johnnykola wrote:
Bona ne bila, tebi se film izbljutavi do kraja. Meni ne,
Ne izbljutavi se MENI ni TEBI, film se SAMO izbljutavi, a to je opet činjenica koju tvoje simpatije prema filmu, ma koliko gorostasne bile, ne mogu pobiti.
johnnykola wrote:a to nije razlog da me podjebavaš kad napišem zašto mi se ne izbljutavi i šta mi je pomoglo da mi se ne izbljutavi.
Podjebavam te zato što filmu daješ simboliku koje nema, navodiš ljude na krivi trag i daješ im upute, konkretno "grohnuće Grčke, izbjeglice, kolaps komunikacije" samo kako bi filmu dao na težini, a Lobster je obična ljubavna priča, koja se bavi problemom samaca i njihovog statusa u društvu, što su sve ljudi spremni učiniti samo da ne budu sami, koliko je traganje za sebi sličnim teško, i koliko se i sami prave "slični" kako bi se uklopili u zadani standard.
johnnykola wrote: Šta bi tek rekla za Plemya iz 2014. godine i za mene koji bi napisao da je i to beton betona dvaput veći od Lobstera. Da paralelno moram biti fakir i tapir da bih razumio taj film.
Taj nisam vidjela, ali svakako hoću.

Malo mi ova tvoja rečenica smrducka na "pseudo intelektualizam", ono kao kad kažu kako im je Ulysses najbolja knjiga, a veze nemaju šta su pročitali.

Bitno je naći neku uvrnutu kreaciju, zakukuljenu, nedorečenu, diskutabilnu i dati joj smisao i značaj, iako realno može imati 1000 interpretacija, a nijedna od 1000 ne mora, a i može biti tačna.
johnnykola wrote:Hajde, fino napiši svoj najbolji film unatrag pet godina, Zevsa ti, kao i razloge na koje apeliramo zašto ti je najbolji. Naravno da nećeš nego ćeš nastaviti što? Šuplju bacati. Što svako može.
Nekako, najjaču emociju sam imala gledajući Searching for Sugar Man

Nevjerovatna i najneobičnija priča koju sam vidjela u zadnjih 5 godina.