Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3476 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

e jebiga @zatezni :( ne kloni duhom evo kona je nasla svoju macu poslije 22 dana i to zena umene slucajno je vidjela i rekla joj to je citava femilija se digla da je nadju i nasli su je, vodili veterinaru i malo je malaksala i dehidrirala inace ostalo sve ok... sad je maze do boli :maca:

Image

moje macale picale :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :maca: :maca: jooojj koljko ih vojim :kiss:
zateznistub

#3477 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zateznistub »

pici wrote:e jebiga @zatezni :( ne kloni duhom evo kona je nasla svoju macu poslije 22 dana i to zena umene slucajno je vidjela i rekla joj to je citava femilija se digla da je nadju i nasli su je, vodili veterinaru i malo je malaksala i dehidrirala inace ostalo sve ok... sad je maze do boli :maca:

Image

moje macale picale :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :maca: :maca: jooojj koljko ih vojim :kiss:
vala ova lijeva ko da je bliznakinja Lucy. :gnjav:
bushido

#3478 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by bushido »

Ja ovog mog vodio na sisanje,sva mu se dlaka bila zapetljala,uzas jedan.

Image

Sada ga pokrivam da mu nije zima :D .Izdrzi pokriven jedno dvije minute i onda pobjegne :lol:

Image

Sad mi je ko lav ,rodio ga tajo :D

Image
esmasaric

#3479 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by esmasaric »

Jao kako je sladak!!! Premed mačak. :sretan:
MJAU - da

#3480 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by MJAU - da »

bushido wrote:Ja ovog mog vodio na sisanje,sva mu se dlaka bila zapetljala,uzas jedan.

Image

Sada ga pokrivam da mu nije zima :D .Izdrzi pokriven jedno dvije minute i onda pobjegne :lol:

Image

Image
Šta uradi mačketini bog te ne ubio. Ukrašću ti ga sad definitivno. :dada: :kiselavoda:
lijepa u dusi

#3481 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by lijepa u dusi »

Heeeej lubavi daga, cupava jedna :kiss: :kiss:

Nagovaram muza da nabavimo i mi macu, da nam macor nije sam kad nas nema. A i to je duplo vise ljubavi i duplo vise srece i mazenja i igre...
Pregovaranje ce dugo trajati, pozelite mi srecu :D
MJAU - da

#3482 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by MJAU - da »

lijepa u dusi wrote:Heeeej lubavi daga, cupava jedna :kiss: :kiss:

Nagovaram muza da nabavimo i mi macu, da nam macor nije sam kad nas nema. A i to je duplo vise ljubavi i duplo vise srece i mazenja i igre...
Kakvo crno pregovaranje. Ja do danas ne bih imala mačku da sam nastavila "pregovarati". To se unese, ono na kratko, pa ostade čitav život. ;-)
escobar__

#3483 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by escobar__ »

MJAU - da wrote:
lijepa u dusi wrote:Heeeej lubavi daga, cupava jedna :kiss: :kiss:

Kakvo crno pregovaranje. Ja do danas ne bih imala mačku da sam nastavila "pregovarati". To se unese, ono na kratko, pa ostade čitav život. ;-)
Dobra taktika. :-D
lijepa u dusi

#3484 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by lijepa u dusi »

:lol:
Ma to mi je bas ono, prevara cista. :D Ali omeksava polahko, pa se nadam da cemo u narednom okotu maca uspjeti naci neku finu malu macu za udomiti :)
Malo me strah kako ce se slagati s mojim macorom, zato sto je on jedna razmazena ljubomorna beba. :)
zateznistub

#3485 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zateznistub »

lijepa u dusi wrote::lol:
Ma to mi je bas ono, prevara cista. :D Ali omeksava polahko, pa se nadam da cemo u narednom okotu maca uspjeti naci neku finu malu macu za udomiti :)
Malo me strah kako ce se slagati s mojim macorom, zato sto je on jedna razmazena ljubomorna beba. :)
Izgleda da je i kod njega kao i kod mene zadnja njegova...

da, draga
lijepa u dusi

#3486 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by lijepa u dusi »

zateznistub wrote:
Izgleda da je i kod njega kao i kod mene zadnja njegova...

da, draga

Sta da vam radimo kad nas volite, i zene i macke :D
Kal El

#3487 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

pici wrote:prekrasna maca :thumbup:

odličan dokumentarac... :thumbup:
Ako neko nije gledao ovaj dokumentarac rado cu ga postaviti na mega.nz za skidanje ,ali nazalost bez titlova

Ima i drugi dokumentarac sa iste televizije koju cu vjerovatno presnimiti i postaviti na mega za skidanje :thumbup:

Evo malo sto sam snimao,u HD ce biti ,mogu i staviti engleske titlove ako zelite

MJAU - da

#3488 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by MJAU - da »

Pa morate se ložiti, ali vjeruj, to ti bude ono "rodilo se, valja ga ninati". Ako voli, neće mu biti problem. Kod nas je bilo specifično, bila zima, ne znam oma godina kad su n zavrnuli plin ako se sjećate. Nas dboje s posla, ono iskoči pred nas i hajd rekoh samo da se ugrije i tako osta. Što se tiče prihvatanja, dobro se raspitaj kako šta, ako je dugo sam, preporučujem ženku i vjerujem da će uz mnogo truda vašeg prihvatiti ju.
pici

#3489 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

moras pazit kakvog je karaktera tvoj macor ako je agresivan ko ovaj moj iako su mu muda otfikarena nema sile da sa drugim macorom dodje u kontakt, odmah ga napada... onda preporucujem zenku naravno sterilises je i mogu se nekako zblizit evo ovim mojima je trebala podobra godina da prihvate jedno drugo al ono pravo, znaju se malo cvokat al to je vise igra sad skupa i jedu i spavaju i nema nekih svadji medju njima... zenka je razmazena i ljubomorna na druge mace al tiki macor kad vidi drugog na terasi il dole u basti, baca se ko divlja zvijer na prozor i sav zapjenji od bjesa, niko mu ne smije pric dok ga ne popusti, ja sam jednom bio dobro izgreban po rukama razdvajajuci ga od drugog macora...nisu bas sve mace iste, imas mirnih al imas i djavola...
MJAU - da

#3490 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by MJAU - da »

pici wrote:moras pazit kakvog je karaktera tvoj macor ako je agresivan ko ovaj moj iako su mu muda otfikarena nema sile da sa drugim macorom dodje u kontakt, odmah ga napada... onda preporucujem zenku naravno sterilises je i mogu se nekako zblizit evo ovim mojima je trebala podobra godina da prihvate jedno drugo al ono pravo, znaju se malo cvokat al to je vise igra sad skupa i jedu i spavaju i nema nekih svadji medju njima... zenka je razmazena i ljubomorna na druge mace al tiki macor kad vidi drugog na terasi il dole u basti, baca se ko divlja zvijer na prozor i sav zapjenji od bjesa, niko mu ne smije pric dok ga ne popusti, ja sam jednom bio dobro izgreban po rukama razdvajajuci ga od drugog macora...nisu bas sve mace iste, imas mirnih al imas i djavola...
au pici kakav vrag je tvoja živuljka. Kažu da postoje mace vezane za teren (to bi bile mace kojima nije frka ako njihov vlasnik, tj. njihov ljubimac, jer mace nas vide tako maze, ili hrane drugu macu, ali da nije na njihovom terenu podnose), pa ove vezane za svoje ljude, (ne podnose da njihov vlasnik pogleda drugu mačku nigdje), a ko tebe je izgleda oboje. I vas i teren ne da za živu glavu. :-?
pici

#3491 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

MJAU - da wrote:
pici wrote:moras pazit kakvog je karaktera tvoj macor ako je agresivan ko ovaj moj iako su mu muda otfikarena nema sile da sa drugim macorom dodje u kontakt, odmah ga napada... onda preporucujem zenku naravno sterilises je i mogu se nekako zblizit evo ovim mojima je trebala podobra godina da prihvate jedno drugo al ono pravo, znaju se malo cvokat al to je vise igra sad skupa i jedu i spavaju i nema nekih svadji medju njima... zenka je razmazena i ljubomorna na druge mace al tiki macor kad vidi drugog na terasi il dole u basti, baca se ko divlja zvijer na prozor i sav zapjenji od bjesa, niko mu ne smije pric dok ga ne popusti, ja sam jednom bio dobro izgreban po rukama razdvajajuci ga od drugog macora...nisu bas sve mace iste, imas mirnih al imas i djavola...
au pici kakav vrag je tvoja živuljka. Kažu da postoje mace vezane za teren (to bi bile mace kojima nije frka ako njihov vlasnik, tj. njihov ljubimac, jer mace nas vide tako maze, ili hrane drugu macu, ali da nije na njihovom terenu podnose), pa ove vezane za svoje ljude, (ne podnose da njihov vlasnik pogleda drugu mačku nigdje), a ko tebe je izgleda oboje. I vas i teren ne da za živu glavu. :-?

a obadvoje su ljubomorni ko paščad... kad dodje crna maca koja je inaće dominantna ženka u mahali obadvoje krenu nanju, jednom je tako zakmečala da sam jedva ovo dvoje odvojio od nje, sad ko apač pregledam terasu pa ih onda pustim... ljeto ide najebo sam :mrgreen:
MJAU - da

#3492 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by MJAU - da »

pici wrote:
MJAU - da wrote:

a obadvoje su ljubomorni ko paščad... kad dodje crna maca koja je inaće dominantna ženka u mahali obadvoje krenu nanju, jednom je tako zakmečala da sam jedva ovo dvoje odvojio od nje, sad ko apač pregledam terasu pa ih onda pustim... ljeto ide najebo sam :mrgreen:
Jebaji ga, nekad to imponuje, ali ti žao druge mačke. Sretno ti s tom posesivnom djecom. ;-)
pici

#3493 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

MJAU - da wrote:
Jebaji ga, nekad to imponuje, ali ti žao druge mačke. Sretno ti s tom posesivnom djecom. ;-)
a vjeruj mi ne imponuje mi, zaista ih dobro naružim i dobiju po dupetu ako krenu na neku macu, nedam im al to je sekund samo malo skreneš pogled to već projureno pored mene i zaskočena druga maca...
kakav nered

#3494 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by kakav nered »

bushido wrote:Ja ovog mog vodio na sisanje,sva mu se dlaka bila zapetljala,uzas jedan.

Image

Image

Image

ma presladak je on s dlakom i bez nje <3

gdje si ga vodio i kako je prošlo??
ja bih morala isto svoju Viki jer mi se pravo začupala ove godine, nikad mi se to ranije nije desilo tako :( jeste da je u zadnje vrijeme nisam često češljala ali i prije se znalo tako potrefiti pa bi se zapetljala samo dlaka ispod pazuha, a sad svuda :(
ona je strašljiva pa me brine kako će podnijeti šišanje i hoće li je uopće moći ošišati kad počne bježati :(
bushido

#3495 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by bushido »

kakav nered wrote:

ja bih morala isto svoju Viki jer mi se pravo začupala ove godine, nikad mi se to ranije nije desilo tako :( jeste da je u zadnje vrijeme nisam često češljala ali i prije se znalo tako potrefiti pa bi se zapetljala samo dlaka ispod pazuha, a sad svuda :(
ona je strašljiva pa me brine kako će podnijeti šišanje i hoće li je uopće moći ošišati kad počne bježati :(

Mogu ti reci da sam se pomalo plasio kako ce se ponasati kod frizera ali je super proslo.Mislim da se malo prepao nepoznatog okruzenja pa se umirio k'o bubica. Ja sam ga drzao dok ga je frizerka sisala tek na kraju je poceo vrlo glasno protestvovati,e onda smo se mi prepali :run: pa smo mu stavili brnjicu,u stvari nije prava brnjica,to je nesto sto mu vise pokrije oci pa ga tako umiri. Dva dana je bio ljut na mene i sad je OK. Sad bez dlake(zapetljane) puno je zivlji,igra se skace i mekan je kao plis. Kako je tvoja mala sarena macka :-D
eyduh

#3496 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eyduh »

hahah, ma u biti sve mačke su užasno teritorijalne i teško da će se automatski sprijateljiti s drugom mačkom. treba za to vremena, poveći stan/kuća, tako da svaka maca ima neki svoj prostor koji nije narušen, i naravno odvojena hrana i pjesak.

moj mačak koji je također sterilisan je poprilično bio strpljiv sa cimerkinom mačkom koja nije sterilisina, međutim ona je toliko njega ganjala i mlatila da je jednom samo popizdio i tako je zaganjo po stanu pa sam ga prebacila kod svojih roditelja da ne bi bio masakr na kraju. oni su ga naravno sad toliko razmazili, čak je i frižider naučio otvorit :lol:
kakav nered

#3497 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by kakav nered »

bushido wrote:
kakav nered wrote:

Mogu ti reci da sam se pomalo plasio kako ce se ponasati kod frizera ali je super proslo.Mislim da se malo prepao nepoznatog okruzenja pa se umirio k'o bubica. Ja sam ga drzao dok ga je frizerka sisala tek na kraju je poceo vrlo glasno protestvovati,e onda smo se mi prepali :run: pa smo mu stavili brnjicu,u stvari nije prava brnjica,to je nesto sto mu vise pokrije oci pa ga tako umiri. Dva dana je bio ljut na mene i sad je OK. Sad bez dlake(zapetljane) puno je zivlji,igra se skace i mekan je kao plis. Kako je tvoja mala sarena macka :-D

aaa super, hvala za info :) jer baš se plašim kako će reagirati na mašinicu :)
sad samo da malo otopli pa da je odvedem na šišanje...ne smijem odmah jer najhladnije mi je u stanu sad kad ugase centralno grijanje...pa da mi se ne prehladi...a jedva čekam da je vidim kao lava samo s grivom oko glave i repom hhahaha :)

Šarena Maša je super...već je velika sad...još malo pa slavimo prvi rođendan :) belaj je mali, ali i umiljata :) čeka da legnem pa da dođe na maženje :)

Image

Image
pici

#3498 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

ovakav je Tiki :mrgreen:

Image

ovi tigrasti su totalno ludi, al privrzeni kakav pas
lijepa u dusi

#3499 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by lijepa u dusi »

Ovako i moj macor, jesam li makar sjela eto njega da polegne. A cesto zna haman plakat vise da ga uzmem. Tek dodjem kuci, hocu se istusirazi, presvuci, pojest sta... Ma kakvi, to cvrci dok ga ne uzmem makar na 15 min. Haos s njim :-) :mrgreen:
vjesticanametli

#3500 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by vjesticanametli »

zateznistub wrote:Lucy nema vec 7. dan :( :( :(

Ako neko na dobrinji vidi bijelu macu sa sivim repom neka javi n pp, u kuću je opšta žalost...
Daj sliku molim te...ja sam na dobrinji i ima jedna maca koju hranim vec 7 dana ..... planiram je naci ujutru jer imam hranu za nju pa ako mognem slikacu je. Da vidis
Post Reply