Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
-
bull21
#3476 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Imam jedno pitanje, glupo je ali opet ću ga postaviti - zašto naši poštari više ne donose pošiljke na kućnu adresu? Ima već neko vrijeme, čim se nađe nešto "veće" (knjiga), 90% su šanse da će me poslati u poštu 2 da dignem paket. Zašto? Jel' to postao problem da se stavi paket u torbu i pozvoni na vrata kao što se prije radilo? Jel' to do poštara ili novi M.O. pošte?
-
EliasVeskot
#3477 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Daj ne budalite, stvarno ce oni na carini kupiti gluposti od po par dolara!!!
Meni su posiljke lutale po par qmjeseci, odu u kanadu pa se vrate, trenutno mi kasni sve iz kine. Sve sto narucim iz EU nikad ne otvore, ako postoji popratni racuni uredno dodje na adresu, ostalo otvaraju pa makar bilo dolar vrijednosti. ja svom postaru uvijek ostavim marku , dvije, tako da ne znam jel do toga al mi uglavnom dosje sve kuci, na posti ostaju samo oni sto ih carina otvara.
Meni su posiljke lutale po par qmjeseci, odu u kanadu pa se vrate, trenutno mi kasni sve iz kine. Sve sto narucim iz EU nikad ne otvore, ako postoji popratni racuni uredno dodje na adresu, ostalo otvaraju pa makar bilo dolar vrijednosti. ja svom postaru uvijek ostavim marku , dvije, tako da ne znam jel do toga al mi uglavnom dosje sve kuci, na posti ostaju samo oni sto ih carina otvara.
- forzamilan
#3478 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Znaš onaj vic o carinicima kad su htjeli svome kolegi poklon da kupe?EliasVeskot wrote:Daj ne budalite, stvarno ce oni na carini kupiti gluposti od po par dolara!!!
Ne znam ni ja više nema logike. Prije nikad nisam imao ovakvih problema uvijek su paketići stizali a sad odjednom od ovih sitnijih i jeftinijih dođe svaki drugi. Kinezi pošalju to znam nije do njih jer će ti uvijek dati povrat para ali ne isplati se ciganjati radi par maraka gore je što kontaš doći će a nikad ne dođe. Vala da nas hoće staviti na black listu pa da ništa ne možemo naručiti.
Što se poštenja i carinika tiče meni su jednom na 300 eur pošiljke sve garderoba sa thehut.com obračunali 270KM troškova carine i ostaloga. Natezao sam se sa njima zvao slao mailove žalio se ali sam platio u startu jer sam znao da sam unaprijed izgubio bitku. Zvali su me više puta da mi objasne kako stvari idu a došlo je do toga da mi je neka žena dala svoje ime i rekla sljedeći put kad budeš naručivao nešto samo me nazovi i traži mene nećeš platiti carinu. Šta mislite šta se dešava sa ovim lovatorima? Znam lika koji ima štelu pa kad naruči nešto vrijednije samo nazove i neće feninga platiti.
Uostalom ko je bijednik ukrast će i dolar a nedavno su im uhapsili kompletnu smjenu i svako malo ih hapse sigurno ne što su pošteni
-
EliasVeskot
#3479 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nisam rekla da ih ne zanimaju vece cifre, i da ne kradu, al mislim da ih ove sitne stvari ne zanimaju...
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3480 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Meni jednom došla sitnica od 3$ nakon više od pola godine, na sebi imala pečat od Bolivie, u Boliviu zalutala.EliasVeskot wrote:Daj ne budalite, stvarno ce oni na carini kupiti gluposti od po par dolara!!!
Meni su posiljke lutale po par qmjeseci, odu u kanadu pa se vrate, trenutno mi kasni sve iz kine.
-
EliasVeskot
#3481 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pa kad i jesmo Banana StateMehemed wrote:Meni jednom došla sitnica od 3$ nakon više od pola godine, na sebi imala pečat od Bolivie, u Boliviu zalutala.EliasVeskot wrote:Daj ne budalite, stvarno ce oni na carini kupiti gluposti od po par dolara!!!
Meni su posiljke lutale po par qmjeseci, odu u kanadu pa se vrate, trenutno mi kasni sve iz kine.
- Pryda
#3482 Re: Internet kupovina iz inostranstva
...
Last edited by Pryda on 14/08/2021 19:44, edited 1 time in total.
-
quarterback
#3483 Re: Internet kupovina iz inostranstva
svi smo nekad platili cijenu za malo iskustva, ne brini, nisi prvi 
-
ForrestGump
#3484 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pozdrav svima.
Narucio objektiv za fotoaparat iz Njemacke.
Danas me ceka pismo sa carine u kojem stoji da ne mogu cariniti po skraćenom postupku i da moram angažovati špeditera.
Ima li iko preporuku za špeditera?
Koliko bi me to moglo koštati u novcu i vremenu?
Imate li savjet kako ovo najbrže mogu završiti?
PS: da sam znao da će ovako biti, ne bih nikad, ali et'
Hvala!
Danas me ceka pismo sa carine u kojem stoji da ne mogu cariniti po skraćenom postupku i da moram angažovati špeditera.
Hvala!
-
ofixaaal
#3485 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Zelim da narucim neke tene preko prodirecta po drugi put. Kada sam prvu put narucivao carina me je izasla 50KM i nisam mogao podici robu dok ne platim to. Sad mene zanima da li postoji ikakva mogucnost da se izbjegne ta carina npr. da oni to posalju nekako drugacije kao poklon, pismo, paket ili kako vec to moze da bi se izbjegla carina
- AntiKrist
#3486 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Neofixaaal wrote:Zelim da narucim neke tene preko prodirecta po drugi put. Kada sam prvu put narucivao carina me je izasla 50KM i nisam mogao podici robu dok ne platim to. Sad mene zanima da li postoji ikakva mogucnost da se izbjegne ta carina npr. da oni to posalju nekako drugacije kao poklon, pismo, paket ili kako vec to moze da bi se izbjegla carina
- AntiKrist
#3487 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Trebo si pitat,idi po skracenom postupku.ForrestGump wrote:Pozdrav svima.
Hvala!
- AntiKrist
#3488 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Raja sve vise narucuje,nije ko prije,pa im ispadne tesko nosit 4,5 kila paketica pa ti to stave onaj papiric da dodjes i podignes..bull21 wrote:Imam jedno pitanje, glupo je ali opet ću ga postaviti - zašto naši poštari više ne donose pošiljke na kućnu adresu? Ima već neko vrijeme, čim se nađe nešto "veće" (knjiga), 90% su šanse da će me poslati u poštu 2 da dignem paket. Zašto? Jel' to postao problem da se stavi paket u torbu i pozvoni na vrata kao što se prije radilo? Jel' to do poštara ili novi M.O. pošte?
- AntiKrist
#3489 Re: Internet kupovina iz inostranstva
blinker13 wrote:Ja sam nedavno naručio jedan super artikal na sniženju i dostavljen mi putem DHL-a, vrijednost oko 53 KM. Kd su me zvali iz DHL-a u vezi carinjenja, rekli su mi da moram platiti preko 70 KM za carinu, PDV, carinsku taksu, špediciju, sunčeve zrake, zrak koji udišem, gravitaciju koja me drži na zemlji i ostale budalaštine. Naravno, nakon što sam se prvo iznervirao, urnebesno sam se nasmijao i rekao da vrate pošiljku. Naravno, gospoda iz sportsdirecta su mi uredno poslali e-mail da pošiljka nije mogla biti isporučena i izvršili refundaciju. Cijelo iskustvo me košta malo živaca i 1 KM zbog razlike u kursu između funte i KM.
Škola za ubuduće, definitivno ne naručivati ništa što prelazi vrijednost od 50 KM, a na sportsdirectu je najveći problem dostava, koja je uvijek oko 10 funti...
Koristi UK ebay,i to royal mail..vidjet ces razliku...
- seoBIH
#3490 Re: Internet kupovina iz inostranstva
To je do lokalnog poštara koji NECE DA RADI ONO ZASTO JE PLACEN. Zalite se posti, mora vam dostaviti ako nije teze od 3kg i ako nije vecih gabarita.AntiKrist wrote:Raja sve vise narucuje,nije ko prije,pa im ispadne tesko nosit 4,5 kila paketica pa ti to stave onaj papiric da dodjes i podignes..bull21 wrote:Imam jedno pitanje, glupo je ali opet ću ga postaviti - zašto naši poštari više ne donose pošiljke na kućnu adresu? Ima već neko vrijeme, čim se nađe nešto "veće" (knjiga), 90% su šanse da će me poslati u poštu 2 da dignem paket. Zašto? Jel' to postao problem da se stavi paket u torbu i pozvoni na vrata kao što se prije radilo? Jel' to do poštara ili novi M.O. pošte?
-
bull21
#3491 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nažalost u pravu si, ovo je do poštara. Stari poštar sa kojim sam imao kontakt je uvijek donosio knjige i pošiljke i to na vrata, ne da ih nagura u sandučić (ako ih uopšte i donese). Ovaj novi lik je jednostavno lijen. Ja ne govorim o nekoj uber velikoj pošiljci (bilo je i tih, išao sam po njih bez problema) već o običnoj knjizi.seoBIH wrote:To je do lokalnog poštara koji NECE DA RADI ONO ZASTO JE PLACEN. Zalite se posti, mora vam dostaviti ako nije teze od 3kg i ako nije vecih gabarita.AntiKrist wrote:Raja sve vise narucuje,nije ko prije,pa im ispadne tesko nosit 4,5 kila paketica pa ti to stave onaj papiric da dodjes i podignes..bull21 wrote:Imam jedno pitanje, glupo je ali opet ću ga postaviti - zašto naši poštari više ne donose pošiljke na kućnu adresu? Ima već neko vrijeme, čim se nađe nešto "veće" (knjiga), 90% su šanse da će me poslati u poštu 2 da dignem paket. Zašto? Jel' to postao problem da se stavi paket u torbu i pozvoni na vrata kao što se prije radilo? Jel' to do poštara ili novi M.O. pošte?
- blinker13
#3492 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Thanks!AntiKrist wrote:blinker13 wrote:Ja sam nedavno naručio jedan super artikal na sniženju i dostavljen mi putem DHL-a, vrijednost oko 53 KM. Kd su me zvali iz DHL-a u vezi carinjenja, rekli su mi da moram platiti preko 70 KM za carinu, PDV, carinsku taksu, špediciju, sunčeve zrake, zrak koji udišem, gravitaciju koja me drži na zemlji i ostale budalaštine. Naravno, nakon što sam se prvo iznervirao, urnebesno sam se nasmijao i rekao da vrate pošiljku. Naravno, gospoda iz sportsdirecta su mi uredno poslali e-mail da pošiljka nije mogla biti isporučena i izvršili refundaciju. Cijelo iskustvo me košta malo živaca i 1 KM zbog razlike u kursu između funte i KM.
Škola za ubuduće, definitivno ne naručivati ništa što prelazi vrijednost od 50 KM, a na sportsdirectu je najveći problem dostava, koja je uvijek oko 10 funti...
Koristi UK ebay,i to royal mail..vidjet ces razliku...
- seoBIH
#3493 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Samo se zalite
Sve dok se ne zalite, njegovi nadlezni misle da radi posao za koji je placen. Vjerujte da zalba ima uticaja, jer da nema, svi bi bili neradnici i ne bi donosili naruceni paket, vec samo obavjest 
-
Neregistrirani
#3494 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Moze li biti ovo da su sve RayBan cvike po 25 dolara ili je ovo neki fals sajt?
http://www.rbonline-sale.com/
- bvcx
#3495 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Samo Bosna i Palestina nemaju besplatnu dostavu na aliexpressu.EliasVeskot wrote:Hocel me neko prosvijetliti kako da kupim nesto na aliexpress? Svaki put pise freeshipping, li kad stavim u korpu ima samo opcija DHl, fedex i slicno..??
Pisala jednom prodavacu, on mi odgovara, na dobrom engleskom, da je postarina besplatna....
-
quarterback
#3496 Re: Internet kupovina iz inostranstva
stranica im je hostirana kod godaddy, ne znam da li ti to nesto govoriNeregistrirani wrote:Moze li biti ovo da su sve RayBan cvike po 25 dolara ili je ovo neki fals sajt?
-
Neregistrirani
#3497 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne razumijem se u to, ako moze objasnjenje? Hvala.quarterback wrote:stranica im je hostirana kod godaddy, ne znam da li ti to nesto govoriNeregistrirani wrote:Moze li biti ovo da su sve RayBan cvike po 25 dolara ili je ovo neki fals sajt?
-
quarterback
- art vandeley
#3499 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Moze li me neko ukratko uputiti u funkcionisanje Amazona...inace, upucen sam u ebay, tamo kupim s vremena na vrijeme ponesta ali sad naidjoh na super stvarcicu sa super cijenom al ne znam kako funkcionise preko tog servisa, jel samo direktno credit card ili? I kako mogu znati koliko iznosi shipping?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3500 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ako je to nešto knjiga, možeš kupiti, ako je nešto drugo ne.
Po milioniti put se piše, Amazon šalje samo knjige u BiH, ništa više.
Po milioniti put se piše, Amazon šalje samo knjige u BiH, ništa više.