BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
denimb

#3476 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

romanovero wrote:hasagic je kriv ponajvise
Hasagic je kriv jedino sto nije poceo samarati odbranu od prve minute, pa covjek je kao na streljani bio :-?
nihoniho

#3477 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by nihoniho »

ima li zvijera ili ne, ne mogu suditi ali sam siguran da je za evidentno nezalaganje dijelom kriva i losa postavka igre. sto neko prije napisa,pokusali smo rumunima prodati "sitan vez", izigravat' barselonu,teziti visokom posjedu lopte,a nemamo igrace za to i tacka. sa misimovicem ibricicem,medunjaninom, nezalaganje je prirodno stanje stvari, ti ljudi jednostavno ne funkcionisu na taj nacin, zato i jesu playmakeri ,nazalost starog kova,pa griju klupe u prosjecnim ruskim ekipama.
papetova osnovna greska je sto nije to shvatio. francuzi su nas razbili, protiv albanije i rumunije ,prva tekma, igrali smo pristojno jer su nam dali prostor i igrali bunker, kad' su rumuni primijenili francuski recept,presing i duel igra, rasturili su nas. ako se tako postave bjelorusi,koji nisu nimalo naivni, bice opasno. nema prosperiteta dok se ne prihvati osnovni element modernog fudbala - trcanje, a to ce se desiti kada u igru stavi igrace koji mogu i hoce da trce.
romanovero

#3478 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by romanovero »

denimb wrote:
Hasagic je kriv jedino sto nije poceo samarati odbranu od prve minute, pa covjek je kao na streljani bio :-?
koga li ce on samarati onakav nesposoban? :run:
romanovero

#3479 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by romanovero »

SaPnA wrote:
jesi ti gledo utakmicu? :-) :-)
naravno,vise puta
denimb

#3480 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

romanovero wrote:
denimb wrote:
koga li ce on samarati onakav nesposoban? :run:
Doduse, "Ferdinand" i "Vidic" su sinoc fenomenalni bili, malo nam je stekao "Maicon" na boku al' jbg nije bio njegov dan :skoljka:
juventino-pravi

#3481 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventino-pravi »

romanovero wrote:
SaPnA wrote:
jesi ti gledo utakmicu? :-) :-)
naravno,vise puta
I golman kriv ... bilo koji kad ...mu je protivnicki napadac sam u petercu?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3482 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JoseMujica »

Hasagić je kriv zato što glumi golmana a on je u duši folk pjevač.

Isto ko što Mravac glumi fudbalera,odnosno stopera, a on je ustvari mladi izviđač na obuci snalaženja u prostoru. Kad god prikažu naš šesnesterac vidim na TV-u Moravca kako gleda mapu i onda zvjera okolo, dok nam je pjevač na golu više usredočen na sopstvenu frizuru nego na dešavanja na terenu. Lopta u petercu je golmanova. Ake je ne pokupi kriv je.

Inače Hasagić je bio jedan od boljih pojedinaca sinoć jer nas je u par navrata spasio prave sramote...da ne bude pet u po s lukom
Last edited by JoseMujica on 04/06/2011 18:44, edited 1 time in total.
JThomas

#3483 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

ponovo, to što se narod prima na šuplje priče i puste želje, nije izgovor da to isto rade i oni kojima je fudbal posao.
juventino-pravi

#3484 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventino-pravi »

JoseMujica wrote:Hasagić je kriv zato što glumi golmana a on je u duši folk pjevač.

Isto ko što Mravac glumi fudbalera,odnosno stopera, a on je ustvari mladi izviđač na obuci snalaženja u prostoru. Kad god prikažu naš šesnesterac vidim na TV-u Moravca kako gleda mapu i onda zvjera okolo, dok nam je pjevač na golu više usredočen na sopstvenu frizuru nego na dešavanja na terenu. Lopta u petercu je golmanova. Ake je ne pokupi kriv je.

Inače Hasagić je bio jedan od boljih pojedinaca sinoć jer nas je u par navrata spasio prave sramote...da ne bude pet u po s lukom
Lopta u 16 mora biti golmanova ali igrac mora biti stoperov
denimb

#3485 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

Gledam ovu utakmicu Engleska - Svicarska, 2:2 je trenutno...ali je cudo koliko samo trce ljudi, kombinuju, udvajaju, zatvaraju... i jedni i drugi bore se k'o lavovi, i onda se sjetim nasih glumaca, jad i cemer kakav odnos prema nasem dresu imaju :|
quasar

#3486 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by quasar »

SaPnA wrote:[
a jel mi moze neko ovo objasnit
"(Ne)kvalitet naših protivnika u grupi, čak nakon osam izgubljenih bodova u pet mečeva, nije nas udaljio od drugog mjesta u grupi, koje nas može čak i direktno odvesti na Euro 2012, što govori da ništa nije izgubljeno, te da objektivne šanse još uvijek postoje"
Sto niko covjeku ne objasni?

Idu pobjednici grupa i najbolji drugoplasirani. Postoji i posebna tablica drugoplasiranih gdje trenutno Monteniggersi stoje najbolje.
http://www.rezultati.com/table/?tournam ... ort=soccer.

Da smo oderali :lol: Rumune, :lol: mogli bi se nadati direktnom plasmanu po tom osnovu.

Nego, mene muči druga stvar. Nešto kontam da nas ni bod protiv Albanije ne izbacuje. To i jeste najgore od svega što su svi već kiksali negdje i prosipali bodove, tako da bi i sa tim bodom bili jedan bod iza drugoplasiranih Albanije i Bjelorusije sa jednakim brojem utakmica. Pa bi onda cekali kiks Albanije jer igraju dvije protiv Francuza, pa bi se nadali Da ce Rumuni i Bjelorusi opet igrati nerjeseno, a mi bi onda kalkulisali sa bodovima protiv Bjelorusa i na kraju bi nam trebala pobjeda u Parizu... i dobio bih do kraja kvalifikacija rak na svakom untrasnjem organu zbog stresa, jada i čemera u koje me natjera mjesto rođenja, jebem ti Bosnu i Balkan komplet, što nisam kakav žuti skandinavac...
romanovero

#3487 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by romanovero »

JoseMujica wrote:Hasagić je kriv zato što glumi golmana a on je u duši folk pjevač.

hvala Jose
Murat Sabanovic

#3488 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Murat Sabanovic »

glavni krivci za sramotu ...

Image

Image

Image
strong69

#3489 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by strong69 »

Kad se po citav dan ide s rostilja na rostilj, pije se pivo i ostaje se do ranih jutarnjih sati u Pivnici onda sta ocekivati od njih? One koje sam svojim ocima gledao i slusao su Dzeko, Misimovic, Pjanic i Muslimovic.

Osim njih samih, za to je kriv i selektor. Sto im nije zabranio dernecenje i izlaske pred ovako vaznu utakmicu?? Nabijem ih sve na neku stvar. Dosli ovdje turisticki a fudbal ko jebe.
Tarik19

#3490 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tarik19 »

Ko ti uopste kaze da su isli po kafanama prije ove utakmice?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3491 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JoseMujica »

ma ljudi jebemu više zar zaista mislite da jeste realno da mi dernemo Rumune u Bukureštu?

Sa Rumunima

igrali 4 tekme, dobili 1 neriješeno 0 izgubili 3. Zabili 2 gola, a primili 9 , što čini −7 gol razliku.

al mislim da je u ovu statistiku već upala sinoćnja tekma pa odbijate ovo od sinoć.

a samo uporedite ovo;
http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_and ... tball_team

sa ovim:

http://en.wikipedia.org/wiki/Romania_na ... tball_team
ultrarajvoSA

#3492 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ultrarajvoSA »

Kako vas nije stid da napadate Spahica ????

Nije on kriv sto pored sebe u odbrani ima onog retarda Mravca. Nije ni kriv sto su se rumuni igrali sa nasim veznim redom ( nije ga ni bilo jucer). Covjek gine svaku tekmu za ovu reprezentaciju i igra za citavu odbranu i vi se sad nasli pametni da govorite da je najgori. FUJ

Onog Ibicica prvo treba nogama zgazit pa ga tek onda sutnuti iz reprezentacije. Lik igra preko ku.ca za repku. Da ga je hajduk zvao na kakav turnir vidjeli bi onda kako se trci i gine za svaku loptu. :x
JThomas

#3493 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

bogam' juče jeste najgori bio. treći gol :skoljka:
Edin H.

#3494 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

JThomas wrote:bogam' juče jeste najgori bio. treći gol :skoljka:
Daleko je on od najgoreg, ono je gol Mravca kojeg je preskocila lopta, on je samo vadio situaciju.

Morao je sa Hasagicem bolje reagovati kod drugog gola ipak.

Uglavnom jedan od boljih nasih igraca, ali ne na svom nivou.
Tarik19

#3495 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tarik19 »

Jedna je stvar sto je jucer Spahic mozda bio najgori a druga je to sto neki govore da nam je najgori igrac u odbrani.
JThomas

#3496 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

ma inače on haman sam drži odbranu, ali juče ni blizu tog nivoa.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3497 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Chmoljo »

a to što je kapiten? svi se evo slažemo kako su se igrači vukli po terenu?

zar kapiten nije produžena ruka trenera? zapovjednik na ratištu? gdje je glaamio da se malo pokrenu? gdje mlataranje rukama ko Ronaldo, jer niko ne trči?

ništa ja od toga sinoć nisam vidio... i, ponavljam, to je ono što mi najteže pada. ne poraz, nego nezalaganje.
jeza u ledja

#3498 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:
JThomas wrote:bogam' juče jeste najgori bio. treći gol :skoljka:
Daleko je on od najgoreg, ono je gol Mravca kojeg je preskocila lopta, on je samo vadio situaciju.

Morao je sa Hasagicem bolje reagovati kod drugog gola ipak.

Uglavnom jedan od boljih nasih igraca, ali ne na svom nivou.
Ko ba, Spahic? :-)

Najgori igrac sinoc, uz Mravca i Ibricica.
bingov buraz

#3499 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by bingov buraz »

U tom opstem potopu najgori je bio Mujdza (Mravac je kategorija za sebe)
jeza u ledja

#3500 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jeza u ledja »

Chmoljo wrote:a to što je kapiten? svi se evo slažemo kako su se igrači vukli po terenu?

zar kapiten nije produžena ruka trenera? zapovjednik na ratištu? gdje je glaamio da se malo pokrenu? gdje mlataranje rukama ko Ronaldo, jer niko ne trči?

ništa ja od toga sinoć nisam vidio... i, ponavljam, to je ono što mi najteže pada. ne poraz, nego nezalaganje.
Ja opet ponavljam, problem je u gradnji napada, on i Hasagic. Umjesto slanja lopte prema sredini, previse cesto je nabijaju na Dzeku. (eto razloga za teoriju zavjere :D).
Ne znam zasto sam se fiksirao na to jer ne mogu se sad sjetiti svih detalja iz utakmice, ali tako mi je ostalo u sjecanju. Ne znam je li do Spahica i Hasagica ili generalno do taktike Susica.

Vec sam to objasnjavao, kada tako nabijate loptu u napad, u 90 posto slucajeva je odmah zijanite i u roku 3-4 sekunde lopta je vec u nogama Rumuna na nasoj polovici koji su u polu-kontri, a samo kazem 3-4 sekunde prije toga si trcao za njima ko mahnit jer su bili u napadu zbog istog razloga. To je jako iscrpljujuce i lako se ispada.
U igri je jako bitno zadrzavanje lopte jer tad imas dovoljno vremena da se poslozis, presaberes i imas snage i koncentracije da branis novi napad.

Ne znam eto pogledajte snimak natenane ako ima gdje pa bas da vidimo koliko je lopti tako izgubljeno.
Locked