plain vanilla wrote:ni ti se vise ne nerviras, hare krisna i tocostacurta wrote: U Sarajevu se formira novi klub:
A-Sloboda.![]()
Sloboda 1990.![]()
Amidzina Sloboda -A-Sloboda
'ta ću se nervirati?
Ne znam što su svi toliko zavapili, pa svugdje su normalni odlasci-dolasci nakon sezone. Otišli Ahmetović i Sarić, Veselinović pa dobro šta sad. Da je sreće pa da se za ovu trojicu uzela neka kinta, zato sam i pobornik teze da je fudbal biznis, ne možeš očekivati nešto ako ne uložiš, ako uložiš onda mora biti i prodaje/profita.
Šta fali prodati Kenana, Zebu i Ordagića ako bi se moglo barem milion za njih trojicu uzet. I koga dovesti, pitanje se postavlja? Pa ima u ovim nižim ligama igrača koji se mogu isklesati, dotjerati im fiziču spremu na nivo i za male pare nadomjestiti gubitak. To je utakmica sa Slogom pokazala. U Slogi imaju brat bratu najmanje 2 momka koja sutra bez problema mogu na Kupres na pripreme. Imaš u juniorskom pogonu sigurno 3 momka koji bi LADNO mogli u pretkolu LE zaigrati.
Tako par sezona raditi, uložiti neka minimalna sredstva, zaraditi koju kintu, otplatiti dug i VOILAA. Sam svoj gazda.
Alex Ferguson je meni Tito za taj biznis. Ima njuh i zna dovesti nekog anonimusa, iz juniorskog sastava Mančestera i od njega napravi igrača koji ima milionsku vrijednost. možda su i ovi naši krenuli tim fazonom, pa doveli ovu dvojicu iz Drine i Veleža.