željezni" ::D
- karanana
#3500 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
evo odgledah. ja sam na kraju mislio da ce onaj veliki reci da mu je cersei dala naredjenje da ubije oberinovu sestru i da ce onda oberim kopljem ubiti cersei gore.
sta mislite, da li je littlefinger pukao semsu u ovoj epizodi? ono kad je usao u njenu sobu a ona mu rekla: ja znam sta ti hoces. i onda ona izlazi ko zena, druga osoba u onoj crnoj haljini, kao da je konacno puknuta. ja mislim da jeste samo mozda hbo nije tu scenu htio tako graficki da prikaze.
koji je idiot bio onaj jeoffry pa je nije puko a bila mu zena. jebo i sazrijevanje i sve. mislim u ovoj seriji se desava sve i svasta i sada fol on ceka da shemsa prokvari. glupost. koji je klinac onda zenio, sto nije sacekao da prokrvari pa je onda zenio?
sta mislite, da li je littlefinger pukao semsu u ovoj epizodi? ono kad je usao u njenu sobu a ona mu rekla: ja znam sta ti hoces. i onda ona izlazi ko zena, druga osoba u onoj crnoj haljini, kao da je konacno puknuta. ja mislim da jeste samo mozda hbo nije tu scenu htio tako graficki da prikaze.
koji je idiot bio onaj jeoffry pa je nije puko a bila mu zena. jebo i sazrijevanje i sve. mislim u ovoj seriji se desava sve i svasta i sada fol on ceka da shemsa prokvari. glupost. koji je klinac onda zenio, sto nije sacekao da prokrvari pa je onda zenio?