wonkaw wrote:BHCluster wrote:wonkaw wrote:
http://forum.klix.ba/velikosrpska-kuhin ... #p13367126 [OPSIRNIJE]
Znaci, Bozo Ljubic se nije izborio da samo hrvati mogu birati hrvate, vec da Član 20.16 A stav 2 nije u skladu sa Ustavom BiH, odnosno da se mora podesiti po NOVOM POPISU STANOVNISTVA
TO JE SVE ZASTO SE IZBORIO
Ako se ne varam on je ovim uspjeo da obespravio Hrvate tamo gdje su manjina. Znaci getoizacija se nastavlja ako ne grijesim?
Pa upravo to, a oni likuju zadnjih 40 stranica na ovoj temi kako nam je Bozo zabio do jaja, kako niko nije objavio vijest o tome i bla, bla, bla... islo mi na onu stvar, potrosio 15 minuta na bingu dok sam pronasao odluku US i provirio u izborni zakon i Ustav BiH da bi dosao do tog gore zakljucka. Sad kad sam postavio sute, nama kontra argumenata, onaj hafiz nesto pokusao i odmah preokrenuo, ne zelim ni da mu odgovaram kad znam da i sam zna da ono sto govori nigdje ne stoji u odluci US, al et, seruckati i lagati kao srbin je lakse...
E ovakoTrnka.
wonkaw wrote:
Pravila Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, da najkasnije u roku od šest mjeseci od dana dostavljanja ove odluke uskladi odredbu Potpoglavlja B člana 10.12. stav 2. u dijelu: „Svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakom kantonu“
Probati ću ponovo:
Do sada se jamčilo svakoj županiji da će imati minimalno po jednog predstavnika sva tri konstitutivna naroda (upravo taj B člana 10.12. stav 2. u dijelu: „Svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakom kantonu“) pa je tako npr. BPK ni kriv ni dužan imao pravo na jednog ''Hrvata'' u Domu naroda FBiH Trenutno se radi o ''Hrvatu'' Edinu Fejziću bivšem članu Lijanovićeve strank a sada Stranke dijaspore.
Izmjenom izbornog zakona i tog potpoglavlja, npr. Posavska će županija delegirati dva Hrvata umjesto jednog kao do sada, normalno na uštrb Edina iz Goražda.
Da ti probam dodatno pojasniti, jer vidim da ti ne ide baš najbolje:Ustav jamči konstitutivnost NARODA a ne KANTONA.
Znači: uklanjanjem ovog članka KANTON ne mora imati predstavnika iz sva tri konstitutivna naroda. I kap što gore navedoh primjer Goražda koje je davalo jednoga Hrvata u Dom naroda zahvaljujući upravo tom potpoglavlju. Uklanjanjem ovog podpoglavlja Goražde će biti oslobođeno te teške dužnosti, a i ti jadni zastupnici više neće morati gaziti svoje dostojanstvo deklarirajući se kao pripadnici nekog drugog naroda, što je bilo stvarno fašistički prema njima. Znači odluka ima još dodatnih antifašističkih učinaka.
Onaj hafiz nesto pokusao i odmah preokrenuo, ne zelim ni da mu odgovaram kad znam da i sam zna da ono sto govori nigdje ne stoji u odluci US, al et, seruckati i lagati kao srbin je lakse...
Nisam znao da je Srbin osnovna jedinica za mjerenje laganja. Zamisli kad bih ja napisao glup k'o bošnjak, pokvaren k'o rom. Priznaj da bi zvučalo fašistički. Haj'd da sam ja to napisao...ali ne ide mi u glavu da se takvo što može omaknuti patriJotAma za koje i svaki mali maksum zna da su svi odreda ujedno i antifašisti.