Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#3476 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by arman1 »

Dozer wrote:Ma vidim ja sve to, ali ni masa ovih sto silje na par stoja ne drze nista bolje... Onaj sreco sto onome capu s ramena mi je hit... Njemu kundak uopste nije u ramenu.... Nidje veze.
A, cak i za velike daljine, valjda je logicno da se puska malo izdigne od zemlje...? :D
Haj i ti detaljišeš bez veze, vidiš sve expert do experta. Meni svojevremeno top pogodak bio na 620m i to više sreća nego vještina i onda mi pametnjaković reće ostavi nije to za tebe. Ja ostavio i rekoh nikad više. Ostatak rata samo gledao da sačuvam živu glavu i ostatke razuma. Vrhunac je bio kad me 95. zaganjao naš expert dok sam se vraćao sa smjene. Nekakvi k..ci palci, korpusna VP. Došli kao interventna i iz pozadine osuli po našoj liniji. Srećom koliko su bili inteligentni toliko su bili i precizni.
Lako je cicati sa spravom koja košta kao nov golf. Jedan od najpoznatijih snajperista, WWII , uglavnom nije koristio optiku i imao preko 300 potvrđenih pogodaka. Znam za lika koji je s PAP-ovkom i nekom priuba optikom- imao 14 potvrđenih pogodaka, IV korpus. To je baja po mojim standardima.
Dobar snajperista se više mora uzdati u svoj mozak nego u oštro oko, mada bez tog i mirne ruke de facto ne ide.
eifel

#3477 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by eifel »

Ovo su fotografije pripadnice “seva” koja je snajperski djelovala po Sarajevu i sijala strah medju napacenim gradjanima.Dok su cetnici bacali granate i snajperskom vatrom gadjali gradjane naseg glavnog grada,ova zena je po nalogu SDA radila monstruozne zlocine.

Radi se o Slobodanki Sakic prvakinji u streljastvu SFR Jugoslavije.Nju je AID poslje rata “izveo” u Njemacku i pod laznim imenom Una vratio u grad i zaposlio u OHR-u.Potom se udala za nekog americkog cinovnika i sada zivi u SAD-u.

Mi vam zelimo prikazati njene fotografije i mozda je neki od nasih sugradjana prepoznaju.

http://revolucija.info/fotografije-izet ... jeg-ubice/
Tvrtko II Kotromanić

#3478 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ko su ovi nepismeni revolucionari :-)
arman1

#3479 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by arman1 »

Čuj Slobodanka, a ja mislio Desanka. :D :run:
taxidriver

#3480 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by taxidriver »

Dragi i posteni Eifel,
Izvini a gdje si ti ratovao ako nije previse licno?

8)
eifel

#3481 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by eifel »

taxidriver wrote:Dragi i posteni Eifel,
Izvini a gdje si ti ratovao ako nije previse licno?

8)
https://www.youtube.com/watch?v=HBM0xzaLOU8
taxidriver

#3482 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by taxidriver »

@eifel,
posteno.
Rekoh da se nismo negdje sretali....
eifel

#3483 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by eifel »

taxidriver wrote:@eifel,
posteno.
Rekoh da se nismo negdje sretali....
Sumnjam. Nego gospoda revolucionari su pitali, a i mene interesira da negdje i nekada nisi možda viđao ovu kurvu? Na liniji, u prolazu, u komšiluku, u pozadini, kasarni, prije rata poslije rata u zemlji ili vani?
taxidriver

#3484 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by taxidriver »

Ti mora da se salis, to sto pitas i nacin na koji pitas je neukusan,drzak i veoma ruzan.

Nemam pojma ko su ti "revolucionari" ali vjerujem da ce brzo shvatiti da se ne zivi od "senzaciolizma" i supljiranja vec od svog rada i pameti. Za senzacionalizam je potrebna samo glupost. Tvoje je neprikosnoveno pravo da u nesto sto procitas vjerujes ili ne vjerujes ili jos malo prosurfas da nadjes ko su, sta su ti na'ki...

Naravno da se nismo sretali jer nasi svjetovi su razliciti i tako je puno bolje.

Vrijeme prolazi k'o mutna voda...
Danguba

#3485 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Danguba »

Sarajmen wrote:Paćenik
+1
eifel

#3486 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by eifel »

taxidriver wrote:Ti mora da se salis, to sto pitas i nacin na koji pitas je neukusan,drzak i veoma ruzan.

Nemam pojma ko su ti "revolucionari" ali vjerujem da ce brzo shvatiti da se ne zivi od "senzaciolizma" i supljiranja vec od svog rada i pameti. Za senzacionalizam je potrebna samo glupost. Tvoje je neprikosnoveno pravo da u nesto sto procitas vjerujes ili ne vjerujes ili jos malo prosurfas da nadjes ko su, sta su ti na'ki...

Naravno da se nismo sretali jer nasi svjetovi su razliciti i tako je puno bolje.

Vrijeme prolazi k'o mutna voda...
Da, i koga nema bez njega se može a pravda je ionako prva poginula pa je nema smisla tražiti. Važni su senzacionalisti
Dozer

#3487 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

eifel wrote:Ovo su fotografije pripadnice “seva” koja je snajperski djelovala po Sarajevu i sijala strah medju napacenim gradjanima.Dok su cetnici bacali granate i snajperskom vatrom gadjali gradjane naseg glavnog grada,ova zena je po nalogu SDA radila monstruozne zlocine.

Radi se o Slobodanki Sakic prvakinji u streljastvu SFR Jugoslavije.Nju je AID poslje rata “izveo” u Njemacku i pod laznim imenom Una vratio u grad i zaposlio u OHR-u.Potom se udala za nekog americkog cinovnika i sada zivi u SAD-u.

Mi vam zelimo prikazati njene fotografije i mozda je neki od nasih sugradjana prepoznaju.

:roll:
Za tvoju informaciju, sve sto si napisao je suhi senzacionalizam i nema ni jedne dodirne tacke sa realnim cnjenicama. Kao prvo, ne preziva se Sakic :lol:
Drugo, nikad nije bila prvakinja SFRJ u streljastvu :D . Trenirala da, i to pistolj, a prvakinja ne.
Trece, odradjivala je terene u "Bosni" sve do ranjavanja u Otesu :wink:
Cetvrto, do Njemacke nikad nije dobacila, a pogotovo ne da je AID tamo ispalio :D
Peto, upravo ju je OHR provjerio (citaj US sluzbe, tj. CIA), i tek je nakon toga i tih senzacionalistickih gluposti po nasim medijima promijenila ime ;-)
I, na kraju, ne zivi u USA :lol:
Dakle, sve sto si napisao je cista laz.
Nakon ovakvog blesavog posta, jednostavno mi je nezanimljivo uopste i otvarati lnk na tvoje ratovanje....
exliberal-ex

#3488 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by exliberal-ex »

Dozer wrote:
eifel wrote:Ovo su fotografije pripadnice “seva” koja je snajperski djelovala po Sarajevu i sijala strah medju napacenim gradjanima.Dok su cetnici bacali granate i snajperskom vatrom gadjali gradjane naseg glavnog grada,ova zena je po nalogu SDA radila monstruozne zlocine.

:roll:
Za tvoju informaciju, sve sto si napisao je suhi senzacionalizam i nema ni jedne dodirne tacke sa realnim cnjenicama. Kao prvo, ne preziva se Sakic :lol:
Drugo, nikad nije bila prvakinja SFRJ u streljastvu :D . Trenirala da, i to pistolj, a prvakinja ne.
Trece, odradjivala je terene u "Bosni" sve do ranjavanja u Otesu :wink:
Cetvrto, do Njemacke nikad nije dobacila, a pogotovo ne da je AID tamo ispalio :D
Peto, upravo ju je OHR provjerio (citaj US sluzbe, tj. CIA), i tek je nakon toga i tih senzacionalistickih gluposti po nasim medijima promijenila ime ;-)
I, na kraju, ne zivi u USA :lol:
Dakle, sve sto si napisao je cista laz.
Nakon ovakvog blesavog posta, jednostavno mi je nezanimljivo uopste i otvarati lnk na tvoje ratovanje....

Neka ga nek sad odgovori...ti mu se "cinjenice" pobi da cujemo sad njegovu stranu :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3489 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Chmoljo »

'oćel taj argumentovan, činjenično potkrijepljen odgovor na ova bezumna dozerova laprdanja? :zoka:
Dozer

#3490 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Sa'ce... trazi kako se tacno preziva(la) doticna :lol: :lol: :lol:
eifel

#3491 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by eifel »

Dozer wrote:Sa'ce... trazi kako se tacno preziva(la) doticna :lol: :lol: :lol:
Jakoo važno kako se stvarno prezivala
Dozer

#3492 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

A ostalo je istina? :lol: :lol: :lol: :lol:
arman1

#3493 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by arman1 »

Hebi se Dozeru sad će poćeti šuplju da je ugrožen. Pa će malo teorija zavjere i na kraju porcija spinovanja. :run:
arman1

#3494 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by arman1 »

eifel wrote:
Jakoo važno kako se stvarno prezivala
Važno je da lupaš i diskredituješ osobe kojima na spomn imena treba da ustaneš.
Dozer

#3495 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Ma nek' nam da link na FB profil, da ga lajkujemo :lol: :lol:
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#3496 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Woody »

Sjooo, @eifel...

Image

Šta reći u ovom trenutku? Koju mis'o da turim? :lol: :lol: :lol:
PM72

#3497 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Dozer,
Nije ti fazon.Omeo si eksperta a taman se "razmah'o".A kažu da je najgore omesti čovjeka u izvršenju nužde.Može ga presjeć' .Da dođe do većih komplikacija;zamisli da te sve izlučevine ostanu u njemu? Zato mu reci kako si se zeznuo i da je on u pravu.Nugatino i mašta - mogu svašta.
Nekako s proljeća

#3498 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Nekako s proljeća »

eifel wrote:
.....
Srokaše te s razlogom , a ti na vakat ne shvati prvi komentar umjerenog @drajvera. Ipak, :) duboko sam ubijeđen da će ti svako od njih ukazati poštovanje u komunikaciji i svako iz svog ugla iznijeti svoje mišljenje. Naravno, do tebe je da predhodno revidiraš svoje već izneseno mišljenje.
Dozer

#3499 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

:lol: :lol:
E, @Eifel... Ma, da... Ti si u pravu 100%...ja se samo malo zajebav'o, da vidim da li stojis iza svojih pisanija :D
Slobodno se iskehari... Da mi se PM ne sikira previse oko tvog zdravljeta :D

@Eifel
Zajebanciju na stranu, ali ovo sto si napisao o doticnoj su zaista samo nebuloze. O tome je vec ranije pricano na temi, pa ako te bas zanima slobodno pretrkeljaj i nadji.

Ono sto je bitno nauciti, i to ne samo na ovoj temi nego i uopste u zivotu, jeste da se prije pljuvanja po bilo kome i vezano za bilo sta, ipak prvo malo bolje raspitas.
Da si dosao ovdje i upitao za to, tipa - Ljudi, zna li iko da li je ovo za ovo istina?, vjerovatno bi dobio sasvim regularne odgovore i sve bi ti bilo razjasnjeno. Ovako, s nastupom kakav si imao, a koji je bio postavljen na nacin da ti apriori znas sve i da je sve to neupitno (pri cemu realno nemas pojma, da budemo nacisto), jos si i dobro prosao s ovim mlakim zajebancijama ;)
taxidriver

#3500 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by taxidriver »

@Nekako s proljeca, blagodarim za to da sam "umjeren" :D

@dozer, ljubi te batica!

Jos cu ovo (umjereno naravno) i zavrsavam.
Sjajna djevojka, hrabra, odgovorna i vrlo precizna :thumbup:
Ostalo glede nje je laz,konstrukcija i necija vrlo losa kombinatorika. Zato, naredni put bolje je citati i pratiti sta se radi nego vruc vode... 8)
Post Reply