Kemal Malovčić wrote:Ne možeš studirati ako si Hrvat.abdic88 wrote:imam par pitanja, ako bi tko mogao dat odgovor.
Zanima me ova konstrukcija "dvopredmetni studij", da li je moguće kombinirati bilo koja dva smjera i da li nakon završenog prvog ciklusa oba smjera stoje u diplomi ili je jedan glavni, a drugi sporedni?
Jel' moguće dvopredmetne studije upisati vanredno?
Da li vanredno studiranje zahtijeva nazočnost na predavanjima (u kojoj mjeri) i je li teško vanredno studirati?
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3476 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
-
beliver
#3477 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
LEgendarna zajebancija ako mene pitateleet wrote:Kemal Malovčić wrote:Ne možeš studirati ako si Hrvat.abdic88 wrote:imam par pitanja, ako bi tko mogao dat odgovor.
Zanima me ova konstrukcija "dvopredmetni studij", da li je moguće kombinirati bilo koja dva smjera i da li nakon završenog prvog ciklusa oba smjera stoje u diplomi ili je jedan glavni, a drugi sporedni?
Jel' moguće dvopredmetne studije upisati vanredno?
Da li vanredno studiranje zahtijeva nazočnost na predavanjima (u kojoj mjeri) i je li teško vanredno studirati?![]()
![]()
![]()
- Kemal Malovčić
#3478 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
možda se i znamoSarajevo_Grad wrote:Kemo, ne kvari temu.
- Mračajski proto
#3479 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Koji si odsjek ? 
- Kemal Malovčić
#3480 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
svega pomaloSarajevo_Grad wrote:Koji si odsjek ?
- Mračajski proto
#3481 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Daj bolan reci, ništa PP. 
- stb10
#3482 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da li bi mi se mogao javiti u PP neko ko ide na dvopredmetni studij? Po mogućnosti engleski i talijanski, imam 1000 pitanja xD
-
amr diab
#3483 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
kad je upisni rok za orijentalnu filologiju ??? zna li iko ?!
-
Nodyy93
#3484 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da li mi neko može reći da li se može studirati historija i engleski zajedno na filozofskom fakultetu...
-
Ambrozija
#3485 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Detalje ne znam, ali mislim da je ta kombinacija svakako mogucaNodyy93 wrote:Da li mi neko može reći da li se može studirati historija i engleski zajedno na filozofskom fakultetu...
Evo lista odsjeka i oni koji pruzaju mogucnost kombinovanja:
http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/odsjeci ... _grupe.pdf
-
Nodyy93
#3486 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Znam gledao sam listu samo nisam bio sigzran da li može u svakom slučaju velika hvala...
- Mračajski proto
#3487 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Joj sad kad ovi brucoši navale na fax. 
- piatc
#3488 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
E, taj sam. Hoću da upišem psihologiju i italijanski vanredno. Kakvi su profesori na sociologiji, jesu li strogi? 
-
Ambrozija
#3489 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Psihologiju ne mozes kombinovati...ona moze samo kao jednopredmetni studijpiatc wrote:E, taj sam. Hoću da upišem psihologiju i italijanski vanredno. Kakvi su profesori na sociologiji, jesu li strogi?
- piatc
#3490 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Lapsus, sociologijuAmbrozija wrote:Psihologiju ne mozes kombinovati...ona moze samo kao jednopredmetni studijpiatc wrote:E, taj sam. Hoću da upišem psihologiju i italijanski vanredno. Kakvi su profesori na sociologiji, jesu li strogi?
-
Ambrozija
#3491 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Onda mozepiatc wrote:Lapsus, sociologijuAmbrozija wrote:Psihologiju ne mozes kombinovati...ona moze samo kao jednopredmetni studijpiatc wrote:E, taj sam. Hoću da upišem psihologiju i italijanski vanredno. Kakvi su profesori na sociologiji, jesu li strogi?
- piatc
#3492 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jel' teško?Ambrozija wrote: Onda moze
-
sunshine_AK
#3493 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ljudi, zna li neko mogu li dobiti prosjek ocjena i aplicirati za stipendiju, ako mi je ostao jedan ispit za septembar? I ako sam na dva odsjeka, vadim li prosjek ocjena s oba odsjeka ili bih mozda mogla odvojeno? Dakle, imam li ikakvu sansu za dobivanje stipendije prije nego sto polozim ovaj ispit sto mi je ostao za septembar?
- Clover
#3494 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Naravno da možeš. Na tom prepisu ocjena će biti svi predmeti koji su ti dosad upisani u indeks, bez obzira koliko si ih položila i koliko nisi. A što se tiče tog drugog pitanja, to ne znam, najbolje ti je da pitaš na studentskoj ide li odvojeno.sunshine_AK wrote:Ljudi, zna li neko mogu li dobiti prosjek ocjena i aplicirati za stipendiju, ako mi je ostao jedan ispit za septembar? I ako sam na dva odsjeka, vadim li prosjek ocjena s oba odsjeka ili bih mozda mogla odvojeno? Dakle, imam li ikakvu sansu za dobivanje stipendije prije nego sto polozim ovaj ispit sto mi je ostao za septembar?
-
mini2
#3495 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
na sociologiji ti profesori skoro pa nikakvu ulogu ne igraju što se ispita tiče. dođu ponekad, nešto kažu, ali asistenti su uglavnom za sve zaduženi i strogi su poprilično. studij je pretežno čitanje, čitanje i čitanje knjiga. nađe se ponešto i za one koji vole napamet da uče. radije upiši filozofiju i talijanski, ako voliš. interesantnije je.piatc wrote:E, taj sam. Hoću da upišem psihologiju i italijanski vanredno. Kakvi su profesori na sociologiji, jesu li strogi?
-
Čoksa
#3496 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozz ljudi, jel' ima neko informaciju kad krece konkurs za upis ?
anybody? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Zatamnjena stakla
#3498 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sad će sad ćeČoksa wrote:Pozz ljudi, jel' ima neko informaciju kad krece konkurs za upis ?anybody?
- piatc
#3499 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sociologija mi se čini dosta interesantnija od filozofije jer ima konkretnu primjenu, a i pročitao sam par rečenica iz uvoda u filozofiju i moram priznati da mislim da nisam dovoljno otvorenog uma i širokih shvatanja da bih mogao sve to posložiti da mi dobije smisaomini2 wrote:na sociologiji ti profesori skoro pa nikakvu ulogu ne igraju što se ispita tiče. dođu ponekad, nešto kažu, ali asistenti su uglavnom za sve zaduženi i strogi su poprilično. studij je pretežno čitanje, čitanje i čitanje knjiga. nađe se ponešto i za one koji vole napamet da uče. radije upiši filozofiju i talijanski, ako voliš. interesantnije je.piatc wrote:E, taj sam. Hoću da upišem psihologiju i italijanski vanredno. Kakvi su profesori na sociologiji, jesu li strogi?
Čitanje it is! Ima li neko knjiga za prodati?
-
mini2
#3500 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
imaš pp uz mnogo savjeta.piatc wrote:Sociologija mi se čini dosta interesantnija od filozofije jer ima konkretnu primjenu, a i pročitao sam par rečenica iz uvoda u filozofiju i moram priznati da mislim da nisam dovoljno otvorenog uma i širokih shvatanja da bih mogao sve to posložiti da mi dobije smisaomini2 wrote:na sociologiji ti profesori skoro pa nikakvu ulogu ne igraju što se ispita tiče. dođu ponekad, nešto kažu, ali asistenti su uglavnom za sve zaduženi i strogi su poprilično. studij je pretežno čitanje, čitanje i čitanje knjiga. nađe se ponešto i za one koji vole napamet da uče. radije upiši filozofiju i talijanski, ako voliš. interesantnije je.piatc wrote:E, taj sam. Hoću da upišem psihologiju i italijanski vanredno. Kakvi su profesori na sociologiji, jesu li strogi?![]()
Čitanje it is! Ima li neko knjiga za prodati?