Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
edianhahaha

#3476 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by edianhahaha »

Jel zna neko gdje u Sa ima uzeti NOV iPhone 4?

Sent from my D5103 using Tapatalk
Capsicum

#3477 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Capsicum »

edianhahaha wrote:Jel zna neko gdje u Sa ima uzeti NOV iPhone 4?

Vjerovatno nigdje. To se prestalo proizvodit prije 3 godine.
edianhahaha

#3478 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by edianhahaha »

Mentalna Higijena wrote:
edianhahaha wrote:Jel zna neko gdje u Sa ima uzeti NOV iPhone 4?

preko ebay_a
Razmisljao sam o tome, ali na eBayu kad stavljaju sliku proizvoda ne stavljaju originalnu, vec skinu sa interneta.. Sad ne znam koliko je to sigurno uzimati, ako je ko imao iskustva prilikom kupovine, neka se javi. Hvala :)

The BEN10

#3479 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by The BEN10 »

The BEN10 wrote:Evo, da isti post stavim ovdje:
Razmišljam šta kupiti: LG G4 (nov) 630 KM, Samsung Note 4 (polovan) 690 KM ili Samsung Note 3 (nov) 500 KM.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone3=5665
Ono, nekako mi se Note3 čini kao OK, naročito jer postoje ROM-ovi na Marshmallow. Ima dosta RAM-a, meni se čini da mu je kamera jako dobra. E sada, jeste da je prilično star model, ali hardware bi mu trebao biti OK za sve što meni treba (svakako ne spadaju igrice).
http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 3-t3349306

LG G4 me brine jer se raja prilično žali na bateriju i kratko trajanje iste:
http://mob.hr/lg-g4-pola-godine-kasnije/

Note 4 - ne znam šta ću dobiti mnogo bolje u odnosu na Note3 ili LG G4. Već imam 2 laptopa, i ako ću igrati igricu onda ću to raditi na njima. Ili na TV box-u koji isto tako ima odlične performanse. :)

Ovi telefone nudi mobil_shop: sa njima sam ranije imao saradnju, dvaput mijenjao staro za novo uz doplatu.
http://www.olx.ba/artikal/17892906/lg-g ... sve-banke/
http://www.olx.ba/artikal/20937806/sams ... xy-note-4/
Na kraju kupio Huawei Mate S. Prema onome kako do sada funkcioniše, jednostavno prezadovoljan hB. :)
Ali_G

#3480 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ali_G »

Ako je u opciji kupovina u inostranstvu, pogledaj na njemackim sajtovima. Cini mi se da je na saturn bio nov iP4. Mada, ne znam zasto traziti model star 6 godina i to nov.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Meda_s_kasike

#3481 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Meda_s_kasike »

Nakon mukotrpnog istraživanja i čitanja desetina članaka i sajtova i gledanja videa na YouTube, odlučio sam se za Sony Xperia Z3. Čini mi se kao najbolji odnos cijene i onoga što se dobije. Našao sam u Univerzalnom da je on trenutno KM 505,00, što se čini jako jefino za telefon tih karakteristika.

Sad, kakva su iskustva sa tim Univerzalnim ? Valjaju li oni čemu ?

Isto tako, za Z3 ako ima neko nekih iskustava, dobro bi mi došlo. Hvala.
Ali_G

#3482 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ali_G »

S Univerzalno nema pravila. Njihova garancija u principu ne pokriva nista, al javljaju se ljudi koji su imali pozitivna iskustva sa popravcima, ali ima ih i sa negativnim. Zavisi kakve si srece.
Z3 je dobar mob. Odlicna baterija, solidna kamera, Sonyev UI je brz, modeli stoje dobro i sa updateima. Mislim da je ok kupovina.

Sent from my iPhone using Tapatalk
sve_ovo_ja

#3483 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by sve_ovo_ja »

Pozdrav svima.
Imam opciju da uzmem LG G5 sa cam plus dodatkom i telekom garancijom 20-ak mjeseci za 700 KM. Vrijedi li tih para?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3484 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by konektovan »

sve_ovo_ja wrote:Pozdrav svima.
Imam opciju da uzmem LG G5 sa cam plus dodatkom i telekom garancijom 20-ak mjeseci za 700 KM. Vrijedi li tih para?
To je fer cijena, ako vidis koliko kosta u telekomu.

poslano sa Sonija Ze
Droog

#3485 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Droog »

Kome da se covjek obrati kada zeli da zastiti svoja prava kao kupca? Udruzenje neko ili...?
quarterback

#3486 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

Droog wrote:Kome da se covjek obrati kada zeli da zastiti svoja prava kao kupca? Udruzenje neko ili...?
Inspekcija?
made_in_sarajevo

#3487 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by made_in_sarajevo »

vjerovatno ima negdje ali nemam vremena sjediti i citati milion postova :mrgreen:

http://www.olx.ba/profil/mujosa1/aktivni

ima li ko kakva iskustva sa njim? voljan je da zamjenimo mobitele ali da nije kakav ublehas?
hopi

#3488 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hopi »

našao sam jedan tel, ima urednu garanciju iz bht, ali piše otključan na sve mreže
Kako šta je otključan, on bi trebao biti samo na bht mrežu, važi li garancija ako je otključan?
konektovan

#3489 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by konektovan »

hopi wrote:našao sam jedan tel, ima urednu garanciju iz bht, ali piše otključan na sve mreže
Kako šta je otključan, on bi trebao biti samo na bht mrežu, važi li garancija ako je otključan?
Mislim da je bilo nekih uredjaja, koji su bili otkljucani i za druge mreze.

poslano sa Sonija Ze
fortaleza

#3490 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by fortaleza »

hopi wrote:našao sam jedan tel, ima urednu garanciju iz bht, ali piše otključan na sve mreže
Kod mene iz tele2 iz hr ovaj htc, a trenutno eronetova kartica, telefon dosao otkljucan na sve mreze tako da je moguce, mislim da su i lumije vecinom sim free, sve ovisi od modela.

Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
Dr Kova

#3491 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dr Kova »

Najbolje je ganjati po PIK-u sa ofišl garancijom, bude ih stalno. Jbg prožvakano je da su piljare lutrija. Ja sam imao G2, Note 4 i G4 iz Fontelea. Prva dva su radila ko singerica, G4 je riknuo, otišla mu matična. Nisu ga popravili, 3 puta sam ga vraćao na reklamaciju i na kraju mi dadoše novi G4. Ispadoše korektni. Ispeglao sam se nema šta. Ipak kad skontaš, ofišl je ofišl
hopi

#3492 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hopi »

hvala na odgovorima,
a vjeruj ganjam stalno preko pika sa ofišl garancijom, baš slabo da izađe, a eto gledam 3 mobitela
hopi

#3493 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hopi »

već duže gledam mobitel, i evo obišao par ovih "radnji" po gradu, i kada pitam za garanciju ona pokirva ono softver - klasika, ok
ali što me ubjeđuju da nema garancije koja pokriva sve (prava, ofišl) niko ne nudi tu garanciju to ne postoji i gotovo (ni bht ni ostali), ubjeđuju dok ne priznam i gotovo
zateznistub

#3494 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

hopi wrote:već duže gledam mobitel, i evo obišao par ovih "radnji" po gradu, i kada pitam za garanciju ona pokirva ono softver - klasika, ok
ali što me ubjeđuju da nema garancije koja pokriva sve (prava, ofišl) niko ne nudi tu garanciju to ne postoji i gotovo (ni bht ni ostali), ubjeđuju dok ne priznam i gotovo
Piljare, naravno, nemaju pravu (oficijalnu, garanciju ovlaštenog servisa) nego imaju sovje priučene "mastore2 koji ćeprkaju po aparatima.
Telecom operateri, kao i neke prodavnice tipa IMTEC i sl imaju znaničnu oficijalnu garanciju koja čak pokrva i slušalice, bateriju i punjaš prvih 6 mjeseci a sam aparat do dvije godine....
DonieBrasco

#3495 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DonieBrasco »

Da li se popravilo stanje kod "Univerzalno" radnji po pitanju novih telefona tj. da ne uvaljuju koristen, daju li jos garanciju koja vrijedi kao lanjski snijeg.
hopi

#3496 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by hopi »

zateznistub wrote:
hopi wrote:već duže gledam mobitel, i evo obišao par ovih "radnji" po gradu, i kada pitam za garanciju ona pokirva ono softver - klasika, ok
Piljare, naravno, nemaju pravu (oficijalnu, garanciju ovlaštenog servisa) nego imaju sovje priučene "mastore2 koji ćeprkaju po aparatima.
Telecom operateri, kao i neke prodavnice tipa IMTEC i sl imaju znaničnu oficijalnu garanciju koja čak pokrva i slušalice, bateriju i punjaš prvih 6 mjeseci a sam aparat do dvije godine....
ma znam to, i koristio sam do sada mobitele sa ofišl garancijom i prije neke sa "garancijom" piljare i ok je to, šta ko želi, mobitel za manje para bez garancije ili više para ali sa garancijom
nego me čudi njihova priča kako ne postoji ofišl garancija koja pokriva sve (hardver jel) i ljudima koji ne znaju prodaju tu priču, nije mi se raspravljalo puno tako da sam klimnuo glavom i to je to
Maharadza

#3497 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

hopi wrote:
zateznistub wrote:
ma znam to, i koristio sam do sada mobitele sa ofišl garancijom i prije neke sa "garancijom" piljare i ok je to, šta ko želi, mobitel za manje para bez garancije ili više para ali sa garancijom
nego me čudi njihova priča kako ne postoji ofišl garancija koja pokriva sve (hardver jel) i ljudima koji ne znaju prodaju tu priču, nije mi se raspravljalo puno tako da sam klimnuo glavom i to je to
Pa gdje si ti vidio da šibicar ili švercer govori istinu? :oops:
skafiskafsnjak

#3498 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Evo pitanje ...

Ima li neka od ovih piljara da ste imali iole dobro iskustvo ?
konektovan

#3499 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by konektovan »

Hustel na bascarsiji.

Sent from my C6603 using Tapatalk
spree

#3500 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by spree »

Ja sam imao haj da kazemo ok iskustvo sa univerzalnim. Telefon je fakat ok i evo nakon tri godine radi, ali kad je trebao update ja otisao kod njih, jer se kao gubi garancija ako sam uradis update i uradili su update, ali kriticno. Kad sam swipe ono na home screenu pojavljivale su se neke bijele linije i jos je bilo nekih bugova dok nisam sam uradio update. Dakle telefoni ok, a servis kriza.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Post Reply