Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#3476 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

može li mi neko pomoći,naime zanima me da li se kada se iz rijeke ide do trsta plaća nekakva putarina,na viamichelin koliko ja razumijem engleski piše da se plaća 15 eura putarina

http://www.viamichelin.com/web/Routes?s ... eConso=5.6
benderr

#3477 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

Dabba wrote:
benderr wrote:
Dabba wrote:Kad već tako pričamo, evo ti protuodgovor, ali ne sa stanovišta BiH. 1999 godine je grad Kaposvar imao veći izvoz nego cijela Hrvatska.
Imao sam namjeru nastaviti razgovor do ove recenice. Kada dostavis dokaz kako je grad od 70 000 stanovnika imao veci izvoz od Hrvatske mozemo nastaviti.
A, ne, ne. Internet, pa traži tu informaciju. Nije teško doći do nje. Čuj da ja tebi dokazujem? Btw to sam samo spomenuo u kontekstu onoga odgovora o Hrvatskoj i Madjarska privreda nije tema ovoga topica. Ovo je fascinantno.. Elegantno zaobići temu topica i sve što je argumentirano hrvatskim linkovima a da sada detaljnije "frfljamo" o privredi Madjarske. Nein :D
Molio bih da mi ti dostavis podatke. Nisam uspio sam pronaci, a tebi po svim prijasnjim odgovorima nikada nije predstavljalo problem postaviti dobar link. :)
Zahvaljujem.

PS. Ti prvi pokrenes temu i zatim optuzujes druge kako "elegantno zaobilaze temu topica". :-)
gost iz ZG

#3478 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

kakavdanakneiskustvu wrote:može li mi neko pomoći,naime zanima me da li se kada se iz rijeke ide do trsta plaća nekakva putarina,na viamichelin koliko ja razumijem engleski piše da se plaća 15 eura putarina
Od Rijeke do Trsta - prvo moraš proći tunel Učku (28 kn=3,5 €), zatim kroz Istru možeš autocestom još cca.3-4 €, ili običnom cestom do Slovenije - tamo moraš platit vinjetu (mislim 15€) za tih par 5-6 km kroz SLO do ITA
nakon granice Trst je blizu i ne isplati se ići na ITA autocestu

ali, mislim da će ti Dabba bolje objasniti; on je "stručnjak" za sve
kakavdanakneiskustvu

#3479 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

gost iz ZG wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:može li mi neko pomoći,naime zanima me da li se kada se iz rijeke ide do trsta plaća nekakva putarina,na viamichelin koliko ja razumijem engleski piše da se plaća 15 eura putarina
Od Rijeke do Trsta - prvo moraš proći tunel Učku (28 kn=3,5 €), zatim kroz Istru možeš autocestom još cca.3-4 €, ili običnom cestom do Slovenije - tamo moraš platit vinjetu (mislim 15€) za tih par 5-6 km kroz SLO do ITA
nakon granice Trst je blizu i ne isplati se ići na ITA autocestu

ali, mislim da će ti Dabba bolje objasniti; on je "stručnjak" za sve

išao sam nekoliko puta od rijeke do trsta,plaćao sam čini mi se 1 euro putarinu kod rijeke,ništa više,sad na viamichelinu vidim piše nekih 15 eura putarine,ne kontam gdje,nema autoputa do trsta,u sloveniju sam ušao na g, prelazu rupa
Dabba

#3480 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

benderr wrote:Molio bih da mi ti dostavis podatke. Nisam uspio sam pronaci, a tebi po svim prijasnjim odgovorima nikada nije predstavljalo problem postaviti dobar link. :)
Zahvaljujem.
PS. Ti prvi pokrenes temu i zatim optuzujes druge kako "elegantno zaobilaze temu topica". :-)
Sorry but Nein. To je bio samo usputni info u temi ovoga topica. Nova tema se pokreće otvaranjem topic-a. Ja ne pokrenuh novi topic, tako da...
btw svaki link koji sam postavio ovdje, striktno se tiče teme topica. Izuzetak je HU link (sa uzorkom konkretnog dokumenta) kojim sam pokazao kolegi jiji-ju šta njega (znači Hrvatsku) očekuje u poslovanju unutar EU.
Dabba

#3481 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

Najnovija komšijsko-susjedska iliti susjedsko-komšijska hajvanska BalKANKAN "rapsodija":
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektak ... fault.aspx :thumbup: :D
Eöl Mornedhel

#3482 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Eöl Mornedhel »

Split pao
Pouka 1: postavljanje spomenika Franji Tuđmanu loše utiče na erekciju i izborne rezultate
Pouka 2 i Pitanje 1: prateći komentare po hrvatskim portalima moglo se pomisliti da će kriptojugokomunistički SDP nestati sa političke pozornice u Hrvatskoj, tolko o komentarima kao barometru raspoloženja. Da li treba zaključiti da internet danas uglavnom rabe neiživljeni desničari?
Pitanje 2: da li Bandiću treba dodeliti doživotnu titulu Vožda Zagrebačkog?
Zokipfc

#3483 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zokipfc »

Ju ju ju, al' je veselo u Hrvatskoj. Nego, sta vi, gradjani Hrvatske mislite o ulasku u EU? Da li smatrate da ce doci do bilo kakvih pozitivnih promjena u zemlji? Kako obecavaju na tv-u, izgleda da ce Hr biti nova Svica :lol: :lol:
Pasiflora

#3484 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pasiflora »

sherbett wrote:...i Bandića nitko ne može srušiti! previše gradi :roll:
Ma vraga! Drzi ga hercegovacki lobi, kakva gradnja :roll:
benderr

#3485 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

Dabba wrote:Sorry but Nein. To je bio samo usputni info u temi ovoga topica. Nova tema se pokreće otvaranjem topic-a. Ja ne pokrenuh novi topic, tako da...
btw svaki link koji sam postavio ovdje, striktno se tiče teme topica. Izuzetak je HU link (sa uzorkom konkretnog dokumenta) kojim sam pokazao kolegi jiji-ju šta njega (znači Hrvatsku) očekuje u poslovanju unutar EU.
Neki zli jezici bi pomislili kako si sve izmislio. Uostalom vise te ne dozivljavam nimalo ozbiljno.
Obicni folirant.
Eöl Mornedhel wrote:Split pao
Pouka 1: postavljanje spomenika Franji Tuđmanu loše utiče na erekciju i izborne rezultate
Pouka 2 i Pitanje 1: prateći komentare po hrvatskim portalima moglo se pomisliti da će kriptojugokomunistički SDP nestati sa političke pozornice u Hrvatskoj, tolko o komentarima kao barometru raspoloženja. Da li treba zaključiti da internet danas uglavnom rabe neiživljeni desničari?
Pitanje 2: da li Bandiću treba dodeliti doživotnu titulu Vožda Zagrebačkog?
Nema ti to veze s Franjom. Koliko god nasi susjedi vjerovali u tu politicku podijelu kod Hrvata na kraju krajeva svakom Hrvatu je najbitniji njegov novcanik.
Takav smo narod i zato se svaka smjena ocituje u gospodarskoj situaciji.
Sto se tice Bandica. Svoju ogromnu pobjedu moze zahvaliti i jako lose vodenoj kampanji SDP-a u Zagrebu. O tome bi se mogle ispisati cijele strane ali za neko dublje promatranje procitaj sve napise u tiskovinama prije izbora.

PS. Bandic je nesto poput covjeka iz naroda ili kako bi Bosanci rekli obicne "raje" dok je Ostojic pravi primjer napuhanog intelektualca.
Zokipfc wrote:Ju ju ju, al' je veselo u Hrvatskoj. Nego, sta vi, gradjani Hrvatske mislite o ulasku u EU? Da li smatrate da ce doci do bilo kakvih pozitivnih promjena u zemlji? Kako obecavaju na tv-u, izgleda da ce Hr biti nova Svica :lol: :lol:
Ne znam koje Hr medije ti pratis ali ja nisam dozivio medijsku ili narodnu euforiju za ulazak u EU. Upravo suprotno, svi mediji se uglavnom bave sve vecom krizom unutar EU.
Pozitivnih promjena svakako ima. Duboko sam uvjeren kako uhicenje i sudenje bivsem nam premijeru Ivi Sanaderu nikada ne bi bilo sprovedeno bez ulaska u EU.
Tu su takoder i mnoge promjene zakona, uskladivanje s EU normama,pravilnicima i direktivama te HR proizvod dobiva EU oznaku za sukladnost CE.
Kako bi Hrvatska postala "Svica" treba se promijeniti narod koji u njoj zivi i radi, a to se ne moze postici ni s tisucu zakona nego samo promjenom svakog pojedinca i njegovog pristupa radu i odgovornosti.
Pasiflora wrote:
Drze ga gradani grada Zagreba. Do 1948. Zagreb nije imao vise od 300 000 stanovnika. Danas broji blizu 800 000. Svi ti dosljaci nisu gradani drugog reda i netko tko je mozda vec treca generacija Zagrepcana nema veca prava od "dotepenaca". Kako u starijim gradskim cetvrtima skole rade s po dva razreda u jednoj smjeni dok na istoku u Dubravi i Sevetama (takoder i ostalim novijim kvartovima) rade skole s mnogo vise razreda u cak tri smjene ocekujem za koje desetljece potpuno izumiranje starih "purgera" (iako su vec odavno svedeni na statisticku gresku).
Pasiflora

#3486 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pasiflora »

benderr wrote:...ocekujem za koje desetljece potpuno izumiranje starih "purgera" (iako su vec odavno svedeni na statisticku gresku).
Iako nisam od onih koji po defaultu mrze dosljake, ne mogu ne primijetiti da su migracije nakon ovoga rata totalno izmijenile strukturu gradskog stanovnistva i u RH i u BIH. Valjda je to normalno nakon ratova :roll: , ali nije bas dobro... Ne, ne...
p.s. izvinjavam se za offf
Bodkin

#3487 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Pasiflora wrote:
benderr wrote:...ocekujem za koje desetljece potpuno izumiranje starih "purgera" (iako su vec odavno svedeni na statisticku gresku).
Iako nisam od onih koji po defaultu mrze dosljake, ne mogu ne primijetiti da su migracije nakon ovoga rata totalno izmijenile strukturu gradskog stanovnistva i u RH i u BIH. Valjda je to normalno nakon ratova :roll: , ali nije bas dobro... Ne, ne...
p.s. izvinjavam se za offf
Kao i u srbiji, kosovu ili makedoniji. Tako je bila i nakon ww2
JohnnyS

#3488 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Pasiflora wrote:

Ima li zagrepčana uopće u Zagrebu? jer čovjek bi čitajući po internetu rekao da nema teoretske šanse da rođeni purger za Bandića glasa... Ili su hercegovci zapravo HR-masoni, imaju svoj lobij i uokolo postavljaju gradonačelnike :D
Pasiflora

#3489 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pasiflora »

JohnnyS wrote:... Ili su hercegovci zapravo HR-masoni, imaju svoj lobij i uokolo postavljaju gradonačelnike :D
Ma briga njih za druge gradove - Zagreb njih zanima :skoljka: 8-)
gost iz ZG

#3490 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

JohnnyS wrote: Ima li zagrepčana uopće u Zagrebu? jer čovjek bi čitajući po internetu rekao da nema teoretske šanse da rođeni purger za Bandića glasa... Ili su hercegovci zapravo HR-masoni, imaju svoj lobij i uokolo postavljaju gradonačelnike :D
8-)
ak smijem ja objasniti ...
Zagreb se dijeli na "građane" i "stanovnike" spomenutog
Građani grada Zagreba (oni iz centra) ne glasaju za spomenutog primitivca
tzv. "dotepenci", uključujući spomenutog (nažalost) gradonačelnika teroriziraju ostale
Pasiflora

#3491 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Pasiflora »

Upravo tako.
JohnnyS

#3492 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

gost iz ZG wrote:
JohnnyS wrote: Ima li zagrepčana uopće u Zagrebu? jer čovjek bi čitajući po internetu rekao da nema teoretske šanse da rođeni purger za Bandića glasa... Ili su hercegovci zapravo HR-masoni, imaju svoj lobij i uokolo postavljaju gradonačelnike :D
8-)
tzv. "dotepenci", uključujući spomenutog (nažalost) gradonačelnika teroriziraju ostale

I urbani šovinizam je šovinizam, samo kako ga koriste "fina gradska raja", onda ga se nažalost tolerira.

Inače, ja tu priču uopće ne pušim jer znam dosta "agramera" koji su glasovali za Bandića, u krajnjem slučaju jer nema duplo više "stanovnika" nego "građana". O listama da i ne govorimo, uvijek bih prije dao glas za listu na kojoj su osobe poput profesorica Demarin i Šitum nego bezličnoj listi stranačkih anonimusa...
Eöl Mornedhel

#3493 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Eöl Mornedhel »

gost iz ZG wrote: tzv. "dotepenci", uključujući spomenutog (nažalost) gradonačelnika teroriziraju ostale
uhoh, kakava kvalifikacija. Kako to Hercegovci terorišu "građane"? Podmeću bombe u biblioteke i alternativna pozorišta? Ili teraju da se nose bele čarape i brojanice?
JohnnyS

#3494 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Eöl Mornedhel wrote:
gost iz ZG wrote: tzv. "dotepenci", uključujući spomenutog (nažalost) gradonačelnika teroriziraju ostale
uhoh, kakava kvalifikacija. Kako to Hercegovci terorišu "građane"? Podmeću bombe u biblioteke i alternativna pozorišta? Ili teraju da se nose bele čarape i brojanice?

Ja sam čuo da nema doseljenih terorista Zagreb bi imao metro, Bruce Springsteen bi 3 dana zaredom imao rasprodan koncert na novom stadionu za 80 000 ljudi, a Dinamo bi dolazak do četvrfinala LP smatrao neuspjehom...
Hajvan

#3495 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hajvan »

JohnnyS wrote:
gost iz ZG wrote:
8-)

I urbani šovinizam je šovinizam, samo kako ga koriste "fina gradska raja", onda ga se nažalost tolerira.

Inače, ja tu priču uopće ne pušim jer znam dosta "agramera" koji su glasovali za Bandića, u krajnjem slučaju jer nema duplo više "stanovnika" nego "građana". O listama da i ne govorimo, uvijek bih prije dao glas za listu na kojoj su osobe poput profesorica Demarin i Šitum nego bezličnoj listi stranačkih anonimusa...

Ovo boldirano mi ide na živac već duže vrijeme.
Zadnjih godina mi se nekoliko puta desilo da iz "gradske face" odem u "papke" samo zato što sam odreagovao na šovinističke baljezgarije na račun drugih, trećih, petih, desetih ( ima tih grupacija kad se neko treba diskvalificirati jako puno, ne želim da ih imenujem) od strane nekih koji se smatraju "više-građanima" a nisu iz Višegrada.
Sad više ne reagujem, ali za takve likuse nema vremena otići ni na kaficu. "Žao mi je, drugi put. Frka, znaš..." :D

A zanimljivo je i da druge gradske sredine u okruženju nisu imune na ovaj tzv. urbani šovinizam.
Banksy

#3496 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

JohnnyS wrote: I urbani šovinizam je šovinizam, samo kako ga koriste "fina gradska raja", onda ga se nažalost tolerira.
Također ...
O Bandiću je sve rečeno, ali SDP je ponudio lošeg kandidata - Ostojić je nekarizmatičan, zbunjen, neartikuliran, izgubljen, pristao je da zamjeni ružno potrošenog Bernardića - što mu dodatno crta karakter, s užasnim predizbornim spotovima snimljenim na otpadu(?), gdje priča o smeću(?), u društvu Mirele Holy koju je Milanović također potrošio ne bi li udovoljio drugaru Ratku ... Ukratko, nije Bandić toliko dobar, koliko je današnji hrvatski SDP loš - u svakom smislu preslika bosanskog: od izgubljenog lidera, lošeg kadroviranja, trošenja dobrih ljudi, bez političke i ekonomske vizije ...
Ali dobro je da su uzeli Split i Osijek, to je jako velika stvar.
Eöl Mornedhel

#3497 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Eöl Mornedhel »

Hajvan wrote:A zanimljivo je i da druge gradske sredine u okruženju nisu imune na ovaj tzv. urbani šovinizam.
Pa zato što su to "gradske sredine" a ne Gradovi. Njujork, Berlin i London nemaju naročitih problema da apsorbuju-integrišu-prime bilo šta (čak ne ni "koga"), zato i jesu Gradovi. Palanke zato padaju pred prvim belim mercedesom.
Sa druge strane, tkivo Londona i Berlina trenutno polako ali sigurno devastira pošast gentrifikacije, ali to je neka druga tema, mada sam mišljenja da je zanimljivija&bitnija i za balkanske palanke nego li zli uticaj zlih brđana.
Hajvan

#3498 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hajvan »

Eöl Mornedhel wrote:
Hajvan wrote:A zanimljivo je i da druge gradske sredine u okruženju nisu imune na ovaj tzv. urbani šovinizam.
Pa zato što su to "gradske sredine" a ne Gradovi. Njujork, Berlin i London nemaju naročitih problema da apsorbuju-integrišu-prime bilo šta (čak ne ni "koga"), zato i jesu Gradovi. Palanke zato padaju pred prvim belim mercedesom.
Sa druge strane, tkivo Londona i Berlina trenutno polako ali sigurno devastira pošast gentrifikacije, ali to je neka druga tema, mada sam mišljenja da je zanimljivija&bitnija i za balkanske palanke nego li zli uticaj zlih brđana.
Hvala ;)

Naućih nešto novo:
http://bs.wikipedia.org/wiki/Džentrifikacija
gost iz ZG

#3499 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

:-D ... čitajući neke postove, vidim neke istina vrijeđa
Hajvan

#3500 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hajvan »

gost iz ZG wrote::-D ... čitajući neke postove, vidim neke istina vrijeđa

Osim što želiš da zapališ malo debatu, koji je cilj ove izjave?!
Elaboriraj misao.
Post Reply