Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ciprol

#3476 Re: Android OS

Post by Ciprol »

add wrote:samo da vas sto sad prelazite na ICS upozorim ako slucajno ne znate, da:

Wireless ima problema i zna da blokira, nekad i malo precesto...ovisno koliko se koristi...
I postoji greska u ICS sa brisanjem emmc-a tako da vam ne preporucujem formatiranje memorije, jer kao poljedica moze da se desi HARD BRICK...

Zato prijedlog ili bijezite na Custom ICS-e (CM9,AOSP...) ili vracaj te se na GB, s tim da ne brisete memoriju prije neg se vratite na njega.
oh da, znam 4.0.3 verzija mi je puna bugova, nemam vremena trenutno instalirati šta drugo.

meni se pojavljuje i bug poslije povezivanja sa pc, da nemrem odmah koristiti kameru i pregledati galeriju, jer ne pripremi memoriju sam. onda moram ručno na storage ići, dok skonta čega sve ima i poslije toga radi ok :mrgreen:
MGB

#3477 Re: Android OS

Post by MGB »

adis.p wrote:
_Reds_ wrote:
MGB wrote:heljp!!! :D

preporucite mi neku aplikaciju za koju mogu koristiti kao navigaciju, tj. ima li neka app koja moze prikazati nase rute...
google maps naravno ne podrzava nase puteve, tako da mi ne moze pokazati ni popisani put od sarajeva do viteza (vodeni park ribica), a kamo li sta drugo... -.-

hvala unaprijed. :D
http://www.warezserbia.com/mobilni-tele ... 12-49.html

hajd testiraj ove mape i u tvom kraju pa nam javi rezulate, tu imas dvoje mape, postoje jos jedne, za koje kazu da su bolje, nisam ih ni ja jos testirao.
Pici ovo ko ludo :D :D :D

hvala reds ;)
pomagajte!!! instaliram onako kako je objasnjeno, ali kad pokrecem file preko ASTRO FILE MANAGER-a, onda mi izbaci gresku "PROGRAM APPLICATION DATABASE CANNOT BE FOUND"

a kada prebacim .apk file preko bluetooth-a i pokrenem normalno instalaciju, trazi mi da ubacim naknadno potrebne iGo foldere, sto ja i uradim, ali opet nece da mi pokrene aplikaciju...

sta da radim?! :?
_Reds_

#3478 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Igo folder i aplikacija moraju biti na SD kartici.

IGO folder mora biti u rutu SD kartice.
MGB

#3479 Re: Android OS

Post by MGB »

_Reds_ wrote:Igo folder i aplikacija moraju biti na SD kartici.

de mi molim te objasni kako mislis u root-u SD kartice, razumijem se oko tih stvari, ali to fkt ne kontam? :? sorry.
adis.p

#3480 Re: Android OS

Post by adis.p »

_Reds_ wrote:Nisma ni ja siguran cije su te sto su dosle, ja sam testirao ove Naviq ionako soludne su. Recio po gradu su odlicne, cak me u kruzno toku tacno navodi, recimo kazem mi, izadji na drugom izlazu i sl.

Ali vna grada mi ne daju bas dobre putanje, ali imas ono da izabeser optimalnu, brzu i sl. pa se opet nastei nesto.

Ove TOMTOM mape ili ti ga TeleAtlas azu da nisu dobre za BiH, ali su dobre za zapadnu Evropu, nisam testirao licno, ali hocu ovih dana. I postoje male Local Providers, kazu da su one najbolje za Bosnu, nisam ni njih tetirao, skinuo ih prije 2 dana sa torenta pa cu i njih testirati dok se ukaze prilike malo.

Inace, ako hoces nove mapae da ubacis, samo maknes one iz foldera maps, i ubacis nove. Takodje mozes ubaciti mape raznih proizvodjaca, recimo Bosnu od jednog, a Hrvatsku od drugog, ali nece moci da ti napravi direktno rutu mjesto u Bosni - mjesto u Hrvatskoj, nego moras mjesto u Bosni - granicni prelaz na na mapi za Bosnu, i onda novu rutu na mapi za Hrvatsku, granicni prelaz - mjesto u Hrvatskoj.
Meni ove sto su dosle, tacno u metar precizno odredili gdje se nalazim.. valjda ce tako bit u slucaju prilikom voznje jer do sad nisam imao priliku koristit ova cuda :D A onda ove trenutno necu ni skidat, kad ih provjeris malo.. javni nam kako ferceraju ;-)
_Reds_

#3481 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:
_Reds_ wrote:Nisma ni ja siguran cije su te sto su dosle, ja sam testirao ove Naviq ionako soludne su. Recio po gradu su odlicne, cak me u kruzno toku tacno navodi, recimo kazem mi, izadji na drugom izlazu i sl.

Ali vna grada mi ne daju bas dobre putanje, ali imas ono da izabeser optimalnu, brzu i sl. pa se opet nastei nesto.

Ove TOMTOM mape ili ti ga TeleAtlas azu da nisu dobre za BiH, ali su dobre za zapadnu Evropu, nisam testirao licno, ali hocu ovih dana. I postoje male Local Providers, kazu da su one najbolje za Bosnu, nisam ni njih tetirao, skinuo ih prije 2 dana sa torenta pa cu i njih testirati dok se ukaze prilike malo.

Inace, ako hoces nove mapae da ubacis, samo maknes one iz foldera maps, i ubacis nove. Takodje mozes ubaciti mape raznih proizvodjaca, recimo Bosnu od jednog, a Hrvatsku od drugog, ali nece moci da ti napravi direktno rutu mjesto u Bosni - mjesto u Hrvatskoj, nego moras mjesto u Bosni - granicni prelaz na na mapi za Bosnu, i onda novu rutu na mapi za Hrvatsku, granicni prelaz - mjesto u Hrvatskoj.
Meni ove sto su dosle, tacno u metar precizno odredili gdje se nalazim.. valjda ce tako bit u slucaju prilikom voznje jer do sad nisam imao priliku koristit ova cuda :D A onda ove trenutno necu ni skidat, kad ih provjeris malo.. javni nam kako ferceraju ;-)

Sto se tice lopciranja to nema problema, radi cakum pakum, voznja je nesto drugo. Uglavnom kad budete testirali neke mape iznesite svoje utiske, da podjelimo međusobno.
weltschmertz

#3482 Re: Android OS

Post by weltschmertz »

ICS:
Instalir'o juce, cack'o veci dio dana, baterija je na 39%, wireless
BadBoy wrote:Meni je za sada wireless cak i bolji. Fata signal tamo gdje prije nije mogao
slazem se sa BadBoy tako da je i to ok..
Jedino sto sam ja primjetio za ova 24 sata je da mi malo koci kod prebacivanja ekrana i kad hocu da nekog nazovem dosta duze vremena treba da dodje na dial pad nego na GB..
Ali meni je ok, ostajem pri ICS (custom-e ne mogu, tel. mi je jos uvijek pod garancijom tako da se ne bih zaj******)..
Gray

#3483 Re: Android OS

Post by Gray »

MGB wrote:
_Reds_ wrote:Igo folder i aplikacija moraju biti na SD kartici.

de mi molim te objasni kako mislis u root-u SD kartice, razumijem se oko tih stvari, ali to fkt ne kontam? :? sorry.

Da ne bude ni u jednom folderu na sd kartici, nego direktno na sd kartici (tako da bude path npr G:/file a ne G:/Folder/file)
skafiskafsnjak

#3484 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

MOze li mi neko dati linkove s kojih trebam skinuti ?
Nikako da se snadjem ovdje, stotinu linkova :)

Rezolucija mi je 480x854 .

EDIT: Ajd skinut cu ovaj prvi (418mb) . Sta poslije?
holowey

#3485 Re: Android OS

Post by holowey »

zateznistub wrote:
MGB wrote:
agent_zero wrote:Uradi hard reset i trebalo bi da bude ok.

To se svakako preporučuje poslije takvog apdejta.
a HARD RESET je....? tj. kako se radi? :D

p.s. hvala na sOOvjetu. :D
*2767*3855#
wtf? ovo govno pobrisalo sve i sa memorijske kartice... :x a ja levat sve prebacio sa telefona na karticu jer kontam, resetovace telefon na fabricke postavke a karticu nece dirati :x :(

otkako sa gb predjoh na ics, nista ne valja a onda kao slag na kraju ovo sranje sa potpunim brisanjem svega :(

srecom, telefon mi je bio u ruci, da je kojim slucajem bio na stolu, factory reset bi pobrisao garant sve i sa stola i razlupao monitor racunara :x

sad ozbiljno, kakve su mogucnosti za vracanje na gb?
MGB

#3486 Re: Android OS

Post by MGB »

holowey wrote: wtf? ovo govno pobrisalo sve i sa memorijske kartice... :x a ja levat sve prebacio sa telefona na karticu jer kontam, resetovace telefon na fabricke postavke a karticu nece dirati :x :(

otkako sa gb predjoh na ics, nista ne valja a onda kao slag na kraju ovo sranje sa potpunim brisanjem svega :(

srecom, telefon mi je bio u ruci, da je kojim slucajem bio na stolu, factory reset bi pobrisao garant sve i sa stola i razlupao monitor racunara :x

brate, pa trebo si se prvo raspitati sta je HARD RESET, i ja kasnije kad sam skonto da brise sve iz memorije, nisam ni uradio... ne mozes ga vratiti na GB koliko ja znam, ako si vec uradio reset, onda jbg. makar ti sada treba funkcionisati normalno. ja nisam radio ni SOFT, ni HARD RESET. ostavite onako kako jeste, jer kad tad ce se dohavizati tel dok ga ugasite i upalite par puta. do tada, ne preostaje nikom nista drugo nego da cekamo na update Build verzije ICS-a. :-)
MGB

#3487 Re: Android OS

Post by MGB »

a sto se tice iGO MyWay...

aplikacija je super, karte su na nivou kako sam uspio prosuditi, samo se jos trebaju nadograditi SVI nazivi ulica, jer mislim da nije bas svaka ulica unesena, cak i po neka 'bitnija' nedostaje tu i tamo...

jedino na sta se mogu pozaliti je graficki interfejs i lakoca rukovanja, mislim da bi se tu jos trebalo poraditi, ima opcija za koje ne znam ni sta su, a neke koje bih ja zelio da se lakse izvrse, ili se ne mogu izvrsiti, ili ih ja ne znam izvrsiti (iako se razumijem oko toga, donekle)
holowey

#3488 Re: Android OS

Post by holowey »

MGB wrote:
holowey wrote: wtf? ovo govno pobrisalo sve i sa memorijske kartice... :x a ja levat sve prebacio sa telefona na karticu jer kontam, resetovace telefon na fabricke postavke a karticu nece dirati :x :(

brate, pa trebo si se prvo raspitati sta je HARD RESET, i ja kasnije kad sam skonto da brise sve iz memorije, nisam ni uradio... ne mozes ga vratiti na GB koliko ja znam, ako si vec uradio reset, onda jbg. makar ti sada treba funkcionisati normalno. ja nisam radio ni SOFT, ni HARD RESET. ostavite onako kako jeste, jer kad tad ce se dohavizati tel dok ga ugasite i upalite par puta. do tada, ne preostaje nikom nista drugo nego da cekamo na update Build verzije ICS-a. :-)
raspitao se, ali nigdje nisam skontao da brise apsolutno sve, ukljucjuci i karticu... hajde, manja steta, karticu mogu provuci kroz recuva, ali mi i dalje ovaj ics ide na zivce... telefon mi se cini sporiji na odziv, skrol je drugaciji, i sad me interesuje kako formatirati telefon i vratiti na gb, da li postoji ta mogucnost?
quarterback

#3489 Re: Android OS

Post by quarterback »

@MGB
to sto imas je losija verzija iGOa koja je izadata za android, koliko znam tacnije iGO nikada nije ni zvanicno pusten u prodaju za android nego iskljucivo dolazi fabricki instaliran na nekim tipovima mobitela kupljenim kod stranih operatera, ove iGO verzije koje koristimo su fakticki ripovane verzije tih verzija

ceka se dan kada ce madjari konacno priznati android trziste i izdati normalnu zvanicnu verziju
MGB

#3490 Re: Android OS

Post by MGB »

quarterback wrote:@MGB
to sto imas je losija verzija iGOa koja je izadata za android, koliko znam tacnije iGO nikada nije ni zvanicno pusten u prodaju za android nego iskljucivo dolazi fabricki instaliran na nekim tipovima mobitela kupljenim kod stranih operatera, ove iGO verzije koje koristimo su fakticki ripovane verzije tih verzija

ceka se dan kada ce madjari konacno priznati android trziste i izdati normalnu zvanicnu verziju
ma skontao sam, cim ga nema na android marketu... dobra je stvar definitivno. nadam se da ce izaci oficijelna uskoro. ima li kakvih naznaka? :-)
MGB

#3491 Re: Android OS

Post by MGB »

holowey wrote:
MGB wrote:

raspitao se, ali nigdje nisam skontao da brise apsolutno sve, ukljucjuci i karticu... hajde, manja steta, karticu mogu provuci kroz recuva, ali mi i dalje ovaj ics ide na zivce... telefon mi se cini sporiji na odziv, skrol je drugaciji, i sad me interesuje kako formatirati telefon i vratiti na gb, da li postoji ta mogucnost?
mislim/vjerujem da se ne moze vratiti na Gingerbread... rekoh ti, sacekaj, daj mu malo vremena da se 'dohaviza', da dodje sebi. ne znam koji ti je telefon? kod mene xperia arc, i uradio update preko njihovog tamo Servisa za korisnike, javio se da imam problem, i moderator mi dao neki link da skinem i da manuelno uradim odmah update na ICS 4.0.4.
quarterback

#3492 Re: Android OS

Post by quarterback »

MGB wrote:
quarterback wrote:@MGB

ma skontao sam, cim ga nema na android marketu... dobra je stvar definitivno. nadam se da ce izaci oficijelna uskoro. ima li kakvih naznaka? :-)
ma nema vec godinama, uopste mi nije jasno zasto ignorisu ovoliko trziste android mobitela kad ocigledno imaju razvijenu android verziju (ovu losiju)
Gray

#3493 Re: Android OS

Post by Gray »

Može se naravno vratiti na GB, ali je to malo komplikovanije za neiskusne korisnike, samo se flashuje gb rom na mobitel (ali kada to već radiš možeš i ubaciti custom ics ROM). Idi na xda developers i nađi forum za svoj mobitel.
holowey

#3494 Re: Android OS

Post by holowey »

Gray wrote:Može se naravno vratiti na GB, ali je to malo komplikovanije za neiskusne korisnike, samo se flashuje gb rom na mobitel (ali kada to već radiš možeš i ubaciti custom ics ROM). Idi na xda developers i nađi forum za svoj mobitel.
ok...tnx
Static-X

#3495 Re: Android OS

Post by Static-X »

Instaliro i ja ovaj iGO, nahhh
I nije mi nesto tolko mocno, mozda jer se nekako puno razlikuje od googlovog, cak mi se mapa vise svidja u Osmandu.
Nekako izgleda teze se kretati po mapi i traziti lokacije. Doduse nista jos nisam uzivo mogao testirati, ovo samo pripremam kad dodjem dole..
Kapri

#3496 Re: Android OS

Post by Kapri »

Ima li nekqa Nokia android na tipke
Moljito

#3497 Re: Android OS

Post by Moljito »

Nema Nokia radi na drugom operativnom sistemu nije android ....
MGB

#3498 Re: Android OS

Post by MGB »

znaci ne mogu da vjerujem sta mi se desilo... :x

stavio mob da mi se puni na kompu, i carkam nesto i ugasim mob dok je bio prikopcan na komp.
i sta se desilo? formatirala mi se citava SD kartica... :x :x :x :x

ne mogu da vjerujem, ko izmisli ovako glupu operaciju, i ne znam samo kojom svrhom...?! :x
BadBoy

#3499 Re: Android OS

Post by BadBoy »

weltschmertz wrote:ICS:
Instalir'o juce, cack'o veci dio dana, baterija je na 39%, wireless
BadBoy wrote:Meni je za sada wireless cak i bolji. Fata signal tamo gdje prije nije mogao
slazem se sa BadBoy tako da je i to ok..
Jedino sto sam ja primjetio za ova 24 sata je da mi malo koci kod prebacivanja ekrana i kad hocu da nekog nazovem dosta duze vremena treba da dodje na dial pad nego na GB..
Ali meni je ok, ostajem pri ICS (custom-e ne mogu, tel. mi je jos uvijek pod garancijom tako da se ne bih zaj******)..
Da, čitao sam dosta toga o 4.0.3. verziji i bugovima, koji su navodno riješeni u 4.0.4, ali kad će to izaći na Telecomu - Bog zna. I ovo nisam vjerovao da je došlo, bio sam spreman na to da nikada neće dobiti službeni ICS i da ću morati fiknuti custom ROM.
Meni lično telefon je bio rootan preko one SuperOneClick finte (neki zerg rush nešto :D) i kada sam uradio ovaj OTA update nisam izgubio root, ali sam imao instaliran SetCpu sa nekim profilima pa mi je to pravilo belaj jer se telefon stalno restartovao. Kad izbrisah tu aplikaciju, sve se vratilo u normalu. Sviđa mi se ICS sa Apex Launcherom ima jako dobrih opcija, brži je čini mi se i ljepše izgleda. Samo nekada mi zakoči wireless, ne mogu ga ni upaliti ni ugasiti ona ikonica bude tamnije zelena i ništa joj ne mogu :D Doduše nisam uradio reset, pa je možda do toga, nešto mi se mrsko peglati sa tim.

Inače, poslije svakog update preporučuje se uraditi hard reset i wipe, naravno sa izvađenom memorijskom karticom baš zbog ovoga što se desilo @MGB-u. To je tako na svim telefonima bilo koje sam imao, a koje sam flashovao i update-ovo. Uvijek ista upozorenja: baterija puna, ne isključuj kabl i vadi SIM i memorijsku karticu.
Kapri

#3500 Re: Android OS

Post by Kapri »

Moljito wrote:Nema Nokia radi na drugom operativnom sistemu nije android ....
Ok hvala
Post Reply