the_hooligan_ec wrote:Raja jedan savjet.Znam za Edvina da je majstor za renault i da je tito al nekad imam osjecaj da nece da radi bas vece kvarove.Jednom sam mu odvuko auto da mi vidi sto motor trese stajalo je kod njeg 4 dana ja ga nazvao kaze nije fino uzubljen remen i 30km .Haj kontam dobro prosao odem po auto sutradan on opet trese al manje nego prije.. Nebitno i dalje idem kod njeg ja ali me interesuje poznaje li neko neki bolji servis ne mora biti oficijelni Renault servis da ljudi hoce raditi i vece kvarove.. iskreno i razumijem Edvina bolje mu je uzet po 30-40 km za 5 min posla nego se peglat samnom i mojim motorom.. Bez uvrede cisto me onako intersuje
Zato otidji na ovlasteni, pa vidi kad ti predloze da promjenis pola kola, koliko ce te izaci
Salim se... Majstori ne vole zahtjevne kvarove, jer traze puno rada, truda i dijagnostike, a ne može se kvalitetno naplatiti, pa je svim majstorima draze raditi zicere
Sta da ti kazem, nece na ovlastenom da zamjene filter goriva (koji ce debelo naplatiti), zato sto je komplikovano skidanje.
Šalu na stranu, specifični kvarovi traže puno dijagnostike, a na kraju se ispostavi najčešće da je u pitanju dio koji je 10-15 KM (meni su gumice balans štange na Fordu čuda radile, pola godine sam istraživao lupanje u trapu), a majstor ne može da ti zacijeni popravak.
Tebi bi idealno bilo da nadješ dobrog majstora i dijagnostičara a kod kojeg nije gužva pa da ima vremena da se posveti tvom autu, a dobar majstor koji nije zauzet ti je kao "drveni šporet" toga nema...
Moj savjet... ako trešenje nije alarmantno i više je stvar udobnosti i osjećaja u vožnji, rješavaj polako, kod majstora koji ima vremena...