Haj i ti detaljišeš bez veze, vidiš sve expert do experta. Meni svojevremeno top pogodak bio na 620m i to više sreća nego vještina i onda mi pametnjaković reće ostavi nije to za tebe. Ja ostavio i rekoh nikad više. Ostatak rata samo gledao da sačuvam živu glavu i ostatke razuma. Vrhunac je bio kad me 95. zaganjao naš expert dok sam se vraćao sa smjene. Nekakvi k..ci palci, korpusna VP. Došli kao interventna i iz pozadine osuli po našoj liniji. Srećom koliko su bili inteligentni toliko su bili i precizni.Dozer wrote:Ma vidim ja sve to, ali ni masa ovih sto silje na par stoja ne drze nista bolje... Onaj sreco sto onome capu s ramena mi je hit... Njemu kundak uopste nije u ramenu.... Nidje veze.
A, cak i za velike daljine, valjda je logicno da se puska malo izdigne od zemlje...?
Lako je cicati sa spravom koja košta kao nov golf. Jedan od najpoznatijih snajperista, WWII , uglavnom nije koristio optiku i imao preko 300 potvrđenih pogodaka. Znam za lika koji je s PAP-ovkom i nekom priuba optikom- imao 14 potvrđenih pogodaka, IV korpus. To je baja po mojim standardima.
Dobar snajperista se više mora uzdati u svoj mozak nego u oštro oko, mada bez tog i mirne ruke de facto ne ide.