Upravitelj je obavezan čistiti ukoliko etažni vlasnici plaćaju održavanje za garaže (znači plaćaju oni etažni vlasnici koji koriste navedeni prostor) i nakon naručenih radova od strane predstavnika etažnih vlasnika.Did wrote:Na donjoj etaži zgrade nalazi se garaža sa parking mjestima koja su u vlasništvu stanara. Naravno, nemaju svi parking mjesto, jer je više stanova nego mjesta.
Jedno pitanje za upućene: Je li upravitelj dužan čistiti (pomesti) garažu tj. samo zajednički prostor kud se vozi i hoda, ne i sama parking mjesta?
Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
- Garden of illusion
#3476 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-
Bellica
#3477 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Po toj logici je onda dužan čistiti i stanove jer EV plaćaju održavanje za stanove, odnosno po kvadratu stana, isto kao po kvadratu garaže.Garden of illusion wrote:Upravitelj je obavezan čistiti ukoliko etažni vlasnici plaćaju održavanje za garaže (znači plaćaju oni etažni vlasnici koji koriste navedeni prostor) i nakon naručenih radova od strane predstavnika etažnih vlasnika.Did wrote:Na donjoj etaži zgrade nalazi se garaža sa parking mjestima koja su u vlasništvu stanara. Naravno, nemaju svi parking mjesto, jer je više stanova nego mjesta.
Jedno pitanje za upućene: Je li upravitelj dužan čistiti (pomesti) garažu tj. samo zajednički prostor kud se vozi i hoda, ne i sama parking mjesta?
- vješalica
#3478 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevs ... 0919073#12
Bitno je da su bar kod mene svojevremeno nakrcali pp aparate misleći da to tako se može riješiti problem...sve su to pametne glavice iz ovog modernog sistema.
Naravno imamo hidrante,koji nisu u funkciji,a svako crijevo koje je bilo u onoj kaseti je skinuto i odnešeno zajedno sa pratećim opremom...vjerovatno nekom lopovčini za nešto trebalo.
Ovo sigurno nije u funkciji jer Upravitelj pomenute zgrade,ako postoji,sigurno i ne održava.Zanimljivo..."Primorani smo zvati naše kolege koji su kući da mogu odgovoriti na intervencije kada su kolege na terenu. Problem je nedostatak ljudi i čim je veća intervencija nema ko ostati u stanici. Drugi problem je što nemamo opremu za otvaranje blindiranih vrata, da smo mogli odmah intervenisati, šteta bi sigurno bila manja", pojasnio je Šetić. Napomenuo je da u zgradi, od prizemlja do petog sprata ni jedan zidni hidrant nije bio u funkciji.
Bitno je da su bar kod mene svojevremeno nakrcali pp aparate misleći da to tako se može riješiti problem...sve su to pametne glavice iz ovog modernog sistema.
Naravno imamo hidrante,koji nisu u funkciji,a svako crijevo koje je bilo u onoj kaseti je skinuto i odnešeno zajedno sa pratećim opremom...vjerovatno nekom lopovčini za nešto trebalo.
-
Bellica
#3479 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pa tražite putem općine donaciju nove opreme i neka je PEV smjesti negdje na sigurno. U slučaju potrebe da imate i koristite, s tim da ključ mora imati on i još nekoliko ljudi iz zgrade da se niko ne bi pretjerano obavezivao da dežura u zgradi. Ili zaključajte ormariće bravicama i neka svaki stan ima po jedan ključ. To kradu sitni lopovi i prodaju valjda na nekim pijacama. Što se PP aparata tiče, odvrnu samo onaj gornji dio jer samo to vrijedi valjda tamo gdje otkupljuju staro željezo. U ovom slučaju aparat je najbolje baciti jer je jeftinije nabaviti novi nego ovaj ukradeni dio.vješalica wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevs ... 0919073#12
Ovo sigurno nije u funkciji jer Upravitelj pomenute zgrade,ako postoji,sigurno i ne održava.Zanimljivo..."Primorani smo zvati naše kolege koji su kući da mogu odgovoriti na intervencije kada su kolege na terenu. Problem je nedostatak ljudi i čim je veća intervencija nema ko ostati u stanici. Drugi problem je što nemamo opremu za otvaranje blindiranih vrata, da smo mogli odmah intervenisati, šteta bi sigurno bila manja", pojasnio je Šetić. Napomenuo je da u zgradi, od prizemlja do petog sprata ni jedan zidni hidrant nije bio u funkciji.
- Garden of illusion
#3480 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pa i čisti oko stanova kao što bi čistio oko parking mjesta ne i parking mjesta. Logično.Bellica wrote:Po toj logici je onda dužan čistiti i stanove jer EV plaćaju održavanje za stanove, odnosno po kvadratu stana, isto kao po kvadratu garaže.Garden of illusion wrote:Upravitelj je obavezan čistiti ukoliko etažni vlasnici plaćaju održavanje za garaže (znači plaćaju oni etažni vlasnici koji koriste navedeni prostor) i nakon naručenih radova od strane predstavnika etažnih vlasnika.Did wrote:Na donjoj etaži zgrade nalazi se garaža sa parking mjestima koja su u vlasništvu stanara. Naravno, nemaju svi parking mjesto, jer je više stanova nego mjesta.
- rimac
#3481 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Isto se dešava u mojoj zgradi ima jedno mjesec dana. Kad dotakneš cijevi u samoj prostoriji gdje je vodomjer, prije i poslije vodomjera, sve se osjeća vibriranje. Tu se kasnije smirilo ali se pritisak i buka sada javlja negdje više, u zgradi.sumasumarum77 wrote:Imam jedno pitanje pa pomislih da bih ga mogao postaviti u ovoj temi. Naim, e moj upravitelj je Sarajevo stan po sluzbenoj duznosti jer se jos nije zavrsen otkup stanova u nasoj zgradi. Problem je da tokom veceri, kada padne pritisak u vodovodnim cijevima, iste pocinju da cvile i tutnje. Apsolutno je nemoguc boravak u dijelu stana gdje je vodovodna vertikala. Dolazili su majstori iz sarajevostana i provjeravali instalacije po stanovima na toj vertikli da bi na kraju rekli da nije do njih nego do vodovoda koji preko noci smanjuje pritisak. E sta sada tu raditi ? Da li od upravitalja traziti da promjeni cijelu vertikalu ili nesto ganjati vodovod ? Ovo postaje neizdrzivo.
Koji su mogući uzroci i rješenja?
hvala,
-
Bellica
#3482 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
U jednoj mojoj zgradi je bio isti slučaj. Uzrok je bila rupica na česmi u stanu na zadnjem spratu. Zvuk je bio užasan, da čovjek ne povjeruje da je ovako nešto moguće.rimac wrote:Isto se dešava u mojoj zgradi ima jedno mjesec dana. Kad dotakneš cijevi u samoj prostoriji gdje je vodomjer, prije i poslije vodomjera, sve se osjeća vibriranje. Tu se kasnije smirilo ali se pritisak i buka sada javlja negdje više, u zgradi.sumasumarum77 wrote:Imam jedno pitanje pa pomislih da bih ga mogao postaviti u ovoj temi. Naim, e moj upravitelj je Sarajevo stan po sluzbenoj duznosti jer se jos nije zavrsen otkup stanova u nasoj zgradi. Problem je da tokom veceri, kada padne pritisak u vodovodnim cijevima, iste pocinju da cvile i tutnje. Apsolutno je nemoguc boravak u dijelu stana gdje je vodovodna vertikala. Dolazili su majstori iz sarajevostana i provjeravali instalacije po stanovima na toj vertikli da bi na kraju rekli da nije do njih nego do vodovoda koji preko noci smanjuje pritisak. E sta sada tu raditi ? Da li od upravitalja traziti da promjeni cijelu vertikalu ili nesto ganjati vodovod ? Ovo postaje neizdrzivo.
hvala,
- rimac
#3483 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Oki je upravitelj.Bellica wrote:U jednoj mojoj zgradi je bio isti slučaj. Uzrok je bila rupica na česmi u stanu na zadnjem spratu. Zvuk je bio užasan, da čovjek ne povjeruje da je ovako nešto moguće.rimac wrote:
Isto se dešava u mojoj zgradi ima jedno mjesec dana. Kad dotakneš cijevi u samoj prostoriji gdje je vodomjer, prije i poslije vodomjera, sve se osjeća vibriranje. Tu se kasnije smirilo ali se pritisak i buka sada javlja negdje više, u zgradi.
hvala,
-
Bellica
#3484 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
I u ovoj zgradi je isto OKI upravitelj. Mi smo eto srećom uspjeli riješiti problem s tom česmom. Jer s Vodovodom nešto dogovoriti i završiti...teško.rimac wrote:Oki je upravitelj.Bellica wrote:U jednoj mojoj zgradi je bio isti slučaj. Uzrok je bila rupica na česmi u stanu na zadnjem spratu. Zvuk je bio užasan, da čovjek ne povjeruje da je ovako nešto moguće.rimac wrote:
Isto se dešava u mojoj zgradi ima jedno mjesec dana. Kad dotakneš cijevi u samoj prostoriji gdje je vodomjer, prije i poslije vodomjera, sve se osjeća vibriranje. Tu se kasnije smirilo ali se pritisak i buka sada javlja negdje više, u zgradi.
hvala,
- rimac
#3485 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Bili su iz Vodovoda. Znaš njih.. mora proći koliko hoćeš dana da nešto zamijene. Ima jedna kegla u cijevi kod ventila prije vodomjera koja je moguće otišla pa bi nju trebalo promijeniti. MOžda je to. A kada će zamijeniti, Boga ti pitaj...Bellica wrote:
I u ovoj zgradi je isto OKI upravitelj. Mi smo eto srećom uspjeli riješiti problem s tom česmom. Jer s Vodovodom nešto dogovoriti i završiti...teško.
-
Bellica
#3486 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako budeš čekao na vodovod neće nikad. Vidi s OKI-jem da oni to odrade, isplatit će se. Nećeš bar imati problema sa zvukovima i stanari te neće zvati da pitaju šta je, do čega je, kad će se napraviti.rimac wrote:Bili su iz Vodovoda. Znaš njih.. mora proći koliko hoćeš dana da nešto zamijene. Ima jedna kegla u cijevi kod ventila prije vodomjera koja je moguće otišla pa bi nju trebalo promijeniti. MOžda je to. A kada će zamijeniti, Boga ti pitaj...Bellica wrote:
I u ovoj zgradi je isto OKI upravitelj. Mi smo eto srećom uspjeli riješiti problem s tom česmom. Jer s Vodovodom nešto dogovoriti i završiti...teško.
- _Reds_
#3487 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Da li Vam Upravitelj izdaje fiskalne račune?
Naime meni šalju račun napravljen u wordu.
I kome da se žalim za katastrofalan pritisak vode, da li da njih pritiscem, jer ove iz vodovoda briga boli. Sve sam mislio proci ce bile one redukcije i sta ne, ali i u januaru je katastrofa. Bojim se da mi sve masine ne pocrkaju, najgore sto jako varira.
I još nešto zgrada ima zajedinčke prostorije koje se izdaju pravnim licima, imam li ja pravo kao zajednički vlasnik da znam koliko se novca uzima i gdje taj novac ide ??
I kome da se žalim za katastrofalan pritisak vode, da li da njih pritiscem, jer ove iz vodovoda briga boli. Sve sam mislio proci ce bile one redukcije i sta ne, ali i u januaru je katastrofa. Bojim se da mi sve masine ne pocrkaju, najgore sto jako varira.
I još nešto zgrada ima zajedinčke prostorije koje se izdaju pravnim licima, imam li ja pravo kao zajednički vlasnik da znam koliko se novca uzima i gdje taj novac ide ??
-
bluerapsody
#3488 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Kod mene je u zgradi upravitelj Sarajevostan i placamo svaki mjesec za stan od 62 kvadrata 14 KM za odrzavanje, s time da je usluga katastrofa;godinama nemamo uopce cistacicu, u predvorju imaju ogromne stepenice gdje nikad nije napravljeno svjetlo , stalno je tu mrak, niti je godinama pometena paucina koja visi sa plafona, raspadnuti postanski sanducici koji se ne mogu ni zatvoriti. Predsjednik kucnog savjeta godinama nista ne radi kako treba a nije ga briga sto nam je krov u raspadu , sto mi stanari moramo svako par dana cistiti svoj dio haustora. A inace posto je mala zgrada u pitanju od svega 3 sprata u nasem ulazu stanari vrlo cesto odbijaju da daju pare zajednicki npr predlagano je da se napravi interfon, gospodi puno dati svako po 50 KM a da im se da dzaba rado bi pristali, kad ih pitas da se dva puta mjesecno uplati grupno bar 20-30 KM da se plati neka zena da pocisti haustor ni to nece, nas predsjednik kucnog savjeta uredno prima po 200 KM od Sarajevostana za svoj nerad a doticni se zna derati na mene i prijetiti mi jer posto sam na trecem spratu a kreten u potrovlju iznad mene gospodinu smeta sto vec par god jedna crna maca dodje svaku noc na moj kucni prag da prespava a koju hranim pred zgradom jer ukucani ne vole zivotinje po stanu.
- Haris.ba
#3489 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Baš je kreten. Životinjama nije mjesto u stubištu.bluerapsody wrote:nas predsjednik kucnog savjeta uredno prima po 200 KM od Sarajevostana za svoj nerad a doticni se zna derati na mene i prijetiti mi jer posto sam na trecem spratu a kreten u potrovlju iznad mene gospodinu smeta sto vec par god jedna crna maca dodje svaku noc na moj kucni prag da prespava a koju hranim pred zgradom jer ukucani ne vole zivotinje po stanu.
A ako prima 200 KM, znači da ima para na računu. Imaš pravo da znaš koliko i šta. Inače ga možeš prijaviti Ministarstvu.
I iz mog iskustva. Nema tu rješenja osim pobjeći iz te zgrade. Ako dosada stanari nisu shvatili da 14 maraka mjesečno znači da 7 maraka ode državi, i ostane samo 7 maraka da se nešta uradi. Šta možeš sa 7 maraka mjesečno, a stanare ne zanima da učestvuju?
I šta je problem da položiš ispit za predstavnika, i skupiš potpise i ti budeš pev.?
- Haris.ba
#3490 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Je li ti epismont upravitelj? Mogu u wordu._Reds_ wrote:Da li Vam Upravitelj izdaje fiskalne račune?
Za pritisak vode se prvo žališ pev. On dobija pare da to rješava.
Imaš pravo, i trebao si biti pitan za taj ugovor da daš saglasnost za izdavanje prostorija.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3491 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako prima 200 KM odes u inspekciju i prijavis i nj i SS jer po zakonu ne smije primiti vise od 12.5% od uplacenih sredstava taj mjesec. Dakle,ako su stanari taj mjesec uplatili 100,on mora dobiti 12.5 KM plus porez.bluerapsody wrote:Kod mene je u zgradi upravitelj Sarajevostan i placamo svaki mjesec za stan od 62 kvadrata 14 KM za odrzavanje, s time da je usluga katastrofa;godinama nemamo uopce cistacicu, u predvorju imaju ogromne stepenice gdje nikad nije napravljeno svjetlo , stalno je tu mrak, niti je godinama pometena paucina koja visi sa plafona, raspadnuti postanski sanducici koji se ne mogu ni zatvoriti. Predsjednik kucnog savjeta godinama nista ne radi kako treba a nije ga briga sto nam je krov u raspadu , sto mi stanari moramo svako par dana cistiti svoj dio haustora. A inace posto je mala zgrada u pitanju od svega 3 sprata u nasem ulazu stanari vrlo cesto odbijaju da daju pare zajednicki npr predlagano je da se napravi interfon, gospodi puno dati svako po 50 KM a da im se da dzaba rado bi pristali, kad ih pitas da se dva puta mjesecno uplati grupno bar 20-30 KM da se plati neka zena da pocisti haustor ni to nece, nas predsjednik kucnog savjeta uredno prima po 200 KM od Sarajevostana za svoj nerad a doticni se zna derati na mene i prijetiti mi jer posto sam na trecem spratu a kreten u potrovlju iznad mene gospodinu smeta sto vec par god jedna crna maca dodje svaku noc na moj kucni prag da prespava a koju hranim pred zgradom jer ukucani ne vole zivotinje po stanu.
Po tvojoj prici,vidim da nemate lift. Znaci jedan veliki trosak nemate. Ako nemate lift,po kvadratu se placa 0.25. Na stan od 62 kvadrata vi bi ste trebali placati 15.5 KM. Ili ti je stan zvanicno manji ili placas vise od 14 KM koliko ste naveli.
- _Reds_
#3492 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nije Famos Gradnja. Dobro kome onda ide PDV koji oni tamo napišu.Haris.ba wrote:Je li ti epismont upravitelj? Mogu u wordu._Reds_ wrote:Da li Vam Upravitelj izdaje fiskalne račune?
Za pritisak vode se prvo žališ pev. On dobija pare da to rješava.
Imaš pravo, i trebao si biti pitan za taj ugovor da daš saglasnost za izdavanje prostorija.
Btw kod odreduje cijene održavanja. Vidim neki plaćaju 14 KM za stan od 60koji kvadrat, ja za odprilike isto, duplo. A zgrada ima preko 40 stanova.
Koliko je cijena kvadrata u zgradi koji ima lift.
Što se tiče ovoga sa zajedničkim prostorijama, to su oni izdali prije nego što sam ja tu kupio stan.
Btw, koliko vam dodje struje od zajedničkih trošila ??
- mali_milojica
#3493 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PDV naravno ide drzavi.
Cijenu odredjuje nadlezno ministarstvo.
Cijena odrzavanja je 0.25 po kvadratu za zgrade koje nemaju lift i 0.38 po kvadratu za zgrade koje imaju lift.
Najpostenije bi po meni bilo da pare od izdavanja idu na racun kojim odrzavate zgradu da imate vise novca za odrzavanje zgrade.
Cijena odrzavanja je 0.25 po kvadratu za zgrade koje nemaju lift i 0.38 po kvadratu za zgrade koje imaju lift.
Najpostenije bi po meni bilo da pare od izdavanja idu na racun kojim odrzavate zgradu da imate vise novca za odrzavanje zgrade.
- _Reds_
#3494 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Kako ja znam da je PDV platio, a vjerovatno nije, kad ne izdaju fiskalne račune.mali_milojica wrote:PDV naravno ide drzavi.
- mali_milojica
#3495 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako imas neku sumnju,prijavis ga brate dragi. Vazno je da ti placas racune,da ti nemas dug,a on ako ne placa pdv (mada mi je u to tesko povjerovati) imat ce posla s drzavom,kad tad._Reds_ wrote:Kako ja znam da je PDV platio, a vjerovatno nije, kad ne izdaju fiskalne račune.mali_milojica wrote:PDV naravno ide drzavi.
- _Reds_
#3496 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Zakon kaže da ako nije izdat fikslani račun da ga nisam ni dužan platiti. Obzirom da račune plaćam elektronski, ozbiljno planiram da ima račune plaćam umanjene za PDV.mali_milojica wrote:Ako imas neku sumnju,prijavis ga brate dragi. Vazno je da ti placas racune,da ti nemas dug,a on ako ne placa pdv (mada mi je u to tesko povjerovati) imat ce posla s drzavom,kad tad._Reds_ wrote:Kako ja znam da je PDV platio, a vjerovatno nije, kad ne izdaju fiskalne račune.mali_milojica wrote:PDV naravno ide drzavi.
-
bluerapsody
#3497 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako prima 200 KM odes u inspekciju i prijavis i nj i SS jer po zakonu ne smije primiti vise od 12.5% od uplacenih sredstava taj mjesec. Dakle,ako su stanari taj mjesec uplatili 100,on mora dobiti 12.5 KM plus porez.
Po tvojoj prici,vidim da nemate lift. Znaci jedan veliki trosak nemate. Ako nemate lift,po kvadratu se placa 0.25. Na stan od 62 kvadrata vi bi ste trebali placati 15.5 KM. Ili ti je stan zvanicno manji ili placas vise od 14 KM koliko ste naveli.[/quote]
Nemamo lift.a za racun to placaju moji znam da nije manje od 14 KM , ma tog predsjednika kucnog savjeta ne mozes prijaviti jer je veliki kreten sposoban na svasta nesto podmuklo a mnoge komsije ga ne vole ali trpe jer niko ne zeli da ga zamijeni na tom mjestu. Nasoj zgradi je nudjeno da izmedju prozora razapnu nekoliko reklama ali kreten nije pristao ma bolje da nije jer bogzna gdje bi te pare otisle a moglo bi se od toga dosta toga, npr napraviti rukohvat na ogromnim stepenicama koje vode do vrata haustora i gdje nikad nema svjetla, sama sam prije 2 god pala po mraku tom navecer saplela se i polomila skroz cijelu desnu nogu i danas me koljeno jako boli pri penjanju na stepenice.Mogli smo od tih para za reklame ugraditi interfon, nove sanducice ali kad se od bagre nista ne moze.Ja trpim i kad povremeno brisem svoj dio u haustoru istresem u vodu pola l varkine pa nek mu lijepo mirise u prolazu kretencina lopovska odurna

Po tvojoj prici,vidim da nemate lift. Znaci jedan veliki trosak nemate. Ako nemate lift,po kvadratu se placa 0.25. Na stan od 62 kvadrata vi bi ste trebali placati 15.5 KM. Ili ti je stan zvanicno manji ili placas vise od 14 KM koliko ste naveli.[/quote]
Nemamo lift.a za racun to placaju moji znam da nije manje od 14 KM , ma tog predsjednika kucnog savjeta ne mozes prijaviti jer je veliki kreten sposoban na svasta nesto podmuklo a mnoge komsije ga ne vole ali trpe jer niko ne zeli da ga zamijeni na tom mjestu. Nasoj zgradi je nudjeno da izmedju prozora razapnu nekoliko reklama ali kreten nije pristao ma bolje da nije jer bogzna gdje bi te pare otisle a moglo bi se od toga dosta toga, npr napraviti rukohvat na ogromnim stepenicama koje vode do vrata haustora i gdje nikad nema svjetla, sama sam prije 2 god pala po mraku tom navecer saplela se i polomila skroz cijelu desnu nogu i danas me koljeno jako boli pri penjanju na stepenice.Mogli smo od tih para za reklame ugraditi interfon, nove sanducice ali kad se od bagre nista ne moze.Ja trpim i kad povremeno brisem svoj dio u haustoru istresem u vodu pola l varkine pa nek mu lijepo mirise u prolazu kretencina lopovska odurna
-
bluerapsody
#3498 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Mene zanima ako mi neko moze reci rok zastare kad su u pitanju dugovi za ovo ; ZOO clanovi koji se odnose na zastaru i koji su to clanovi ako mi neko moze ih pobrojati molim vas 
- mali_milojica
#3499 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nema zastare,jer za svaki dug ide tuzba i to se stalno obnavlja da ne bi doslo do zastare. Takse za tuzbu se placaju sa zajednickog racuna ulaza,tako kad nekad pozelis izmiriti dug moraju se platiti i takse. Naravno samo za onaj dug za koji je neko tuzen.bluerapsody wrote:Mene zanima ako mi neko moze reci rok zastare kad su u pitanju dugovi za ovo ; ZOO clanovi koji se odnose na zastaru i koji su to clanovi ako mi neko moze ih pobrojati molim vas
-
bluerapsody
#3500 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
u pitanju je odgodjeno sudjenje koje je bilo u decembru radi toga sto je predstavnik Hetiga imao pogresan proracun za taj stan , a decembru je bio star 3 god duug sad je to zakazano za mart nastavak tako da ce se opet ili odgoditi ili ne znam sta ce biti ... radi jebenih porodicnih prepiranja nisu dozvolili da se stancic izdaje a dugovi su na mojoj rodici koja je tek postala punoljetna a na nju presao stan poslije smrti jednog roditelja 2007 dok je drugi davno umro duga je prica u pitanju kad je u pitanju taj dug samo opet pitam da mi neko navede te clanove iz zakona ZOO ako nije problem