BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#3476 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nekad mi fakat zalosno bude kad vidim da portali moraju predlagati selektoru potencijalne reprezentativce!
Jebem ti nas skauting sistem!
Jebem ti nas skauting sistem!
- fosil
#3477 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Repka je 19. na FIFA listi sa tendencijom penjanja prema gore i mislim da je i to vazan faktor za ove "nove nade, nove snage" pri njihovom odabiru nacionalnog tima. Idu 3 prijateljske sa kojima se ovi momci mogu kaparisati, da nam se nebi ponovo desavali Marin i Subotic.
-
Baudelaire
#3478 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma bježi, ovo je jadno. Mislim, nije Sušićevo da putuje po Evropi i nalazi igrače. Ima grešaka i njegovih po tom pitanju, što neko napisa, čovjek je ziheraš i teško proširuje spisak, ali mi nemamo nikakav skauting sistem. To je nevjerovatno, pa mi na forumu smo bolje informisani od cijelog saveza po pitanju naših budućih reprezentativaca po Evropi. Mi bi komotno skauting mogli raditi, makar ovako indirektno, vidjeti ako ništa ko ima pravo nastupa za BiH i to bez ikakve investicije, osim naravno vremena i volje, te 20 kb dokumenta u Excelu gdje bi to sve pohranili.
- BHF_Manijak
#3479 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Majkemi moje da samo otvore onaj jebeni transfermarkt, mogli bi naci bar 20 imena koje bi MOGLI TESTIRATI!!! Niko ne kaze da ce to biti okosnice tima ili novi "Dzeko", ali brate dragi pogledaj ga, nece ti oci ispasti, pa ako je karina lahko ga je se otarasiti, ali nek neko ode i pogleda tu djecu, bar ove sto su u omladinskim pogonima jacih timova...Pa u samoj Njemackoj ja mislim da sad ima bar 4-5 nasih momcica koji su u Schalkeu, Dortmundu, Hamburgu itd...
Da znam da ce to neko pogledati, razmotriti, pa na kraju krajeva i sprovesti u djelo, ne bi mi bilo mrsko bilo napraviti listu od nekih 100-150 imena nasih momaka koji vani igraju i mladji su od 18 g i to proslijedit savezu, ali znam da ce to zavrsiti ili u recycle binu ili "pravoj" korpi za smece...
Da znam da ce to neko pogledati, razmotriti, pa na kraju krajeva i sprovesti u djelo, ne bi mi bilo mrsko bilo napraviti listu od nekih 100-150 imena nasih momaka koji vani igraju i mladji su od 18 g i to proslijedit savezu, ali znam da ce to zavrsiti ili u recycle binu ili "pravoj" korpi za smece...
-
Baudelaire
#3480 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A ne bi ni meni bilo mrsko, samo prvo je pitanje kome to proslijediti. Ivica Osim pod stare dane? Sušić? Begić, Ljubojević? Ušanoviću u zatvor? Pecikozi?
Svako bježi od tog, jer to u principu i nije ničija odgovornost, ne postoji ta sekcija pri savezu za praćenje i skauting mladih igrača. Sav se pritisak prebacuje na selektore, a ni njima nije lahko. Naravno, još kad su pod političkim uticajem, to dobija totalno novu konotaciju, ali i da nisu, ne bi bilo lahko odjednom u selekciju zovnuti 15 igrača izvan BiH. To ne bi bila dobra poruka ni za djecu koja treniraju unutar BiH.
- ganjeta
#3481 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Borče i Baljić šta rade??? Osim što jedan pjeva, a drugi pokušava voditi Leotar i uzeti neku pinku, za šta oni primaju platu?
- kokuz_sa
#3482 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
samo cekam kad ce neko ovoga spomenut
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/bos ... ionu/73489
da smo ga izgubili a ima tako inpresivnu statistiku ove sezone..
nema veze ni to sto je lik rodjen u LOZNICI(SRBIJA)
ako su nasi novinari rekli daje iz BOSNE tj Bijeljine koja je od Loznice udaljena nekih 1h voznje i 2 granice nasu i srbijansku al ako su nasi novinari kazali bosanac onda jeste i igra za austriju
tako da je uz ibrahimovica ovo jos jedan neprezaljen gubitak
hjoj novinara
ako su nasi novinari rekli daje iz BOSNE tj Bijeljine koja je od Loznice udaljena nekih 1h voznje i 2 granice nasu i srbijansku al ako su nasi novinari kazali bosanac onda jeste i igra za austriju
hjoj novinara
-
Baudelaire
#3483 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Imao je pravo nastupa za BiH i sigurno bi je prije odabrao nego Srbiju ili Austriju, ali hajde.kokuz_sa wrote:samo cekam kad ce neko ovoga spomenut![]()
ako su nasi novinari rekli daje iz BOSNE tj Bijeljine koja je od Loznice udaljena nekih 1h voznje i 2 granice nasu i srbijansku al ako su nasi novinari kazali bosanac onda jeste i igra za austriju![]()
![]()
hjoj novinara
- Obuca9
#3484 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Balja spašava brakganjeta wrote:Borče i Baljić šta rade??? Osim što jedan pjeva, a drugi pokušava voditi Leotar i uzeti neku pinku, za šta oni primaju platu?
- banovan
#3485 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Obuca9 wrote:Balja spašava brakganjeta wrote:Borče i Baljić šta rade??? Osim što jedan pjeva, a drugi pokušava voditi Leotar i uzeti neku pinku, za šta oni primaju platu?
-
liberty
#3486 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ne znam zasto potencirati one koji sjede na dvije i(li) vise stolica - vazda netko spominje kojekakva imena "patriota" koji tu u stvari nisu...
cudimo se kada recimo za bih reprezentaciju ne pokazuju interes kuzmanovic, rakitic, subotic a ne cudi nas dvostruko razmisljanje nekih drugih - da ne bude zabune ovdje mislim na hajrovice (seada i izeta), necu zaboraviti ni harisa seferovica...
njihovo, odnosno razmisljanje njihovih roditelja se dobro zna - cim se ne mogu ubaciti u ch najjaci tim onda je i bih dobra - neke od njih sam ranije branio, uprkos tome da sam znao da im bih nije na prvom mjestu u srcu...
vec su mi se smucili hvalospjevi na kojekakvim portalima od strane kojekakvih "strucnjaka" koji te fudbalere ni jednom uzivo nisu vidjeli - danasnje novinarstvo je ionako na jadnim granama i dobro se zna koliko kosta tekst u novini, net-portalu ili tv-u...
i seferovic i hajrovic su racunali i jos uvijek racunaju da budu pozvani u najbolju ch selekciju - istu igru igraju kao i onomad eldin jakupovic...
misljenja sam da selektor (tko god to bio) ne bi trebao te prelivode angazirati, makar i po cijenu nekog nazovi uspjeha - ima i u bih dovoljno talenata samo treba malo povesti racuna o njima...
gospodo mladi fudbaleri, nade i talenti - izjasnite se na pocetku sta vam lezi u srcu i ne handrite nas vise narucenim tekstovima kod placenih novinara i medija...
cudimo se kada recimo za bih reprezentaciju ne pokazuju interes kuzmanovic, rakitic, subotic a ne cudi nas dvostruko razmisljanje nekih drugih - da ne bude zabune ovdje mislim na hajrovice (seada i izeta), necu zaboraviti ni harisa seferovica...
njihovo, odnosno razmisljanje njihovih roditelja se dobro zna - cim se ne mogu ubaciti u ch najjaci tim onda je i bih dobra - neke od njih sam ranije branio, uprkos tome da sam znao da im bih nije na prvom mjestu u srcu...
vec su mi se smucili hvalospjevi na kojekakvim portalima od strane kojekakvih "strucnjaka" koji te fudbalere ni jednom uzivo nisu vidjeli - danasnje novinarstvo je ionako na jadnim granama i dobro se zna koliko kosta tekst u novini, net-portalu ili tv-u...
i seferovic i hajrovic su racunali i jos uvijek racunaju da budu pozvani u najbolju ch selekciju - istu igru igraju kao i onomad eldin jakupovic...
misljenja sam da selektor (tko god to bio) ne bi trebao te prelivode angazirati, makar i po cijenu nekog nazovi uspjeha - ima i u bih dovoljno talenata samo treba malo povesti racuna o njima...
gospodo mladi fudbaleri, nade i talenti - izjasnite se na pocetku sta vam lezi u srcu i ne handrite nas vise narucenim tekstovima kod placenih novinara i medija...
- just principe
#3487 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
libertyBiH@, procitaj ovo...
http://reprezentacija.ba/top-vijest/623 ... -bihq.html
Selektoru sam poručio da je, ukoliko me pozove, moj jedini izbor Bosna i Hercegovina, a on mi je obećao kako će doći u Cirih da vidi moje nastupe, te da obavimo konkretan razgovor. - govori Izet Hajrović
Sead je u Arsenal otišao 2009. godine i zvanično je član drugog tima iako nerijetko trenira i sa prvim timom. Mlađi je od mene dvije godine i odbrambeni je igrač. On također nema dileme o državi za koju želi nastupati u budućnosti i to je isključivo Bosna i Hercegovina- zaključuje Izet Hajrović naš razgovor
Dakle, nikakva dvostruka igra
za kraj:
http://reprezentacija.ba/top-vijest/623 ... -bihq.html
Selektoru sam poručio da je, ukoliko me pozove, moj jedini izbor Bosna i Hercegovina, a on mi je obećao kako će doći u Cirih da vidi moje nastupe, te da obavimo konkretan razgovor. - govori Izet Hajrović
Sead je u Arsenal otišao 2009. godine i zvanično je član drugog tima iako nerijetko trenira i sa prvim timom. Mlađi je od mene dvije godine i odbrambeni je igrač. On također nema dileme o državi za koju želi nastupati u budućnosti i to je isključivo Bosna i Hercegovina- zaključuje Izet Hajrović naš razgovor
Dakle, nikakva dvostruka igra
za kraj:
-
liberty
#3488 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
@ just principe: i jednog i drugog hajrovica imao sam priliku vrlo dobro upoznati, njihov fudbalski put isto tako dobro poznajem, takodjer upoznat sam i s i razmisljanjima (koja su javno izrecena) odnosno ljutnjom roditelja brace hajrovic zbog ne pozivanja izeta u mladu reprezentaciju bih...
izet jeste dobar fudbaler ali vrlo dobro zna da je "promasio" kod svicaraca (doduse nastupio je za njihovu u-21 selekciju za koju je sada prestar) ali na njega ch strucni stab ne racuna kada je u pitanju a-selekcija...
tipicno za hajrovice, seferovica, jakupovic i druge: cim se ne uspije kod jedne domovine trci se onoj drugoj rezervnoj...
previse ofirno zar ne - dokle vise tako?
izet jeste dobar fudbaler ali vrlo dobro zna da je "promasio" kod svicaraca (doduse nastupio je za njihovu u-21 selekciju za koju je sada prestar) ali na njega ch strucni stab ne racuna kada je u pitanju a-selekcija...
tipicno za hajrovice, seferovica, jakupovic i druge: cim se ne uspije kod jedne domovine trci se onoj drugoj rezervnoj...
previse ofirno zar ne - dokle vise tako?
- Djokej
#3489 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Neću da mi igraju za reprezentaciju govna koja kalkulišu makar se nikad ne plasirali.
-
Baudelaire
#3490 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kasno, kasno. Ima ih već nekoliko.Djokej wrote:Neću da mi igraju za reprezentaciju govna koja kalkulišu makar se nikad ne plasirali.
- Djokej
#3491 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ako ih ima (a ima) njima na obraz.
- kokuz_sa
#3492 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/grahova ... 02215.html
Grahovac ustvrdio više puta da ne može igrati za BiH, jer izbor je napravljen na nacionalnoj i željeli da se presele u Srbija. "Ja sam pozvan na nacionalnoj jer su Srpske pravoslavne Bosna i Sarajevo Federacija je pod kontrolom muslimana. "m prvak vratara u Rumunjskoj, a oni me ne žele!" Branko Grahovac, čelika vratar je prošle godine 64 utakmica za čelik je Grahovac
mamicu mu njegovu,sad ispade da ga nisu zvali u repku jer je srbin
Grahovac ustvrdio više puta da ne može igrati za BiH, jer izbor je napravljen na nacionalnoj i željeli da se presele u Srbija. "Ja sam pozvan na nacionalnoj jer su Srpske pravoslavne Bosna i Sarajevo Federacija je pod kontrolom muslimana. "m prvak vratara u Rumunjskoj, a oni me ne žele!" Branko Grahovac, čelika vratar je prošle godine 64 utakmica za čelik je Grahovac
mamicu mu njegovu,sad ispade da ga nisu zvali u repku jer je srbin
- BHF_Manijak
#3493 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma koga boli jos cuna za tim diletantnom koji se cijelom Balknanu naguzivo ne bi li ga ko pozvo, ali slabo fajde! Ocajnik se i za slamku hvata! 
-
Baudelaire
#3494 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Idiot molio i nas i Srbe i Crnogorce. Čudo nije kakvo hrvatsko ili makedonsko porijeklo iskopao. Nek čeka da Kosovo prime u Uefu 
Ne znam stvarno, ovakvim diletantima kao njemu i Huseinoviću bih zabranio da uđu u Bosnu i Hercegovinu ikad više. Ionako debil smatra da ima mjesta pored Begovića, Hasagića, Šehića i Burića. Ima, ima, al u kurcu
Ne znam stvarno, ovakvim diletantima kao njemu i Huseinoviću bih zabranio da uđu u Bosnu i Hercegovinu ikad više. Ionako debil smatra da ima mjesta pored Begovića, Hasagića, Šehića i Burića. Ima, ima, al u kurcu
- kokuz_sa
#3495 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
lulic asistent..
koliko je lik samo napredovao od kad je otisao u italiju..
nezaustavljiv je na lijevoj strani.
- fosil
#3496 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Samo radi njega sam odgledao citavu tekmu, i fakat je odigrao pravo dobro. Samo neka ga zdravlje posluzi.kokuz_sa wrote:lulic asistent..
- shake69
#3497 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ni traga o Muslimovicu!? Ako je tako (bez kluba cijelu sezonu i u 31-oj godini zivota) to je kraj jedne vrlo solidne reprezentativne , u jednom periodu, a donekle i solidne klupske karijere. Steta da nije znao pod ugovorom u Solunu pronaci novi angazman, kad je vec imao loseg menadzera, a ne ovako da se nespreman izblamirao nudeci se klubovima pa se ispostavilo da ga nece ni drugoligasi! Tuzan kraj i pomalo sokantan! 
-
Baudelaire
#3498 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Meni nije šokantan. Takvog bezmozgog idiota ne bih nikad više pozvao u reprezentaciju, jer je dozvolio da ga debil od menadžera vuče za nos. Fol neću Nurnberg, neću Rangers, neću Sunderland. Mog'o je reći da neće ni Real nego da čeka ponudu Barcelone jer ga fascinira tiki taka. Umjesto da se skupa sa menadžerom angažovao da pronađe klub, oni se angažovali da naprave medijsku senzaciju. On može još uvijek naći klub jer je slobodan igrač, a za slobodne igrače prelazni rok ne vrijedi, ali ko će ga uzeti nakon 7 mjeseci neigranja. Nije niko blesav.
-
Eborg
#3499 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Da ima imalo mozga u glavi igrao bi do kraja sezone u BiH, Srbiji ili Švedskoj ili gdje već trenutno živi. Neka mu to bude polazna stanica za neki transfer u Rusiju ili Belgiju, dalje očito ne može.
- BHF_Manijak
#3500 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma goni ga ba u PM; te proba vamo proba tamo, a zavrsi u guzici! Fuj kako mi se frajer ogadio za ovih pola godine, igracina lafo, mudo marjanovo!